..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > jade




11 Eylül 2005
mi Soledad (Yalnýzlýðým)  
Büyük aþklar sonbaharda yaþanýr

jade


mevsimlere karþý korumalý insan kendini.. yalnýzlýk zamanlarýna alýþýlmaz ama yalnýzlýk tek dostunuzdur baþbaþa kalýnca þaþýrmadýðýnýz


:BGII:
Yaz biter, hüzün baþlar en incesinden..Üzüldüðümüz tek baþýna geçen bir yazýn daha gitmesi olabilir. Ya da gelecek kýþýn soðuðunda sizi bekleyen bir sýcak el olmamasý. Hayat ne kadar biz idare ediyoruz desek de yalnýzken daha çekilmez oluyor . Yazýn neþeli güneþinin altýnda sahil aþklarýna özenseniz de, arkadaþlarla geçirilen þamatalý günler unutturur her þeyi. O nedenle sýcak günler o kadar batmaz içinize. Ne de olsa yaz aþklarý geçici olanlardýr
Büyük aþklar ise sonbaharda yaþanýr.

Romanlara filmlere baktýðýnýzda ayrýlýklarýn, acýlarýn, hüznün mevsimdir sonbahar.. Bu kadar gri bir göðün altýndayken yalnýz olmak da korkutur haliyle.
Yaza baþlarken hazýrlanýyoruz da esas en çetin mevsime kýþa hazýrlanan var mý hiç bilmiyorum. Kalbinizin derinlerinde açýlmýþ yaralarýn,saklanmýþ anýlarýn ortaya çýkmasý için zayýf bir anýnýz olmasý yeterli biliyorsunuz ki. Uzun, bitmek bilmeyen kýþ geceleri hayatýnýzda geçmiþi unutturacak birileri yoksa daha zor geçecektir.Anýlar kovalar sizi bir odadan bir odaya. O halde bu zor mevsime hazýrlanmak lazým.
Nereden esti simdi bu yazý derseniz gecen hafta bir arkadaþým çok güzel bir þey söyledi. Yine aramýzda gecen her gün ayný hayatý yasýyoruz konuþmalarýnýn birini yapýyorduk. Bana dedi ki“Ben sadece asýk olduðum zamanlarda mutluyum. Karþýlýklý olmasa bile olur. Ancak o zaman sorunlarýmý,sevmediðim iþimi,bana ait olmayan hayatýmý görmüyor katlanma gücünü buluyorum.Hayat daha çekilir hale geliyor”..
Aþk bir çok derdin panzehiri aslýnda. Biz anlamasak da yaný baþýmýzdan geçip gidiyor. Her konuda olduðu gibi kýymet bilmezlik yapýyoruz yine,hayatý sonsuz fýrsatlarý sayýsýz sanýyoruz þairin dediði gibi. Oyunlara,kaprislere ya da bencilliðimize kurban ettiðimiz bir öykü daha kapanýyor ardýna bakmadan.Sonrasý mý? Sonrasý 60 yaþýnda ben hiç aþýk olmadým ki diyen kendi sesimiz.
Sonrasý keþkeli cümleler en acýlýsýndan. Sonrasý kocaman bir mevsim, beklenen bir baþka bahar.
Ama bir gün gelecek yeni bir mevsim kalmayacak yaþanacak. Kayýp giden zamanýn arkasýndan bakakalacaðýz.Bir kendimiz bir de yalnýzlýðýmýz olacak el sallamaya gelen.O halde hüznün mevsimine hazýrlanýrken bunlarý da ekleyelim listemize.
Elimize gecen fýrsatlarý ne kadar iyi sahipleniyoruz. Ýþ ,güç, aile derken en büyük enerjimizi birini sevmekten alabileceðimizi unutuyoruz. Ýþin ucunda sevilme ihtimali varsa gidemeyeceðimiz yol, aþamayacaðýmýz engel olmaz. Ama ayaklarýmýzýn dibine gelen fýrsatlarý da harcýyoruz gecen günleri harcadýðýmýz gibi. Biraz daha özen o halde. Daha dikkatli tutun sevginizin elinden.
Yoksa da kendi ellerinizi býrakmayýn emanet edecek birini bulana kadar. Yalnýzken pek keyifli geçmiyor güz akþamlarý.
Peki ne yapalým nedir reçete deseniz var birkaç formül. Yaz henüz elini çekmemiþken üstümüzden güneþin keyfini çýkaralým.Neþe depolayalým. Isýsý düþmesin kalbinizin.
Yalnýzlýkla baþ baþa kalmamak için daha çok eþ dost toparlayalým etrafýmýza. Gözlerimizi daha net açalým dünyaya. Anýlar sizi kovalamaya baþlamadan siz açýn defterleri, mektuplarý,bir kez daha seyredin geçmiþi. Sonra kapatýn bir baþka mevsime kadar.



Yaz boyu sahillerde çekilmiþ pozlarýnýzý asýn odanýn dört bir yanýna. Güneþ hep doldursun böylece içinizi. Müzik setine koyun bir güneþe veda hediyesi.
Dinu Lipatti veya Chopin Waltz C minor size tavsiyem. Kapayýn gözleri. Býrakýn müzik alsýn götürsün sizi.


Yalnýzlýðýn keyfini çýkarýn bir süreliðine.
Ama bir süreliðine. Þiirler yazýn mevsimlerinize.Ya da en kolayýný seçin. “Aþýk olun.”
Siz anlatýn ben dinliyorum….



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Seviyorum yazýlarýnýzý.....
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
29 Aralýk 2005
Merhaba; Nasýl olduysa atlamýþým bu yazýnýzý.Ama yakaladým.....Severek okudum.Didaktik bir þiir gibiydi.Yaþamam sevinci, umut, neþe aþýlýyordu.Seviyorum yazýlarýnýzý.....Sevgiyle kalýn....Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Tesadüfleri Sever
Kýzýl Dolunay
Aþkýn? Hali

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ay Dolunay, Ýmkansýz Aþklar Vakti…
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? II
Kaçsam Býrakýp...
Hiçbir Aþk, Hiçbir Ölüm
Yine, Yeniden Uzaklar…
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? I
Sevmekten Korkar Olduk?
Zamanýn Üstünden Akýp Gitmek
Yaralý Düþler
Mavi...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaz Bitti [Þiir]
Amado Mio [Þiir]
Þimdi Her Þey Ben Gibi... [Þiir]
Sonsuz Nota [Þiir]
Bir Avuç Kül [Þiir]
Yorgun [Þiir]
Sen Yokken [Þiir]
Her Þey [Þiir]
Düþlerini Düþlemen Gerekir Sevgilim... [Þiir]
Üç Nokta [Þiir]


jade kimdir?

Düþler dünyasý hiç olmaya dair gidiþler ve yaþanmýþ hikayeler. . .

Etkilendiði Yazarlar:
murathan mungan,tuna kiremitçi,kavafis, shakeaspeare sonet leri, monet, balzac,marquis de sade,sahaflarda unutulmuþ eserler,halil cibran,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © jade, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.