..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Kemal Yavuz Paracýkoðlu




23 Aðustos 2012
Ondan Sonra - 5.  
Kemal Yavuz Paracýkoðlu
Atatürk’ü yobaz zihniyet sevmez. Ancak yobaz zaten kimseyi sevmez.


:ADDF:

“Türkiye Cumhuriyeti þeyhler, derviþler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doðru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatýdýr.”
” Dünyada her þey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürþit ilimdir, fendir. Ýlim ve fennin haricinde mürþit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir.”
-Mustafa Kemal ATATÜRK-



Atatürk’ü yobaz zihniyet sevmez. Ancak yobaz zaten kimseyi sevmez. Sevgiye, güzelliðe düþman, her an kavgaya hazýr, nefret ve öfke doludur. Kafasý karmakarýþýk, görüþü pusludur.
Ondan Sonra;
Atatürk’ün Ýslamiyet’e bakýþ açýsýný kendisinden okuyalým:
’Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanýndan çekip alamamýþtýr ve alamaz.”
’Türkler Ýslam olduklarý halde, bozulmaya, yoksulluða, gerilemeye maruz kaldýlar; geçmiþin batýl alýþkanlýk ve inançlarýyla Ýslamiyet’i karýþtýrdýklarý ve bu suretle gerçek Ýslamiyet’ten uzaklaþtýklarý için, kendilerini düþmanlarýnýn esiri yaptýlar. Gerçek Ýslam’ýn çok yüce, çok kýymetli gerçeklerini olduðu gibi almamakta inatçý bulundular. Ýþte gerilememizin belli baþlý sebeplerini bu nokta teþkil ediyor.”
Gerçek Ýslam’ýn, yani hurafeleri, batýl inançlarý içinde barýndýrmayan, ’akla, fenne, ilme uygun” ve dinin özü olan Kuran’ýn halka anlatýlmasýný amaçlýyordu.
“Türk Kuran’ýn arkasýnda koþuyor; fakat onun ne dediðini anlamýyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapýnýyor. Benim maksadým; arkasýnda koþtuðu Kitap’ta neler olduðunu Türk anlasýn.”
“Bilhassa bizim dinimiz için herkesin elinde bir ölçü vardýr. Bu ölçü ile hangi þeyin bu dine uygun olup olmadýðýný kolayca takdir edebilirsiniz. Hangi þey ki akla, mantýða halkýn menfaatine uygundur; biliniz ki o bizim dinimize de uygundur. Bir þey akýl ve mantýða, milletin menfaatine, Ýslam’ýn menfaatine uygunsa kimseye sormayýn. O þey dinidir. Eðer bizim dinimiz aklýn mantýðýn uyduðu bir din olmasaydý mükemmel olmazdý, son din olmazdý.”
“Her fert din ve diyanetini, imanýný öðrenmek için bir yere muhtaçtýr. Orasý mekteptir. Fakat nasýl ki her hususta yüksek mektep ve ihtisas sahipleri yetiþtirmek lazýmsa, dinimizin hakikatini tetkik, tetebbu ilmi ve fenni kudretine sahip olacak güzide ve hakiki ulema yetiþtirecek yüksek müesseselere sahip olmalýyýz “
Ondan Sonra;
Çanakkale Savaþý sýrasýnda:
“Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceðini biliyor, en ufak bir fütur (yýlgýnlýk) bile göstermiyor; sarsýlmak yok! Okumak bilenler ellerinde Kuran’ý Kerim, cennete girmeye hazýrlanýyor. Bilmeyenler, kelime-i þahadet getirerek yürüyorlar. Bu, Türk askerlerindeki ruh kuvvetini gösteren, þaþýlacak ve övülecek bir misaldir. Emin olmalýsýnýz ki, Çanakkale Muharebesi’ni kazandýran bu yüksek ruhtur.”
Ondan Sonra;
TBMM Açýlýþ Bildirisi:
1. Allah’ýn yardýmýyla 23 Nisan Cuma günü, Cuma namazýndan sonra Ankara’da Büyük Millet Meclisi açýlacaktýr.
2. Vatanýn baðýmsýzlýðý, yüksek halifelik ve saltanat makamýnýn kurtarýlmasý gibi çok önemli vazifeleri olan Meclisin açýlýþ gününü, Cumaya tesadüf ettirmekten maksat, o günün kutsallýðýndan faydalanmak ve açýlmadan önce sayýn milletvekilleriyle Hacý Bayram Camii’nde Cuma namazý kýlmak, Kuran ve namazýn nurlarýndan faydalanmaktýr. Namazdan sonra Peygamberimiz (sav)’in sakalý ve sancaðý el üstünde olduðu halde Meclis binasýna gidilecektir. Camiden buraya kadar olan merasim için Kolordu Komutanlýðý’nca özel olarak askeri tertibat alýnacaktýr.
3. O günün kutsallýðýný güçlendirmek için bugünden baþlayarak valiliklerde, vali beyefendinin düzenlemesiyle hatim indirilecek, muhayiri þerif okunacaktýr. Hatmin son kýsýmlarý Cuma namazýndan sonra Meclis binasý önünde tamamlanacaktýr.
4. Kutsal ve yaralý vatanýmýzýn her köþesinde ayný biçimde bugünden baþlanarak muhari ve hatm-i þerif okutularak Cuma günü ezandan önce selavat verilecek ve hutbede halife padiþahýmýzýn adý söylenirken, padiþahýmýzýn ve topraklarýmýzýn bir an önce kurtuluþu ve mutluluða eriþmesi için dua edilecektir. Cuma namazý kýlýndýktan sonra hatim duasý yapýlarak yüce halifelik ve saltanat makamýnýn ve bütün yurdun kurtulmasý uðrundaki milli çalýþmalarýn kutsallýðý ve milletin her bireyinin kendi temsilcilerinden oluþan Büyük Millet Meclisi’nin vereceði vatan görevlerini yerine getirmesine iliþkin vaazlar verilecektir. Sonunda halife ve padiþahýmýzýn, din ve devletimizin, vatan ve milletimizin kurtuluþu, mutluluðu ve baðýmsýzlýðý için dua edilecektir.
Bu dini ve vatani törenin arkasýndan camilerden çýkýldýktan sonra bütün yurtta hükümet konaklarýna gelinerek Meclisin açýlmasýndan dolayý kutlama yapýlacaktýr. Her tarafta Cuma namazýndan önce Mevlid-i Þerif okunacaktýr.
5. Yüce Allah’tan tam baþarý dileriz.”
Ondan Sonrasýna boþverin, bu kadar yeterli…;



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ondan Sonra - 3
Ondan Sonra - 4

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ondan Sonra - 1
Ondan Sonra - 2
Ondan Sonra - 6
Ondan Sonra - 7
Ondan Sonra - 9
Ondan Sonra - 8

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Part - Time Seviþmeler [Þiir]
Bir "Hiçbir Þey" Olmak [Þiir]
Deliler Bayramý [Þiir]
Nazlý Nazlý Karýlar... [Þiir]
Gülbahar'ým; Can Çiçeðim! [Þiir]
Ýkimiz Ýçin [Þiir]
Hayatým [Þiir]
Halepçe [Þiir]
Senden Önce, Sensiz [Þiir]
Çapkýn Kýz... [Þiir]


Kemal Yavuz Paracýkoðlu kimdir?

Okur yazar, okuduðunu anlar, yazdýðý okunur, emekli büro memurluðundan devþirerek, kendi kendine oldu yazar. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Hiç kimseden etkilenmemiþtir, kendine özgü bir yazý dili kullanýr...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kemal Yavuz Paracýkoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.