..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Fuat Türker




11 Aralýk 2011
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr  
Fuat Türker
Tüm dünyada olduðu gibi ülkemizde de komünist örgütlerin hem propagandalarýnýn ve hem örgüt içi eðitimlerinin önemli bir parçasý Darwinist eðitim programlarýdýr.


:FEIG:
150 yýl boyunca dünyaya kan kusturan komünist zulmün arkasýnda, aslýnda bir baþka fikir yatýyordu. Komünist ideolojilerin ortak fikirsel dayanaðý, evrim teorisiydi. Darwin, "þiddet ve çatýþma deðiþmez doða yasasýdýr" sözüyle milyonlarca masum insanýn ölümüne zemin hazýrladý.

Komünizmin kurucularý Karl Marx ve Friedrich Engels materyalist zihniyeti, "diyalektik" adý verilen yöntemle açýklamaya çalýþtýlar. Diyalektik, evrendeki tüm geliþmenin, çatýþma yoluyla gerçekleþtiði varsayýmýydý. Marx ve Engels, bu varsayým yoluyla tüm dünya tarihini yorumlamaya kalkýþtýlar. Marx’a göre, insanlýk tarihi bir çatýþmadan ibaretti, mevcut çatýþma iþçiler ve kapitalistler arasýnda geçiyordu ve yakýnda iþçiler ayaklanýp komünist bir devrim yapacaklardý. Toplumun, tarih içinde çeþitli evrelerden geçtiðini ve bu evreleri belirleyen faktörün de üretim araçlarýyla üretim iliþkilerindeki deðiþim olduðunu iddia ediyordu. Onlara göre diðer herþeyin belirleyicisi ekonomiydi. Her toplum ekonomik etkenlere göre bir geliþim süreci izlemiþti. Köleci toplum feodal topluma, feodal toplum kapitalist topluma dönüþmüþtü; sonunda bir devrim ile sosyalist toplum kurulacak ve tarihin en ileri seviyesine varýlacaktý. [1]

Marx’ýn ve Engels’in büyük kitleleri etkileyebilmek için ideolojilerinin bilimsel görünmesi gerekiyordu; ancak bir eksikleri vardý.

O sýralarda Charles Darwin adýndaki amatör biyologun yeni yazdýðý Türlerin Kökeni adlý kitabýndaki iddialar, tam da Marx ve Engels’in aradýklarý kýlýftý. Bu kitap adeta "ýsmarlama" hazýrlanmýþtý.

Darwin, tüm canlýlarýn yaþam mücadelesi sonucunda evrimleþtiklerini, canlýlýðýn cansýz maddelerden tesadüfen oluþtuðunu iddia ediyordu. Bu, Marx ve Engels’in iddiasý olan, toplumlardaki diyalektik çatýþmanýn doðadaki biyolojik versiyonuydu.

Darwin’in görüþleri, komünizm için büyük önem taþýyordu. Engels, Darwin’in kitabý yayýnlanýr yayýnlanmaz Marx’a: "Þu anda kitabýný okumakta olduðum Darwin, tek kelimeyle muhteþem" diye yazýyordu. [2]

Marx ise "Bizim görüþlerimizin doðal tarih temelini içeren kitap, iþte budur" diyor, sosyalist dostu Lasalle’a yazdýðý mektupta ise þöyle yazýyordu: "Darwin’in yapýtý büyük bir yapýttýr. Tarihteki sýnýf mücadelesinin doða bilimleri açýsýndan temelini oluþturuyor." [3]

Marx, Das Kapital’i Darwin’e ithaf ediyor, Almanca baskýsýna þöyle yazýyordu: "Charles Darwin’e, gerçek bir hayraný olan Karl Marx’tan".

Engels ise Darwin’i, Marx ile eþ tutacak þekilde övüyor, "Darwin, bütün organik varlýklarýn, bitkilerin, hayvanlarýn ve insanýn kendisinin, milyonlarca yýldýr olagelen bir evrim sürecinin ürünleri olduðunu kanýtlayarak metafizik doða görüþüne en aðýr darbeyi indirdi." diyordu. [4]

Darwinizm ve Terör

Darwinizm, terörü meþru ve doðal bir yöntem olarak gören ideolojilere fikirsel zemin saðlar. Çünkü Darwinizm’e göre, þiddet, çatýþma ve kanlý mücadeleler doða kanunlarýna uygun bir "geliþme" yöntemidir. Darwin, doðada kanlý bir yaþam mücadelesi olduðunu ve aynýsý toplum içinde uygulandýðýnda insanýn evriminde ilerleme saðlanacaðýný öne sürmüþtür. Kýsacasý bir toplumda kan dökülmesi, farklý gruplar arasýnda çatýþmalar yaþanmasý, Darwinizm’e göre iyi ve doðru bir þeydir.

