..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye
41 
 Pazar Yeri Sendromu  (Tayyibe Atay)

kafam karýþtý beh!..:)
42 
 Halka Götürülen Her Oylama Demokratik Midir?  (Cemal Zöngür)

Demokrasi demek; belirli sýnýrlar içerisinde yaþayan farklý kültür ve düþünceden olan insan topluluklarýnýn her türlü insani ve sosyal haklarý tanýnarak, Anayasal sözleþme ile garanti altýna alýnmýþ bir devlet yönetimidir.
43 
 Eh, Burasý Türkiye  (Emine Piþiren)

Þimdiki düþüncelerim deðiþti. Kimin ayaðý devlet dairesinde bir engele takýlýrsa, þikâyet mercii ararsa, çaresiz kalýp söylenirse; " Anlat derdini Marko Paþa'ya: Burasý Türkiye" diyorum.
44 
 27 Mayýs 1960 Darbesini Öncesi ve Sonrasýnda Sýcaðý Sýcaðýna Yaþamýþtýk  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

27 Mayýs Darbesi ve sonuçlarý...
45 
 Miyav  (Alp Þahin)

Herhangi bir Tanrýkulu hak verecektir dediklerime...
46 
 I Speech Kürsü  (Alp Þahin)

I speech kürsü, düþünmekten korktuðun, yazmaktan çekindiðin, oto sansür uyguladýðýn, korktuðun için aslýnda kendine zarar verdiðin bir eylemdir… I speech kürsü, Türkiye’nin ta kendisidir arkadaþlar…
47 
 Türkiye'nin Yeni Vesayeti: Muhafazakar Hegemonya  (Akakiy Akakiyeviç)

Türkiye’de, mevcut muhafazakâr iktidarýn, kamuoyu ve sivil toplum üzerinde kurduðu hegemonya, alternatif düþünme ve bakma biçimlerini tümüyle etkisiz hale getirmeye çalýþmaktadýr. Basýn yoluyla iktidarýn demokratik denetimi handiyse imkânsýz hale gelmiþtir. Yayýnlanmamýþ bir kitabýn bulunup imha edilmesi, Orwell’in “Bin Dokuz Yüz Seksen Dört” romanýndaki “düþünce polisi” ni akla getirmektedir. Muhalif insanlarýn, gazetecilerin suçlarýnýn ne olduðunu dahi bilmeden “içeri” atýlmalarý ve bir türlü yargýlanamamalarý Kafka’nýn “Dava” sýný andýrmaktadýr. Baþta basýn olmak üzere sivil toplum tamamen bertaraf edilmeye çalýþýlmaktadýr. Muhalif insanlar “siber iftira” yoluyla gözaltýna alýnmakta ve suçlarýný dahi öðrenemeden aylarca hapislerde tutulmaktadýr. Muhalefet etme durumunu kendilerine yönelmiþ bir düþmanca hamle olarak deðerlendirmektedirler. Sivil toplum bileþenlerine baský yaparak yýldýrma, itibarsýzlaþtýrma, ekonomik yaptýrým yoluyla sindirme, tehditle iþten attýrma gibi eylemler sýradan bir hale gelmiþtir.Yargý gibi,görevi demokratik denetim mekanizmasý olan ve adaleti tecelli ettirme gibi çok önemli iþlevlere sahip bir kurum” zapt edilmesi gereken bir kale” olarak görülmüþ ve “ele geçirilmiþ” tir. Gerçek anlamda demokrasi, mevcut iktidar tarafýndan özlenen ve istenen bir “deðerler manzumesi” nin önemli bir bileþeni olma özelliðini çoktan yitirmiþtir. Tabii eðer böyle bir maksat var idiyse.
48 
 Göç Veren Trabzon  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Göç,Türkiye’nin halledilmesi öncelikli meselelerinin baþýnda geliyor.Gelir daðýlýmýndaki dengesizlik bunun baþlýca sebepleri arasýnda yer alýyor.Fakat siyasî,sosyal ve kültürel sebepleri de gözardý edemeyiz.
49 
 Her Sey Cevre Icin  (Alp Þahin)

Sosyal mesajlarla poncik cevrecilik ayagi gun sonunda giren girdi ey ahali… Haydi gecmis olsun.
50 
 Þaþkýným  (Orhan Bani)

Bizlerin bildiðimizi ya da bildiðimizi sandýðýmýz þeyleri yaþantýmýza geçirememiz buna raðmen de gerek konuþur iken gerek yazarken bilmediðimiz bir þeyin olmadýðýna olan þaþkýnlýðým......
51 
 Alanya'da Turizm Suratýmda Nasýl Patladý!  (Kâmuran Esen)

Alanya’da suratýmda patlayan turizmin acýsý, sonra yüreðime indi, inanýn. Hâlâ duruyor. Öyle kolay geçecek gibi deðil . Bunu bana lâyýk görenlere yazýklar olsun ! Bu devlete , idealist duygularla bir enayi(afedersiniz) gibi yýllarca
52 
 Aptal Insan Toplulugu  (Alp Þahin)

