..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Emine Piþiren
Emine Piþiren - Her þeye raðmen yaþamak güzel
Site Ýçi Arama:


Eleþtiri
  O Zamanda da Zina Vardý/ Bu Zamanda da Zina Var... (Emine Piþiren) 18 Þubat 2010 Kesinlikle Karþýyým! 

Ýki insan birbirini sevmiþ ise, bu sevgiye saygý duyulmalý ve eðer iki kiþi hala sevgilerini yüreklerinde taþýyorlarsa öldürülmekle cezalandýrýlmasý, insanlýðýn utancýdýr.

  Artýk Gözlerim Organik Gülüþleri Arýyor… - 1 - (Emine Piþiren) 9 Aralýk 2010 Varsýllar ve Yoksullar 

Bu paha biçilmez hazinemizi biz nasýl ve ne zaman yitirdik? Bunu hiç düþündük mü? Ve þimdilerde ben; ne zaman bir kalabalýða veya bir ortama girsem, hep özlediðim o yüzleri arýyorum. Hani, içinde riya olmayan, Yalansýz ve doðal olan, Yüzlerimizi aydýnlatacak olan, o organik gülüþleri arýyor gözlerim… Mona Lisa gülücüklerini deðil…

  Artýk Gözlerim Organik Gülüþleri Arýyor… - 2 - (Emine Piþiren) 9 Aralýk 2010 Varsýllar ve Yoksullar 

Ve þimdilerde ben; ne zaman bir kalabalýða veya bir ortama girsem, hep özlediðim o yüzleri arýyorum. Hani, içinde riya olmayan, Yalansýz ve doðal olan, Yüzlerimizi aydýnlatacak olan, o organik gülüþleri arýyor gözlerim… Mona Lisa gülücüklerini deðil…

  80′li Yaþlarýmýzda Fenni Muayene Yapýlmalý!.. (Emine Piþiren) 13 Aralýk 2010 Kesinlikle Karþýyým! 

Biz sürücüler her iki yýlda bir fenni muayene ve egzoz kontrolünden geçiyoruz. Eksiðimiz olursa, örneðin; ilk yardým kutusunda 10 adet çengelli iðneden beþi eksikse, yangýn söndürme tüpünün dolum tarihinin süresi geçmiþse, aracýn þase numarasý okunamýyorsa, trafik sigortasý eksikse, ödenmemiþ cezasý varsa sürücünün, vs. görevli memurlar bize ne diyorlar? “Git eksiklerini tamamla ondan sonra gel.”

  Yalnýzlýkta Güzeldir... (Emine Piþiren) 24 Haziran 2008 Günlük Olaylar 

Yalnýz olmayý özlediðimiz anlarýmýz olmaz mý?

  Bazý Doðrular Vardýr ki... (Emine Piþiren) 1 Temmuz 2008 Günlük Olaylar 

En bilinen ve en gerçek yalan "doðrularý" söylemektir.Daha etkileyici ve inandýrýcýdýr.

  Kýsa Kes Aydýn Havasý Olsun!.. (Emine Piþiren) 22 Temmuz 2008 Siyah - Beyaz (En Uçlar) 

Zaman zaman düþünmüþümdür. Türkçemizde deyimler, ata sözlerimiz ne derece doðru ve yerinde kullanýlýyor? Geçenlerde yazmýþ olduðum bir yazýmda, “elinin körü” diye bir deyim kullanmýþtým. Biz bu deyimi genelde sabýr kat sayýmýzýn düþtüðü anlarda dudaklarýmýzdan yüksek tonla söyleriz…

  Entellektüel Kadýnlar Nasýl Bir Erkek Arar? (Emine Piþiren) 5 Aðustos 2008 Özgürlük ve Eþitlik 

"...Aslýnda abartý övgüler hiç de hoþuma gitmez. Düþünürüm altýndan hangi “Çapanoðlu” çýkacak diye. Ýltifat her insanýn hoþuna gider. Kimin gitmez ki! Ama aþýrýsý da sýkar, derim kendimce. Gelelim bana gönderilen yazýya;"

  Sinerji... (- I - ) (Emine Piþiren) 11 Aðustos 2008 Toplum ve Birey 

"...Bu sözler mucizevi bir þekilde etkisini göstermiþ ve sahada sanki tükenmez bir enerjiyle oyun oynamýþlardý. Sonuç kaçýnýlmazdý. Türk takýmýmýz dünya üçüncüsü olmuþtu. Mektupla gelen sinerjik iletiþim, takým ruhunu saðlamýþtý..."

  Hiçbir Þey Göründüðü Gibi Deðildir (Emine Piþiren) 9 Eylül 2008 Toplum ve Birey 

"...Aylardýr iþ bulamayan delikanlý artýk önüne gelen her yere baþvuruyordu. Hayvanat bahçesinin önünden geçerken durdu ve 'neden olmasýn' deyip, oraya da baþvurdu..."

  Anasýný Öpen Kadý Olursa... (Emine Piþiren) 2 Ekim 2008 Toplum ve Birey 

Yýllar önce Cumhuriyet gazetesi ve Milliyet gazetesinde bir haber okumuþtum. Haberin devamý ve neticesi “hangi aþamada?” sorusunu, hep sorar oldum. Ünlü avukat Burhan Apaydýn’ýn bir yazýsýydý:

  Yüzlerce Hayattan Biri... (Emine Piþiren) 2 Ekim 2008 Toplum ve Birey 

Ýki insan konuþmaktaydý: "...Neden dürüst ve iyi insanlar hep kaybetmeye mahkumdurlar?..Neden hep kötüler kazanmakta?.." "...Çünkü; kötüler yanlýþlarýna sýký sýkýya sarýlýr ve asla vazgeçmezler. Ama; dürüst ve iyi insanlar doðrulara sarýlmaktan vaz geçerler..."

