..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasýndaki ayrým, kurgunun mantýklý olmak zorunda olmasý. -Tom Clancy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - eylül
eylül - eylül
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Ýyilik Daima Kazanýr (eylül) 10 Temmuz 2023 Yaþam 

Hayatta omak. Kabaca: bu filmi ben seçmedim, içine düþtüm.

  Otobüs (eylül) 16 Temmuz 2023 Yaþam 

Kimi zaman yolculuk bitmesin diler, an gelir ýssýz bir kavþakta inmek istersin. Hezeyanlarýn olur, sebepsiz yere mutlu olursun ve bedenin yolculuðu kanýksar. Ondan sonrasýnda belki umursamazsýn.

  Kimi Suçlayacaksýn? (eylül) 26 Aðustos 2023 Yaþam 

Belki hayat telaþýndan ya da yorgunluk, kim bilir, an olur , derin bir uykuda kalmak ister insan. Gözleri kapalý, lakin uyanýk, öylece durmak ve yalnýzlýðýnda boðulmak ister. Kapatýr tüm kapýlarý, perdeleri çeker, düþüncelerden, sorulardan kaçýp saklanacak yer arar. Kendi karanlýk sýðýnaðýnda ruhunu özgür býrakýp yitmeyi diler bazen insan.

  Sayfa Boþ (eylül) 10 Kasým 2023 Yüzleþme 

Bazen uzun gelir yaþam süren, an olur bitsin istersin. Bazen ise uzatmalarý dilersin. Nasýl bir ikilem ise... Umutlarýn, hayallerin, tüm yapmak istediklerin sýrt çantanda biriken yükün olur. Aðýrlaþtýðýnda tek tek çýkarýp atmak zorundasýn. Hayat iþte.

  Yol Bitene Kadar (eylül) 27 Kasým 2023 Yüzleþme 

Yaþamakta farklý, yaþanmasý deðiþik. Savrulursun ortasýna, yön bulmaya çalýþýr, çýkýþý bulmak için kaybolup durduðun bir labirent misali hayat.

  Ýnsaným Ben (eylül) 17 Aralýk 2023 Yaþam 

Mucizelerin inkar edilip hükmün kendisinde olduðunu sananlara ancak acýrým.

  Ruh Hali (eylül) 26 Aralýk 2023 Yaþam 

Üzgünüm. Birbirimizin omuzuna binerek, birbirimizi ezerek, hakimiyet saðlamaya çalýþýyoruz.. Bu yüzden üzgünüm . Ne farkýmýz var ki birbirimizden?.. Ýnsanýz.

  Eksik Olan (eylül) 24 Ocak 2024 Yüzleþme 

Hayat o ayný hayat, asýrlar öncesi olduðu gibinin aynýsý. Kötülük içimize yerleþmesine izin verdiðimiz kadar çok. Yenilmez deðil.

  Eksik Olan (eylül) 24 Ocak 2024 Yüzleþme 

Hayat o ayný hayat, asýrlar öncesi olduðu gibinin aynýsý. Kötülük içimize yerleþmesine izin verdiðimiz kadar çok. Yenilmez deðil.

  Hayat/zaman (eylül) 6 Þubat 2024 Yüzleþme 

An gelir, ölümü özlersin. Bilmediðin, kaçtýðýn, korktuðun ölümü. Özlediðini sanýrsýn; düþünmeden, tepkilerin, kalp kýrýklarýn ile.. Hayat. An olur yaþamayý, an olur ölmeyi dilersin. Sonra, o anlarýn içinden geçip gidersin. Usulca, sessizce, ölümsüz olursun…

  Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn (eylül) 17 Mart 2024 Yaþam 

Bulunmaz huzurun peþindeyim, sonu gelmeyen yolculuðum diye kandýrýyorum kendimi. Baþkalarý adýna mutlu oluyorum, üzülüyor, acý çekiyorum. Baþkalarý adýna utanýp yerin dibine iniyorum. Ýsyaným çýðlýk çýðlýða yalnýzlýðýmda yankýlanýrken iyiyim diyorum. Ýyiyim ben.

