..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Hayraný Olduðum Tek Þey
Ýsa Kantarcý
Þiir > Toplumcu

Hayraný Olduðum Tek Þey hayraný olduðum tek þey: mücadele, ister hapishanede ol ister dýþarýda akýl hastanesinde ya da bir zifiri karanlýk odada; “artýk uyuþturucuyu býrakmam gerek, bu beni mahvediyor” diye düþünürken hayraný olduðum tek þey: mücadele antartika’ya giden ilk kaþifler misali her þeyi, zihin bulandýran her þeyi terk etmek kalbi bozan aþklarý düþünceyi bozan þeytani þeyleri her þeyi boþ verip kendini yüce bir þey

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye
81 
 Sevgili Hrant Dink!  (Nükhet Everi)

26 Þubat 2004 Perþembe günü AGOS Gazetesinin önünde ülkücüler bildiriler okumaya, Hrant Dink’e yönelik ölüm tehditleri içeren sloganlar atmaya baþladýlar.
82 
 Ýnsaný Yücelt ki Devlet Yücelsin  (Yunus Emre Coþan)

DaðSes Gazetesi Yazýlarý
83 
 Sahi, Ülkemde Darbe mi Oldu?  (Emine Piþiren)

Evde erzak yok denecek kadar azalmýþtý. Üstelik de ne ekmek, ne kahvaltýlýk vardý. Cumartesi nasýl olsa semt pazarýmýz kurulacaktý. Köylülerden alýrým, diye ertelemiþtim. Banka kartýmý alýp Vakýfbank ATM den para çekmek için evden çýktým. Aneee o da nee? Yazlýkçýlar bankamatik önünde iki sýra uzun kuyruklar oluþturmamýþ mý? Yanlarýna umutsuz, "aklýma gelen ihtimal korkusuyla," keyifsiz yaklaþýp sordum: "Neler oluyor burada? Sesler koro halinde havaya yükseldi "Darbe oldu..!"
84 
 Var Olmak Ýçin Emperyal Olmak Zorundasýn  (osman demircan)

Ülkemizde ilk binden ve en baþarýlý öðrencilerini almasýna raðmen niçin Galatasaray Lisesinden ve Robert Kolejinden ülke çapýnda yapýlan üniversite sýnavlarýnda derece çýkmýyor? Acaba bu öðrenciler nasýl yönlendiriliyor? Sayýsalcý olmayan birinin derece yapmasý çok zor. Bu okullarda sayýsal yerine yönetim kadrolarýna uygun eþit aðýrlýk veya sözel eðitimler mi veriliyor?Dikkatle incelediðimizde bu okul mezunlarýnýn daha çok sosyal alanlara ve hukuk gibi bölümlere yönlendirildiði göze çarpýyor.
85 
 Kitapsýz Türkiye  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Geliþmiþ, uygar ülkelerde seyahat ederken kitap okuyan birçok kiþiye rastlayabilirsiniz, orada bu görüntü normaldir ama bizde böyle bir kiþi görenler ona tuhaf tuhaf bakmaktan kendilerini alamazlar; çünkü bizde bu görüntü alýþýldýk bir þey deðildir.
86 
 Þeriat Deðil Muhafazakar Tahakküm Tehlikesi Var  (Akakiy Akakiyeviç)

