..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




20 Eylül 2019
Boþ Huzursuzluklar Kalplerde Yer Bulmasýn  
Hüseyin Ýbiþ
kalplerimizi dolduran huzursuzluklarýn hayatlarýmýzý alt üst etmesine neden izin veriyoruz?


:GHB:
BOÞ HUZURSUZLUKLAR KALPLERDE YER BULMASIN
Kalplerimizi dolduran huzursuzluklarýn hayatlarýmýzý alt üst etmesine neden izin veriyoruz?
Ýnsanlarýn kalbinde yer eden ve yaþamakta olduklarý hayatlarýný olumsuz yönde deðiþtiren en önemli nedendir huzursuzluk. Biz kendimizi kurtarmak için deðil de adeta içinde kaybolup gitmek için tutunuyoruz bu önemli nedene. Fakat düþünülmüyor ki kendimize acý verme yolunda yürünmemeli. Kalbimizde doldurulmasý imkâný olmayan büyük boþluklarýn yer alýp bizleri acýlar içinde kývrandýrmasýna izin verilmemelidir. Sözünü etmekte olduðum izin verildiði takdirde huzursuzluklar kalplerimizde yer etmeye devam edecek bir an olsun yakamýzý býrakmayacaktýr. Bu hiçbir zaman unutulmamalýdýr.
Akýllardan çýkarýldýðý zaman yüreklerin çektiði acýlarýn son bulmasý imkânsýz bir hal alacak yüzlere bakýldýðý zaman beklenen bir tek gülümsemenin adýnýn anýlmasýna fýrsat tanýnmayacaktýr. Ýçimize çöreklenen gözlerimize gülümsemeyi unutturan acýlarý kalplerimizi doldurup hayatlarýmýzý alt üst etmesine izin vermekte olduðumuz huzursuzluklarýn yakamýzdan düþmeyeceði aþikârdýr. Yazýmda sözü geçen acýlarýn bizleri terk etmesini gönülden istiyorsak yapýlmasý lazým gelen tek bir þey var: Bilinmektedir ki kalplerimizi yok yere iþgal eden huzursuzluklar oradan hiç düþünülmeden sökülüp atýlmalýdýr. Eðer çýkarýlýp atýlmazsa hiç unutamayacaðýmýz acýlarýn bizi beklediði akýllarýn bir köþesinde her daim yer etmelidir. Kalplerimizi doldurup hayatlarýmýzý alt üst ederek bizi yiyip bitirmesine izin vermekte olduðumuz huzursuzluklarýn sadece kendimize deðil yanýmýzda bulunan bizlerin iyiliði için çaba gösteren insanlara da büyük zararlara uðrattýðýmýzýn farkýnda olunmalý, davranýþ þekillerimiz ona göre düzene sokulmalýdýr. Biz sadece kendimize acý çektirmiyor yanýmýzda bulunarak yardýmýmýza koþan insanlarý da haksýz yere cezalandýrýyoruz. Bir nevi kendimizle beraber onlarý da karanlýklara sürüklüyoruz. Her daim zihinlerin bir köþesinde yer almasý gereken bir þey var, bizlere kim olduðumuzu unutturmakla yükümlü olan boþ manasýz huzursuzluklarýn vicdanýmýzdan bizi mahrum býrakmak istemesidir. Onun için sonunda üzüleceðimiz hiçbir þeyi faaliyete geçirmemek bizim için en doðru olanýdýr. Hayatýmýzda bir sürü sýnava tabi oluyoruz bahsettiðim sýnavlarýn birçoðu yazýlýdýr genelde yanlýþlar doðruyu götürmekte o yazýlý sýnavlarda fakat bizim tabi olduðumuz sýnav yazýmýn baþýndan bu yana sizlere aksettirdiðim büyük öneme sahip olan huzursuzluk konusudur. Yazýlý sýnavlarda doðruyu yanlýþlar götürürken bu sýnavda bir tek yanlýþ bir daha elde edemeyeceðimiz doðrularýmýzý alýp götürmektedir. Diyorum ki deðerli okurlarým hayatýmýzda yapmakta olduðumuz bir tek yanlýþ inanmakta olduðumuz doðrularýmýzý elimizden alýp yitip gitmemize sebep olmasýn. Tabi olduðumuz bu zorlu imtihanýn bizlere neler kaybettireceði enine boyuna ölçülüp biçilerek hareket edilmeli elimizden geldiðince kazanmanýn yollarýna girilmelidir. Kalplerimizi bir toprak misali iþgal etmekte olan huzursuzluklarýnda daha büyük acýlara gebe kalmadan çýkarýlmasý için ince hesaplamalar yapýlmalýdýr. Sözü geçen hesaplarýn ince elenip sýk dokunarak icra edilmesi en önemli þarttýr. Dünyamýzý deðiþtirmesine izin vermekte olduðumuz huzursuzluklarýn daha fazla yüreklerimizde yer etmesine müsaade etmeye devam etmemiz halinde hayatlarýmýzda büyük farklýlýklarýn yer bulacaðýndan hiçbir þekilde þüphe edilmemelidir. Bahsi geçen can yakan farklýlýklar kalplerimizde kaldýðý süre içinde kor olup yanan ateþin bizleri yakmayý sürdüreceði unutulmamalýdýr. Unutulmasý halinde üzerimizde silinmesi imkânsýz derin izler býrakýr.
Kalplerimizi dolduran bizlere büyük zararlar veren huzursuzluklar sayesinde uðramakta olduðumuz kayýplarýn kazanca çevrilmesi gerektiðini anlatmak istedim sizlere kaleme almýþ olduðum bu yazýmda siz deðerli okurlarýmla baþarabileceðimize inandýðým þeyin kalplerimizde yük ettiðimiz huzursuzluklardan el ele verip kurtulacaðýmýzýn bilinmesi bu yola inanarak vazgeçilmemecesine çýkýlmasý gerektiðidir. Evet deðerli okurlarým unutulmamasý lazým gelen bir þey daha var birlikte çýkmakta olduðumuz bu yolda önümüze çýkan hiçbir engeli tanýmadan yolumuza koþar adým devam etmemiz tek þarttýr.
Kalplerimizde boþ huzursuzluklarýn yer bulmasýna izin vermeyelim. Tabi olduðumuz bu zorlu sýnavda bir tek yanlýþýn doðrularýmýzý elimizden almamasý için önümüze çýkan zorluklardan omuz omuza kurtulalým. Birlikte yürüyeceðimiz bu zorlu yolu kendi çizdiðimiz þekilde yürüyelim. Kalplerimizde her daim güzelliklere yer verelim. Yürek yüreðe girmiþ olduðumuz bu sýnavý en büyük baþarý ile sonuçlandýralým. Edinmiþ olduðumuz uðrunda fedakârlýklardan kaçýnmadýðýmýz amacýmýzdan hiçbir zaman feragat etmeyelim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.