..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýste, sana verilecektir; Ara, bulacaksýndýr; Çal ve kapý sana açýlacaktýr -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > serpil dilbaz




21 Ocak 2011
Hayat Dersleri (5 Madde)  
serpil dilbaz
hayat dersleri 3: sodade hayatta herþey yolundayken içteki huzursuzluk, bu ispanyolca kelimenin anlamý; sodade... kulaða çok romantik geliyor. ispanyollarýn meþhur, geleneksel gazlý içeceðidir desem de gayet uygun olurdu. bizde soda, ispanya da sodade… *********hayatta "herþey yolunda olmaz" mantýk olarak ama duygusal denge yerindeyse "herþey kolay" olur.***********


:BBCI:
hayat dersleri 1
hayatýn seni deðiþtiremeyeceði gibi sen de hayatý deðiþtiremezsin.

bu ne demek þimdi, kadercilik mi diye düþündün? e bi'daha düþün o zaman... çünkü sadece karakterden, özden bahsediyorum. yoksa çevreni, parasal durumunu, görüntünü vs deðiþtirebilirsin ve sanki öyleymiþ gibi de davranabilirsin; ama ne hayatýn ne de sen deðiþirsin. ikiniz de aynýsýnýzdýr aslýnda, yine yüz yüze...

"hayat bir öyküye benzer, önemli yaný eserin uzun olmasý deðil iyi olmasýdýr" demiþ seneca. bu söz de havada kalmýyor mu, o zaman? yani iyileþtirdiysek özenli yazýlmýþ iyi bir hikayeye benzediyse de yaþantýmýz, neslimize faydalý olduysak, ileride bizi hatýrlatacak iyi þeyler býraktýysak da içeride kapýlar çarpýp duruyorsa ne demeliyiz?

deðiþen bi'þey yok ki kiþisel olarak.
hayat dersleri 2
söz werdin we tutamadýn mý?
üzülme
ama bir dahakine söz wermeme opsiyonunu hatýrla :)


çok cömert uçuþuyor sözler hawada. iþte, ewde, arkadaþta, sewgilide, herhangi bir baðlantýsýz görüþmede...
güwen wermek için werilen sözlerin haddi hududu yok! sýrf, bu, illa, istediðin senin olsun diye. kiþisel krediden giderse gitsin amaaaan mutlaka bir açýklamasýný buluruz zaten. zaten de baþkalarý mý yok caným, bu giderse yenisi gelir?!.

bu arada cidden tutulmak istenip de tutulamayan sözler bunlarýn arasýndan direk sahibine güwensizlik olarak dönüweriyor. yani kurunun yanýnda cayýr cayýr durumu.

söz wermeyin böylesi daha rahat.
yok rahat bana batar diyorsan aynen gergin dewam...

genel düzen böyle sen ne konuþuyorsun diyen olabilir.
tek diyeceðim þu: hayat hiçbir zaman tek opsiyon sunmaz bizlere.
biz kendimizi sabitliyoruz. sözler werip illa olmasý için kasarsak we de baþaramazsak bu bize içsel we dýþsal dert olur. ama sert sözler wermezsek ya olay bizde kalýr ya da kalmaz. olay bizde kalýrsa daha rahat yönetiriz we þaþýrtýcý biçimde pürüzler kolay çözülür. ya da bizde kalmazsa yeni bir akýþ mutlaka wardýr.



hayat dersleri 3: sodade
hayatta herþey yolundayken içteki huzursuzluk, bu ispanyolca kelimenin anlamý; sodade, kulaða çok romantik geliyor.

ispanyollarýn meþhur, geleneksel gazlý içeceðidir desem de gayet uygun olurdu.
bizde soda, ispanya da sodade…

ya da kadeh kaldýrýrken ispanyollar haydeee sodade diyorlarmýþ, biz þerefe derken.
soda: þeref, sodade: þerefe(!)

neyse bu kadar ispanyol geyiði yeter (fazlasýný bulamadým)


*********hayatta "herþey yolunda olmaz" mantýk olarak ama duygusal denge yerindeyse "herþey kolay" olur.***********


þu anda bir sodade halet-i ruhiyesi içerisindeyim. içten içe bir týrmalanma durumu war ama sebebi yok. böyle bi'buruk olma sewgisi midir, nedir? paran warken alacaklýya param yok walla diye aðlanýp türlü zýmbýrtýlar uydurmak we buna kendin de inanmak gibi bi'þey.

bu sodade durumu nasýl geçer yaaww, bilhassa yaðmurlu hawada mý wurur, yoksa özel bi'tercihi yok mudur? migrenwari bi'þey, kussam geçer mi acep? sodade kusmak, ne renk olurdu acaba?!.

ne diyeyim hawalar nasýl olursa olsun sodade niz az olsun.
ama sanatçýysanýz we ruhunuzu besliyorsa bol bol sodade yazýyorum reçeteye:))

hayat dersleri 4
denge, denklik demek deðildir.

hayat dersleri 5- herkes hakettiðini yaþamýyor
herkes hakettiðini yaþar!!!!
bu kanýya nereden warýlmýþ bilmiyorum. tüm ihtiþamlar iyilikten, tüm sefaletler de kötülükten olmalý o zaman.

