..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Kemal Yavuz Paracýkoðlu




6 Ekim 2012
Ondan Sonra - 7  
Muvaffakiyetsizleþtiricileþtiriveremeyebileceklerimizdenmiþsinizcesine

Kemal Yavuz Paracýkoðlu


Tüvan’a giden var mý? Yok mu? Orasý, Harika bir dünyadýr! Yaþayabilmek için herkesin kötü olmasýnýn zorunlu olduðu bir dünya…


:ACJA:
Tüvan’a giden var mý?
Yok mu?
Orasý, Harika bir dünyadýr!
Yaþayabilmek için herkesin kötü olmasýnýn zorunlu olduðu bir dünya… Orada, her lahza çevreye direnme gücünüzü hazýr tutmalý ve olan biten her þeyden etkilenerek kendinizi sürekli geliþtirip bu direnme gücünüzü büyültmelisiniz.

Orada verilen eðitimler, tamamýyla, muvaffakiyetsizleþtiricileþtirilmeyi hedeflemekteydi. Yetiþtirilen ekonomistlere, ekonomik yapýsýnýn nasýl muvaffakiyetsizleþtirilinebilineceði öðretilirdi. Mühendislere, bir fabrikanýn üretimde nasýl muvaffakiyetsizleþtirilinebilineceði öðretilirdi. Kezalik, iþçilere yapýlan iþlerde nasýl muvaffakiyetsizleþilinebilineceði öðretilirdi.

Siyasi Partiler, “bu memleketi diðer memleketler karþýsýnda en iyi biz muvaffakiyetsizleþtirebiliriz,” diyerek oy isterlerdi. En muvaffakiyetsizleþtirebilici parti baþkanlarý, mitinglerde, “Tüvan, seninle gurur duyuyor!” diye atýlan tezahüratlar eþliðinde alkýþlanýrlardý.

Velhasýl-ý kelam, nasýl muvaffakiyetsizleþtirecekleri öðretilememiþ kiþiler muvaffakiyetsizleþtirilememiþ kiþiler olarak ýskartaya ayrýlarak vatandaþ olarak kullanýlýyorlardý. Bu büyük vebalden kurtulabilmek umuduyla herkes, ama herkes, birer muvaffakiyetsizleþtirici olarak yetiþmeye gayret ediyordu.

Bir Siyasi Parti de ben kurdum. Herkes sandý ki, parti programýmda ülkenin en iyi partimiz tarafýndan muvaffakiyetsizleþtirilinebilineceðini anlatacaðým; oysa ben tam tersini yaptým, ülkenin nasýl muvaffakiyetleþtirilinebilineceðini anlattým.

Tüvan’ý çok sevenleri çevremde toparlayarak bu duruma bir dur demenin gerekliliðini anlatmaya çalýþarak, muvaffakiyetsizleþtirici olmayý yani muvaffakiyetsizleþtiricileþtirilmeyi reddetmelerini istedim.

Bu konuda bulabildiðim her meydanlýkta, her insana, hiç üþenmedim, ileri geri konuþtum. Yapýlan ilk genel seçimlerde ise binde dört oy alabildim. Olsun! Yýlmadým, mücadelemi sürdürdüm.

Benim bu tarzým üzerine, bazýlarý, tekerlerine çomak sokmakta olduðumu görmekte gecikmediler. Herkesi kolayca muvaffakiyetsizleþtiricileþtiriverebileceðini düþünen bu þahýslar, bu duruma çok sinirlendiler. Beni “Hergelekon davasýndan tutuklattýlar.

“Muvaffakiyetsizleþtiricileþtiriveremeyebileceklerimizdenmiþsinizcesine laflar ediyormuþsunuz ha?" diyerek sorgulamaya baþladýlar.

On yýl kadar süren tutukluluk hallerimden sonra cezaevinde de uslu durmadýðýmý, çan çan konuþup durduðumu, yazýlar yazdýðýmý görünce, Muvaffakiyetsizleþtiricileþtiriveremeyebileceklerimizdenmiþsinizcesine propaganda yaparak mevcut hükümeti yýkmaya halký teþvik etmekten müebbed hapse çarptýrdýlar…

Olsun! Vatan mevzubahisse gerisi teferruattýr. Vatan sað olsun!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ondan Sonra - 1
Ondan Sonra - 2
Ondan Sonra - 3
Ondan Sonra - 5.
Ondan Sonra - 6
Ondan Sonra - 4
Ondan Sonra - 9
Ondan Sonra - 8

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Part - Time Seviþmeler [Þiir]
Bir "Hiçbir Þey" Olmak [Þiir]
Deliler Bayramý [Þiir]
Nazlý Nazlý Karýlar... [Þiir]
Gülbahar'ým; Can Çiçeðim! [Þiir]
Ýkimiz Ýçin [Þiir]
Hayatým [Þiir]
Halepçe [Þiir]
Senden Önce, Sensiz [Þiir]
Çapkýn Kýz... [Þiir]


Kemal Yavuz Paracýkoðlu kimdir?

Okur yazar, okuduðunu anlar, yazdýðý okunur, emekli büro memurluðundan devþirerek, kendi kendine oldu yazar. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Hiç kimseden etkilenmemiþtir, kendine özgü bir yazý dili kullanýr...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kemal Yavuz Paracýkoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.