Ne yazik ki birbirmize karsi olan nefretimizi, kinimizi ve de kaprislerimizi bir kenara koyup birlikte esas hayatimizi yok edenlere karsi savasamiyoruz… Bu yuzden hepimiz aptal insan topluluguyuz. Ayrintilari marifet saniyor fakat buyuk resmi gormekten kaciniyoruz.
53 
 Ferhan Þensoy"dan 2019 Türkiye Fotoðraflarý  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Yýl 2019. Türkiye beþ vakit namazda. Maaaþallah, maaaaþallah! Devlet kamyona, millet dincilere çarptý. Ferhan Þensoy’a da siyah çarþaf pek yaraþtý. Size de yaraþýr. Emin olun yaraþýr! Rezervasyonunuzu yaptýrmayý unutmayýn. Beþ yýl sonra lazým olacak.
54 
 Dersim Meselesi,chp'nin Tutumu ve Cumhuriyet Politikalarý Üzerine  (Akakiy Akakiyeviç)

Dersim, genç Cumhuriyet’in uluslaþma ve mevcut sýnýrlar içinde otoritesini tesis etmesinin önünde bir engel, týbbi deyimle “çýbanbaþlarýndan biri” olarak görüldüðü için kesilip atýlmasý lazým gelen bir ur gibi düþünülmüþtür. Devlet, bu coðrafyada hâkimiyetini tam anlamýyla kuramadýðý, vergi alamadýðý için Kürt ve Kýzýlbaþ olan ve bu manada da “makbul vatandaþ” tanýmýna uymayan bölge insanýný tedip etme yoluna gitmiþtir. Zira geç Cumhuriyet’in uygun gördüðü insan profili Sünni-Türk ve üstelik de Hanefi mezhebinden olmalýydý. Sair kesim ve mezhepler caiz görülemezdi. Fakat bu tedip harekâtý oldukça kanlý olmuþ ve Dersimliyim diyenlerin bir daha unutamayacaklarý büyük bir travma yaþanmýþtýr. Ýnsanlarýn canlarýný kurtarmak için sýðýndýklarý maðaralarda zehirli gaz kullanýlarak fare gibi zehirlendikleri artýk biliniyor. Resmi makamlar tarafýndan on üç bin küsür insanýn öldürüldüðü iddia edilse de bu sayýnýn çok daha fazla olduðu açýktýr. Devletin toplu katliam yoluyla insanlarýný dize getirmesi,”medenileþtirmesi” sorgulanmasý gereken bir husustur. Bunun yanýnda özellikle küçük çocuklarýn Türkleþtirme-Sünni Ýslamlaþtýrma politikasýna alet edilerek evlatlýk ve sürgün yoluyla asimile edildiði bilinmektedir.
55 
 Fetö, Deaþ ve Kenan Evren Kardeþliðinin Tarihçesi  (Cemal Zöngür)

Kenan Evren öncülüðünde 12 Eylül 1980 Askeri darbesinde birçok siyasi insan iþini ve hayatýný kaybederken, ne hikmetse Fetullah Gülen Ýzmir Sýkýyönetim Komutanlýðý tarafýndan aranmasýna raðmen, tam Askeri Darbenin yapýlacaðý dönemde yeniden resmi Ýmamlýða alýnmýþtýr.
56 
 Doðu’dan Göçen Dünyalar…  (Yûþa Irmak)

Bir infial koptu Doðu’dan. Büyük bir isyan gibi, Bir kutlu sefer gibi, Daha yaðmurlar yaðmadan, Sular yükselmeden, sel olup aktý Doðu..
57 
 Türkiye'nin Zihin Tarihi  (YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR)

Hilmi Yavuz'un özellikle bugünlerde tekrar okunmasý gereken ufuk açýcý bir kitabý deðerlendirme yazým
58 
 Bulanýk Suda Yakalanan Her Balýk Can’dýr!  (Yûþa Irmak)

Kelamýn anlaþýlýr veya anlaþýlmaz oluþunu düþündüðümüz meselelerle sýmsýký bir baðý olduðunu göstermek için bazý yazýlar yazmaya niyet etmiþken haberlerde okuduðum terör haberlerinin birinde kelli-felli gazetecilerin bazý yorumlarýyla birlikte adeta düþüncemi dumura uðrattý.
59 
 Beyin Göçü  (Orhan TURAN)

1999 yýlýndan bugüne kadar ÖSS'de Türkiye birincisi olan tüm üniversite adaylarýnýn ABD'ye gittiðini biliyor muyudunuz?
60 
 Hasan Sancak, 12 Yýldýr Adalet Arýyor!..  (Hasan sancak)

COCA COLA'YA RÜYA REKLAMIMI KOPYALADI DÝYEREK SAMSUN’DA DAVA AÇAN, Hasan Sancak, 12 Yýldýr ADALET Arýyor!.. FACEBOOK’TA ARKADAÞ OLARAK EKLEYEBÝLÝRSÝNÝZ. https://www.facebook.com/ogretmenhasansancak

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Oy Anam Oy
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Pes Yani
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Seviye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Liderlik
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Bir Baþka Reis
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dil Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Türkiye
Katilleri Tanýyoruz
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Taþ Kafa
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Olmadý Be Ümit Özdað
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Miyav
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Oylarý Bölmeyin
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dört Dakika
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Yazýk
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Zaman
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Mesela
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Pazar Yeri Sendromu
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.