..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Dinsel > Fuat Türker




17 Aðustos 2012
Boyun Eðen Kutlu Kadýn  
Fuat Türker
Rabb’imiz Hz. Musa’nýn annesini, zorluk durumunda gösterdiði kayýtsýz þartsýz itaati, Allah’a olan baðlýlýðý ve tevekkülü ile tüm iman sahipleri için önemli bir örnek kýlmýþtýr.


:BAAE:
Zorluklara raðmen kayýtsýz-þartsýz ortaya konan itaat, müminlere has bir özelliktir. Ýtaatin her türlü þartta, her türlü zorlukta kayýtsýz-þartsýz uygulanmasý gerekir.

Ýman etmeyen insanlar da ara sýra küçük zorluk zamanlarýnda itaat gösterebilirler. Allah'ýn dýþýnda dayanýlacak, yardým istenecek baþka hiç kimseye ve hiçbir güce ihtiyaç duymayan ve gerçek anlamda tevekkül etmiþ müminler ise, Allah’a ve elçisine çaðrýldýklarýnda sadece, “iþittik ve itaat ettik” derler. Samimi imanlarý ve Allah’ýn verdiði kurtuluþ müjdesi nedeniyle sadece dilleriyle deðil, kalben de ayný sözleri söylerler.

Kur’an kýssalarýnda bizlere örnek olmasý amacýyla birçok itaat örneði anlatýlýr. Bunlardan birinde Hz. Musa(as)’ýn kutlu annesinin yaþadýðý büyük imtihan karþýsýnda tevekkülle boyun eðiþinden övgüyle söz edilir.

Hz. Musa’nýn dünyaya geldiði dönemde, Mýsýr Firavunu yeni doðan erkek çocuklarý öldürüyor, kýz çocuklarý ise kölelik yapmasý için sað býrakýyordu. Hz. Musa böyle bir ortamda kölelerin arasýnda doðmuþ ve annesi onun öldürülme endiþesiyle yaþamaya baþlamýþtýr. Rabbimiz Hz. Musa'nýn hayatta kalabilmesi için annesine vahiyde bulunmuþ ve ona Hz. Musa'yý bir sandýða koyarak suya býrakmasýný bildirmiþtir:

"Hani, annene vahyolunan þeyi vahyetmiþtik, (þöyle ki:) Onu sandýðýn içine koy, suya býrak, böylece su onu sahile býraksýn; onu Benim de düþmaným, onun da düþmaný olan biri alacaktýr..." (Taha Suresi, 38-39)

Yüce Allah ayrýca, Hz. Musa'nýn annesine korkmamasýný ve üzülmemesini, oðlunun peygamberlikle müjdeleneceðini, yeniden kavuþacaklarýný haber vererek kalbinde ‘sabrý ve dayanýklýlýðý pekiþtirmiþ’ ve onu yatýþtýrmýþtýr:

Musa'nýn annesine: "Onu emzir, þayet onun için korkacak olursan, onu suya býrak, korkma ve üzülme; çünkü onu Biz sana tekrar geri vereceðiz ve onu gönderilen (elçilerden) kýlacaðýz" diye vahyettik (bildirdik). (Kasas Suresi, 7)

Bir annenin çocuðunu suya býrakmasý, onun Allah’a ne denli güçlü bir imanla baðlý olduðunun ve tevekkülünün bir kanýtýdýr. Rabbimiz, itaat etmesinin karþýlýðýnda, zorluðun ardýndan kolaylýk kýlmýþ ve onu çocuðuna tekrar kavuþturmuþtur.

Rabb’imiz Hz. Musa’nýn annesini, zorluk durumunda gösterdiði kayýtsýz þartsýz itaati, Allah’a olan baðlýlýðý ve tevekkülü ile tüm iman sahipleri için önemli bir örnek kýlmýþtýr.



Fuat Türker





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinsel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Otobüs Yolculuðu

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köy Anýlarým (!)
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :)
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]
Anne Babaya Ýtaat Nasýl Olmalý? [Deneme]
Çocuklar Gibi... [Deneme]
Gerçek Sevgili [Deneme]
Ne Kadar Aciziz!.. [Deneme]
Ahirete Hazýrlýk Kursu [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.