..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Baþka dillerle ilgili hiçbir þey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir þey bilmiyorlar. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Fuat Türker




3 Kasým 2011
Güzellik Yapana Daha Güzeli Vardýr  
Fuat Türker
Bunun ne kadar büyük bir ödül olduðunu anlayabilmek için ‘sonsuz’luðu anlayabilmek gerekir; ancak bunu aklýmýz tam olarak kavrayamaz. ‘Sonsuz’, asla bitip tükenmesi olmayan bir süre.


:AAFH:
Toplumda bilinen iyilik anlayýþý güler yüzlü olmak, yoksullara para vermek, hoþgörülü ve anlayýþlý olmak gibi özellikler içerir. Ýnanan insanlar için ise her konuda olduðu gibi bu konudaki kýstas da Kur’an’dýr.

Ýyilik yapmak, içinde Allah aþký ve korkusunu taþýyarak, vicdanýný kullanarak yaþamýnýn her anýnda Allah’ý en çok hoþnut edecek davranýþlarda bulunmaktýr. Allah, yaþamýnýn temelini Kendi rýzasý üzerine kuran ve bu nedenle sürekli iyiliklerde bulunanlarý seveceðini ve onlara iyilikle karþýlýk vereceðini birçok Kur’an ayetiyle müjdeler:

... Bu dünyada güzel davranýþlarda bulunanlara güzellik vardýr; ahiret yurdu ise daha hayýrlýdýr. Takva sahiplerinin yurdu ne güzeldir. (Nahl Suresi, 30)

Kur’an’la haber verilen güzel ahlak özelliklere sahip insanlar, yaptýklarý iyiliklerin karþýlýðýný dünyada ve ahirette kesinlikle alacaklardýr. Kur’an’da da haber verildiði gibi, “…Bu dünyada iyilik edenler için bir iyilik vardýr…" (Zümer Suresi, 10)

Rabb’imiz, dünyada da güzel bir yaþamý, her dönemde inanan kullarýna yaþatýr. Gerçek anlamda iyi insanlara hem dünya hem de ahiret için vaat edilen güzel yaþam, tüm nimetlerde artýþ anlamýndadýr. Hesapsýz rýzýk verici olan Allah, "Bir yoksul iken seni bulup zengin etmedi mi?" (Duha Suresi, 8) ayetiyle bildirdiði gibi Peygamberimiz (sav)’in üzerine de nimetlerini yaymýþtýr.

Gerçek þu ki, Allah zerre aðýrlýðý kadar haksýzlýk yapmaz. (Bu aðýrlýkta) Bir iyilik olursa, onu kat kat kýlar ve Kendi yanýndan pek büyük bir ecir verir. (Nisa Suresi, 40) ayetiyle haber verildiði üzere, her iyilik kat kat artarak sahibine dönecektir.

Ýnanan insanlar için dünya malýnýn hiçbir deðeri yoktur. Nefislerinin bencil tutkularýnýn ardýnda hýrsla koþmazlar. Canlarýný ve mallarýný Rabb’leri uðrunda satarlar. Alýþveriþleri ve ticaretleri Allah’ý anmalarýný, kulluk görevlerini engellemez. Allah’ýn sýnamak amacýyla yarattýðý görüntülerle yüzleþme zamanlarýnda sabýr ve tevekkül gösterirler. Tam bir teslimiyetle teslim olur, asla þikayette bulunmazlar.

Allah, inanan insanlarýn samimiyetlerine ve bu güzel ahlaklarýna karþýlýk olarak onlarý daima rýzýklandýrýr, güzel ve temiz nimetler içinde yaþatýr. Ancak bu nimetler onlarýn dünyaya baðlanmalarýna deðil, aksine cennete duyduklarý özlemin artmasýna vesile olur.

Ýnsanlarýn hemen hepsi dünya hayatýnýn kýsalýðýnýn farkýndadýr. Ancak pek çok insan bu kýsacýk hayatý, kendilerince tadýný çýkararak, dolu dolu yaþamayý ister. Akýlcý bakan azýnlýk ise dünya hayatýnýn gerçeðini görür. Yaþamýn çok kýsa olmasý, bu samimi insanlara ölümü ve Rabb’leri huzurunda sorgulanacaklarý günü hatýrlatýr. Bu ‘kuþluk vakti’ kadar kýsa yaþamda gönülden iyiliklerde bulunan insanlar, sonsuza dek sürecek güzelliklerle karþýlýk göreceklerinin bilincindedirler. Bu, Allah’ýn vaadidir ve kullarýna “Güzellik yapanlara daha güzeli ve fazlasý vardýr…” (Yunus Suresi, 26) ayetiyle vaadini haber verir.

Bunun ne kadar büyük bir ödül olduðunu anlayabilmek için ‘sonsuz’luðu anlayabilmek gerekir; ancak bunu aklýmýz tam olarak kavrayamaz. ‘Sonsuz’, asla bitip tükenmesi olmayan bir süre. Kuþkusuz bu, ezelde bütün yaratýlmýþlar hakkýnda hayýr, rahmet ve irade buyuran Rabb’imizin rahmetinin geniþliðini kavrayabilmek için de üzerinde derin düþünmemiz gereken bir örnek. Her ne kadar tam olarak kavrayamýyorsak da, sonsuzluðu bir “göz açýp kapama süresi” için feda edebilir miyiz?

Güzellik yapanlara daha güzeli ve fazlasý vardýr. Onlarýn yüzlerini ne bir karartý sarar, ne bir zillet, iþte onlar cennetin halkýdýrlar; orada süresiz kalacaklardýr. (Yunus Suresi, 26)


Fuat Turker



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler
Son Perde
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek
Anne Babaya Ýtaat Nasýl Olmalý?
Korkma Ebedi Varsýn
Allah Aþký
Kur'an'dan Sorulacaksýnýz
Bir Baþka Candýr Ölüm
Her Sabah, Günü Allah'a Adamak
Kadere Dair

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Neden Kýskanýr?
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr
Çocuklar Gibi...
Gerçek Sevgili
Ne Kadar Aciziz!..
Ahirete Hazýrlýk Kursu
Gerçek Adalet
Duygularý Akýl ve Ýrade ile Terbiye Etmek
Vakit "Öldürmek" Deðil, Kazanmak Ýçindir
Ýnsanlar Ýçin Yaþamak Zordur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr [Eleþtiri]
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum [Eleþtiri]
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler" [Eleþtiri]
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý [Eleþtiri]
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk [Eleþtiri]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.