..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir insan bir kaplaný öldürmek istediðinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediðinde buna vahþet diyor. -Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Hakan Yozcu
Hakan Yozcu - Kendi Dünyam
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Kadirli'de Bir Gece (Hakan Yozcu) 24 Aðustos 2023 Aný 

Heduye, kaderin her turlu tokadini yemiþ bir insan. Doðumundan beri þansýzlýklar, talihsizlikler, kadetsizlikler onu hic yalniz býrakmadý. Hep onun yanýnda oldu...

  Öykü Tiyatro ve Sanat Üzerine (Hakan Yozcu) 19 Mayýs 2022 Sanat ve Sanatçýlar 

Hakan Yozcu ile Öykü, tiyatro, sanat üzerine bir söyleþi

  Güzel Bir Dünya (Hakan Yozcu) 9 Nisan 2022 Aný 

Bu gün de ayný þeyleri görmüyor muyuz? Yolsuzluklar, haksýz kazançlar, sahtekârlýklar, üçkâðýtçýlýklar, düzenbazlýk, tokatçýlýk, adam kayýrma, insan seçme… Peki, bu durum nereye kadar sürüp gidecek? Bu insan, ne zaman deðiþecek? Ne zaman sadece kendini düþünmeyecek? Ne zaman kölesi olduðu paraya deðer vermeyecek? Onun kölesi olmayacak? Bu dünyayý ne zaman güzelleþtirecek? Ne zaman, insan, insaný insan olarak görecek?

  Cassandra Hotel Bodrum (Hakan Yozcu) 8 Nisan 2022 Aný 

Dar sokaklardan ilerliyoruz. Minibüs, yolcu alýp indiriyor. Bu nedenle sýk sýk duruyor ve hareket ediyor. Yolcularýn büyük çoðunluðu yabancý. Minibüste genellikle hep Ýngilizce konuþuluyor. Türkçe konuþan yok denecek kadar az. Þoföre: - Ne kadar kaldý? diye soruyorum. - Daha var, gelince ben size söylerim, cevabýný alýyorum. Araç, devam ediyor.

  Futbol Maçý (Hakan Yozcu) 7 Nisan 2022 Aný 

Ben, her ihtimale karþý, saha kenarýndaki seyyar satýcýlardan köfte de almýþtým. Öyle ufak tefek þeylerle doyacak biri deðildim. Sahaya erken girmemize raðmen, etraf mahþer günü gibiydi. Saha içi seyircilerle daha þimdiden dolmuþtu. Tüm seyirciler, tezahürat ederek takýmlarýný destekliyordu. Ama býrakýn saha içini dýþarýsý da öyleydi. Ana baba günüydü. Binlerce insan stada girmek için kuyrukta sýra bekliyorlardý. Sahanýn etrafý köfteciler, kebapçýlar, þapka satanlar, bayrak satanlar, kaþkol satanlar, forma satanlar, binlerce görevli polis, kapýcý, biletçi, görevli ile doluydu…

  Iskadro (Siðil) (Hakan Yozcu) 6 Nisan 2022 Aný 

çoðalýyordu. Ayaðýmýn üzeri küçük küçük noktalarla dolmuþtu. Zamanla bu noktalar birleþiyor ve kocaman bir yumru oluþturuyordu. Ne yapacaðýmý bilemiyordum. Yumru büyüdükçe, bot da ayaðýma dar gelmeye baþlýyordu. Iskadro denilen bu siðillerin yakmakla geçtiðini biliyordum. “Erkekse geçer; yok diþi ise çoðalýr, artar.” denilmiþti. Benimkisi çoðalýp artan türdendi.

  13. Maaþ (Hakan Yozcu) 6 Nisan 2022 Aný 

Eðlenecek bir yer bulamamýþlardý. Çareyi köye dönmekte buldular. Köye geldiklerine kahvehaneyi açýk buldular. Arabadan inip içeri girdiler. Kimileri içip sohbet ediyor, kimileri televizyon seyrediyor, kimileri de küçük çaplý okey oyunu oynuyorlardý. Arka tarafta bulunan odanýn kapýsý kapalýydý. Merak edip baktýlar. Ýçeri girdiler. Ýçerde bir masa kurulmuþ oyun oynanýyordu. Oynanan oyunu izlemeye baþladýlar.