Ýslamcý muhafazakâr iktidar, devlet teþkilatýnda kadrolaþtýktan sonra, baþka bir tabirle devleti dönüþüme uðrattýktan sonra, sýranýn topluma geldiðini söylem ve eylemleriyle açýða vurmaktadýr. Kendi yaþam tarzlarýný toplumun bütününe dayatma gibi bir anti-demokratik tavýr sergilemektedirler. Özellikle yerel yönetimlerde, söz sahibi olduklarý yerlerde muhafazakâr yaþam biçiminin bütün kural ve kaidelerini zaten uygulamaktadýrlar. Orta Anadolu kentlerinde sözü edilen uygulamalarýn fütursuzca devam ettiði sosyolojik araþtýrmalar sonucu ortaya konmuþtur. Buna ilaveten, büyük þehirlerde, darülharp anlayýþýyla fethedilmiþ bölgeler oluþturarak toplumsal kutuplaþmalara zemin hazýrladýklarý görülmektedir. Tophane baskýný bunun tipik bir örneðidir. Kendileri gibi yaþamayan, düþünmeyen insanlarýn içki kullanmalarýný, giyinme biçimlerini ahlak anlayýþlarýna aykýrý bularak fiili müdahale ile cezalandýrma gereði duyan kesime iktidarýn sempati ile bakmasý muhafazakârlaþmanýn vardýðý boyutu göstermesi açýsýndan manidardýr.
87 
 Cumhurbaþkaný  (Alp Þahin)

Dilerim Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalýr.
88 
 Türkiye’nin Demokratik Anayasa Arayýþýnýn Önündeki Engeller Üzerine  (Akakiy Akakiyeviç)

Bu baðlamda AKP iktidarý, 12 Eylül rejimiyle hesaplaþmak bir yana, bizatihi bu rejimin siyasi sonucu ve varacaðý son nokta olduðu için vazgeçilmesi kendileri için son derece zor bir siyasi zeminin üzerinde duruyorlar.12 Eylül rejiminin sivil yüzü ve uzantýsý olan Özalizm’in siyasal, kültürel ve ekonomik mirasýnýn konjonktürün ve sosyolojinin de elveriþli olmasýyla en Ortodoks bir biçimde yaþanmasýna þahit olmaktayýz. Hal böyle iken AKP’’nin kendi ontolojisini yok etmesi elbette beklenemez.
89 
 Koþma Süreyya !  (Gültekin BAYIR)

Eee burasý Türkiye, sporcu dediðin Allah tarafýndan kuvvetli Koca Yusuf’dur bir de Bulgarlarýn yetiþtirip bize pazarladýðý halteciler. Kalaný magazin malzemesi kolay köþe dönme, kolay para kazanma yolu. Kimsenin spora saygýsý yok. Kimsenin baþarýya
90 
 Korkuyorum,korkuyorsunuz,korkuyorlar - 3  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Korkudan medet umanlarýn amacý ne olabilir?Toplumsal kargaþadan umutlarý olanlarýnki neyse o.Yani,gerçekleri örtmek,sömürüyü sürdürmek...
91 
 Türkiye'de Arýcýlýk ve Bal Kültürü  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Türkiye,doðal dokusu bakýmýndan dünyanýn en cazip ülkelerinden biridir.Ülkemizdeki bitki zenginliði,özellikle arýcýlýðýn altyapýsýný oluþturmaktadýr.
92 
 Soyunun  (Bay Nida)

Kirli ellerle, kirli tezgâhlar kuruluyor
93 
 Türban Gerçekten Bir Sorun Mu?  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Ülkemizde yýllardýr bir türlü çözülemeyen konu, türbandýr. Liseden hatta ortaokuldan baþlar, imam hatipliler, orada olanlar, sen baþka dünyanýn insaný olarak konumlandýrýrsýn kendini, kimi zaman baþý örtülen kýzlara üzülür, zorla yaptýrýldý zannedersin, bazen baþlarý baðlý kýzlarýn sokakta sevgilileri ile geziþ þekillerine hayret edersin…
94 
 Seks Seks Seks  (Saltukalp Ýnan)

Bilincin ve kültür seviyesinin vizyon kazanamadýðý, bizim gibi aydýnlanmasýný tamamlama sürecinin emekleme döneminde olan ülkelerde insanlarýn ilgisinin sýðýlýðý sonrasýnda: Günlük yaþamda; direk ya da dolaylý yoldan herþeyin maddi, sanatsal yaþamda; herþeyin ucuz-deðer/emek/estetik kaygýsýz, siyasi hayatta ise; herþeyin liderler oligarþisi altýnda, sistem içi hiyerarþinin getirdiði zincirleme yalama tamlamasýnýn oluþturduðu kokuþmuþ yalaka, öðelerde toplanmasý kaçýnýlmaz olmaktadýr.
95 
 Bu Ülke  (Osman AKTAÞ)