  Ben Yaþarken Ölmüþüm de Haberim Yokmuþ!.. (Emine Piþiren) 18 Aralýk 2009 Toplum ve Birey 

Ben ve ailem senelerce katý yað yemedik, yemeklere koymadýk, sývý yaðý tercih ettik. Çelik tencereme metal kaþýk sokmadým, tahta kaþýk kullandým. Et suyu tabletleri yerine, tavuk ve kýymayý kullandým, yoksa yerine baklagilleri piþirdim. Yoðurdu plastik kaplardan almadým, kendim cam kavanozlarda mayalayýp aileme yedirdim. Market alýþveriþlerimde; meyve sularýnýn cam þiþelerde olanýný tercih ederken de içeriðine bakýp kansere neden olan E 330 içermeyeni satýn aldým. Diþ macunlarýný banyomdan eksik etmediðim gibi diþ fýrçalarýmýzý iki ayda bir deðiþtirdik.

  Sinerji (- 2 - ) (Emine Piþiren) 13 Ocak 2009 Toplum ve Birey 

Bir insan hem sezgisel hem yaratýcý ve görsel olan sað beynini, hem de analizci, mantýksal ve sözel olan sol beynini kullanabilirse bütün beyin tam randýmanlý çalýþýyor demektir. Ve zihnimizde ruhsal sinerji her zaman olumlu olur.

  Kadýnýn Özü O Yasak Kelime (Emine Piþiren) 15 Ocak 2009 Toplum ve Birey 

Ýsviçre’de –sanýrým- yapýlan araþtýrma kadýnýn vajinal kaslarýyla 25 kg taþýyabileceði yönünde bir kas kullanýmýndan bahsediyor.. Çalýþtýrýrsa tabii…Peki kapasitesi bu kadar yüksek olan bir organýn , ben sadece 3 dakika erkek tatmini için olduðuna inanmýyorum.. J, G noktasý gibi þeylere de inanmýyorum.. Olay aslýnda iþte orada sapýtýyor.. Sahip olunan güç ve enerji daha yaratýcý ve önemli..Yaþamsal hatta…

  Aþk Gerçekten Bir Hastalýk Mýdýr? (Emine Piþiren) 17 Ocak 2009 Toplum ve Birey 

Aþk, insan beyninde muhakeme ve yargýlama yapan bölümleri de etkisiz hale getiriyor. Aþýk olan kiþiler, sevdiklerine karþý muhakeme yeteneðini kaybediyor. ’’Aþýkken tamamen kör oluyor’’ ve aþýk olunan kiþinin olumsuzluklarý beynin bu bölgelerinin çalýþmamasý nedeniyle görülemiyor.

  Þimdi Herkes Alkýþ Tutar, Peki Neden? (Emine Piþiren) 31 Ocak 2009 Unutulamayan Dönemler 

Ýþte, Davos’ta sevgili Baþbakanýmýzýn duruþu böyle bir duruþtu. Bize yakýþan aþýrý mütevaziliði ve suskun duruþumuzu anlamadý dünya, anlamak da istemedi. Ermeni çýktý AHÝM’e... Yunan çýktý AHÝM’e... Rum koþtu AHÝM’e... Koþanlar oldu AHÝM’e... Dýþta ve içte herkes AHÝM’e vardýlar, þikayet ettiler, güzel yurdumu... Peki neden?

  Kanlý Sýrtlara Adým Atmýþtým - 1 - (Emine Piþiren) 18 Mart 2009 Unutulamayan Dönemler 

"...Ýnanýn orayý ziyaret ettiðimde farklý bir hava soluduðumu hissettim. Ýçim ayazlarda kaldý, titredim, daimi bir aðlama hissi ile sanki yüreðime ince ince çiviler çakýldý..."

  Kanlý Sýrtlara Adým Atmýþtým - 2 - (Emine Piþiren) 18 Mart 2010 Tarihsel Olaylar 

-" Tarihimizi bilmiyoruz, geçmiþimize sahip çýkmýyoruz, doðrular bize tam öðretilmedi. Tarih kitaplarýmýzda bu gerçeklere neden yer verilmedi?"

  Bir Dosta Mektup Yazmak Ýstedim (Emine Piþiren) 7 Nisan 2009 Toplum ve Birey 

Anýmsarsak; yýllar önce Amerikan baþkaný Clinton eþini oval ofiste Monica adlý genç bir bayanla aldatmýþtý. Hala anýmsadýkça gülümseriz, fýkralara konu olan bu aldatma hikayesini. Bilim adamlarý araþtýrmýþ ve çýkan sonuç çok þaþýrtýcý. Baþkan Clinton'un DNA sýnda olan "aldatma geni" hasarlýymýþ. Babasýnýn ve dedesinin genleri incelenmiþ, sonuç ayný. Demek ki, nesilden nesile hastalýklý gen taþýnmakta, bilgi genlerimizin geçiþi gibi...

  Kýrgýným Hem de Çok Kýrgýným (Emine Piþiren) 11 Nisan 2009 Türkiye 

- Oðlum, Hüseyin dayýný Þýpka’da, babaný Dimetoka’da, kardeþleri Çanakkale’de yatýyorlar! Sen benim son yongamsýn! Minarelerden ezan sesi kesilecekse, caminin kandilleri körlenecekse sütlerim haram olsun. Öl de köye dönme. Yolun Þýpka’ya uðrarsa, dayýnýn ruhuna Fatiha okumayý unutma. Haydi Oðul! Allah yolunu açýk etsin.

  Bize "Bizden" Baþka Dost Yok (Emine Piþiren) 13 Mayýs 2009 Toplum ve Birey 

Sonuç bir felaket; milli deðerlerimiz zafiyet geçirmekte ve atomun çekirdeði gibi parçalanmakta. Her insan adeta bir “canlý bomba” gibi ortalýkta dolaþýyor. Dokunsan aðlýyor, söylesen seni yanlýþ anlayýp, sesini yükseltip, tartýþma çýkartýyor, vb...