  Nefes (eylül) 3 Nisan 2023 Yaþam 

Söylenmeyen, fark edilmeyen, gözardý edilenler ihtimali ile parçalanýyor, bölünüyor, yok oluyorum. Bir eksik varmýþçasýna, bilemediðim, bulamadýðým. Kayýp bir parçayý bulmam gerekirmiþçesine beyhude bir çabanýn içerisine düþüp kalýyorum. Ah, ben…

  Bir Masal Sözüm Var (eylül) 19 Mart 2023 Yüzleþme 

Masal; masumiyetin, çocukluðun, dileklerin, yoksun olduklarýn, zaferlerin, umudun…

  Prologue (eylül) 19 Mart 2023 Yüzleþme 

Bilmiyorum ya da bilemiyorum, hayattaki her þey çok deðiþken. Oynak bir gündem oluþturulmuþ, yalanlar, sahte haberler ile. Mayýnlý yolda ilerlemek gibi, adým adým, temkinli. Tadý yok nefesin, mecburiyet veya hediye olmuþ. Seçenekler duruma göre ayarlanmýþ, ya da seçilen durum olmuþ.

  Ruhun Yarasý (eylül) 8 Ocak 2023 Yaþam 

Sorgulanmýþ, hatta çok fazla sorgulanmýþ bir baþlýk. Sonrasý gürültülü sessizlik. Aðýr yük olmuþ sükünet ile terbiye edilmiþ insan. Belki öyle veya deðil. Sorular çok fazla ve cevaplar yetersiz.

  Her Þey Bildiðin Gibi (eylül) 16 Ekim 2022 Yaþam 

Farklý bakýp farký görmeye çalýþmak lazým. Belki kalp gözyaþlarýnda boðulur yine de hayat denen bilmecede umudu görmek var.

  Kendini Nasýl Öldürürsün (eylül) 25 Eylül 2022 Yüzleþme 

Birçok þekli var kendini öldürmenin. Ýlk önce bunu yapmaya karar almak. Uyarayým, tek seçenek deðil. Türlü intiharlar var, misal:

  Kum Gibi (eylül) 14 Eylül 2022 Yüzleþme 

Bir de baðýrsam…

  Hiçlik (eylül) 17 Temmuz 2022 Yaþam 

Yakalandýðýn bir þaþýrtmaca, bir komplo teorisi aklýný bulandýrýr. Bilmediðin ise, kaderinin seni býraktýðý kavþakta bir yön seçmen gerektiði. Çalkalanýr tüm benliðin, ruhun yakarýr içinde ve sen duymazsýn. Seçtiðini yaþarsýn.

  Tek Baþýna (eylül) 10 Haziran 2022 Yüzleþme 

Sanki bir yanýlsamanýn içinden geçiyormuþsun gibi yürümeye devam ediyorsun.

 

 



"Gidebilsem... Düþlediðim, var olduðundan bir türlü emin olmasam da gitmek istediðim, hep mutlu olacaðým o yere gidebisem..."
Bir küçük parça mavi gökyüzü, belki birkaç küçük, beyaz bulut. Bir parça sahil, birkaç dalga, burnumda yosun kokusu. Birkaç martý çýðlýðý, denizin koyu derinliðine düþen... Bir yudum Aþk ve bir yudum daha... Her nefes Aþk... Bir yeþil orman, gölgesinde sýrlarýn saklandýðý. Birkaç yaðmur damlasý, her birinde mucizeler bekler, Aþk yaðar üstüme... Fýsýltý yayýlýr içime; baþým döner, duman duman sarar etrafýmý aðýr yalnýzlýk. Sevgili yalnýzlýk... Aþk.


  02.09.2012 15:18:02 Sadece sonsuz Aþk 

"Boþluksuz Bir Yazý."

Bazen sadece müzik kalýr, kelimeler yaðmur damlasý veya rüzgarýn savurduðu toz bulutu gibi basitçe düþer, sadece notalarý duyarsýn. Tüm hislerin bir tek duygunun içinde kenetlenir ve o muhteþem, inanýlmaz özgürlüðünde kanatlanýr ruhun, tekrar çalmak için müziðin bitmesini beklersin. Önemi kalmamýþtýr hayat sýkýntýlarýnýn; geciken faturalarýn, ödenmemiþ ekstrelerin, olumsuz iþ görüþmelerin. Burkulan bileðinin aðrýsýný, ilacýný almayý, kahveni içmeyi, yemek yemeyi unutup müziðin sihrini yaþarsýn. Hiç ama hiç önemi kalmaz hayat denen panayýrýn, tüm kalbinle dilediðin Aþk ile bu kýsacýk molayý, içinde saklanýp, sonsuza kadar büyütürsün... Bazen söylenenleri duymaz, gözlerin anlattýklarýna inanýrsýn. Ellerinle iterken içinde hapsolan çýðlýklarla saðýr olursun bazen. Þarkýlarýn seni ele vermesin diye lal kalýr sözcüklerin, unutursun bakýþlarýný, titreyen bedenini, sessiz hýçkýrýklarýný, unutursun seni ele veren hislerini...