Komünist ve anarþistler ise, çatýþma, þiddet ve teröre olan baðlýlýklarýný Darwinizm’in bu felsefesi ile desteklerler.

Konu ile ilgili en yakýn örnek, ülkemizde faaliyet gösteren bölücü örgütün, militanlarýna Darwinist eðitim vermesidir. Tüm dünyada olduðu gibi ülkemizde de komünist örgütlerin hem propagandalarýnýn ve hem örgüt içi eðitimlerinin önemli bir parçasý Darwinist eðitim programlarýdýr.

Bu eðitimde militanlara, evrendeki her olayýn "tez-antitez-sentez" þeklinde ve "diyalektik" formüle göre geliþtiði, bunlarýn doðanýn, canlýlarýn ve tarihin diyalektiði olarak üçe ayrýldýðý anlatýlmaktadýr.

Doðadaki herþeyin evrimleþmesi doðanýn diyalektiði, canlýlarýn birbirlerinden türemesi canlýlarýn diyalektiði ve toplumlarýn komünist toplum düzenine doðru geliþmesi de tarihin diyalektiði olarak anlatýlýr. Sonunda ise Komünist Kürt Devrimi gerçekleþecektir. Canlýlarýn diyalektiði kapsamýnda insanýn maymunlarla ortak atadan geldiði, bir tür hayvan olduðu safsatalarý da aþýlanmaktadýr. Bir sonraki safha ise gerilla eðitimidir.

Söz konusu Darwinist-materyalist eðitim sonucunda, gençler toplum için son derece tehlikeli ölüm makineleri haline gelmektedirler. Allah’ý, dinini, devletini ve deðerlerini reddeden, insanlarý kolayca katledilebilecek birer hayvan olarak gören kiþiler ortaya çýkmaktadýr.

Deðerlerini yitiren, Allah’a ve ölüm sonrasý sorgulanacaðýna inanmayan insan, her türlü ahlaksýzlýðý ve zalimliði rahatça yapabilir. Bu nedenledir ki, Marksist liderler ve onlarý izleyenler, bebek, çocuk, genç, kadýn, yaþlý ayýrd etmeden masum insanlarý rahatlýkla öldürebilmiþlerdir. Çünkü Darwinist görüþ, karþýlarýndaki insanlarýn gerçekte birer hayvan olduklarýný, onlarý öldürmenin herhangi bir böceði öldürmek kadar kolay olduðunu telkin etmektedir.

Yaþanan katliamlarýn, cinayetlerin, zulmün, terörün, bölücülüðün, din ve devlet düþmanlýðýnýn arkasýnda Darwinizm ve materyalizm eðitiminden geçmiþ anarþistler vardýr. Bu nedenle Darwinizm’in gerçek yüzünün ortaya çýkarýlmasý, gençlerin bu safsatalarla beyinleri yýkanmadan önlemlerin alýnmasý önemlidir.


Dipnotlar:
[1] http://evrimteorisi.info
[2] Conway Zirkle, Evolution, Marxian Biology and the Social Scene, Philadelphia; the University of Pennsylvania Press, 1959, s.527
[3] Marks Engels Mektuplar, cilt 2, s.126
[4] Marx-Engels, Seçme Yapýtlar 3, Sol Yayýnlarý, s. 156



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler"
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý
Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - II
Birlikte Allah'ýn Ýpine Sarýlma Zamaný Gelmedi mi?
Darwinizm Putunu Kýrmak Neden Önemlidir? - I
Evlilik Programlarý
Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - I
Kalpleri Ýslam'dan Soðutanlar
Özrünüz Kabul Deðil!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk
Münafýk Matruþka Gibidir...
Yalanýn Rengi
'Allah Baba' ve 'Allah Seni Yakar': Çocuk Eðitiminde Ýki Yanlýþ
Zulümden Yalnýzca Zulmeden Sorumludur
Medya Kaçýncý Kuvvet?
Toplumda Ahlaksýzlýk Nasýl Özendiriliyor? - II
Bilin (Mey) En Numaralar - I
"Allah Evrimle Yaratmýþ Olabilir" Düþüncesi Neden Yanýlgýdýr?
Aile Ýçi "Þiddetli" Þefkat

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.