  Türk Rakýsý ve Rus Votkasý (Emine Piþiren) 29 Mayýs 2009 Tarihsel Olaylar 

-Elçi beyefendi, dedi. Buna raký, Türk rakýsý derler. Moskova'da Kalinin midir, Stalin midir yok ne karýn aðrýsý ise o herife söyleyin, biz Türk'ler asýrlarca Rusya'nýn göbeðinde raký içmiþ bir milletiz. Ýcap ederse yine de içmesini biliriz. Bu kadehi mi Türk milletinin hayrýna hiç bir zaman " Rus Bölgesi "derekesine düþmeyecek olan egemenliðimizin þerefine içiyorum.

  Yavaþça Ölmek Ýstemiyorum (Emine Piþiren) 29 Mayýs 2009 Kesinlikle Karþýyým! 

Kahve kremasýnda melamin varmýþ Meyveli yoðurtlarda varmýþ. Kýsacasý hemen hemen tüm süt ürünlerine hala bizi yavaþ yavaþ öldüren melamin katýlýyormuþ. Hadi bu haberi geçtik. Nasýlsa öleceðiz. Peki diþlerimizin saðlýðý için ne yapmalýyýz? Musluktan akan suyu bu füloridden nasýl arýndýrmalýyýz?

  Yoksa Mektuplarýmýzý mý Yaktýk? (Emine Piþiren) 2 Haziran 2009 Toplum ve Birey 

“ Caným Oðlum; Bu mektubu aldýðýnýzda belki de ben yaþamýyor olacaðým. Gelecekte neler yaþayacaðýmýzý, kim bilebilir ki? Öyle ya, belki bir trafik kazasýnda, belki de bir ölümcül hastalýk sonrasý yaþama veda edeceðim."

  Havada Aþk Kokusu Asýlý Durunca... (Emine Piþiren) 24 Haziran 2009 Toplum ve Birey 

"Havran'lý bir adam eþini mahkemeye vermiþ. Dört çocuklu adamýn mahkemeye eþini þu þekilde suçlamýþ ve boþanmak istemiþ. Eþi çok kilo almýþ ve televizyonlardaki mankenler gibi olmadýðý için artýk karýsý ile bir evde olmak istemiyormuþ."

  Ömer Hayyam - H. Bektaþ - Mevlana ve Yunus Gibi Olabilsek Keþke (Emine Piþiren) 27 Aðustos 2009 Yazarlar ve Yapýtlar 

Genelde, bir dost kazýðý sýrtýmýza çakýldýðýnda veya bir aþk acýsý yaþadýðýmýz anlarýmýzda, Hayyam'ý hemen yaný baþýmýzda buluruz.

  Kör, Ebe Olunca Tuttuðunu Sobelermiþ (Emine Piþiren) 26 Eylül 2009 Toplum ve Birey 

Hastahaneler de yazýlan reçetelere karþýlýk …8 Tl -Sað.ocaklarý/aile hekimliklerinde yazýlan reçetelere karþýlýk…2 Tl. -Özel hastanelerde yazýlan reçeteler için…15 Tl. Devlet maaþlardan kesmeðe baþladý.

  Domuz Gribi Bir Senaryo Olmasýn? (Emine Piþiren) 28 Ekim 2009 Güven ve Güvensizlik 

Daha önce sars’ta ne olduysa domuz gribinde de o olacak. Aþý satmak için her yýl bu tür rezaletler nedense ülkemizde yaþanmaktadýr. Geriye baktýðýmýzda trilyonlarca liralýk aþý tüketilmiþtir.

  Ben Nasýl Yýkýlmam? Daðlar Bile Yýkýlýr, Daðlar Bile… (Emine Piþiren) 22 Ekim 2009 Türkiye 

Sesli düþüncelerimin freni tutmuyordu. Eþimin gözlerinde ekili korkunun tohumlarý büyümekteydi. Evet, korku kültürü bizim evin içine de girmiþti. Hükümetin amacý bizleri refaha sürüklemek olacakken korkuya sürüklemiþti. Acý daha da büyüdü içimde…Birbiri ardý sýra koþan sözcükler, dudaklarýmdan hýzla dökülmekteydi.

  Yoksa Düþüncelerimiz mi Kontrol Ediliyor? (Emine Piþiren) 24 Ekim 2009 Toplum ve Birey 

Ýnsan bilmediði bir tehlike karþýsýnda ne yapacaðýný, nasýl düþüneceðini anlýk kavrayamaz, hele ki bu en deðerli saðlýðýmýz olunca, panik atak krizleri yaþarýz. Öyle ya, bu DOMUZ GRÝBÝ yeni bir hastalýk deðil ki. Neden daha önce önlem alýnmadý? Bu virüslerin hazan aylarýnda daha çok yayýldýðýný beþikteki bebek dahi bilir hale geldi.

  Kör, Körün Ardýndan Giderse Soluðu Hendekte Deðil, Uçurumda Alacaktýr. (Emine Piþiren) 11 Kasým 2009 Türkiye 

Bu bir komplo olduðunu düþünüyor ve Türk insanýnýn en güvendiði ve sevgi ile baðrýna bastýðý “BÝR ASKERÝMÝZ VAR, BAÞKA GÜVENECEK DAL MI KALDI?” sözlerimizi hala söylemekteyiz. Çünkü güveniyoruz.

  Peki, Hasta Adam Mýyýz Gerçekten? (Emine Piþiren) 15 Kasým 2009 Güven ve Güvensizlik 

Hava serinceydi, rüzgâr yoktu ama Uludað’ýn ayazý içime iþliyordu. Bir an önce eve kapaðý atma düþüncesi ile adýmlarýmý hýzlandýrmýþtým...