  Köy Öðretmenleri (Hakan Yozcu) 6 Nisan 2022 Aný 

Okula geldiklerinde þaþkýnlýklarý bin kat daha arttý. Okul demeye bin þahit isterdi. Býrakýn duvarlarýn boyasýný, sývalar dökülüyor, demirler pas tutmuþ, iskelet gibi görünüyordu. Sýnýflara üç beþ masa konularak bir sýnýf havasý verilmiþti. Duvarda bir kara tahta bile yoktu. Kara tahta olmayan bir yerde tabii ki tebeþir olmasý beklenemezdi. Ne yapacaklardý? Bu kadar yoklukta nasýl eðitim verebileceklerdi? Okul sorumlusu Koray öðretmenle görüþtüler. O da göreve baþlayalý birkaç gün olmuþtu. Ýþleri çok zordu. Ama umutluydular. Ýyimserdiler.

  Halý (Hakan Yozcu) 6 Nisan 2022 Aný 

- Etme gözünü seveyim. Onu Allah doyuramýyor ki ben doyurayým. Adam, insan deðil, mübarek ayý. Doymak nedir bilmiyor ki, dedim. Tam bu sýrada dýþardan uzun bir korna sesi duyduk. Bir araba tam ön tarafýmýzda durdu. Gelen Burhan’dý: - Hocaaaaa! Diye baðýrdý. Mehmetali: - Ýþte geldi seninki hocam, dedi. Bu arada kebaplarý da atmýþtý mangala.

  Iskadro (Hakan Yozcu) 6 Nisan 2022 Aný 

Ayaðýmdaki küçük dediðim nokta, her geçen gün büyüyor, büyüdükçe çoðalýyordu. Ayaðýmýn üzeri küçük küçük noktalarla dolmuþtu. Zamanla bu noktalar birleþiyor ve kocaman bir yumru oluþturuyordu. Ne yapacaðýmý bilemiyordum. Yumru büyüdükçe, bot da ayaðýma dar gelmeye baþlýyordu. Iskadro denilen bu siðillerin yakmakla geçtiðini biliyordum.

  Adanalý (Hakan Yozcu) 4 Nisan 2022 Aný 

yeter ki sevmesini bilsindi. Hayat daha baþka güzel olurdu o zaman. Sevgi ile her þey yeþerirdi...

  Nur - Iþýk (Hakan Yozcu) 1 Nisan 2022 Toplumcu 

Evi de yoktu. Saðlýksýz, virane görünümlü, boyasýz, sývasýz, rutubetli küçücük bir odada kalýyordu. Burasý bir dükkândan bozma bir mekândý. Ev desen eve benzemiyor, dükkân desen dükkâna benzemiyordu. Yalnýzdý. Yapayalnýz. Karýsý, çocuðu, akrabasý kimsesi yoktu. Bu yüzden gamsýz, kedersiz, umarsýz olmuþtu. Beklediði, istediði hiçbir þey yoktu. Nasýl olsa ölecekti. Niye bu dünyayý kendine zehir edecekti? Bir döþek, bir yastýk, bir battaniyesi vardý ya, kuþ tüylü yataðý, yorganý olsa ne yapacaktý?

  Þark Bülbülü (Hakan Yozcu) 26 Mart 2022 Aný 

Yaþlý bir þairin gemi yolculuðu

  Yozcularýn Kökeni ve Çangaza Köyü (Hakan Yozcu) 4 Mayýs 2021 Kültür Çatýþmalarý 

Çangaza Köyü o kadar çok ilgimi çekiyor ki araþtýrmadan, soruþturmadan yapamayacaðým. Bu konuda da You Tube imdadýma yetiþiyor. Kadirli, gerçekten okuma oraný olarak belki de Türkiye’nin en yüksek orana sahip bir ilçe. O kadar çok okuyan insan var ki neredeyse bütün þehir çocuklarýný okutmuþ, üniversite mezunu etmiþ. Yani buradan o kadar çok okumuþ insan çýkmýþ ki bunlar önemli makam ve mevkilere gelerek Türkiye’nin her yerine yayýlmýþ.

