..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Hikayeler
eylül
Deneme > Yüzleþme

Hikayeler okumayý sevmiþtim. Baþka dünyalarýn giriþ kapýsýydý onlar. Oralarda kalmayý hiç düþlememiþ, kaçýþ planlarý yapmadan gezmiþtim. Bazen gülümsemem kahkahalara dökülmüþ, kimi zaman hýçkýrýklarýmý tutamamýþtým. Hikayeler güzel; eðer kalbimi hoplatan, ruhuma sarýlan, kelimeleri lal býrakan ise… güzeldir hikayeler. Zaten onlarý çok uzun zaman önce sevmiþtim. Çocukluðumda dýþarýyý seyretmek için pencerede dakikalarca kalýrdým. Oysa e

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye
181 
 Yapmamalýydýnýz Komutaným  (Mehmet Sinan Gür)

Operasyon 8 günde sona erdi.
182 
 Si - Bi - Si  (Elvan Çolakoðlu)

Kimse açýlýmlarýný bile doðru dürüst bilmiyor.Çocuklarýný ne anlama geldiðini bile bilmediði sýnavlara sokmak için sokaklara dökülüyor insanlar..
183 
 Türbanlý Anýlarým. Oðuz Gölçik Yazar...  (oðuz gölçik)

anýlar. çocukluðumdan bu yana din üzerinden yapýlan siyasette bir deðiþme yok.
184 
 Ülkemizde Gazetecilik Nasýl Yapýlýyor?  (Taner)

Gazeteleri açýyoruz dehþet haberleriyle irkiliyoruz. Vuran, kýran, parçalayan, bunalan ve cinnet geçiren bazen serinkanlýlýkla planlanýp iþlenen cinayetler. Ýnsanlarýn hayatlarýndaki suç bölümleri. Bu insanlar doðduklarýnda potansiyel olarak bunu taþýyorlarmýydý? Onlarý bu yöne iten sebepler nelerdir? Son zamanlarda varlýklý bir ailenin çocuðunun yaptýðý vahþetin arkasýndan her gün yeni bir yorum yapýlarak yayýnlanýyor. Toplumda dehþetin dozu giderek artýyor. Bu hep böyleydi de gazetelerde sansür uygulandýðý için mi bu kadar yansýmýyordu acaba. Biz gerçekten böyle bir toplumun için de mi yaþýyoruz.
185 
 Seçim Sonuçlarýnýn Düþündürdükleri  (Türk Þad Köktürk)

Türkiye bir kez daha seçime gitti...
186 
 Sorgulandýn Ülkem (Bülent Yalçýnkaya)  (CUMARTESI)

’Hani tarih tekerrüden ibaret derler ya Bülent aynen öyle aslýnda.Atatürk ’de sezmiþ bunu zamanýnda ve söylemiþ.Ama okumadýðýmýz için (üzülüyorum gazete okuma oranlarý çok düþük) sorgulama’da olmuyor.Yani diyprum bir baþkasýnýn aklýnla kolay olanla yaþayacaksýn diyorum.Acý çekmeden hep gülerek hep gülerek...ANI YAÞA...
187 
 Elbise ve Adam  (ilker balçýk)

Yapmayýn artýk bunu. Ýnsanlarý kýyafetlerine göre yargýlamayýn. Insanlara kýyafetine göre puan vermeyin. Býrakýn sadece modacýlar kendi arasýnda bunu yapsýn.
188 
 Ampulün Patlama Süreci/ampulün Anlamý.  (Taner)

Karþýsýnda muhalefet hedefi olan bir ana muhalefet lüksü kalmamýþ. Bilakis iktidar hedefi olan ve halkýn gündemini yakalamýþ çetin bir muhalefet vardýr...Kýsa adý AJC olan Amerikan Yahudi Kongresi, 2004 yýlý Ocak ayýnda New York’taki HSBC binasýnda düzenlenen törenle Baþbakan Recep Bey’e ‘Cesaret Ödülü’ vermiþti...Ampulün þifreleri çözüldü. Patladý patlayacak. Yeni güvenlik sistemi göz acaba gelecekteki yüce divan sürecini de görebiliyor mu?
189 
 Olacak Tabi O Kadar  (HAMZA EKÝZ)

Hadimiz olmayarak dilimiz döndüðünce....
190 
 Bor Otoyolu  (murat temüroglu)

Ülkeninkuzeyinde oynanan muhtemel biroyun
191 
 Tarih Bize Anlatýyor 12  (Öner KARADAÐ)

KÖRFEZ GAZETESÝNDE ÇIKAN YAZILARIMDAN
192 
 Türkiye Ekonomi - Poltikasýna Genel Bir Projeksiyon.  (Taner)