  Peki, Hasta Adam Mýyýz Gerçekten? (Emine Piþiren) 15 Kasým 2009 Güven ve Güvensizlik 

Cumhuriyetimize karþý, Türk Ýnsanýna karþý, Türk askerine karþý yapýlan bu saldýrýlar ve ihanet açýlýmlarýný baþlatanlarýn, bir gün adalet terazilerinde tartýlacaðýný bilmeleri gerekir. Cumhuriyetin asil yürekli ve yýlmaz bekçileri olan TÜRK ÝNSANI buna asla göz yummayacaktýr. Bu böyle biline...

  "Çaðdaþ Ýzmir Kimliði" Türkiye"nin Gururudur... (Emine Piþiren) 25 Kasým 2009 Türkiye 

Ýzmir’deki Halkýn bu þiddetli tepkisi týpký Denizli Horozunun arkasýna sürdüðü zeytinyaðý tesiridir.

  Þimdi Ben Suçlu Muyum? (Emine Piþiren) 4 Aralýk 2009 Doða ve Uzay 

(*)“…Prens Charles Kaz Daðý'nda kendisi için yetiþtirilen organik sebzeleri ülkesine götürüyor. O civarda yaþayan birkaç aile sürekli kraliyet ailesinin sebzesini yetiþtiriyor ve kraliyet ailesi sadece bu sebzeleri kullanýyor… “

  Acýdan da Zevk Alýrýz (Emine Piþiren) 16 Aralýk 2009 Toplum ve Birey 

Ayrýlýklarda insana bir acý vermez mi? Hem de, nasýl verir… Seven ve bir þekilde ayrý düþmüþ iki sevgiliyi bir düþünün… Sevdiðinden ayrý olanýn çektiði o biber gibi içi yakan acý ölümden beter deði midir? Ya ona kavuþamadan kaybetmek? Bir daha hiç görememek?

  Aþýrý Mütevazilik Siyasi Ýtibarýmýzý Sarstý (Emine Piþiren) 15 Ocak 2010 Tarihsel Olaylar 

Ve son olarak;ATATÜRK evladý olarak, üzerine önemle parmak basarak, Ýsrail'in, Türkiye Cumhuriyet'ine karþý göstermiþ olduðu "siyasi kabalýðýný, saygýsýzlýðýný" kýnýyorum. Türk halkýnýn gösterdiði tepkiler sonrasý, "Özür" dilemiþ olmasý tutarlý bir siyasi nezaket davranýþý deðildir.

  Çok Üþüyorum Fazla Battaniyen Var mý? (Emine Piþiren) 19 Ocak 2010 Özgürlük ve Eþitlik 

Mahkûm arkadaþým ve koðuþ arkadaþlarýnýn bir umudu vardý. Kandil’den gelen ve piþman olan teröristlerin tutuklanmalarý halinde erken tahliye olacaklarý umuduydu. Basýndan gelen her yeni haber onlarýn özgürlük hayallerine her gün bir “þafaða az kaldý” çentiklerini atmalarýný saðlýyordu. Ama nerdeee?..

  Günah Keçisi Seçmeyelim (Emine Piþiren) 27 Ocak 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

"...Kýsaca özetlemeye çabaladýðým yukarýdaki açýklamaklarla demek istediðim þey odur ki; TSK ardýnda olmasý gereken siyasi iradeye sahip olduðu gün, kendisine verilen ve kendisinden beklenen görevleri hiç gözünü kýrpmadan yapacak bilgi, tecrübe ve güce sahiptir...."

  Sükut Ýkrardan Gelirmiþ... (Emine Piþiren) 7 Þubat 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

O yýllarda da geçerliydi Askeri yerlere kýlýk kýyafetlerdeki disiplin anlayýþý, ama sakallý olan alýnmamýþ baþý kapalý olanlar içeri alýnmýþtý. Bu konuyu biz ne basýna yansýttýk ne de alenen tartýþma konusu yapmýþtýk. Neden? Çünkü ASKER biz Türklerin kayýtsýz þartsýz sadakatle yürekten sevdiðimiz, baðlandýðýmýz Mustafa Kemallerin Ocaðý idi...

  Hadi Yýkayalým Ruhumuzu!.. (Emine Piþiren) 20 Þubat 2010 Toplum ve Birey 

Bir mutluluk köþemiz olmalý ve bu köþemizde yalnýz kendimiz olmalýyýz. Ýçinde sevgi çiçekleri olan hayal kurduðumuz bahçemizi, baharýn çiçekleri ile donatmalý, ruhu o çiçeklerin kokularýyla doldurmalýyýz.

  Artýk (Emine Piþiren) 27 Þubat 2010 Türkiye 

Bir Uzakdoðu sözü aklýma düþtü: "...Eðer bir ülkenin adliye basamaklarý yosun tutmuþsa, "...Eðer bir ülkenin hastane basamaklarý aþýnmamýþsa, "...Eðer bir ülkenin okul basamaklarý aþýnmýþsa, "...O ülkede huzur, barýþ ve refah var, demektir..."

  Allah'ýn Laneti Üzerlerine Olsun!.. (Emine Piþiren) 5 Mart 2010 Savaþ ve Afetler 

"...15.000 Türk Askeri Esir edilmiþ ve bir ERMENÝ DOKTORU Ýngilizlerle birlikte Türk Esirlerinin gözlerini asitli suyla kör edip, asit havuzlarýna atmýþlar, havuzlardan sað çýkmamýþlar. Etleri kemiklerinden ayrýlana kadar bu vahþeti izlemiþler. Türkiye Bu savaþ Suçuna Neden Hala Tepkisiz? Bir avuç ERMENÝ TASARISINI Dünyaya kabul ettiriyor..."

  Yahya Kemal Beyatlý'nýn Ýki Aþký Vardý... (Emine Piþiren) 12 Mart 2010 Unutulamayan Dönemler 

Sedat Bey, ayný zamanda Yahya Kemal Beyatlý Þairimizin de bir öðrencisiydi. Birkaç saat sonra gün batacaktý ve ben yine Ýstanbul-umu özlemiþtim. Baharat tadýnda benim dudaklarýmdan döküldü ünlü þairin dizeleri, bir bir özlemini içtiðim Ýstanbul-umla birlikte…

  Amerikan Lobisi ve Avrupa Lobisi Acaba Alzhemir Hastalýðýna mý Tutuldu? (Emine Piþiren) 14 Mart 2010 Tarihsel Olaylar 

Bu Haçlý Ordularýnýn kulisleri ile sürekli gündemde kalmayý baþaran Ermeniler karþýsýnda, gördüm ki bir dikkat kaymasý ve unutkanlýk sürecine de girmiþiz.