çocuklara yapýlan istismarlarý o çocuklar nasýl haketmiþ acaba? onca kayýp çocuk, onca trawma we trawmayla bocalayan hayatlar!!!! bulunmasý bir dert, bulunamamasý baþka...

bazýlarý bedellerin baþkalarý tarafýndan ödendiðini düþünüyor. yani o çocuklar çok öncesinden kalan bir ewren hesabýný ödüyorlar bu düþünceye göre. ben buna gülemiyorum bile!!!!

bazýlarý hepimizin bir görewle dünyaya geldiðini düþünüyor. o çocuk da mesela o trajediye maruz kalarak ölerek ya da yaþayarak görewini yapýyormuþ. buna katýlmak eminim herkesi rahatlatacaktýr ama bu da deðil!!!!

herkes hakettiðini yaþýyor kanýsýnýn diðer yüzü de war. çok saygýn we/weya zengin biri acaba iyilik kumkumasý mýdýr ki o kadar þeye hükmediyor!!????? hayatýnda tüm zorluklarý onun için kolaylaþtýracak türlü türlü insanlar we tüm imkanlarýn seferber olacaðý ayrýcalýða sahip olabiliyorlar????

bazýlarý tam da bu kiþilerin bedellerini ewren baþkalarýna ödetir diyorlar. ne ewrenmiþ, diyet dünyasý mübarek!!!!

bazýlarý da görew sistemini burada daha da net oturtuyorlar. yani belki iyilik timsali deðil bu kiþiler ama mutlaka bir rol oynarlar insanlýk için diyorlar.

bu konu tarihten örnekler, soy kýrýmlar, fýrsatlar, icatlar ws. ws. ws... uzaaaarrr giderrrr....

oralara girmeyelim biz, mewzunun temeli:

herkes hakettiðini yaþamýyor, sadece yaþýyor ya da yaþamýyoruz... biz insanlar, karaya wuran gemiler gibiyiz. zarar gördüysek zarar wermeyi borç bilir doðamýz... birey olarak deðil ama insanlýk olarak yaþayacaklarýmýzý hakediyor muyuz??? neden acaba hep karanlýk senaryolar geliyor aklýmýza gelecekle ilgili, belki de süper þeyler olacak?!!!!
bu endiþenin sebebi insanlýk olarak pek de iyi iþler yapmadýðýmýzý düþünmemiz olabilir mi?...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ben sodade severim.
Gönderen: Eurydike / , Türkiye
26 Ocak 2011
Hayatý deðiþtiremeyeceðimi az zaman önce farkettim,ama diyorim ki o beni deðiþtirebilir.Ben kaya gibi sert biri deðilim,olmak istememde.Býrakayým, bulansýn sularým, birileri içine taþ ve çöp atsýn.Býrakayým hayat hak edenlerin olsun.Mutlu olmam gerekirdi,ama deðilim.Vazgeçeyim de diðerlerine tutunacak dal kalsýn. Ben sodade severim. Teþekkürler.Hoþ bir deneme...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Doðru - Gerçek ve Hiç

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Algý Deðiþikliði
Yarýn Gece
Kardan Gelenler...
Ýliþkiyle Cep Telefonu Ýliþkisi
Sistem Seni Korusun
Ýkibinon

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkýn Yaþý [Þiir]
Çocuk Kahkahasý [Þiir]
Özgürlük [Þiir]
Kapan [Þiir]
Bu Merak [Þiir]
Gülüþ Perdesi [Þiir]
Benzin [Þiir]
Yaðmamur [Þiir]
Çim Kokusu [Þiir]
Yeniden Hikayesi [Þiir]


serpil dilbaz kimdir?

HÝÇ OLMADI ÝDDÝAM “BEN ÇOK ÝYÝ YAZARIM” DÝYE ZATEN OLAMAZ DA. . . AMA ÞUNUN DÜÞÜNÜLMESÝNÝ ÇOK ÝSTERÝM OKUNAN HER KELÝMEDE, BÝR KIVILCIM OLSUN ÝÇLERDE VE GÖRÜLSÜN O AYDINLIKTA, ANLIK DA OLSA, KELÝMENÝN ARKASINDAKÝ ZEKA. . . MESELA :P HALA KORKUYORUM AÇIKLARDA. SU SENÝ KALDIRIR AMA KARIÞMAZ ÇIKARSA KARÞINA AZGIN BÝR KÖPEKBALIÐI. KÖRDÜR AMA BIRAKMAZ SENÝ KENDÝ SULARINA, HELE YABANCI OLDUÐUNU BÝR ANLARSA!!! TEHLÝKE SUYUN KENDÝSÝ DEÐÝL KENDÝSÝYLE GETÝRDÝKLERÝDÝR. . . KISACA DEMEK ÝSTEDÝÐÝM ÝÇÝNÝZ NE DÝYORSA ONU YAPIN. BEN DENÝYORUM, HEP DENEDÝM, KORKUYORUM AMA HALA DENÝYORUM. BEKLEMÝYORUM HÝÇ BÝR ÞEY, YAÞAMI ANLAMAYA ÇALIÞIYORUM. DÝYORUM KÝ: BÝR ÞEY VAR BÝLÝYORUM, BU BEKLENTÝSÝZ HAYATIMI ONA ATFEDÝYORUM. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serpil dilbaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.