..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye
101 
 Gündem  (HAMZA EKÝZ)

Günden üzerine....
102 
 Geleceðin Türkiyesi  (Abdullah Çaðrý ELGÜN)

Birleþik devletlerin her ferdi doðar doðmaz, devlet güvencesinde olacak, her türdeki sosyal haklara ve statülere sahip bulunacak. Coðrafyada doðan her canlý Allah’ýn kutsal bir emaneti kabul edilerek koruma altýnda bulundurulacak. Doðan her fert, þartlar gereði kendini büyük davalar, büyük ülküler içinde bulmalýdýr. Bu ülkülere eriþmek onun Kýzýlelma’sý olmalýdýr. Devlet öyle isteyecek, öyle büyük ülküler; ve uzak ufuklar hayâlerini süsleyerek yetiþecektir. Bu devletin bütün fertleri bilecek ki savaþlarda ölenler þehit, kalanlar gazidir. Devlet-i âli(Büyük Devlet) Topraklarýnda güneþin batmadýðý devlet Devlet-i ebed müddet(Ölümsüz Devlet) Hilâfet-i rûyu zemin(Yeryüzünün Halifesi) Sultan’ül bahreyn(Karalarýn Sultaný) Hakanül Bahreyn( Denizlerin Sultaný) Yedi iklim ve diðer topraklar ile kürre-i arzýn mutlak sahibi... Bu görülesi bir rüya olacak. Bununla yatýlýp bununula kalkýlacak. Ýlahi kelimetullah nizamýný, bütün yeryüzüne yayma rüyasý görülüp durulacak. Birleþik devletlerin heyecaný diri ve canlý kalacak.
103 
 Müdür  (Nida)

Her kötülüðün Türkiye den çýktýðýna inanan, Ali' ye
104 
 Evlere Servis "Takýntýlarýmýzdan Arýnma" Hizmeti : "Tak, Tak, Takýntý... ""  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

ATATÜRK’ün doðum tarihinden, ölüm tarihini çýkarýrsanýz ne kalýr? Hadi bilin bakalým. Týk yok mu? Anlaþýldý. Sizin bir an evvel “takýntýlarýnýzdan arýnma vaktiniz” gelmiþ demektir. “Tak tak”. Kapý vuruluyor. Kim o? Ben “takýntýnýz”. Yukarýda sorulan sorunun cevabýný bulmak için çaresiz “altý zýr zýr delinin” geçtiði süreçten geçecek ve kapýyý çalan “takýntýnýzdan” bir an önce “kurtulacaksýnýz” demektir.
105 
 Açlýkla Terbiye Edilen Bir Ülkede Dilenen Yaþlý Bir Teyze  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Beyaz saçlý yaþlý bir kadýn. Eski elbiselerine karþýn üzerinde eskimeyen bir zarafet ve garip bir naiflik duygusu var. Dirseðine geçirmiþ olduðu ortopedik bastonuna dayanarak bana doðru seslendi. Son derece nazik ama yalvarmayan ve öylesine tanýdýk bir edayla. Mürekkep yaladýðý belli olan temiz Türkçesi ve nazik bir ses tonuyla “Lütfen, bana yardým edebilir misiniz?” dedi. Þaþkýn yüz ifademe bakarak devam etti. “Emekli maaþým 6 Nisan’da bitti. (Üstelik daha 7 Nisan’dayýz) 6 Mayýs’a kadar yiyecek param yok. Tüpüm bitti. Çayý demleyecek sýcak suyum yok.” Þaþkýnlýktan, utançtan, acýdan, üzüntüden donup kaldým.
106 
 2023'e Mektup  (Ömer Akþahan)

Osmanlý-Türk tarihinin iki dâhisinden biri Fatih Sultan Mehmet, diðeriyse Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ün daha I. Dünya Savaþý yýllarýnda kafasýnda þekillendirdiði cumhuriyet fikrini, silah ve siyaset arkadaþlarýndan uzaklaþma pahasýna Türk ulusuna armaðan etti.
107 
 Her Devrin Þakþakçýlarý ve Akp  (Ýbrahim Kilik)

Bu yazýyý, kendi iç dinamiklerini harekete geçiremeyen; dalkavuklarýn ve dalkavukluðun gölgesinde miskinler tekkesi hüviyetine bürünmüþ bir ülkenin bahtsýz ve sade bir vatandaþý olarak kaleme alýyorum. Çaresizliðimin hýncýný kalemimden alarak rahatlamaya
108 
 Þehit Anasý Soruyor:  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Þehit anasý gözyaþlarý içinde soruyor. “En çok ne gücüme gidiyor biliyor musunuz? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden maaþ alan ve pkk’ya “terörist bile diyemeyen” vatan hainleri hakkýnda bir þey yapýlmamasý. Cumhurbaþkaný bunlarý nasýl muhatap alýp konuþur? Benim oðlum bunun için mi öldü? Benim oðlumu þehit eden bu teröristler, Meclis Kürsüsünden istedikleri gibi konuþuyor, üstelik devlet bunlarý besliyor, maaþ veriyor. Benim oðlum bunlar uðruna mý þehit oldu? Hukukçulara danýþacaðým, bu insanlarý dava edeceðim, oðlumun hakkýný arayacaðým.”
109 
 Silahlara Veda Kumpanyasý  (Can Macit)