Bu ülke, cemaat, tarikat, vakýf ve dernekler ile bu gruplarýn zihniyetinden kurtarýlmadýkça, bundan daha iyi bir duruma asla gelemeyecek.
96 
 Türk ve Kürt Aydýnlarýn Dikkatine  (Mehmet Sinan Gür)

Bu ateþi ve kötüye gidiþi ancak Türk ve Kürt aydýnlarý durdurabilir.
97 
 Baþkan Gümrükçüoðlu'yla Sabah Kahvaltýsý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bilindiði gibi ocak ayýnýn 10. günü “Çalýþan Gazeteciler Günü” olarak kutlanýyor. Bu vesileyle Trabzon Belediye Baþkaný Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoðlu, Trabzon’da görev yapan basýn mensuplarýyla sabah kahvaltýsýnda buluþtu. Dizgicisinden imtiyaz sahibine kadar, basýnla bir þekilde iliþkili olan herkes Zorlu Grand Otel’deki sabah kahvaltýsýna davetliydi. Ben de Trabzon’da yirmi yýldýr köþe yazarlýðý yapan bir kalem erbabý olarak bu kahvaltýda yerimi aldým. Ýlk kez böyle bir programa davet edilmiþtim. Bizi gazeteci olarak saymadýklarý için böyle toplantýlara da çaðýrmýyorlar. Hatta toplu fotoðraf çekilirken bir gazetecinin “Öðretmenlerin bu fotoðrafta ne iþi var, öðretmenler günü müdür, gazeteciler günü mü?” deyiþi basýn camiasýnýn, köþe yazarlarýna yaklaþýmýnýn nasýl olduðunu ortaya koydu.
98 
 Altýný Oyduklarý Ýrfan Þahinbaþ Sahnesinden Büyüklere "At" Masallarý  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Korku filmi gibi ama maalesef bu gerçek hayat. Bu bir gecekondu yýkýmý deðil. Kaçak inþaat yýkýmý hiç deðil. Neden? Tiyatroya kastýnýz mý var? Tiyatroyu mu sevmiyorsunuz? Derdiniz ne? Tiyatroya karþý, sanata karþý yürütülen bu sistematik yýkým ve þiddet kampanyasý akla Gyula Hay’ýn “At” oyununu getiriyor. Ýronik bir þekilde bundan tam 10 yýl önce, yine bu sahnede sergilenen “At” oyunu sanki günümüzü anlatýyordu. Yaþanan olaylarýn ciddiyeti bize bir kez daha eskimeyen “At” oyununu anýmsattý.
99 
 Belediyede Vidanjörlük Mü Yapsýn  (osman demircan)

Özellikle doðu bölgelerimizde erkeklerin eþeklerle cinsel iliþkiye girmeleri olaðandýr. Bu davranýþ o kadar doðallaþmýþtýr ki eþeklere eþo gelin demeye kadar gelmiþtir. Sonuçta erkekler geleneklerin ve göreneklerin baskýsý altýnda cinsel anlamda özgür olamadýklarý ve rahatça partner bulamadýklarý için böyle bir yola girmiþlerdir.
100 
 Gündem  (HAMZA EKÝZ)

Günden üzerine....

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Oy Anam Oy
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Pes Yani
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Seviye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Liderlik
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Bir Baþka Reis
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dil Meselesi…
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Türkiye
Katilleri Tanýyoruz
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Türkiye
Taþ Kafa
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Olmadý Be Ümit Özdað
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Miyav
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Oylarý Bölmeyin
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Dört Dakika
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye
Yazýk
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Zaman
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Mesela
Alp Þahin
Eleþtiri > Türkiye
Pazar Yeri Sendromu
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.