..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, vursun tenime

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye
221 
 Bu Kitaba Özellikle Bugünlerde Çok Ýhtiyacýmýz Vardý: Türkiye'nin Zihin Tarihi  (YUSUF ALPASLAN ÖZDEMÝR)

Hilmi Yavuz'un Osmanlý ve Türkiye Cumhuriyeti kültürleri arasýndaki iliþki, etkileþim ve önerilerini içeren önemli bir kitabý þimdilerde okumanýn tam zamaný.
222 
 Hayýrsýzdan "Hayýr" Çýkmaz  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Günümüz Türkiyesinde, bu gün de referandumda “Hayýr” denilecek mi, denilmeyecek mi tartýþmasý yaþanýyor. -Bir yanda “Hayýrcýlar”, -Diðer yanda “Hayýra Hayýr” diyenler var. Kýlýçlar çekilmiþ, söylenmesi gerekenler söylenmiþ ya da söylenecek… Kýyasýya bir mücadele. Her þey unutulmuþ, referandumla yatýlýp referandumla kalkýlýr olmuþ. Gariban vatandaþ, sonuç ne çýkacak diye düþünmekten açlýðýný bile unutmuþ. Ýþsiz vatandaþ, iþ aramayý referandum sonrasýna býrakmýþ,
223 
 Yuxexesle Conushmayn Yüxexesle Conusmayn (Yükses Ses ile Konuþmayýn)  (Serdar ULUSOY)

“SELAMIN HELLO” bende on nokta þiddetinde deprem etkisi yaratan konuþmayý aynen size aktarýyorum.Tarzan’ým kýzmasýn ama; tarzanca kelimelerle baþlayan selamlaþma þöle devam ediyor. “ Selamýn hello,ayyy…!! sen bukün ne dadlusun þegerim.Wayy bende seni sefiorum þegerim….
224 
 Atatürk Miliyetciliði Irkçý Mýdýr?  (Medine Yýldýrým)

Bilinçlerimize gizli bir el sanki baþka bir kodlama yapmak istiyor.Kimler gelecek kuþaklardan ,tarihinin öðrenilmesini istemiyor ?Bunu yapmalarýnýn altýnda yatan amaç nedir?Kemalizmi yok etmek kimlerin yararýna olacaktýr?Yüzyýllarýn planýnýn uygulandýðýný görmek paranoya olarak geçiþtirilebilinir mi?
225 
 2008 Avrupa Futbol Þampiyonasý"nýn Ardýndan…  (M.Nihat MALKOÇ)

Günümüzde futbol bir heyecan ve göz zevki olmaktan öte bir endüstriye dönüþtü. Futbol artýk sadece futbol deðil. Bu piyasada büyük paralar dönüyor. Dünyanýn gözü kulaðý futbolda artýk… Futbolla yatýp futbolla kalkýyoruz. Dünyanýn büyük takýmlarý büyük þirketler kadar kazanýyor. Günümüzde futbol kulüpleri de borsaya açýlýyor. Özellikle transfer dönemlerinde futbol piyasasýnda 200 milyar dolarlýk para akýþý gerçekleþiyor. Bazý ülkelerin bütçesinden daha büyük bütçeye sahip dünya kulüpleri var. Dünyanýn en zengin futbol takýmý olan Ýngilizlerin efsanevi Manchester United’ýnýn bugünkü deðeri bir milyar sterlin, yani yaklaþýk 982 trilyon TL’yi buluyor. Fabrikalar gibi, onlarýn da çalýþanlarý, tesisleri, ihracat ve ithalat iþleri var. Büyük rakamlar dönüyor futbol piyasasýnda. Futbol bulunduðu yeri kalkýndýrýyor. Büyük paralarla yapýlamayacak reklâmlar futbol aracýlýðýyla çok daha etkili olarak yapýlabiliyor. Dünya Kupasý ve Avrupa Kupasý organizasyonlarýnda büyük paralar dönüyor. Reklâm gelirleri, bilet satýþ paralarý, televizyon yayýn ücretleri toplanýnca futbolun büyük þirketlerden daha fazla kazandýrdýðý açýkça görülüyor. Futbol bacasýz fabrika gibi…
226 
 Polisler Gezi Parký ile Ýlgili Ýlk Kez Konuþtu  (osman demircan)

Gezi Parký eylemlerinde protestoculara müdahale eden Çevik Kuvvet polisi ilk kez konuþtu.
227 
 Havada Jet Karada Jawa  (Ýbrahim Kilik)

Efendim “çok söz yalansýz, çok para haramsýz olmaz.”diye bir atalar sözümüz var. Belki buna hemen itiraz gelebilir ;ama bilindiði üzere atasözleri binlerce yýllýk tecrübelerden doðan kristalize sözlerdir. Birilerine dokunsa da bu sözü yadsýyamayýz. Bu yazýda insanlarýn zenginliðini, çok mal sahibi, olmasýný eleþtirmeyeceðiz.
228 
 Ýlçe Halk Kütüphanesi Var mý?  (Ömer Akþahan)

