..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Ýsa Kantarcý




9 Ocak 2024
Gelmiþ Geçmiþ En Ýyi Kalleþ Chp ve Meral Akþener Tavrý  
Ýsa Kantarcý
Sonra kafalarý basacaktý, tarihi bir fýrsatý nasýl kaçýrdýklarýnýn.


:HID:

GELMÝÞ GEÇMÝÞ EN ÝYÝ KALLEÞ CHP VE MERAL AKÞENER TAVRI


Cumhur baþkanlýðý seçimini neden kaybetti muhalefet partileri?
bay Kemal herkese mavi boncuk daðýttý, “anlaþýyoruz, hiçbir sorun yok, olamaz da” dedi, ve toplantýnýn aday açýklama günü geldi, bay Kemal tutturdu “ben aday olacaðým” diye. Meral Akþener’in; “baþka bir adayda, seçilebilecek adaya uzlaþalým, anket yaptýralým” teklifini düþünmedi, deðerlendirmedi bile, posta koydu, zorbalýk yaptý, “benim dediðim olacak” tavrýndaydý betondu, Ali denen sinsi ve diðerleri de zorbaya destek oldu, Meral Akþener o masadan çekildi, sonra “Ekrem ya da Mansur aday olsun” çaðrýsý yapýldý medya üstünden, Ekrem ve Mansur iki ufak çocuk ya da besleme gibi hemencik büyük beton baþkanlarý Kemal’in dediklerini tekrarladýlar, “biz belediye baþkanlarýyýz, görevimizin baþýndayýz, partimiz, baþkanýmýz ne derse o’dur” diye hazýr ola geçtiler.
Kenan Evren’in siyah önlüklü askerleri gibi.

Sonra kafalarý basacaktý, tarihi bir fýrsatý nasýl kaçýrdýklarýnýn.
Cesur, karakterli ve özgür ve özgün davranmayýp baþkanlarý ne demiþse onlarý söyleyip durdular.

Meral Akþener, birileri çare arayýp durdu ve birisi dedi ki; “o halde Ekrem ve Mansur baþkan yardýmcýsý olsun,” bu teklifi bay Kemal kabul etti, Meral Akþener masaya döndü.

Herkese; “biz çok iyi anlaþýyoruz, seçimi kazanacaðýz” deyip herkese mavi boncuk daðýtýp tam da þöyle diyeyim; bir eve gelin istemeye gideceksiniz, söz kesilecek, aniden fikir deðiþtirmek gibi, “ben kýzý vermiyorum, kýzý baþkasýna verdim” demek gibi, Meral Akþener, düþünceleri, fikri, çok saðlam görüþü, bakýþ açýsý yok sayýldý, Meral biliyordu Kemal’in baþkanlýk seçimini alamayacaðýný, halkýn büyük oranda onu sevmediðini, büyük oranda sevilen, seçimi alabilecek olanlar Ekrem ya da Mansur’du, Chp bu noktada çok büyük bir kalleþlik yaptý Meral Akþener’e. Koltuk hýrsý, “sonunda ben baþkan olacaðým” hýrsý, büyüleyicidir, insan ona kapýlýr, ve Meral’in nesnel görüþü, araþtýrmasý incelenmeye deðer görülmedi ve Meral hanýmý kendi zorba, aptal, kalýn kafalarýna, çarpýk bakýþ açýlarýna uydurdular. Kazanacaklarýný sandýklarý zafer yenilgi oldu ve yenilgiye onu ortak etmekte baþarýlý oldular.
Sonra çare buldu birileri,
“Ekrem ve Mansur yardýmcýlýk görevi yapsýn bari” denildi, Meral çok kýrýlsa da, bir araba dayak yemekten beter hale getirilmiþse de onuru ayaklar altýna almýþsa da ülkenin iyiliði için döndürüldü masaya. Erkek kadýn, yürekli kadýn! Asil kadýn!

Ekranlarda; “biz öndeyiz” deyip durdu Chp, Ekrem, Mansur “Tam sonuçlar girilmedi, bize gelen bilgiler bu.”
Ekranlarda tabloda ikinci parti olduklarýný net görünce soðuk duþ yaþadýklarý belgelendi, suratlardaki ýþýk söndü, cenaze görmüþ gibi oldular, þeytan görmüþ gibi, düþtü yüzleri,
tam sonuçlar gelmedi, biz öndeyiz diye lafý gevelemiþlerdi, ne oldu?

