..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ama gene de dünya dönüyor! -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Alp Þahin




20 Aralýk 2022
Akp Kurtarýlmadan Türkiye Kurtarýlmaz  
Alp Þahin
21 Aralýk tadýnda... En uzun gece malum...


:CHH:
Yýlmaz Özdil'in yazýlarýndan birinde geçer... Chp kurtarýlmadan Türkiye kurtarýlmaz der Sayýn Özdil... Þahsen vakti zamanýnda pekala katýlýrdým bu düþüncesine... Fakat Atatürk kafasý iþte... Düþünüyor, sorguluyor, haliyle dahasýný istiyor...

Bu yüzden bana göre Akp kurtarýlmadan Türkiye kurtarýlmaz... Öyle bir lider gelmeli ki önce dini nitelikleri yüksek olacak... Sonra? Hem Atatürkçülüðü, hem de vatanseverliði olacak ki her kesimin sevgilisi olsun. Beðen beðenme… Senin oyunla, onun oyu eþit… Bitti.

Bunun örneðini Mansur Yavaþ ve Ekrem Ýmamoðlu yaþayabilirdi ki kendileri Kýlýçdaroðlu buyruðunda ses çýkaramayan iki belediye baþkaný... Ýkisine de þans ve yetki verilseydi, pekala hiç Akp’li olmadan, her taraftan oy toplayabilirlerdi... Fakat olmadý, olmayacak... Niye? Siyaset çok çirkin bir oyun.

Bu durumun öncesini Muharrem Ýnce ile gördük... Bir milletvekili düþünün ki; parti liderinin yapamadýðýný yaptý, cumhurbaþkaný adayý oldu ve partisinden daha çok oy aldý... Daha sonra da gölgelere itelendi, gitti... Niye? Diyorum ya... Siyaset böyle bir þey.

Gelelim günümüze... Bugün Kýlýçdaroðlu ve Ýmamoðlu; biz baba ve oðul gibiyiz dedi... Bu þu demek... Ýmamoðlu, Kýlýçdaroðlu'na kah boyun eðiyor, kah boyun eðmek zorunda býrakýlýyor... Haliyle þu saatten sonra Ýmamoðlu; halkýn iradesi Hak'kýn iradesidir tweetini silse yeridir.

Dolayýsýyla bana göre altýlý raký masasýnýn adayý Kýlýçdaroðlu'dur... Kýlýçdaroðlu bile bile kaybetmeye yemin etmiþtir... Belki de kaybetmesi istenilmiþtir... Bilemiyoruz... Gün sonunda gerçek soru þu ki; bunca sene Kýlýçdaroðlu desteklenmezken niye þimdi desteklensin ki? Ekonomi mi? Ekonomi iyi olsaydý o zaman Reis ile devam mý etmeliydik? Edecek miydik? Düþünmeli… Yine de kabullenmeli. Asla desteklenmezdi.

Desteklenmeyecek de tabi... Halbuki gerçek bir lider ya da kazanmak isteyen herhangi bir þahýs; nereden ve kimden olursa olsun, toplumun nabzýný okur, oradan saldýrýr ve güce gelirdi... Reis; mesela böyle yaptý... Gün geldi, gömleðimizi deðiþtirdik dedi... Seçmeni de haliyle bu durumu kabullendi. Savunduklarýný býrakýp, onu izledi.     

Bunu mesela Atatürkçü ve milliyetçi seçmende göremiyorsun... Profesör Doktor Ümit Özdað parti kuruyor beðenmiyorlar... Eski partisinden cumhurbaþkanlýðý seçiminde kendisi daha fazla oy alan chp’nin yapý taþlarýndan biri olan Muharrem Ýnce'yi hala eleþtiriyorlar.

Bu yüzden gerçek Atatürkçü nasýl yapar, nasýl eder bilmiyorum ama bir þekilde Akp'nin baþýna geçmeli ki; çoðunluðu da haliyle arkasýna alýp bizlere özlediðimiz Türkiye'yi getirmeli... Aksi mümkün deðil... Her yeni seçenek beðenilmiyor ve beraberinde her seçimi kaybetmiþ ve tarihe asla kazanamayan lider diye hatýrlanacak olan 74 yaþýndaki Kýlýçdaroðlu övülüyor… Dedi dersiniz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Liderlik
Bir Baþka Reis
Neden Muharrem Ýnce?
Cumhuriyet Kadýndýr
Emrah Serbes'e...
Ahmet Necdet Sezer
Yazýk
Olmadý Be Ümit Özdað
Zaman
Þehit Kaný

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsrail ve Hamas
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Yedi Düvel

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.