..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye
61 
 Bir Gündemlenme Portresi  (Yaþar ÇETÝNKAYA)

Bugünlerde gündemin hýzýna yetiþebilen var mý içinizde? Henüz bir haberi -býrakýn sindirmeyi- yeni duymuþken bir yenisi, bir yenisi, bir baþkasý daha düþüveriyor bültenlere. Evet; son birkaç yýldýr bu aksiyon hiç hýz kesmeden ardalanýyordu ancak þu an biraz daha arttý gibi geliyor sanki bana. Ergenekon'un 100 küsuruncu davasý devam ediyor; TFF þike soruþturmasýný yeniliyor, geniþletiyor, karara baðlýyor; PKK ve KCK'ya yönelik operasyonlar sürüyor, yeni tutuklamalar oluyor; altýn bir fýrlýyor bir tabaný görüyor...
62 
 Ne Þam'ýn Þekeri Ne Arabýn Yüzü  (Emine Piþiren)

3 Milyon Suriyelinin bir yýlda nüfusu katlanarak artacak demektir. Günyüzüne çýkan bu gerçekler doðrultusunda; þayet önlem alýnmazsa biz PKK ile deðil Suriyelilerle terör yaþayacaðýz. Beþ yýl sonra böylesi bir nüfus patlamasýyla Suriyeli Araplar; bir deðil bir kaç þehir kurabilecek nüfus artýþýyla Türkiye'nin baþýna bela olacaktýr.
63 
 Muhaliflikten Muktedirliðe,maðduriyetten Mütegallibeliðe  (Akakiy Akakiyeviç)

Yukarýda bahsedilen bütün olumsuz deðerlendirmelere raðmen Ýslamcý kesimin gerçekten demokratik hak ve özgürlükleri geniþleteceði safsatasýna inanmak mümkün müdür! Özellikle 2002 ile 2005 yýllarý arasýnda demokratik toplum ve demokratik devlet için göreli olarak atýlan adýmlarýn devamý neden gelmemiþtir.2007 yýlýndan itibaren neden gem azýya alýnmýþ ve rövanþist tutumla hareket edilmeye baþlanmýþtýr. Geçmiþin hesabýný anti-demokratik yollarla sormanýn Türkiye’ye kazandýracaðý ne gibi faydalar olabilir. Maðduriyetin sebeplerini sorgulayarak ortaya çýkarmak ve bir daha yaþanmamasý için gerekli önlemleri almak, deðiþiklikleri yapmak yerine neden mütegallibeliðin yollarý araþtýrýlýr. Bütün bu sorular tatminkâr cevaplara muhtaç Türkiye’nin geleceði için önemli sorulardýr.
64 
 Atatürk’ün Gençler ve Gençlik Hakkýndaki Sözleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sizler, yeni Türkiye’nin genç çocuklarý! Yorulsanýz dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliði gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.
65 
 Artýk  (Emine Piþiren)

Bir Uzakdoðu sözü aklýma düþtü: "...Eðer bir ülkenin adliye basamaklarý yosun tutmuþsa, "...Eðer bir ülkenin hastane basamaklarý aþýnmamýþsa, "...Eðer bir ülkenin okul basamaklarý aþýnmýþsa, "...O ülkede huzur, barýþ ve refah var, demektir..."
66 
 Bal ve Zehir  (David Durak ARSLAN)

“Sabýr önceleri Zehirdir, huy edinirsen bal olur”
67 
 Söyleyecek Sözü Olan Oyunlar…  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Bu yýl 28. si yapýlan Ýzmir Tiyatro Günleri, söyleyecek sözü olan, duruþuyla, tavrýyla düþündüren, “cesur oyunlarý” bir araya getirdi. Bunlar arasýnda ilk akla gelenler “Bana William Deyin”, “Marx’ýn Dönüþü”, “Kraliçe Lear”, “Yastýk Adam” ve “2019” oldu. Ýnsana, insanca yaþama dair söyleyecek sözü olan bu oyunlar, sadece sýradan insana deðil günümüz toplumuna da ýþýk tutmasý bakýmýndan çok önemli. Bu noktada tiyatroya, “vicdan ve akýl birlikteliði” ile yapýlan sanata ve sanatçýlara büyük sorumluluklar düþüyor.
68 
 Açýlýmýn Mantýðý ve Ýslamcý Muhafazakârlarýn Toplum Tahayyülü Üzerine  (Akakiy Akakiyeviç)

