..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > SERAY ANIL




10 Kasým 2005
Yalnýzlýk  
SERAY ANIL
Yalnýz deðildi aslýnda, yalnýzlýðýylaydý...


:AIED:
Yalnýzdý; herhangi bir okyanusun ortasýnda tek baþýna demirlemiþ ve azgýn dalgalarla baþa çýkmaya çalýþan herhangi bir gemi kadar, herhangi uçsuz bucaksýz bir alanda tek baþýna ama dimdik yaþayan ve kýþ rüzgarlarýný göðüslemeye çalýþan herhangi bir aðaç kadar, herhangi bir daðýn tepesinde tek baþýna varlýðýný sürdüren ve vadideki diðer tüm evlerden daha çok kar kýþ derdi çeken herhangi bir ev kadar, herhangi bir ormanýn bir köþesinde yaþayan ve hayatý her an tehdit altýnda olan herhangi bir yabani hayvan kadar, herhangi bir taþýn altýnda tek baþýna açmýþ ve ýþýðý görmeye çalýþan herhangi bir çiçek kadar, herhangi bir galakside diðer gökcisimlerinden uzak yana yana yok olan herhangi bir yýldýz kadar yalnýzdý. Herhangi bir þehrin herhangi bir caddesinde amaçlý veya amaçsýz dolaþan binlerce insanýn arasýnda da, herhangi bir restoranýn herhangi bir masasýnda arkadaþ ve dostlarýyla sohbet ederken de, herhangi bir zamanda herhangi bir akrabanýn evinde en yakýnlarýyla beraberken de yalnýzdý; bedeni yalnýz olmasa da ruhu yalnýzdý, zaten ruhu kalabalýklarda hiçbir zaman yanýnda durmazdý.

Yalnýz deðildi aslýnda, yalnýzlýðýylaydý. 26 yýllýk hayatý boyunca kimse onu yalnýzlýðýndan daha iyi anlayamamýþ, yalnýzlýðýndan daha iyi avutamamýþtý. Kimsenin sesi yalnýzlýðýnýn sesi kadar huzur verici, kimsenin gözleri yalnýzlýðýnýn gözleri kadar merhametli ve kimsenin elleri yalnýzlýðýnýn elleri kadar þevkatli olmamýþ, olamamýþtý. Yalnýzlýðý onu hiç terketmemiþti o yalnýzlýðýný birkaç kez terketmiþ olsa da. Yalnýzlýðýna sýrtýný dönüp koþtuðu mutluluk vaad eden kollarda iki kiþilik yalnýzlýklarla tanýþmýþ, çok yýpranmýþ ve yaralanmýþtý. Genç kýz sonunda kalabalýklar arasýnda yalnýz olmaktansa ve iki kiþilik yalnýzlýklarla zaman harcamaktansa kimselerin olmadýðý yerlerde yalnýzlýðýyla olmaya karar verdi; ruhsuz kalabalýklar içinde ruhuna eziyet edeceðine ve ruhsuz birlikteliklerle ruhundaki anlamý yitireceðine yalnýzlýðýný da yanýna alýp ruhuna söz hakký verebileceði yerlere kaçacaktý ve ne olursa olsun bir daha yalnýzlýðýný býrakmayacaktý.

Herhangi bir daðýn tepesinde tek baþýna varlýðýný sürdüren ve vadideki diðer tüm evlerden daha çok kar kýþ derdi çeken herhangi bir evde yaþamaya karar verdi yalnýzlýðýyla birlikte. Tam istediði gibiydi ev, görülebilir mesafede baþka bir ev daha yoktu ancak görülebilen her zaman gerçeðin tamamý olmayabilirdi ve görülemeyenin neler taþýdýðý ve neler getireceði de bilinemezdi.