“Biliyor musun Ayçe Haným, birbirini hiç tanýmayan sanata eðilimli gençler, ayný þairi ya da yazarý sevmenin sonucu dostluk kurarlar, saygý dolu sevgilerle baþlardý birliktelik.” dedi Haldun Taner. Doðruydu bu. Çok tanýk olmuþtum bu denli baþlayan birlikteliklere.
229 
 Ne Güzel Affediyorsunuz?  (Edip Ayhan Balkaya)

Genel af tartýþmasý ve bunun götürecekleri lütfen mantýklý düþünelim...
230 
 Cahil Adam Kimlikli" Ýnsanlar  (Göktu Kara)

“Doðru olan “ý yapmayan “susmayý” tercih eden aileler kara bir kadercilik anlayýþýyla hareket ettiklerinde zannediyorlar ki bu olayýn vebalinden kurtulacaklar.
231 
 Çocukken Binebilmek Gerek Medar-ý Maiþet Motoru’na…  (Hakan Tiryaki)

Kanaatimce bir göz ucuyla da olsa tepeden aþaðý doðru bakmak lazým mevcut duruma. Ýkibinsekiz yýlýnýn ilk ayýnýn sonuna yaklaþýrken hala deniz politikasý olmayan bir zoraki deniz ülkesinde yaþýyoruz. Deniz politikasý, deniz stratejisi ya da daha da önemlisi denize dair bir vizyonu olmayan iktidarlar zinciri sayesinde hala Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti için levrekle patlýcan arasýnda ya da denizle toprak arasýnda hiçbir fark yok. Patlýcanýn bakaný levreðin de bakaný. Çit sürenin de, gýrgýr çekenin de bakaný. Oysa, Kadýndan ve Aileden Sorumlu Devlet Bakaný, Sporun Bakaný, Avrupa Birliði’nin Bakaný… her þeyin bir bakaný olduðu düþünülürse pek imkansýz görünmüyor bir de Denize Bakan Bakan olmasý…
232 
 Sanatýnýzý Siliyim  (Levent Ölçer)

Bunlarýn tek derdi senden benden kazandýklarý paralarý korumak, vergi müfettiþlerinden uzak durmak, reklam gelirlerini muhafaza etmek, sponsorlarý ürkütmemek olmuþ. Ye babam ye.
233 
 Tükenme / Tüketme / Üret  (Berkant Eker)

Direniþini , fikrini , sesini , sadece karþý olmak için tüketme . Bu seni tüketir . Üret . Ne olursa olsun , üret .... Durmadan isteyen , durmadan tüketen canlýlar olmadan yani insan olarak yaþamak da mümkün . Aþk , fikir , emek , üret . Bunlarý paylaþ . Yapýp da mutsuz olursan , bana küfret ama lütfen güzel bir Küfür üret .
234 
 Avrupa Türkleri Neden Sevmez  (Mehmet SALÝH)

Avrupa'nýn bizi neden sevmediði Türk halký tarafýndan sürekli sorgulanmýþtýr.Ama, bu konuda en ilginç ve gerçekçi yaklaþým ülkemizde uzun yýllar yaþayan bir Avrupalý tarafýndan ortaya konulmuþtur
235 
 Gazlý Bezim Nerede?  (NUH KENÝÞ)

Burasý Türkiye,burada her þey olur,diyelim mi? Demeyelim,Burasý Türkiye,burada böyle þeyler olmaz diyeceðimiz günler çok uzak deðildir umarým.
236 
 Býyýk Handikaptýr  (Þahingöz)

Gerçi bu yazý asýlýncaya kadar gündem çok ilerleyecek, zaten daha ben yeni bitirmiþtim ki, geliþme oldu ama inanýn bu hikaye bitmeyecek.
237 
 Saadet Zinciri ve Türkiye Treni  (ramazan karalar)

Kimse üzülmesin, ezilmesin, kýrýlmasýn ülkede her þey göstere göstere oluyor. Üretilen gerçeklikten uzak mailleri biri birine yollamakla ülke kazanýlmýyor. Baþarý sahada oluyor; çalýþma, hizmet ve halkla iliþkiler zemininde yani damardan! Bu halk, kendini beðenmiþ, bencil, benmerkezci, kasýntý, kendini öne çýkarýp yükselebilmek için yanýndaki arkadaþlarýný satan kiþileri ve davranýþlarý sevmiyor.
238 
 Deniz Feneri Kýsa Devre Yaptý  (murat temüroglu)

merhamet ve vicdan sömürücüleri
239 
 Þiddet Kültüründen Manzaralar  (Þahingöz)

AB kapýsýndaki insanlarýmýzýn;sevecen ve duyarlý davranýþlarýndan örnekler!
240 
 Hani Bayramdan Sonra Gelecektin Baba!  (NUH KENÝÞ)

Sözün bittiði yerdeyim diye yazmýþtým. Bitmiþti benim sözüm. Fakat þehit kýzlarýnýn bitmemiþ sözü… Þöyle haykýrmýþlar minnacýk kalpleriyle: Hani bayramdan sonra gelecektin baba!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Oy Anam Oy
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Pes Yani
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Seviye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Liderlik
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Bir Baþka Reis
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dil Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Türkiye
Katilleri Tanýyoruz
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Taþ Kafa
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Olmadý Be Ümit Özdað
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Miyav
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Oylarý Bölmeyin
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dört Dakika
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Yazýk
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Zaman
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Mesela
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Pazar Yeri Sendromu
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.