Mevcut siyasi iktidarýn ayrýca hegemonik bir güç haline gelme gibi bir amacý da vardýr. Kendi dünya görüþlerinin ve sýnýfsal çýkarlarýnýn evrensel çýkarlar olarak temsil edilmesi mutlak hedefleridir. Çevreden merkeze gelerek belirli bir sýnýfýn iktidarýný, muhafazakâr burjuva sýnýfýnýn iktidarýný tesis ve idame ettirme gibi bir sýnýfsal duruþ da sergilemektedirler. Sýnýfsal duruþun ve çýkarlarýn sadece sermaye yoluyla mümkün olmadýðýný, bunun bir ayaðýnýn da Dünya görüþünün benimsetilmesi ve yaygýnlaþtýrýlmasýyla mümkün olduðunu iyi bildiklerinden toplum üzerinde baský kurmaya ve rýzayý zorla imal etmeye çalýþmaktadýrlar. Ergenekon davasýnda, legal siyaset dýþý, antidemokratik yöntem benimseyen odaklarý ve darbecileri yargý önüne çýkarmak yerine, hedef saptýrarak muhalif basýný sindirmeye ve susturmaya çalýþmalarý da rýzanýn zorla imal edilmesi tanýmýna tipik bir örnektir.
69 
 Benim Kocam Ab"ye Karþý  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

“ Ah kýzým hiç rahat olur mu, her sabah izliyorum, erkekler karýlarýný aldatýyor, kesiyor biçiyor, o çoluk çocuk aç açýkta, her yaný açýk kadýnlar televizyonlarda ünlü oluyor. Bizim baþýmýz baðlý, namusumuzla oturuyoruz diye kimse bizi televizyona çýkarmýyor. Asýl ünlü olmasý, örnek olmasý gerekenler bizi. Bak mesela sana, altýnda pantolon, baþýn açýk, erkek gibisin. Bir de zayýfsýn… Kocan seni boþar iki günde.”
70 
 Genco Erkal'dan "Yaþamaya Dair "" …  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Bütün o boðucu acýya raðmen, “yaþamak lazým”. Çünkü Nazým öyle diyor. Yoksa Genco Erkal mý? Yarýn öleceðini bilsen bile bir aðaç dikecek kadar “ciddiye alacaksýn” yaþamý. Öyle torunlarýna filan kalýr diye deðil. Yaþamý “ciddiye” aldýðýn için. Çünkü yaþamak çok “ciddi” bir iþ. Bu hayattaki en önemli meselen. Her anýn hakkýný vererek yaþayacaksýn. Yaþadýðýna deðecek. Mesela, içerde 10 yýlýn geçmiþ. Sen içeri girdiðinde ana rahmine düþen bebekler bugün 10 yaþýnda çocuklar olsa da sorun eðer vatansa “benim içerde geçirdiðim 10 yýl laf-ý güzaftýr” diyebilecek kadar cesur olacaksýn.
71 
 Cumhuriyetcilik, Huzun Biraz da Lidersizlik  (Alp Þahin)

Ataturkcu yetistirilen ve bununla da sonuna kadar gurur duyan bir birey olarak, partisinin basinda cumhuriyet adi tasiyan ana muhalefet partisi kanimca kopruden son cikisi kacirmis, siyaset yapmaktan bezmis, iktidar inancini da yitirmis bir sekilde “en azindan hayattayiz, bu da bir sey be abi” hesabi yoluna devam etmektedir.
72 
 Muhalefet Ýktidar Olmak Ýstemiyor!..  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu yazýnýn ilk yayýmlanma tarihi 2007 yýlý.Ýkinci yayýmlanma tarihi: 2012 yýlý ve ikinci yayýmlamada demiþim ki: . Noktasýna, virgülüne dokunmadan 2007 yýlýndaki yazýmý aynen aldým Geçen süre içerisinde ne deðiþti, dersiniz? Hiçbir þey... Bu gidiþle 2017 yýlýnda da ayný yazýyý okumak zorunda kalabilirsiniz....
73 
 Seninle Ýlk Defa...  (Levent Ölçer)

