..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yeraltý
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý
 Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler  (Ýsa Kantarcý)

saplantý, aþk, yalnýzlýk
 Adam ve Kadýn  (Serhat Kaya)

Dostoyevski keþke demenin aðýrlýðýna þöyle deðiniyor:"Aslýnda insaný en çok acýtan þey, hayal kýrýklýklarý deðil. Yaþanmasý mümkünken, yaþayamadýðý mutluluklardýr.
 Ýnsan Karanlýk Bir Hisle Baþ Baþa Kalýnca  (Ýsa Kantarcý)

Zerrin Özer þarkýlarý kadar güzel olmasa da…iþte..þu an yazdýðým romandan bir kesit, bir öykü bu: “Ýyi Kýzlar Aþýk Olur” adlý romandan, ne salak ad deðil mi, salak þeyleri severim. BU SALAK ÞEY YAÞAM ÖYKÜM.
 Saat Dört  (Hasan Fehmi Türkmenci)

Yaþanmýþ bir olayýn çokça deðiþtirilmiþ hali. Camdan bakarken gördüðüm ambulans ve anýnda kafamda oluþan hikaye.
 Hýrsýzlar Kralý  (Þenol Durmuþ)

Onlar varoþlar da, roman mahallelerin içlerinde tam gaz faaliyette sayýlýr. Hýrsýzlar, katiller, fahiþeler dünyasýnýn insanlarý misyonlarý gereði iþbaþýndadýr. Ýlahiyatçýlara göre tanrýya hizmet eden en kutsal iþçilerdir onlar. Ýyi insanlar cennete hazýrlanýrken onlar günahlarý ile cehennemi dolduracaktýr. Bu fani dünyada herkesin görevi belliydi.
 Atlar ve Ýnsanlar  (Ýsa Kantarcý)

gerçek hikayeler
 Kokain Yok  (Hasan Fehmi Türkmenci)

Bir uyuþturucu kullanýcýsýnýn umutsuzluðu.
 Born To Die  (Hasan Fehmi Türkmenci)

Ölmek için doðanlar.
 Peygamber Devesi Yönelim Kuþaðý  (selim çok)

Evet adým kemaldi. Olgun,kuzgun,uygun biriydim.sokaklarda þaraba baþlýyordum.
10 
 Roza Geçidi  (Öner Fýrat Tarakçý)

Yüzündeki ifade buralý deðil.Sýkýlmaktan ziyade sýðamýyor sanki bu küçük yere,çok daha fazlasý.Bedeninin sýnýrlarý yokmuþ gibi dalgalanýyor gibi hayal ettim onu.Benim baharýn geliþiyle birlikte güneþ tenime iþlerken esen soðuk yel zamaný hissetiðim sýnýrsýzlýðý onun üzerine resmettim.Düþüncelerimin veya hissettiklerimin somutlaþmýþ haliydi Roza.
11 
 Buluþma  (vicdan sönmez)

Beyaz þarapla piþirilmiþ Fransýz usulü soðan çorbasýnýn üstündeki kaþarý, çatalýyla bir ileri bir geri dürttü. Ýþtahý yoktu. Kaçamak bakýþlarla karýn yaðýþýný izlerken, havanýn bu puslu halinden için için mutluluk duyuyordu
12 
 Ýnsan Çiftliði  (Burak 'Finrod' Mollamehmetoðlu)

Boðucu... Ýlk izlenim bu.
13 
 Belki, Þaþkýn Olur Sonrasý  (Ozan Önen ODTÜ Genç Yazarlar Topluluðu Baþkaný)

"Cilalanmýþ fayanslarý batýr... Takým elbiseleri batýr... Karþýlýksýz aþkýný batýr... Ulaþamadýðýn þehirlerin gemilerini batýr! Sesinin kötü olmasýna aldýrmadan söyle þarkýný... Baðýr!..Tanýmadýðýn insana sarýlamýyorsan , yastýðýna sarýl!.."
14 
 Eli Kanlý Toplum  (cem yýlmaz)

