..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Egoistlerin en güzel yaný baþkalarý hakkýnda konuþmuyor olmalarý. -Lucille S. Harper
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > SERAY ANIL




9 Temmuz 2006
Gökyüzünde Aþk  
SERAY ANIL
Gün geceye Güneþse Ay’a teslim oldu sonra her günkü kovalamacalarýnýn sonunda...


:DDGG:
Pek çok gün yaptýðým gibi penceremden günü ve Güneþ’i izlemekteydim. Güneþ’in denize yansýyan yüzü parýltýsýný iyiden iyiye kaybetmekte ve günün önüne belli belirsiz gri bir perde inmekteydi. Güneþ her günkü hýzýnda batýya doðru ilerlemekteydi, hiçbir insanoðlu görmemekteydi ama Ay her zamanki gibi Güneþ’in peþindeydi. Ay’la Güneþ arasýndaki bu kovalamaca milyonlarca yýldýr böyle sürüp gitmekteydi. Ay Güneþ’i yakaladýktan sonra gecenin simsiyah perdesi günün önüne tamamen inerdi ve bu yüzden Ay’la Güneþ arasýnda gece boyunca neler geçtiðini hiçbir yýldýz ve hiçbir insanoðlu bilmezdi. Her günün sonunda Güneþ’i bir þekilde yakalamayý baþaran ve gece boyunca Dünya’da hüküm süren Ay her günün baþýndaysa Güneþ’i elinden kaçýrmýþ rolünü üstlenir ve evrenin hakimiyetini yeniden Güneþ’e verirdi. Kendi çabalarý sonucunda Ay’ýn elinden kaçtýðýndan þüphesi olmayan Güneþse gururla ýþýldar, parlak gözleriyle tüm yýldýzlarý selamlar ve ýþýklý kollarýyla Dünya’yý kucaklardý. Aysa kendi görünmez köþesinde Güneþ’in mutluluðu karþýsýnda sessizce gülümser ancak çok geçmeden yine Güneþ’in peþine düþerdi. Ay’la Güneþ’in kovalamacasýna tüm yýldýzlar þahitti, Ay’ýn Güneþ’e apaçýk aþýk olduðu Güneþ’inse içinde fýrtýnalar koptuðu ancak aþkýný dýþa yansýtmadýðý tüm yýldýzlar arasýnda en az bir milyon yýldýr konuþulmaktaydý. Ay’ýn aþkýnýn yüceliðinden þüpheleri olmayan ve bu sözüm ona gizli aþký mutlulukla izleyen tüm yýldýzlar farkýnda olmasalar da Ay’ýn bir gün Güneþ’in peþinde koþmaktan vazgeçebileceði ihtimalinden tedirginlik duymaktaydý. Ay’ýn ilgisinden ölesiye memnun olan Güneþ’in Ay’ýn kendisininden vazgeçtiði gün tüm evreni yerle bir edecek kadar güçlü ve hýrslý olduðunu hepsi bilmekteydi. Kutsal kitaplarda kýyamet günü olarak sözü geçen de Ay’ýn ilgisinden yoksun kalan Güneþ’in Ay’dan öcünü sadece Ay’ý deðil tüm evreni yok ederek almasýndan baþka birþey deðildi.

Gün geceye Güneþse Ay’a teslim oldu sonra her günkü kovalamacalarýnýn sonunda. Güneþ Ay’ýn görünmez kollarýnda yorgunluðundan arýnmaktaydý artýk büyük bir olasýlýkla. Acaba Güneþ her akþam isteyerek mi teslim olmaktaydý Ay’a týpký Ay’ýn her sabah onu bilerek ama belli etmeden salývermesi gibi? Ve kýþýn Güneþ’i çabucak yakalayan Ay yaz olduðunda niye daha fazla çaba sarfetmeliydi? Yazýn Güneþ’in kýþýnsa Ay’ýn daha uzun süre hüküm sürmesi bir tesadüften mi ibaretti yoksa gerçekten gerekli miydi?

Ayla Güneþ’in aþký her gün olduðu gibi bana seni hatýrlattý. Ruhumla birlikte solan hayalin gözlerimden iki damla yaþ olup aktý, sana hiçbir zaman ulaþamayan gözyaþlarýmaysa yüreðim kanlý yaþlarýyla aðladý. Hayalinle dolan ve hayalini ancak gözyaþlarýyla söküp atan gözlerim aniden Ay’ýn gülümseyiþiyle karþýlaþtý sonra, ýþýðýnýn aydýnlýðýnda ben de gülümsedim Ay’a sarsýlan bedenim ve irkilen ruhumla korkarcasýna. Ay kocaman elleriyle bana uzandý, gözyaþlarýmý sildi, yüreðimin yaþlarýnýysa farketmemiþti. Sonra ellerini bana verdi ve beni gecenin karanlýðýnda ýþýktan yolu boyunca gökyüzünde sürükledi.

Gökyüzünden sana baktýk birlikte… Deniz kenarýnda oturmuþ görünmeyen uzaklarý izlemekteydin, sen zaten hep göremediðinin peþinde giderdin… Sonra gülümsedik sana… Ama sen görmedin… Görsen de gülmezdin, sen zaten bana hiç gülmedin… Gökyüzünden yüreðimi gönderdim sonra sana son bir defa… Görmedin… Görsen de istemezdin, sen zaten yüreðimi hiç istemedin... Sonra Ay ýþýktan ellerini uzattý sana… Görmedin… Görsen de gelmezdin, sen zaten bana hiç gelmedin… Keþke... Keþke gelseydin...

SERAY ANIL



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sürrealizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelimelerin Dansý
Efes'in Yeniden Doðuþu

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beklemek Ne Zor Þey Bilir misin?
Sen Ýstanbul"um, Ýstanbul"um Sen...
Düþ (Ünce) Lerim
Alýp Baþýmý Gitmek Ýstiyorum
"Gitme"
Türkiye Sevdasý
Seni Sevmeme Ýzin Verme Birtanem...
Muhittin Bey
Seni Düþünüyordum...
Benim Adým Gelin (Gelen) Deðil Gidendi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bitiþler Baþlangýçlar [Deneme]


SERAY ANIL kimdir?

Yaþayan benle yazan benin birbirleriyle olan mücadelelerinin tek gerçek tanýðýdýr üçüncü ben.

Etkilendiði Yazarlar:
George Orwell, Oðuz Atay, Sabahattin Ali, Maksim Gorki, Charles Dickens


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SERAY ANIL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.