..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Özlem Salman
Özlem Salman - Hayatýn ne kadarý rastlantý?
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Kulaða Ne de Hoþ Gelir; Sil Baþtan! (Özlem Salman) 1 Mart 2014 Yüzleþme 

“Sil Baþtan!” derken yeniden baþlamakla sýnýrlý kalmayacak hiçbir þey, yeniden yaþamaya baþlamak olacak öðrenilmiþlerin unutulduðu gölgede.

  Görsel Bellek Oyunlarýndan Ýbarettir Belki de Hayat (Özlem Salman) 20 Þubat 2014 Yaþam 

Görsel belleðin diri dünyasýnda yaþanmýþ ve yaþanmasý ümit edilenler arasýndaki çekiþme hiç bitmez. Öyle ki insaný alýr sürükler zamanýn sonsuz algýsýnda. Kendini alamaz, zaman zaman kaptýrýrsýn büyünün hoþ ritmine. Dans eder gibidir tüm figürlerin hareketleri, yumuþak bir koþulsuzluk hüküm sürer.

  Bir Zeki Müren Geçti Bu Hayattan (Özlem Salman) 24 Eylül 2013 Günlük Olaylar 

“Þarkýlarla aðladýk, Þarkýlarla güldük, Þarkýlarda ayrýldýk, Þarkýlarda üzüldük þarkýlarda hayat, þarkýlarda ölüm, olursa olsun…”

  Bu Dünya’da Yaþamak Bazen Çok Aðýr Geliyor (Özlem Salman) 2 Temmuz 2013 Günlük Olaylar 

Bugün 2 Temmuz 2013, Madýmak’ta yakýlarak öldürülen aydýnlar katliamýnýn yirminci yýlý bitti. Böylesi bir günde bir sokak köpeði beslemeye çalýþýrken yaþadýklarýmý neden aktardýðýmý düþünenlere bir kaç cümle...

  Medya Öldü, Yaþasýn Sosyal Medya! (Özlem Salman) 12 Haziran 2013 Günlük Olaylar 

Evet, her þey aðaçlarýn sökülüp güzelim Gezi Parký’nýn; ruhsuz, betondan yapýlmýþ bir AVM’ye dönüþmesini engellemek için baþladý. Farklý dünya görüþünden yüzlerce genç insan peþlerine yaþça büyükleri ilk defa bu denli kýsa sürede ve etkili bir biçimde takabilmeyi, kendi saf ve çevreci söylemlerine katabilmeyi baþarmýþlardý.

  "Hayat Bir Kutu Çikolatadýr. Ýçinden Ne Çýkacaðýný Bilemezsin". Forrest Gump (Özlem Salman) 28 Mayýs 2013 Yüzleþme 

“Kavramlardan bahsedebilmek için insanýn otuz beþ yaþýna gelmiþ olmasý gerekir. Onun öncesinde kavramlardan bahsetmek, soyutlama yapabilmek doðal olarak mümkün deðildir”*

  Kelebek Etkisi’yle Ýnsaný Dönüþtüren Bir Momentumdur Yaz (Özlem Salman) 26 Mayýs 2013 Yaþam 

Benim gibi her duyguyu ya da algýyý bir koku, bir nota ya da bir renkle kodlama meraký olanlar bilirler. Her mevsimin bir rengi, bir kokusu ve ritmi vardýr. O koku, renk ve ritm mevsimin ruhunu tanýmlar. Ve o ruh insaný kendi doðasýna uygun sarýp sarmalar.

  Bir Yaným Hep Chaplin ve O Beni Hep Çok Sevdim (Özlem Salman) 9 Mayýs 2013 Yaþam 

Mekanlarýn, akýþkan olmaktan çok dalgalarla hareket eden zamanýn hangi noktasýnda durulup bakýldýðý önemsizleþmiþ, insanýn insaný arayýþ öyküsünde... Dünya’nýn koca bir sahne gibi algýlanýþý sadece ortam deðiþtirip, ayný kalmýþ özünde.