  Ýnternet A - Sosyalleþtiriyor Mu Bizi? (Emine Piþiren) 16 Mart 2010 Ýnternet ve Gerçek Dünya 

Bir yerde okumuþtum: Ýstanbul'daki bir bankaya 250 adet kaktüs alýndýðýný ve sürekli bilgisayar baþýnda olan banka memurlarý bu kaktüsler sayesinde çalýþýrken radyasyonun çevreye yayýlmasý da önlenecekmiþ. Baþka bir haber de Amerika'dan; "Nasa çevresine neden sürekli kaktüs ekilmektedir? Nasa'nýn çevreye yaydýðý radyasyonun emilimini bu kaktüsler sayesinde olduðu..."

  Kazanan Kaçak Ermeni Ýþçileri Kaybeden de Türk Tekel Ýþçileri (Emine Piþiren) 20 Mart 2010 Türkiye 

Bile bile lades, denir bunun adýna. Yürütme organý yasalar önünde eþit hak daðýtmalý ve devleti bilerek zarara uðratan kiþileri ülkemin Baþbakaný yasalar ve halkýn önünde açýkça suç iþleyenlerden hesap sormalý.

  Bir Damla Mürekkep Bir Milyon Kiþiyi Düþündürebilir. - 2 - (Emine Piþiren) 26 Nisan 2010 Toplum ve Birey 

Beðenilen taklit edilir, sevilenin ardýndan gidilirmiþ… Çünkü insan kiþiliði bir sünger gibi bilgileri emer ve bir bukalemun gibi edindiði bilgilere göre beðeni ve algý renkleri deðiþir...

  Çünkü Mehmetçik, Bedelini Çanakkale - de ve Sarýkamýþ - Ta Ödemiþtir (Emine Piþiren) 8 Nisan 2010 Tarihsel Olaylar 

Fransa’nýn amblemi neden horozmuþ, öðrenince de hiç þaþýrmadým. “Kendi ayaklarý b…kun içindeyken þarký söyleyen tek hayvan horozmuþ.” Fransa sonrasý Amerika onayladý, ardýndan Ýsveç sýradaki yerini aldý. Þimdi 24 Nisan yaklaþýyor, Ermeni kollarý yeniden sývadý. Hollanda-da yaþayan Türkler huzursuz. Ýmza kampanyalarý baþlatmýþlar, ama seslerini yeterince duyuramýyorlar. Anladým ki günümüzde Fransýz Horozlarý çoðalmaya baþlamaktadýr.

  Þayet Ölümünüze Bir Adýmýnýz Kalmýþ Olsaydý... (Emine Piþiren) 23 Nisan 2010 Türkiye 

Bir damla deðdi yüzüme, bakýþlarýmý güvercin rengindeki bulutlara çevirdim. Uyumakta olan gökyüzü kirpiklerini aralamýþtý. O da aðlýyordu benim aðladýðým gibi…

  Dandini Dandini Dastana, Danalar Girmiþ Bostana... (Emine Piþiren) 19 Haziran 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ya þimdi? Eðitim ve Öðretim Kalelerimiz... Adalet ve Emniyet Kalelerimiz... Saðlýk ve Sosyal Kalelerimiz kimlerin elinde? Söyler misiniz, bu nasýl bir fetih?

  Zaman Ne Çabuk Geçiyor!.. (Emine Piþiren) 3 Temmuz 2010 Tarihsel Olaylar 

Ya ÜÇ gencecik fidana ne demeli? Suçlarý Cumhuriyeti korumak mýydý? Yoksa hýzla büyümeleri sonucu, düþünce ve fikirleri zamanýn önünde mi koþmaktaydý?

  Kendimizi mi Kaybettik? (Emine Piþiren) 5 Aðustos 2010 Toplum ve Birey 

“Bak oðlum, artýk annenle birbirimize hiç tahammülümüz kalmadý, kýz kardeþine de söyle, ona da bu durumdan haberdar et.” Der ve telefonu kapar

  Aþk Ýki Kiþiliktir, Ýhanet Genetiktir... (Emine Piþiren) 9 Aðustos 2010 Toplum ve Birey 

Nasýl beklerdim, bitmek bilmeyen günler boyunca onun avdan dönmesini ve nasýl da sevinçle dolardý kalbim, ayak seslerini duyunca! Gönülden baðlýydým ona. Bütün dünyamdý o benim.

  Suç Bizim, Çünkü Suça Razý Olduk. (Emine Piþiren) 19 Aðustos 2010 Toplum ve Birey 

Dar kot giyenlerin varikosel ameliyatlarýna neden olduðu gibi erkeklerde "kýsýrlýk" meydana geldiðini öðrendim.

  Kabaðýn Sahibi Varmýþ... (Emine Piþiren) 28 Aðustos 2010 Toplum ve Birey 

Ben böyle anlarýmda çok sabýrsýzýmdýr; içimde tutamam hissettiklerimi…Karþýmdakini ikna etmek adýna, önce söylerim söylenecekleri, baktým karþý taraf aþýrý üzerime geliyor, susarým ve çekilirim kendi sineme…

  Lastik Uçlarýný Çekiþtirdiðimizde... (Emine Piþiren) 31 Aðustos 2010 Toplum ve Birey 

Sevgili Hilal Erboyacý, “Sakýnan Göze Çöp Batar” adlý emeðiniz daha çok konuþulur ve örneklemeler yapýlabilecek deðerde bir yazýydý. Hatta davranýþ bilimlerinde okutulabilecek nefis bir tad aldýðým yazýydý…

  Onlardan Olmak Ýçin... (Emine Piþiren) 25 Kasým 2010 Toplum ve Birey 

Ne zaman bir genç görsem, içim cýz ediyor ve üniversitede Almanca Öðretmenliði okumakta olan; oðlumun dört yýl sonraki geleceði gözlerimin önüne bir kabus gibi düþüyor.