Kaybettiler!
Bütünsel olarak baktýðýmýzda;
bu noktada kim kalleþlik yaptý, Ýyi parti mi, Chp mi?

Yerel seçim zamaný geliyor filan.

Chp, kaybeden bay Kemal’i zor aldý baþkanlýktan, adam koltuða yapýþtý kaldý japon yapýþtýrýcýyla yapýþtýrýlmýþ gibi.
Tuttular Özgür diye birini seçmeye çabaladýlar. Öte yanda Ekrem de içinden neler neler diyor: “Benim büyük hayalim elden uçup gidiyor, eyvah!”

O çok sevdiði, sözünden çýkmadýðý baþkaný onu baþkan olarak görmek istemiyor, savaþýyor bu ikili, ne oldu o aþk dolu bakýþmalarýnýz, Ekrem duruma çok bozuldu, bozuntuya vermiyor, partisi onu turþu gibi kenara attý ve Özgür adýnda bu iþi hiç beceremeyecek, halkta sevgi uyandýramayacak birisini baþkan seçtiler.
Eee Ekrem sana kapýlarý açtý zamanýnda Meral, ne ettin, küçük bir çocuk gibi Kemal’in arkasýnda durdun, deðil mi,
Kenan Evren’e tapar gibi.

Onca þuursuz yoldaþýn da seni deðil tutup alakasýz birini, Özgür’ü baþkan seçti, emek veren sen, çalýþan sen, bunu hiç hak etmeyen birini partiye baþkan seçtiler, sen de önünden et parçasý çalýnan sokak kedisi gibi bak bak üzül üzül dur, Kemal’i zor def ettiniz baþkanlýktan ve bu parti seni baþkan mý edecek, bu partiden sana hayýr gelmez ülkeye de hayýr gelmez. Senden de hiçbir þey olmaz siyasetçi olarak. O düzlükte, o son yüz metrede efsane at Bold Pilot gibi son gücünle canýný diþine katýp koþarken; “evet Meral haným, ben aday olma teklifinizi kabul ediyorum diyeceksiniz. Partim ya da baþkaný ne derse desin teklifinizi kabul ediyorum!”

Neyse, özgür baþkan oldu. Tamam.
Chp yine bir kalleþlik yapýp; “gel yârim aþkým yerel seçimde birlik olalým” deyip Meral’i ikna etmek için çabaladý, eski sapýk aþýk kur yapýp durdu, sen onu öldürdün ya, öldürmekten beter yaptýn ülkeni de…eee…

Kadýný yok saydýnýz, kadýnýn düþüncesine uysaydýnýz Cumhurbaþkanlýðý seçimini muhalefet alacaktý, bunu unutup sevgi kelebekleri yolladýnýz durdunuz, gasp ettiniz baþkanlýðý, hediye ettiðiniz onlara, yaptýðýnýz çirkin þeyleri görmezden gelip Meral’i saflarýnýza alýp tekrar eritmek istediniz, eh, bu kadýn Milliyetçi, beþ vakit namaz kýlar, kökü var, kurt bir kadýn bu, arkadaþlarý da öyle, bakýþ açýlarý saðlam, yer mi numaralarýnýzý, sizle iþbirliðini yapmayacaðýný bildirdi, “hür ve müstakil” dedi. Azýcýk karakterli olun ya, sitiliniz olsun ya, sizde hiçbir þey yok. Akp iktidarsa onu baþa bela eden tek beton Chp’ dir, zýtlar birbirini var eder. Chp olmasa ülkenin önü açýlacaktýr. Chp’ye oylar kaymadýkça ülkenin önü açýlýr.
Meral haným Chp ile iþbirliðini sonlandýrýnca birçok Ýyi partili istifa edip durdu, edin kardeþim, edin durun, iyi partinin size ihtiyacý yok ki, seçimi kaybedeceðiz endiþeleri korkularý var, bunlar milliyetçi deðiller, güvenilir deðiller, çürük elmalar aðaçtan düþtü sadece. Alýnlarý açýk ve güçlü deðildir. Zihinleri zayýf kiþilerdir, ýþýklarý yalanlarla büyülenmiþ kiþilerdir. Bunlarýn kalplerinde milliyetçilik kara bir at gibi kök salmamýþtýr.

