..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > FUNDA BÝLGÝLÝ




1 Aðustos 2007
Mazinin Silgisi Yok  
FUNDA BÝLGÝLÝ
Kendine gelebilmesi için, bazen kendini tokatlamasý gerekiyor insanýn. Bunun için ellerine ihtiyacý yok üstelik. Zamana dair algýlarý kaybolduðu an, soyutluðun o muhteþem, kendine özgü gerçekliðinde bunu kolayca baþarabiliyor. Hiçlik ve gerçeðin o sýnýr ötesi zýtlýðý mýknatýs gibi çekiyor insaný kendine. Ýþte o zaman, yüzüne patlatmak istediði tokat için ellerine ihtiyaç duymuyor insan oðlu ve insan kýzý.


:CBGA:
Kendine gelebilmesi için, bazen kendini tokatlamasý gerekiyor insanýn. Bunun için ellerine ihtiyacý yok üstelik. Zamana dair algýlarý kaybolduðu an, soyutluðun o muhteþem, kendine özgü gerçekliðinde bunu kolayca baþarabiliyor. Hiçlik ve gerçeðin o sýnýr ötesi zýtlýðý mýknatýs gibi çekiyor insaný kendine. Ýþte o zaman, yüzüne patlatmak istediði tokat için ellerine ihtiyaç duymuyor insan oðlu ve insan kýzý.

Kendini kandýrmýþ ve hatta hala kandýrýyor olmanýn o mide bulandýran görüntüsü gelip oturdu mu gözlerinin önüne; tüm dürüstlüðünü koyup önüne yeni baþtan yaþamak istiyor insan hayatý. Mazinin silgisi yok ne yazýk ki! Üstelik bellek de inanýlmaz acýmasýz. Süpürüp atmaya çalýþsan da ruhunu acýtan hatýralarý; geçmiþe ait bir koku ya da bazen bir ses, tüm gerçekliðiyle bir toz bulutu halinde kaplýyor bugününü. Zaaflarý, zayýflýklarý, almayý umarak verdikleri kol kola girip halay çekiyorlar karþýsýnda. Birbirlerinden beslenen, birbirleriyle güçlenen, kan yerine yaþam enerjini emen eciþ bücüþ yaratýklar ordusu. Aciz hissediyorsun kendini. Çünkü hepsi senden, geçmiþinden, kiþiliðinden bir parça bugün. Onlarý reddetmek, kendini reddetmek olacak. Hala çalýþmakta direnen beynin bunu sana hatýrlatmakta ýsrarcý.

Kendini irdeleyebilmek, sorgulayabilmek, kendi dýþýna çýkýp içini görebilmeye çalýþmak oldukça zor bir durum insan için. Adalet kavramý ile özgüveni zedelememe duygusu öyle bir çarpýþýyor ki böyle anlarda, ortaya çýkan gürültü ürküp geri kaçmasýna neden olabiliyor dürüstlüðün. Hele de görmek istedikleri ile gördükleri arasýnda doldurulamayacak boþluklar, derin uçurumlar varsa sadece görebilmek bile çok zor olabiliyor. Çocukluðunun korunaklý, sevecen sorumsuzluðunda yeniden konumlanmak isterken, aslýnda çocukluk sandýðý zaman diliminin belki de sadece düþlerinde var olduðunu hissedip ürperiyor. Kaçabileceði hiçbir an, hiçbir aný kalmayan sahipsiz bir varlýða dönüþüveriyor bir anda. Sýðýnacaðý masum çocukluðu da elinden alýnýrsa bir insanýn, varýn siz düþünün gerisini artýk! Bilinmez yollarda kimliðini yitiren insanýn hep bir dönüþ noktasý vardýr. Ya da çýkýþ noktasý diyelim. Çocukluðunu yitiren bir insan, bu tek çýkýþ noktasýný da yitirmiþtir. Bedenin hýzlý bir deðiþimi, geliþimi vardýr yaþam sürecinde. Ruhun çapraþýktýr gidiþi. Kimi zaman geride býrakýr bedeni, kimi zaman sürüne sürüne yakalamaya çalýþýr maddesel yansýmasýný. Ama böyle kara giyinmiþ gecelerde anlýyor ki insan; ruh bedenden hýzlý tüketiyor kendini…