Ön yargýlarla ve dogmalarla örülü duvarlar arasýndaki, hayata bir anahtar deliðinden daha küçük bir delikten bakan, içleri öfke ve kin yüklü insan yýðýnlarýnýn çarpýttýðý geçmiþiyle yüzleþen Y., annesini yýllar sonra yeniden tanýyacaktýr...
15 
 Görünmeyenler...  (Edibe Toðaç)

Benimkisi biraz delilikle varoluþun arasýndaki ütopik o dünyayý arayýp bulmaya çalýþma, yada yaratma çabasý...
16 
 Köpeklerin Aþký  (Þenol Durmuþ)

"Aþýðým ona, bana getirin onu. Onunla evleneceðim" diyordu. Hepimiz þok geçirmiþtik. Þaþkýnlýkla ona bakýyorduk. Ne diyordu bu Allahýn belasý serseri. Semtte becermediði kýz kalmamýþtý ama hala bu son aþkým, bu son ulan diye haykýrýyordu. Üstelik peþimizde polisler varken. Zavallý iki adamýn hastanede kemikleri düzelirken bir it sürüsü gibi sýðýndýðýmýz bu evde adam bizlere bir anda “Aþýðým” diyordu.
17 
 Yýkýlýþ  (selim çok)

bugün hava müthiþ soðuk.bir þiir yazýyorum aklýmda. camýn buharýndan damýttýðým bir þiir.ceketimdeki banknotlar beni þiir gibi sýkýþtýrýyor.
18 
 Topal Hayri  (Þenol Durmuþ)

Yaþlý adamý belediye otobüsünde gören herhangi biri, genç, kadýn hatta ondan daha yaþlý biri ona yerini verirdi. Bastonlu, tek ayaðý, bir kolu sakat, tek gözlü ihtiyar acýnacak bir durumdadýr. Ayakta güçlükle durmasýnýn sebeplerinden biridir ihtiyarlýðý. Bir nedende sarhoþluðudur. Aðzýndan yayýlan alkol kokusundan irkilseler de kanýnda dolaþan diðer maddeleri hiç kimse tahmin edemez. Yanýnda oturan bir yolcu eðer topal Hayri'yi tanýmýþ olsaydý, ilk durakta bu otobüsü terk ederdi.
19 
 Pavlovun Köpekleri  (Þenol Durmuþ)

Köpekler gibi... Sayý kýrk elli, bazen yetmiþ. Her gün birkaç tane daha sürümüze katýlýyor. Sokak köþelerinde ki çöp konteynýrlarýna yanaþan özgür türlerimiz bizlerden daha þanslý. Ýstedikleri kadar poþetleri, ekmekleri, artýklarý, kemikleri parçalama þansýna sahipler.Onlar þanslý ya bizler?. Bir tencerenin içinde sunulan bakliyat, sebzeden çorbadan baþka seçenek yok.Daha ne isteyecekler?.Kemik mi?..Burada çok lüks.
20 
 Cafer Kalfanýn Ýsyaný  (þenol durmuþ)

Okuyucu gardaþ ben Cafer Kalfa. Vallahi billahi sinirimden çýldýrmak üzereyim. Zaten asabi bir adamým. Ama eþeklik ben de tabii ki. Bu yazar arkadaþýn hayat hikayemi böyle yorumlayýp yazacaðýný bilseydim þerefsizim böyle bir iþe giriþmezdim. Bu nasýl yazarlýk; bu nasýl insanlýk? Allahý mý inkar edeyim anlamýþ deðilim. Kabul ediyorum hikayeyi ben anlattým o da yazdý ama okuyunca periþan oldum.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Adam ve Kadýn
Serhat Kaya
Öykü > Yeraltý
Buluþma
vicdan sönmez
Öykü > Yeraltý
Tanrýnýn Dönemeci
selim çok
Öykü > Yeraltý
Korsan Çýkmazý
selim çok
Öykü > Yeraltý
Yýkýlýþ
selim çok
Öykü > Yeraltý
Düþ Köprüsü
Fatma Þahin
Öykü > Yeraltý
Eli Kanlý Toplum
cem yýlmaz
Öykü > Yeraltý

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.