Onca anket; “Muhalefet kazanacak” dedi, ne oldu, kaybetti.
Þimdi yine anketler bazý yalanlar söylüyor.
Chp seçimi alabilmek için bölücülere, pkk sevdalýlarýna mavi boncuk daðýtýp durdu, yine kaybetti.
Chp Ýstanbul’u kaybeder mi, kaybetsin, kazanmasýn kazanamasýn, umurumda deðil! Kim kazanýrsa kazansýn. Hiçbir partiyi desteklemem! Adam deðil hiçbiri, dürüst deðil!
Ýstanbul kaybedilecek korkusu var ama belli etmiyorlar, tamam Akp kazandý diyelim, dünyanýn sonu mu, Kenan Evren bile öldü gitti, hepsi ölüp gidiyor ve iktidar mutlaka deðiþiyor, liderler hastalanýyor, siyaseti býrakmak zorda kalýyor.
Ülkeyi Chp mi deðiþtirip dönüþtürecek?
Chp, Akp iktidarýnýn en berbat olduðu dönemde bile herkesi hayal kýrýklýðýna uðrattý ve bunu devam ettirmek peþinde. Hiç güven verici ve inandýrýcý deðil.
Bunca sýkýntýya, krize raðmen sizi tercih etmedi halk, etmeyecek de.
Dilerim dev bir tokat patlar Chp’ ye Ýstanbul’da, kaybeder. Bu özü sözü bir olmayan korkaklardan vatana millete barýþ huzur para yok. Halk bunlarýn yalancý olduðunu biliyor. Yalancý ve ahmak olduklarýný herkes öðrendi.

Öte yandan iktidar faiz yanlýþ dediler neyse hatalarýný fark edip faiz olmasý lazýmmýþ’a döndüler…bu iþi düzeltmek için var güçleriyle çalýþýrken en büyük hata Chp’ye oy verip onlarý var etmektir, sahtekarlarý tekrar yüceltme hatasýnda bulunmayýn, en büyük iþ Ýyi partiye oy vermektir, bu en doðrusudur bence.
Gelmiþ geçmiþ en büyük þeytan Akp deðil, Chp’dir, þeytan oradan çýkar.

Meral Akþener, gaspa, haksýzlýða uðratýlmýþ bir liderdir, özü sözü birdir.
Chp ülkeyi mahveden olarak Akp’yi gösterir; ama ülkeyi asýl mahveden Chp’dir. Chp’nin adi siyaseti yüzünden Akp ortaya çýktý, Chp halkýn diniyle kapýþmýþtý.
Chp Kenan Evren zihniyetini devam ettirdi, ettirir.
Chp dönüþmeyi deðiþmeyi reddeden yapýsýyla Kenan Evren’lerle dolup taþar.

Bu sadede bir eleþtiri yazýsýdýr.
Hiçbir partinin destekçisi olmam, her biri ayrý bir sahtekar bana göre!
Reziller!
Beþ para etmezler!

Ýsa Kantarcý



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dinciliðin Meksika’sý Adýyaman
Ýz Edebiyatta Yazanlarýn Dikkatine
Kýrmýzý Bir Piç Olman Lazým
Kitap Tanýtým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Göðsümde Ateþ Böceði Gibi Parlayacak [Þiir]
Kapý Açan, Cebrail [Þiir]
Hayraný Olduðum Tek Þey [Þiir]
Þimdi Yak Bir Sigara [Þiir]
Bir Kedi Bir Fikir Meme [Þiir]
Seni Mutlu Edeceðim [Þiir]
Birds And Girls [Þiir]
Bir Kadýnýn Geliþim Süreci [Þiir]
S. Kiþmek ve Hayaletli Evler [Þiir]
Onun Sýrtýný Hayal Ediyorum [Þiir]


Ýsa Kantarcý kimdir?

yazar

Etkilendiði Yazarlar:
jack london


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsa Kantarcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.