Ýnternette dolaþan bir E-posta'dan alýntý. Yazaný ve ilk dolaþmaya baþladýðý tarihi çýkartamadým.
74 
 Cumhurbaskanligi Secimi, Bira ve Felsefe  (Alp Þahin)

Demokrasi cogunlugun istedigi sey degil, cogunlugun mantikli degerler hakkinda hemfikir olup buna gore karar vermesidir.
75 
 Tohum Yasasý - Bu Ne Biçim Yasa  (Mehmet Sinan Gür)

Türkiye olarak defterimizi dürecek yeni bir yasa kabul edidi. Tohum Yasasý. Böylece Hükümet eliyle hayatta kalýþ þartýmýzý dýþa baðýmlý kýlmýþ oluyoruz. Uyuyun AKP'ye oy verenler.
76 
 31 Mart Secimleri  (Alp Þahin)

Onumuzde 31 Mart yerel secimleri var. Kisaca; memleketin tablosuna bir bakalim. Ulkede milli fabrikalarin cogu satilmis. Borc ve kredisiz don almak zor. Halk; domates, salata kuyruguna giriyor. Belediye secimleri gercekten bu kadar onemli mi?
77 
 Kitap - Meraklýsýna Metal Fýrtýna  (Mehmet Sinan Gür)

Örnek 2: Helikopterler kuzeye doðru yönlenmeye baþlayýnca artýk kara onlardan fazla uzak deðildi. (S. 272)
78 
 12 Buçuk Saatlik Konuþma  (Alp Þahin)

Ben artýk halký kötülemiyorum...Gerçekten. Yok cahilmiþ te yok okumamýþ ta. Neymiþ efendim üç kuruþ yüzünden oy vermiþ hatta o daðdaki çobanmýþ,o siyaseti bilmezmiþ....
79 
 Türkiye’de Erotizmi ve Cinselliði Dünyanýn En Doðal Þeyi Haline Nasýl Getirdiler!  (Yûþa Irmak)

Caným ülkemin insanlarýnýn sevgi ve cinsellik konusundaki ihtiyaçlarý dillere destandýr. Tam da bu noktadan bakýldýðýnda Türk Erkeði’nin dünya literatüründe bu noktada bir þaný ve þerefi dahi vardýr diyebilirim. Sizler de bu övgüyü büyük bir ihtimalle çeþitli vesileler ile zaten duymuþsunuzdur! Bu tarz insanlarýn neden bu tutum içerisinde bulunduðunu çözmek ise o kadar da zor deðildir. Diyebiliriz ki, erotizmi ve cinselliði tam arzuladýðý biçimde yaþayamayan yurdum insanýnýn ciddi bir tatminsizliði onun bu bastýrýlmýþ duygusunun burnunun dikine gitmesine sebep oluyor desek ziyadesiyle romantik bir iddiadan öte, realist bir tespitte bulunmuþ oluruz… Þöyle birkaç madde ile bu noktayý açmak istiyorum.
80 
 Ramazan Davulcularý ve Manilerimiz  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Müstesna zaman dilimlerinden birisidir mübarek ramazan… Onun için de Müslümanlar tarafýndan büyük bir þevkle karþýlanýr. Bu aya eriþmeden evvel hazýrlýklara giriþilir. Kadýnlar ramazanlýk yiyecekler hazýrlamaya aylar önceden baþlarlar. Yufkalar açýlýr, konserveler yapýlýr. Kadýnlar her gün birbirine gidip bu gibi hazýrlýklarý beraberce yaparlar. Bu ayda büyük bir yardýmlaþma ve dayanýþma örneði gösterilir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Oy Anam Oy
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Pes Yani
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Seviye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Liderlik
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Bir Baþka Reis
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dil Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Türkiye
Katilleri Tanýyoruz
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Taþ Kafa
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Olmadý Be Ümit Özdað
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Miyav
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Oylarý Bölmeyin
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dört Dakika
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Yazýk
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Zaman
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Mesela
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Pazar Yeri Sendromu
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.