..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik > Erdað Duru




27 Mart 2020
Eyfel Kulesi Havada Takla Atarak Kýçýyla Gülerdi!  
“Eðer aþaðý doðru akan bir nehir düþünebilen bir varlýk olsaydý, kendi özgür istenci ile aþaðý doðru akmakta olduðunu düþünürdü.” ( Baruch Spinoza)

Erdað Duru


Zira eðer ben örneðin Fransa’da yaþýyor olsaydým böylesine saçma sapan bir gerekçeyle 30 gün yasaklama yapýlmasý skandala yol açar ve Eyfel Kulesi havada takla atarak kýçýyla gülerdi. Ama burasý Fransa deðil ve Siyonist lobi Türkiye’de tahmin edemeyeceðiniz kadar güçlü.


:ABCF:
Ben Galatasaray Lisesi mezunuyum, edebiyat hocamýz Tahir Alangu, felsefe hocamýz Msg. Pierre Dubois ve Fransýzca hocamýz Zémor’un öðrencisiyim. Ben önemli ve popüler biri deðilim ama görünen o ki yaptýðým paylaþýmlardan Facebook’ta rahatsýz olanlar var, küçük bir iðne gibi onlarý rahatsýz ediyorum.

Sosyal medyadaki yazý, yorum ve paylaþýmlarýma bir bakýn: En çok neyin ve kimlerin ipliðini pazara çýkarýyorum? En çok eleþtirdiklerim dünya egemenleri, Trump, Netanyahu, Macron gibi liderler, Siyonist lobiler, kapitalizm, emperyalizm ile onun ayrýlmazlarý dincilik, yabancý düþmanlýðý, ýrkçýlýk, Apartheid, Evanjelizm, vs…

Bunu yaparken Amerikan, Ýsrail, Fransýz, Ýngiliz, Alman medyasýnýn özgür haber kanallarýndan, sol eðilimli, muhalif yazarlardan faydalanýyorum.

Ýþte aslýnda bundan dolayýdýr ki TR’deki FB benim sesimi kýsmak için birkaç kez benzer giriþimlerde bulundu. Tüm bu giriþimleri paylaþtým ve bunun düþünce özgürlüðüne aykýrý olduðuna vurgu yaptým. Her seferinde bir yanlýþlýk olduðunu söyleyip özür dilediler. En son BBC’nin koronavirüsle ilgili bir yazýsýný paylaþtýðým için uyarý geldi. Halbuki ayný yazýyý BBC zaten Facebook sayfasýnda da paylaþmýþtý. Yani aslýnda koronavirüs bir bahaneydi. Fakat çuvalladýlar. Bu ortaya çýkýnca bir yanlýþlýk olmuþ deyip yeniden özür dilediler.

Fakat lobicilerin rahatsýzlýðý sürüyordu. “Kurt ile Kuzu” masalýnda olduðu gibi illa bir bahane, bir gerekçe bulmak zorundaydýlar.
Sonunda geçen sene paylaþtýðým, Goebbels’in “önemli olan halký inandýracak, uykuya geçirecek yalanlar söyleyebilmektir. Halký her zaman ateþleyin, soðumasýna, düþünmesine asla izin vermeyin” alýntýsýný gerekçe gösterdiler. Buna istinaden yeniden uyarý ve 30 gün boyunca yorum ve paylaþým yapmama yasak cezasý geldi. Tüm bunlar bu son birkaç gün içinde oldu !

Ýyi de aslaným niye bir sene beklediniz ? Bir senedir aklýnýz neredeydi ? Üstelik ben o paylaþýmý Nazizm gibi ýrkçý, baskýcý, insanlýk düþmaný rejimlerin ve bunlarýn nefret söylemlerinin ne kadar tehlikeli olduðunu, onlarýn tek istediði þeyin uyuklayan, düþünmeyen, aklýný kullanmayan koyun sürüleri olduðuna dikkat çekmek alýntýlamýþtým.

Ama TR’deki FB bunu sanki ben Nazi propagandasý yapýyormuþum gibi, sanki ben “tehlikeli kiþilerin veya kuruluþlarýn sembollerine, övgü veya destek” veriyormuþum gibi göstermeye çabaladý. Tabi bu çok gülünç, saçma, zavallýca ve etik dýþý bir durum.

Zira eðer ben örneðin Fransa’da yaþýyor olsaydým böylesine saçma sapan bir gerekçeyle 1 ay yasaklama yapýlmasý skandala yol açar ve Eyfel Kulesi havada takla atarak kýçýyla gülerdi. Ama burasý Fransa deðil ve Siyonist lobi Türkiye’de tahmin edemeyeceðiniz kadar güçlü.

Tüm dünyada özgür düþünce, ifade özgürlüðü, sanat, mizah, eleþtiri, hümanizm, barýþ, laiklik, özel yaþam büyük tehdit ve baský altýndadýr. Bir yeryüzü yurttaþý olarak dünya aydýnlarýnýn bu korkunç dinsel, ýrkçý ve etnik karanlýða er veya geç dur diyeceðini umut etmek istiyorum.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Avrupa'nýn Baðrýnda Yýrtýk Dondan Fýrlayan Neo - Siyonist Bir Ülke: Fransa
Sanal Ýnternet Hapishanesi: Facebook
Facebook Neden Bana 30 Gün Tart Cezasý Verdi?
Eskiþehir Büyükþehir Belediyesi Senfoni Orkestrasýna Neden Bilet Bulunamýyor?
Ýsrail Nereye? (1. Bölüm)
Apartheid - Siyonist Irkçýlýðýn Avdeti
Ermeni Apostolik Kilisesi Karanlýk Geçmiþiyle Yüzleþmelidir (4. Bölüm)
Endlösung: 65 Yaþ Üstünden Kurtulmak!
Ýsrail Nereye? (2. Bölüm)
Ermeni Apostolik Kilisesi Karanlýk Geçmiþiyle Yüzleþmelidir (1. Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Osmanlý Saray Edebiyatý Divan Þiirinde Erotizm ve Cinsellik - 1 [Ýnceleme]
Holokost Yorgunluðu [Ýnceleme]
Osmanlý Saray Edebiyatý ve Divan Þiirinde Erotizm ve Cinsellik - 2 [Ýnceleme]
Bilderberg – "Eyes Wide Shut" [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (16. Bölüm) [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (13. Bölüm) [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (15. Bölüm) [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (17. Bölüm - Son) [Ýnceleme]
Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih - Ermeni Sorunsalý (6. Bölüm) [Ýnceleme]


Erdað Duru kimdir?

Galatasaray Lisesi, Ý. Ü. Edebiyat Fakültesi

Etkilendiði Yazarlar:
Kant, Russell, Montaigne, Voltaire


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erdað Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.