  25.06.2011 19:37:18 Hayat 

Yolculuk þirin bir kasabanýn içinden geçer. Hava temiz, sessizlik masum ve insanlar bildiklerinden farklý.

Gönlün, ya daðlarýn gizemli gölgesine ya da kumsala kendini teslim eden dalgalara vurulur.

Ýçini hoplatan tüm bu güzelliklerin sahibi olmak istersin, çok istersin, üstelik kendinden tek bir parça býrakmadan...

Huzurun seni küçük bir kasabada beklediðini düþünür durursun, sana ait olmadýðýný anladýðýn vakte kadar...

Duvarýna astýðýn çerçevelerin içinde anýlarý ve an'larý acýmasýzca hapsedersin, unutmamak için hayallerini...

Bir gün gelir yola çýkmak için bir sebebin olur; farklý olan insanlar deðilmiþ, o sensin...


  07.01.2011 12:38:31 Sen Herþey'sin... 

Hayat, sahnelenmemiþ bir oyunun provasý

Yýllar önce, tek sorumluluðum ve derdim okul iken Hayat hakkýnda kafa patlattýðýmý hatýrlamýyorum. Bir an evvel büyümek istediðimi anýmsýyorum, hem de acilen büyümek...  Etrafýma baktýðýmda yüzlerde zamanýn mevsimlerini görüyordum ve çocukça bir inanýþ korku ile irkilmeme sebep olurdu - acaba ben, okul formamda tutsak mý kalmýþtým?..   Yaþlý komþularýmýz vardý, her sokakta olduðu gibi, sanki hayatlarý boyunca yaþlý olmuþlardý. Annemin arkadaþlarý vardý, bir araya gelip anlam veremediðim sohbetlere dalýp beni unuturlardý, onlar da hep böyleydiler diye düþünürdüm. Parkta bebeklerini dolaþtýran dadýlar vardý, sanki hep oradaydýlar. Bisiklet süren, koþan gençler. Mezuniyetleri, düðünleri, ölümleri gördüm, inanýlmaz sevinçler, hüzünler kaydoldu zihnime. Ben hep ayný yerdeydim.  Sýnýfta kaybolup saklanýrdým, duymuyor, görmüyordum, sadece mevcuttum, beklemedeydim-zamanýmý...  Ha, bunu bildiðimi hatýrlýyorum, mevsimimi beklediðimi. 
Her nasýlsa "olmasý gerekenler" bende bulunmayý seçmediler - Hayat beni seçmedi.  Büyümeyi beklerken unutulduðumu sandýðýmda ucundan köþesinden tutunup çýplak bir kayaya týrmanmakla geçti hayatýmýn bir sonraki mevsimi.  Bir an,  sahnelenmemiþ bir oyunun bir türlü bitmek bilmez provalarýn seyircisi oluverdiðimi anladým. Bunu kabullendim hemen, hatta tat aldýðýmý bile söyleyebilirim. Bunca yaþamlarýn arasýndan akýp gitmiþ incecik bir duman oluveriðimi anladým.  Bana göre, kendimi tüttüre tüttüre özgürlüðe kavuþturdum. Þimdi ben hangi mevsimdeyim, diye sorulsa, hala ayný yerde olduðumu söylerim, okul formamýn içinde...  Orada kalmayý istediðimden deðil, o zaman Hayat'ýmýn mevsimini seçtiðimden.  Aslýnda var ya, güzeldi bunu yapabilmek be, kliþe bir cevap ile: bir daha olsa yine yapardým.  Þöyle bir geriye baktýðýmda, ya da aynadaki bana bakýp düþünmeme bile gerek olmadan "Hadi oradan Hayat" demekten haz alýyorum.   Bunun nasýl bir duygu olduðunu anlatabilmeyi isterdim lakin bir þekilde anlaþýlabilir sadece, anlatýlamaz... 

 



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 10:09:39