  Bir Kadýnýn Aþký Samanyolu ve Yýldýzlara Denk Midir? (Emine Piþiren) 27 Þubat 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Freud’un “Henüz yanýtlanamamýþ ve kadýn ruhuyla ilgili otuz yýl süren araþtýrmalarýma karþýn benim de yanýtlamayý baþaramadýðým çok önemli bir soru var: Kadýn ne ister?” sözlerine karþý çýkýyorum asi kadýn ruhumla…

  Her Ýkisi de Bir Þairin Asil Yüreðine Sahiptiler (Emine Piþiren) 24 Mart 2011 Yazarlar ve Yapýtlar 

Savaþýn izleri kolay mý geçti sanýyoruz? Binlerce ocak tütmez, binlerce yuva daðýlmýþ, Anadolu’nun her yaný daðýlmýþ, yaðma edilmiþken hele, hele ki kara kýþlarda açlýk ve sefaletin kamçýladýðý bir de þehitlerin yanýna nice insanýmýzýn da öldüðünü varsayarsak, Anadolu aðlamaz mý? Aðýt yakmaz mý geride kalanlar.

  Her Ýkisi de Bir Þairin Asil Yüreðine Sahiptiler - 2 - (Emine Piþiren) 24 Mart 2011 Yazarlar ve Yapýtlar 

“Ey Dicle’nin, Sakarya’nýn ve Fýrat’ýn çocuklarý! Vatanýmýz talihini bugün bize terk ediyor. Doðduðumuz bu yerlerin kara yaslý ufuklarý Kadýn, erkek, her bir asil evladýndan iþ istiyor.-M.E.Y-"

  Ürü Ürü, Nereye Kadar, Durmuyor ki Kervan!.. (Emine Piþiren) 13 Nisan 2011 Güven ve Güvensizlik 

Ve fýrtýna sonrasý geliþen sorunlarýmýzý çorap söküðü gibi yaþar, aðýr faturalar ödemek zorunda kalýrýz. Öncelikle akýl ve ruh saðlýðýmýz bozulur. Bozuldu mu, ne iþte, ne okulda ne de toplumun içinde baþarýlý ve mutlu günlerimiz olur. Hüzünden öte duygularý yüklenip, piþmanlýklarý sýrtlayarak, güven kayýplarý yaþarýz.

  Ee, Bal Tutan Parmak Yalarmýþ... (Emine Piþiren) 27 Temmuz 2011 Güven ve Güvensizlik 

"Bir varmýþ bir yokmuþ. Memleketin birinde çok zengin olduðu kadar da cimri bir karý koca varmýþ. Saray kadar geniþ bir evde, kendileri gibi cimri bir uþaklarýndan baþka kimseleri yokmuþ."

  Hayat Ateþ Üstünde Yol Almaktýr - 4 - (Emine Piþiren) 14 Eylül 2011 Varsýllar ve Yoksullar 

...Hýrsýz açýk býrakýlan balkon kapýsýndan bir güzel giriþ yapmýþ. Elindeki uyku spreyini yedi kiþilik aileye sýkmýþ. Tabi herkes horul horul uyuklarken hýrsýz bir güzel evi kolaçan etmiþ.

  Keyif Eþekte Olur (Emine Piþiren) 9 Ekim 2011 Tarihsel Olaylar 

2. Dünya harbinden sonra Alman Kadýnlarý “uçan balonlara” adlarýný, adreslerini ve tüm iletiþim bilgilerini yazarak, savaþta ölen erkeklerinin yerine geçecek “erkek adayý” aradýlar.

  Aslýnda Bizim de (Emine Piþiren) 21 Ekim 2011 Dostluk ve Düþmanlýk 

Düþman nerede ki? Yoksa oðlum mu niþangâh? Oðullarýmýz tanýyor mu düþmanlarýný?

  Deðerli Yazým Dostumuz Sayýn... (Emine Piþiren) 12 Aralýk 2011 Toplum ve Birey 

Biliyor musunuz, sýklýkla hep þunu düþünürüm "adaletsizlik duygusu, yangýndan daha beterdir, anýnda yürekleri tutuþturur, kýyýcý duygularla yakar insaný, yöneticilerin ellerinde söndürmek varken, neden bu yangýný izliyorlar?" bir türlü de bu düþüncemi bertaraf edemiyorum:

  Rüzgar Estikçe Otlar Eðilirler (Emine Piþiren) 25 Aralýk 2011 Tarihsel Olaylar 

Soru: Gel seninle þöyle düþünelim: Sen hiç bilmediðin ve tanýmadýðýn bir cenaze törenindesin, o tabut daha teneþir taþýndayken hoca þöyle sorar cemaatine: "Meftayý nasýl bilirdiniz?" Herkes "iyi bilirdik" der ve dualar okunur. Þimdi sana sorulsa, "Atatürk'ü nasýl bilirdiniz?" diye, ne yanýt verirdin?

  Dile Benden Ne Dilersen... (Emine Piþiren) 11 Ocak 2012 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

"...60'li yaþlarýndaki evli bir çift evliliklerinin 35inci yýlýný sakin, romantik bir restoranda kutlamaktadýrlar. Aniden önlerinde zarif ve güzel bir peri belirir ve þunu söyler: - Bu kadar uzun bir süre örnek bir çift olmanýz ve hep birbirinize sadýk kalmanýz nedeniyle birer dileðinizi yerine getireceðim..."