  Pisi Pisine Kaybetmeyi Umarsýzca Geçiþtirme Telaþý (Özlem Salman) 6 Mayýs 2013 Günlük Olaylar 

Yazma yetisi insana verilmiþ en büyük ödülken, diðer taraftan sonsuz bir yalnýzlýðý gerekli kýlýþý çok acýmazsýz geliyor. Akademi’de öðrenciyken bir Hocam þöyle demiþti; “Hayatta bir þeyi istiyorsanýz bir baþkasýndan vazgeçmelisiniz. Hepsi birlikte olmaz”.

  Arþiv Belgelerini Kýbrýs'ta Aramayýn! (Özlem Salman) 14 Eylül 2012 Anýlar 

Peki nerede aranmalý? Belgeler nereye aitler? Burasý neresi? Kýbrýs deðil mi? Kýbrýs’la ilgili belgeleri neden baþka bir yer de aramalý insan? Yoksa; arþiv belgeleri, tarihi eser ve kültürel mirasata mý göç eder? Sadece insanlar deðil midir göç eden? Ettiklerin ne olur? Ne yaparlar gittikleri topraklarda? Ne zor sorular bunlar...

  Sizi Çok Seviyorum Sevgili Dostlarým : -) ) (Özlem Salman) 24 Temmuz 2012 Yaþam 

Dostluk, sihirli bir sözcük… Bu sihirli kavramý ne de güzel anlatmýþ usta þair; Dostluklar Irmak Gibidir þiirinde… Benim dostlarým tam da þairin tanýmladýðý gibi… Renk renk, çeþit çeþit ve iyi yürekli insanlar…

  "Yirmi Yedi Yaþýnda Ölen Ölümsüzler"den Biri; Amy Winehouse"un Ardýndan… (Özlem Salman) 23 Temmuz 2012 Anýlar 

Amy Winehouse’u hemen hepimiz fazla tanýmýyoruz. Ne yazýk ki o da; ‘27 yaþýnda ölen ölümsüzler’ kervanýna katýldý. Eðer onun beyaz cama yansýyan ve medya devlerinin spekülatif bir ivme kazandýrýp Dünya’ya yeniden pazarladýðý son görüntüleriyle deðerlendirirseniz, inanýn hata yapmýþ oluruz.

  Yeni Milenyumun Amazonlarý; Kýbrýslý Kadýnlar (Özlem Salman) 8 Temmuz 2012 Anýlar 

Toplumsal kültür; coðrafi konumdan tutun, etnik köken, tarihsel geçmiþe dek uzanan geniþ bir yelpazenin ürünüdür. Kültürel çeþitlilik ise dinamikleri diri tutan en önemli unsur... Geniþ bir taným içeren kültür; dini, etnik ve coðrafi özelliklerle þekillenir. Toplumlarýn yaþadýðý coðrafya üzerinde iz býrakmýþ uygarlýklarýn; mitleri, yaþam tarzlarý, sanat anlayýþlarý, geliþmiþlik düzeyleri ise toplumsal algýyý biçimlendirir.

  Orjinal Gýbrýslý'lýk Adalý Olmak mý? (Özlem Salman) 22 Haziran 2012 Anýlar 

Þimdi hem güney hem de kuzeyi bir arada Kýbrýs’ý yaþayýp, çocukluðumun anýlarýnda saklanmýþ, arada yüzlerini çýkarýp beni selamlayan Ýstanbullu Adalýlarý anýmsamak ve yüzünü hiç görmediðim Giritli büyük annemi anmak hoþuma gidiyor. Kýbrýs bana hayatta en çok yapmak istediðim þeyi, yazma motivasyonunu saðlamýþ yer olarak, kiþisel tarihimde en az Ýstanbul kadar yer tutuyor. Orjinal Gýprýslýlýk demek Adalý olmanýn, bu ada ülkesindeki tanýmý durumda.

 

 



“… (insanlar) ateþin (ýþýðýnýn) karþýlarýndaki duvara yansýttýðý kendi
gölgelerinden ve öteki þeylerin gölgelerinden baþka bir þey görmüyorlar…
Platon, Devlet, VII. Kitap, 515a.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özlem Salman, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 20:13:28