Genç kýz için henüz görülemeyen bir mesafede, ancak birkaç zaman sonra göreceði ve yalnýzlýðýyla baþbaþa olmadýðýný farkedip üzüleceði bir yerde yalnýzlýðýyla birlikte uzun süredir yaþamaktaydý adam; ruhsuz kalabalýklardan kaç zaman önce kaçtýðýný, ruhunu kaç yýl önce iki kiþilik yalnýzlýklardan kurtardýðýný, geride kimleri býraktýðýný, ilk geldiði zamanlar kalabalýklara tekrar dönmek isteyip istemediðini ve iki kiþilik yalnýzlýklarý özleyip özlemediðini hatýrlamýyordu; ne kadar zamandýr hatýrlayamadýðý þeyleri hatýrlamak için herhangi bir çaba sarf etmediðini ise hiç hatýrlamýyordu, tüm bunlar hayatýn doðal akýþýnda kendiliðinden unutulmuþ, unutulmasý gerekmiþ þeylerdi onun için.

Genç kýz yalnýzlýðýyla çýktýðý herhangi bir öðleden sonra gezintisinde karþýlaþtý uzun yýllardýr yalnýzlýðýyla birlikte yaþayan adamla ve büyük bir hayal kýrýklýðý yaþadý yalnýzlýðýný bozan adamý aniden görünce karþýsýnda. Adamsa yalnýzlýðýna çok baðlý olmasýna raðmen, garip ve derhal bastýrýlmasý gereken bir sevinç duydu içinde yýllar sonra aniden biri çýkýnca karþýsýna. Ýlerleyen günlerde ve aylarda ve hatta yýllarda daha defalarca çýktýlar birbirlerinin karþýlarýna; ancak rahatsýz etmediler birbirlerini birkaç kaçamak bakýþ dýþýnda, ikisi de saygý duyuyordu çünkü diðerinin yalnýzlýðýna olan baðlýlýðýna ve ikisi de yalnýzlýklarýný terketmemeyi koymuþlardý bir kere kafalarýna. Belki deðerdi yalnýzlýklarýný terkedip iki kiþilik gerçek bir dünya kurmaya ama öyle býkmýþlardý ki iki kiþilik yalnýzlýklarda boðulmaya içten içe istemelerine raðmen göze alamadýlar olasý bir hayal kýrýklýðýný daha.

Sonra... Sonra adam gelmez oldu genç kýzý daha fazla ikilemde býrakmamak ve kendi içsel çeliþkisine bir son vermek amacýyla. Ýki kiþilik yalnýzlýklarýn henüz ruhlarýný tüketmediði bir zamanda karþýlaþsalardý, belki herþey çok farklý olacaktý. Belki de ruhlarýný kemirip tüketecek iki kiþilik yalnýzlýklar zincirlerine yeni ve paslý bir halka daha eklemiþ olacaklardý. Belki de... Kim bilir...

SERAY ANIL

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: OKUMADAN GEÇMEYÝN..
Gönderen: DOÐAN ERCAN / istanbul/Türkiye
23 Kasým 2005
BEN ÇOK BEÐENDÝM YAZILARINI... GALÝBA SAYIN YAZARIMIZ KÝTAP ÇIKARIP ÝMZA GÜNÜ YAPARSA ÝLK SIRAYA GÝRECEK BEN OLURUM. TÜRKÇE'YÝ KULLANMANI BEÐENDÝM. TEBRÝKLER!!!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gökyüzünde Aþk
Kelimelerin Dansý
Beklemek Ne Zor Þey Bilir misin?
Sen Ýstanbul"um, Ýstanbul"um Sen...
Düþ (Ünce) Lerim
Alýp Baþýmý Gitmek Ýstiyorum
"Gitme"
Türkiye Sevdasý
Seni Sevmeme Ýzin Verme Birtanem...
Muhittin Bey

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bitiþler Baþlangýçlar [Deneme]


SERAY ANIL kimdir?

Yaþayan benle yazan benin birbirleriyle olan mücadelelerinin tek gerçek tanýðýdýr üçüncü ben.

Etkilendiði Yazarlar:
George Orwell, Oðuz Atay, Sabahattin Ali, Maksim Gorki, Charles Dickens


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SERAY ANIL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.