  Ölüm Sessizliði Sarmaþýk Gibi Sarmýþtý Zeytinli Sahillerini (Emine Piþiren) 2 Aðustos 2012 Toplum ve Birey 

-“Bir kadýn parçalandý dün, o nedenledir bu sessizlik ve tenhalýk!” Kýzýmla olduðumuz yerde donmuþ gibiydik, dudaklarýmýzdan ayný anda þaþkýnlýk nidasý sözcük yuvarlanývermiþti: -“Nee!”

  Baba Seni Öpmek Ýstiyorum (Emine Piþiren) 9 Aðustos 2012 Türkiye 

"...Ben þimdi Türk halkýna soruyorum. Balyoz ve diðer isimli sahte davalarda yargýlanan, özgürlükleri ve gelecekleri iftira ve yalanlarla çalýnan þerefli askerlere, denizcilere, havacýlara ve vatanseverlere nasýl kýydýnýz? "

  Ben Þimdiden 2023 Yýlýnýn Hayalini Kuruyorum (Emine Piþiren) 31 Mart 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýçimden haykýrmak geliyor: “Yuh, yani bir Fransýz gibi de mi olamayacaðýz!” diye…

  Paþa ve Maþa (Emine Piþiren) 7 Aðustos 2013 Özgürlük ve Eþitlik 

"Az önce, "Allah'ým ne olur, bugün tarihi utanç günümüz olmasýn," diye dua etmeye baþladým. Bu düþüncemde yalnýz olmadýðýmý da biliyorum. "

  Ýstersem, Kendimi Öldürebilirim..! (Emine Piþiren) 27 Eylül 2013 Toplum ve Birey 

"...Gerçeði kabul etmiþ ve derin bir sessizliðe dalmýþtý. O akþam gardiyanlar mahkûmlarý iþkenceye götürmek için koðuþa gelince adamýn ölüsünü bulmuþlardý; zavallý, gerçeðe dayanamamýþtý.” Hikâyeleri yazarken bile ürperdim, inanýn…"

  Biz Hem Kurtlarýn, Hem de Kuzularýn Doymasýný Saðlayalým. (Emine Piþiren) 20 Ekim 2013 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

"-Birkaç km uzaklýkta kanguru sürüsü gidiyordu. Sürünün baþýndakine ricada bulunduk. Biz þu kadar kiþiyiz ve çok açýz. Sizden birini bize yememiz için sunarsanýz, size minnettar oluruz. Verdikleri yanýt sonrasý büyük bir ilgiyle yola devam eden kadýn gördüðü manzara karþýsýnda adeta donar, kalýr."

  Bak Anne! Artýk Gülebiliyorum. (Emine Piþiren) 12 Mayýs 2015 Ýnternet ve Gerçek Dünya 

Ne sorularým, ne randevu kartým memure hanýmý ilgilendirmemiþti, umarsýzca omuz silkti: - Ne yapayým kardeþim. Gelmeliydiniz iþte. Bilgilerinizi güncelletmeliydiniz. Bu benim sorunum deðil, demez mi? Kadýnýn vurdum-duymazlýðý aklýmýn kayalýklarýndan keçileri indiriyor, öfkemi daha da havalandýrýp beynime sýçratýyordu.

  Utandým Ýnsan Oluþumdan (Emine Piþiren) 3 Kasým 2015 Toplum ve Birey 

Gerçi tavuk yemeyi de hormonlu oluþundan dolayý – Çin hükümetinin tavuk satan, yedirenler için aldýðý idam kararý sonucunda- býraktým ya… Neyse ne caným, en iyisi ben asýl konumuza döneyim:

  Yoksa Aklýmýz Firarda mý? (Emine Piþiren) 18 Þubat 2016 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

“Anneanne biliyor musun ?” “ Neyi yavrum?” “Ýclal hamileymiþ…” “ Ýclal de kim?” “Yiðit’in karýsý…” “Yavrum ben ne Ýclal’i ne Yiðit’i tanýrým. Kim onlar?”

  Yoksa Öldüm de Cehennem de mi Yaþýyorum Ben Anne? (Emine Piþiren) 10 Nisan 2016 Toplum ve Birey 

Onur ve can ancak Allah'a son nefeste verilirmiþ. O yavrularýn ne suçu vardý? Bilinen 34 dernek çocuklarý kirleten vakfý korumak adýna giriþimlerde bulunmuþlar bile. Ya Çaðdaþ Yaþama Dernekleri hallaç pamuðu gibi tarumar edilip, 35 bin çocuðun burslarý hiçe sayýlýrken, üstelik kanser tedavisi gören Türkan Hocamýzý hastaneden apar topar alýnýp, günlerce sorguda tutukluyken hangi dernekler sokaklara dökülmüþlerdi?

  Siz Böyle Yanmýyor Musunuz? - 2 - (Emine Piþiren) 28 Haziran 2016 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Kadýn ister istemez sað elinin ayasýný ona uzattýðým elime uzatýp, þaklattý. Belli ki verdiði yanýttan hoþnuttu. Gözlerinin içi gülüyordu. Ama yine de o gözler ürkek ve tedirgin bir ifade vardý. Bu kez yüzüne bir çocuðun edasý yerleþmiþti. Yumuþamýþtý. Beklediðim tepkiydi. O aný iyi deðerlendirmeliydim.

  Siz Böyle Yanmýyor Musunuz? - Son - (Emine Piþiren) 28 Haziran 2016 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Evimizin bulunduðu caddeye yaklaþmýþtý otobüs. Üç durak sonra inecektim. Kadýna anlayacaðý dilden konuþmalýydým. Kemikleþmiþ baðnaz düþüncesini üç dakikada deðiþtirip silmem olasý deðildi. Ama ne olursa olsun, onun dar alanýnda kuþku oluþturup gerçeðe yöneltmeliydim. Biraz soluk alýp, sesime sevecen bir renk yerleþtirip konuþmaya baþladým.