Hürriyet Gazetesinde bu iþ Oktay Ekþi ve Bekir Coþkun’a verilmiþ. Hükümetin borazaný Star Gazetesinde Halit Kakýnç, Akþam Gazetesinde Zülfikar Doðan, Sabah Gazetesinde ise Erdal Þafak görevi üstlenmiþ
110 
 Trabzon Kanunî Sultan Süleyman Havalimaný  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bu þehrin en önemli deðerlerinden birisidir Kanunî Sultan Süleyman…1495 yýlýnda Trabzon’da dünyaya gözlerini açan bu hükümdar, 15 yaþýna gelinceye kadar bu þehrin sokaklarýnda dolaþmýþ, þifalý sularýný içmiþ, güzel havasýný solumuþtur. Hayata dair ilk gözlemlerini burada gerçekleþtirmiþtir. Ýlk ve temel eðitimini burada tamamlamýþtýr.
111 
 Fýsýl, Fýsýl, Fýsýl…  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Artýk her gece yataða yatarken huzursuz uykular görüyorum, küçük kurtçuklar kemiriyor yüreðimin karanlýk odalarýný, böylesine "yan gelip yatmanýn" rehaveti acaba kaç askerimize mal oluyor, kaç gencecik beden topraða düþüyor atýl beyin jimnastikleri yaparken, ya da birileri "arsýz medine dilencileri" gibi icazet almak için kapýlar aþýndýrýrken kaç cana mal oluyor vurdumduymazlýðýn getirdiði "kan uykusu"?
112 
 Barýþ Kültürünü Egemen Kýlmak  (Taner)

Doða üzerindeki insan etkinliðine baktýðýmýzda da egemen olma mücadelesini görüyoruz. Barýþ kültürü hakim olan topluluklarda doðaya egemen olma deðil doða içinde uyumlu yaþama kültürü geliþtirme taraftarý olarak, doðanýn yansýmasý olan insanýn barýþý egemen kýldýðýnda doðaya dost olabileceðini düþünüyorum. Þu ana kadar yazdýklarým ve bundan sonra yazacaklarým fikir üretebilen birey olarak belirli grup ya da topluluklarda hakim olan kendini belirli kategorilere dahil eden dayatmacý zihniyetlerin varlýðýnda bile düþünebilen bir insan olduðumu vurgulamak isterim.
113 
 Cumhuriyet Bayramýný Büyük Bir Coþkuyla Kutladýk!  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Biz nasýl bir araya gedik? Çünkü Cumhuriyet Bayramý etkinliklerinin her yýl düzenli olarak yapýldýðý yere, yapýldýðý saatte gittik. Bunu sezgisel olarak yüreðimize ve beynimize yerleþtirdiðimiz için binlerce insan oradaydýk. BÝZ BUNU ÝÇÝMÝZDE HÝSSETTÝK !
114 
 Tarih Bize Anlatýyor 19  (Öner KARADAÐ)

KÖRFEZ GAZETESÝNDEKÝ KÖÞE YAZILARIMDAN
115 
 Güvercinime Güvercin Postasý  (Nükhet Everi)

Hrant, Beni vurdular. Sana isabet etmeyen o dördüncü kurþun geldi tam benim kalbimin orta yerine girdi ve paramparça etti kalbimi, sonra da yoluna devam edip beynime saplandý. Orada duruyor. Hiç çýkmayacak.
116 
 Özel Hayat  (osman demircan)

Türk milleti yýlan gibi her deliðe girmeye çalýþýyor. Sokuluyor ýsýrmak için. Yanaþýyor diþlerini geçirmek için. Birey kavramýný yok sayýyor. Ýnsanýn özelini hiçe sayýyor. Hiçbir sýnýr tanýmýyor. Terbiyesizliðin tüm sýnýrlarýný zorluyor. Birisiyle oturup konuþmaya çalýþtýðýnda mutlaka üçüncü kiþiler araya giriyor. Sözüne bulaþýyor, lafýný kesiyor, düþüncelerine müdahale ediyor. Türkiye gitgide mýsýr tarlasýna dönüþüyor.
117 
 Yolcu Dergisi 76. Yürüyüþü: "Gökyüzüne Bak!"  (YOLCU DERGÝSÝ)

YOLCU DERGÝSÝ’NÝN 76. SAYISI RASÝM ÖZDENÖREN BEYEFENDÝ’YE ARMAÐAN EDÝLDÝ.
118 
 Robot Üretiminde Lider Ülke: Türkiye (!)  (Ahmet Melih Karauðuz)

Türkler robot üretemez mi? Öyle bir üretir ki parmaklarýný yersin!
119 
 Aysun ve Burçin Öðretmene Aðýt!  (mustafa evci)

Aðrý'da, tutuþan öðrencilerini kurtarýrken yanan Aysun ve Burçin Öðretmenime aðýtýmdýr...
120 
 Aþk Mutfaðý  (osman demircan)

Aþk kalbi kýraný affeder belki. Aþk vicdansýzdýr çünkü. En çok sevene acýmaz. Sevene yüreðinin sesini dinle, o ne derse yap der. Oysa insan aklýyla ve inancýyla ayakta kalýr. Ýnsan bu yüzden sürünür. Aþk gurur kabul etmez. Gurur aklýn iþidir. Aklýný ve inancýný önüne katan kiþi, kalbini kýraný asla affetmez. Aþk der ki, ona inan ve güven. Aslýnda insan için en büyük yük kendisini taþýyamamasýdýr. Aþk süründürür, akýl ayaða kaldýrýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
23 Nisan Palavrasý
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Türkiye
Oy Anam Oy
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Pes Yani
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Seviye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Liderlik
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Bir Baþka Reis
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dil Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Türkiye
Katilleri Tanýyoruz
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Taþ Kafa
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Olmadý Be Ümit Özdað
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Miyav
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Oylarý Bölmeyin
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dört Dakika
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Yazýk
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Zaman
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Mesela
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.