Ýçindeki þeytanla barýþ anlaþmasý imzalamak ister ya hani insan bazen, öyle bir an þu an yaþadýðým. Kötülüðe dair hiçbir yanýmý törpülemek istemiyorum. Örselenmesin þiddet bu gece ruhumda. Kopup gideyim tenimden, içimdeki insanlýða, iyiliðe dair tüm acýlarý acýta acýta… Vahþi bir hayvan gibi yaðmalayayým geçmiþimi. Bir vaiz konuþsun geleceðe dair, ölümün gölgesini giydirip söylevine. Tüm bunlar olurken ben hala dýþýmda olayým içimi görmeyi özleyip. Sonsuz bir aykýrýlýktan oluþan parmaklarýmý kapanmayan yaralarýmý çaðrýþtýran duvarlarýmdaki kapanmayan deliklere sokayým. Nasýl ki iki tan arasýna sýðar gün, öylece iki nefes arasýnda yakalar insaný ölüm. An þimdi mi bilmiyorum, yarýn var mý takvimimde bilmiyorum… Tek bildiðim bu gece; dýþardan gözlediðim içim ertelenmiþliklerle dolu bir kördüðüm…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otuzlarýnda Bir Kadýn...
Canýmýn Ötesi Annem / Mektup (Iý)
Kendine Yolculuðun Arifesindeki Kadýn
Sevginin Büyüttüðü Bebekler Hep Gülümserler Evrene... Damlam'a...
Yaþamýn Yollarý Týkalýdýr Kimi Zaman!
Canýmýn Ötesi Annem Mektup III
Ýyi ki Doðdum :)
Canýmýn Ötesi Annem / Mektup I
Ýzin Verir misin Anneciðim?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seni, Seninle Paylaþamayacak Kadar Çok Seviyorum...
Tensiz Seviþmeleri Bilir misin Birtanem?
Hangi Kýþýn Karýný Haziran'a Sakladýn?
Sakýn Seni Seviyorum Deme Bana!
Ben Seni Hiç Sevmedim Ki…
Ýyi ki Doðdun Üzüm Gözlüm
Aþký Tanýyan Bir Kadýn Asla Aþktan Azýna Razý Olmaz
Eksik Sevdalarýn Sabýkalýsý
Hesapsýz Aþklarýn Kadýný
Þah Damarýndaki Üç Beþ Sarý Saç Teli

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sana Uyandým Bu Sabah [Þiir]
Nasýl Borçluysan Beni Yaþamaya, Öyle Mecburum Seni Yaþamaya [Þiir]
Konuþulmayan Bir Dil Gibisin Coðrafyamda... [Þiir]
Ýzmir'e Sýðmayan Aþk... [Þiir]
Rüya Kaçkýným [Þiir]
Sökmüyor Çivi Çiviyi... [Þiir]
Aþk Doðdu [Þiir]
Darmadaðýn [Þiir]
Ýki Gülücüðün Kýrmýzý Ýzi [Þiir]
Þehirlere de Aþýk Olunurmuþ Hesapsýzca / Ýzmir'im Özlemim Sana... [Þiir]


FUNDA BÝLGÝLÝ kimdir?

www. fundabilgili. com fundabilgili@hotmail. com MÝNÝK BEBEÐÝM “ÝMZAMI BIRAKTIM TENÝNDE” KÝTAPÇILARDA! Yazan insanlarýn yazmaktan aldýklarý en büyük haz; okuyan insanlarýn yüreklerine dokunmayý baþarabildiðini düþünmektir. Ýzedebiyat’ta yýllardýr yazýyorum. Her yazý eklediðimde ayný heyecaný yeni baþtan yaþýyorum. Yeni paylaþýmlar, yeni yorumlar, dokunulan yeni yürekler… Türkiye’nin en iyi yazar ve okur kitlesinin buluþtuðu bu site benim bir parçam haline geldi zamanla. Eksik hissettim kendimi satýrlarým buradaki gözlerle buluþmayýnca. Þimdi yeni bir gündoðumunda kelimelerim. Ýki kýzýmdan sonraki üçüncü çocuðumun doðum sevincini yaþar gibiyim. “Ýmzamý Býraktým Teninde” adýný verdiðim minik bebeðim artýk kucaðýmda. Bu güzel doðumu paylaþmak istedim sizlerle. Çünkü beni destekleyen, bana yazma gücü veren dostlar sayesinde kavuþtum bu kitaba. Okuduðum, beni okuyan, yorum yapan, yazýlarýmý kütüphanesine alan tüm Ýzedebiyat dostlarýna teþekkürler!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © FUNDA BÝLGÝLÝ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.