2,8milyon insan günde 2 dolardan az bir parayla yaþamýný sürdürmeye çalýþýyor. Dünyanýn zenginliðinin % 80’i dünya nüfusunun %15’inin elinde. Dünyada iþlemez bir duruma gelen emperyalist politikalar savaþlarla kendini yenilemeye çalýþmakta ve bölgesel saldýrýlara kalan halklar yalnýzlaþtýrýlmakta, güya sahip çýkýyor gibi görünenler, durumdan iç politika malzemesi çýkarmakta. Bu günleri halklar niye yaþamak zorunda býrakýlýyor? bu güne kadarki politikalarýn tepkisizleþtirdiði insanlar sýrasýný beklemeye mahkum mu?
193 
 Þayet Ölümünüze Bir Adýmýnýz Kalmýþ Olsaydý...  (Emine Piþiren)

Bir damla deðdi yüzüme, bakýþlarýmý güvercin rengindeki bulutlara çevirdim. Uyumakta olan gökyüzü kirpiklerini aralamýþtý. O da aðlýyordu benim aðladýðým gibi…
194 
 Tüm Zamanlarýn Þehrine Küçük Bir Eleþtiri  (Münevver Saral)

Ýstanbul; bir ayaðý Asya' da, bir ayaðý Avrupa' da, tam anlamýyla ne Asyalý ne de Avrupalý bir þehir. Ýstanbul; doðu ile batý arasýnda sýkýþmýþ, tam anlamýyla ne doðulu ne de batýlý bir þehir. Fakat Ýstanbul; farklý kültürleri, farklý oranlarda kaynaþtýran bir mozaik. Ýstanbul; gün gibi aþikar, güneþ kadar parlak. Ýstanbul gece gibi gizemli, ay kadar büyülü. Fakat Ýstanbul ne hayat kadar gerçek, ne masal kadar düþsel. Madem tam anlamýyla bunlarýn hiç biri deðil, öyleyse nedir, kimdir Ýstanbul ?
195 
 Düðün Katliamý  (Ali Erasoðlu)

Bundan bir süre önce Güney Doðu'da yaþanan feci bir toplu cinayetin akla getirdiði, ülkenin sosyokültürel sorunlarý hakkýndaki düþüncelerimi kýsaca dile getirdim.
196 
 Asmalý Konak  (Polat Akyurt)

yok
197 
 Gecekonmuþlar  (Serap TAN)

Lütfen biri söyleyebilir mi? Hangi grup insan "modern kent" kavramýnýn içini dolduruyor. Yüksek gelir grubu mu? Rant sahibi mübarek insanlar mý? Ayýn sonun ite-kaka getiren orta halli vatandaþ mý? Kim bu modern kentli sözde yirmi birinci yüzyýl insaný? Belki bu bir masal??
198 
 Yardým Konvoyuna Ýsrail Saldýrýsý  (Mustafa Þakarcan)

Bu konudaki eleþtirim Ýsrail hayranlýðýndan(!) kaynaklanmýyor. Eleþtirim, hesapsýzlýk sonucu insanlarýn ölmesine, ülke min itibarýnýn zedelenmesine, düne kadar askeri ve ticari anlaþmalarýmýzýn ve iþbirliðinin olduðu bir ülke ile, iliþkilerin kopma noktasýna gelmesine… Ya da ince hesaplar ile, Türkiye’yi adým adým maceraya sürükle me heveslilerine...
199 
 Kasmayýn Kendinizi Bu Kadar  (osman demircan)

Bana hep anlatýldý ben ise anlatýldýðý gibi yaþayamadým. Bana Türk milleti zekidir, þereflidir, namusludur dediler. Bir baktým Fatih Sultan Mehmet'in türbesinin yanýnda çiftler öpüþüyor, kýzdým. Çünkü bana Türk milleti atasýna saygýlýdýr dediler. Neden bu kadar bizleri zorladýlar? Eðer deseydiler Türk milleti namussuzdur, þerefsizdir bu kadar kýzgýn olur muydum?
200 
 Bizler Karamsar Dünyanýn Kötü Çocuklarýyýz...  (reþat ötün )

"biz türkiye’nin kötü çocuklarýyýz. ne tam esmer olabildik nede tam sarýþýn olabildik. hep bir yerler de sýkýþtýrýldýk..."

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
23 Nisan Palavrasý
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Türkiye
Oy Anam Oy
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Pes Yani
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Seviye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Liderlik
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Bir Baþka Reis
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dil Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Türkiye
Katilleri Tanýyoruz
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Taþ Kafa
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Olmadý Be Ümit Özdað
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Miyav
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Oylarý Bölmeyin
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dört Dakika
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Yazýk
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Zaman
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Mesela
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.