  Lahmacun (Hakan Yozcu) 19 Nisan 2021 Aný 

Cama yaklaþýp içeriye göz attým. Kimse görünmüyor. Yan tarafa doðru yürüyüp birileri var mý diye bakmaya baþladým. Gerçekten kimse yok. Tekrar ön tarafa gelip kapýya yaklaþtým. Cama hýzlý hýzlý birkaç defa vurdum. Yok. Allah’ýn bir kulu görünmüyor. Bu defa biraz daha hýzlý vurdum. Tam umudu kesmiþtim ki içeriden genç bir bayan çýktý:

  ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý (Hakan Yozcu) 4 Nisan 2021 Günlük Olaylar 

Dizi, daha ilk sahnelerden itibaren ilgi çekiyor. Köyde geçen bir yaþam, Türklerin kendine has bir yaþam biçimi, sevgi, saygý, huzur ve barýþ dolu bir yaþam biçimi gözler önüne seriliyor. Rum komþularýyla iyi geçinen, onlarla hiçbir sorun yaþamayan ve hatta düðün derneklerini birlikte yapan aileler olarak veriliyor. Ta ki Rumlarýn Kýbrýs’a tek baþýna hakim olmak istemelerine kadar. Dizide Rum Lideri Makarios bunu açýk bir þekilde dile getiriyor: “Kýbrýs’ta bir Türk kalmayýncaadanýn kime ait olduðu sorunu da ortadan kalkacak” diyor.

  ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý (Hakan Yozcu) 4 Nisan 2021 Günlük Olaylar 

Dizi, daha ilk sahnelerden itibaren ilgi çekiyor. Köyde geçen bir yaþam, Türklerin kendine has bir yaþam biçimi, sevgi, saygý, huzur ve barýþ dolu bir yaþam biçimi gözler önüne seriliyor. Rum komþularýyla iyi geçinen, onlarla hiçbir sorun yaþamayan ve hatta düðün derneklerini birlikte yapan aileler olarak veriliyor. Ta ki Rumlarýn Kýbrýs’a tek baþýna hakim olmak istemelerine kadar. Dizide Rum Lideri Makarios bunu açýk bir þekilde dile getiriyor: “Kýbrýs’ta bir Türk kalmayýncaadanýn kime ait olduðu sorunu da ortadan kalkacak” diyor.

  Olcay Kýraç Ýle Kýbrýs Sorunu (Hakan Yozcu) 13 Mart 2021 Günlük Olaylar 

Sayýn Kýraç, Kýbrýs’ýn Ortadoðu’da çok önemli bir konuma sahip olduðunu, bu nedenle de bütün süper güç devletlerin dikkatini çektiðini dile getiriyor: “Kýbrýs, Ortadoðu’nun kapýsý. Burada kýyýlarý var. Jeopolitik bir öneme sahip. Yeraltý zenginliklerini de buna eklersek süper güçlerin dikkatini çekiyor. Hepsi de buraya konuþlanmak ve buraya hâkim olmak istiyor.” diye görüþ belirtiyor.

  yaþar Kemal’in Ölüm Yýldönümü Münasebetiyle (Hakan Yozcu) 28 Þubat 2021 Yazarlar ve Yapýtlar 

Kadirli’de edebi etkinlikler düzenleyin. Yaþar Kemal Günleri, haftalarý düzenleyin. Türkiye’den ve Dünyadan bir çok ünlü edebiyatçýlarý Kadirlj’ye davet edin. Bunu her yýl yapýn. Çeþitli konferanslar, seminerler verin. Yasar Kemal roman yazma yarýþmalarý düzenleyin. Böylece hem edebiyatýmýza yeni yazarlar ve yeni eserler kazandýrmýþ olursunuz. Bu sayede Kadirli’nin adýný bir kez daha duyurmuþ olursunuz.

  Yüreðimde Ýhtilal Var (Hakan Yozcu) 25 Ocak 2021 Aþk ve Romantizm 


 

 



...



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 09:46:36