  Siz Böyle Yanmýyor Musunuz? (Emine Piþiren) 28 Haziran 2016 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Kadýn belli ki, kapanmayý siyasi showa dönüþtürecekti. Bunu sesine yerleþtirdiði sert tonundan anlamýþtým. Tabi bende gardýmý alacaktým. Ee bunca yýl boþuna mý okumuþ araþtýrmýþtým: Kütüphanemin raflarýndaki din içerikli kitaplar raflarý deðil belleðimi doldurmuþtu. Aklýma Sahihi Buhari gelmiþti. Önyargýlarýný açýk giyinmeme dayanak çatýk kaþlarýyla ifade eden siyah çarþaflý çokbilmiþ kadýný; bakalým hem Kuran ayetlerinin gerçek anlamlarýyla, hem de hadislerden yola çýkarak aydýnlatabilecek miydim? - Hýmm, sizinle demek 1500 sene öncesine döneceðiz?

  Sahi, Ülkemde Darbe mi Oldu? (Emine Piþiren) 16 Temmuz 2016 Türkiye 

Evde erzak yok denecek kadar azalmýþtý. Üstelik de ne ekmek, ne kahvaltýlýk vardý. Cumartesi nasýl olsa semt pazarýmýz kurulacaktý. Köylülerden alýrým, diye ertelemiþtim. Banka kartýmý alýp Vakýfbank ATM den para çekmek için evden çýktým. Aneee o da nee? Yazlýkçýlar bankamatik önünde iki sýra uzun kuyruklar oluþturmamýþ mý? Yanlarýna umutsuz, "aklýma gelen ihtimal korkusuyla," keyifsiz yaklaþýp sordum: "Neler oluyor burada? Sesler koro halinde havaya yükseldi "Darbe oldu..!"

  Ne Þam'ýn Þekeri Ne Arabýn Yüzü (Emine Piþiren) 8 Temmuz 2016 Türkiye 

3 Milyon Suriyelinin bir yýlda nüfusu katlanarak artacak demektir. Günyüzüne çýkan bu gerçekler doðrultusunda; þayet önlem alýnmazsa biz PKK ile deðil Suriyelilerle terör yaþayacaðýz. Beþ yýl sonra böylesi bir nüfus patlamasýyla Suriyeli Araplar; bir deðil bir kaç þehir kurabilecek nüfus artýþýyla Türkiye'nin baþýna bela olacaktýr.

  Anne, O Abi Neden Duvara Ýþiyor? (Emine Piþiren) 5 Aðustos 2016 21. Yüzyýl Gençlik Kültürü 

" Anne o abiler ne içiyor?" "Alkol içiyorlar kýzým." "Bende içebilir miyim?" "Hayýr, sana zararlý çocuðum." "Zararlýysa onlar neden içiyor anne? "Onlar mý? Onlar eðlenmek neþelenmek için içiyorlar." "O halde bende neþelenmek istiyorum. Bende içmek istiyorum."

  Sular Altýnda Uyumaya Býrakýlan Tarihimiz (Emine Piþiren) 14 Eylül 2016 Unutulamayan Dönemler 

Yol boyunca doðanýn muhteþem üç rengiyle gözlerimiz kucaklaþýrken baraj sularý göðün mavisiyle adeta sarmaþ dolaþtý. Ak bulutlar bir kuðu zarifliðinde suyun yüzeyinde tatlý akisler çizerken, bir anda bakýþlarým dondu. Yutkunamamýþtým! O an boðazýmýza takýlan alabalýk kýlçýðý deðildi.

  Havada Bok Kokusu Var Baba (Emine Piþiren) 14 Eylül 2016 Kesinlikle Karþýyým! 

Bizim en yumuþak karnýmýz, yerimiz dinimizdir. Yeter ki o kýsma bir kroþe atýlmaya görsün. Anýnda DÝNSÝZ yaftasý yapýþtýrýrlar vallahi!

  Yarým Somun Yemek Ýçin Orospuluk (Emine Piþiren) 8 Þubat 2017 Kesinlikle Karþýyým! 

Ama benim can sýkýntým hala devam etmekteydi. Ne yapmalýydým? Ev kadýnlarýnýn nasýl vakit geçirdiklerini düþündüm. Bir çoðunun yemek sitelerinde, okey oyun masalarýnda veya dizi film izleyerek vakit öldürdüklerini öðrendim.

  Atatürk'e Duyulan Bu Öfke, Bu Nefret Nedendir? (Emine Piþiren) 4 Haziran 2017 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

" Bir baba 5 yaþýndaki kýzýna þehvetle bakmasý caizdir!" Veya " Aç kalýnca karýnýzý yiyebilirsiniz." Ya da "Öldükten sonra karýnýzla bir hafta daha sex yapabilirsiniz!"

  Yoksa Canýnýz Hoþaf mý Çekti? (Emine Piþiren) 10 Aðustos 2017 Günlük Olaylar 

Ayran dedim de aklýma geldi: Vakti zamanýnda Gýyaseddin adýnda aksi mi aksi, huysuz mu huysuz, lafý anýnda tokattan beter insanýn yüzüne vuran, nezaketten nasibini almamýþ, çok bilmiþ bir bucak müdürü varmýþ. Dört kez evlenip boþanan müdürümüz, ilk eþini çorabý kaçýk diye, ikinci eþini çorba piþiremiyor diye, üçüncüsünü az konuþuyor, diye, son eþini de yataða kendisinden beþ dakika daha erken yatýyor diye boþamýþ.

  Eh, Burasý Türkiye (Emine Piþiren) 10 Aðustos 2017 Türkiye 

Þimdiki düþüncelerim deðiþti. Kimin ayaðý devlet dairesinde bir engele takýlýrsa, þikâyet mercii ararsa, çaresiz kalýp söylenirse; " Anlat derdini Marko Paþa'ya: Burasý Türkiye" diyorum.

 

 



"Haksýz Eleþtiri Çoðunlukla Biçim Deðiþtirmiþ Övgüdür."-Dale Carnegie-



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 18:21:26