..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan bir küçük dünyadýr. (Mibres Kosmos) -Demokritos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Seda Han Doukas




3 Aralýk 2010
Yandým Selim ve Býçkýn Osman  
Seda Han Doukas
Bir külhanbeyi ile aþýk bir beyefendinin öyküsü. Aþka farklý bakýþ, diðerini dönüþtürürken kendini deðiþtirmenin þaþkýnlýðýnýn kelimelere dökülme hikayesi.


:AEBA:
Býçkýn Osman meyhane`nin kapýsýný omzu ile iterek içeri girdi. O geldiði vakit, ahali cümbüþe baþlamýþ, 2 þiþe þarap devirmiþti. 20 masalýk meyhane yeni gelen denizcileri aðýrlýyordu bu gece. Mey kadehleri dolup dolup boþalýyor; ud, tanbur ve defin sesi ile dert kuyularý dolup dolup taþýyordu. Býçkýn Osman`ýn gözüne arka masalarýn birinde tanýdýk bir sima iliþti: Yandým Selim. Bu lakabý ona Býçkýn Osman takmýþtý. Baþý iki elinin arasýnda, dirsekleri masaya dayalý bir öne bir geriye sallanýp duruyor, çalan defin aðýr ritmine uyuyordu. O kadar kendi içine dalmýþtý ki Býçkýn Osman`ýn “Sellaammun Aleyküüüm Beyleerr!” narasý ile anca kendine gelebildi. Bir an göz göze geldiler. Selim onu uzaktan incelemeye baþladý. Önü açýlmýþ beyaz gömleðinin üzerine siyah deri yeleðini, altýna tiril tiril siyah kumaþ pantolonunu giymiþti. Ceketini parmaðýnýn ucuna asmýþ omzundan sýrtýna sallandýrmýþtý. Saçlarý yana yatýk, bir perçemi racon gereði önüne düþmüþtü. Selim, onun bu kadar gamsýz olmasýna gýpta ile bakardý her zaman.

Býçkýn Osman sað eli baðrýnda, boynu yana eðik çevresindekilere “Eyyyvallllahhh!” diyerek Selim`in masasýna yöneldi. Tabureyi çekip oturdu. “Ne zamandan beri Allah`ýn selamýný almýyorsun Yandým Selim?” dedi tek kaþý kalkýk. Selim, iç çekerek “Aleyküm Selam Osman” dedi. Býçkýn Osman ile Selim yine ayný meyhanede bundan 7 ay önce tanýþmýþlardý. Býçkýn Osman, onu, ney ve def ile her gün kederlenirken sessizce izlemiþ, merakýna yenilerek yaný baþýnda bitmiþti. O günden sonra da her gün masasýna gider kah konuþur, kah sessizce otururdu. Aslýnda ilgisini çeken Selim`in bu derece aþka düþmesiydi. Nasýl bir þeydi acaba deli divane olmak? Nar-ý aþk ile kavrulmak? Býçkýn Osman`ýn da yavuklularý olmuþtu ama biçare olduðu görülmemiþti.

“Bilirim baðrýn yanar, bilirim zifiri karanlýktasýn. Ondandýr ki sana bir kýyak yapmaya karar verdim Yandým Osman. Derdinden seni azledecek tek þey yine baþka bir dilberdir. Sonu tükenmedi ya avrat kýsmýnýn! Gel de gör neler yaratmýþ Ya`Rab! Gel ki þenlensin gönlün, dinsin ateþi.”

Selim bir iki karþý koyacak kelam ettiyse de Býçkýn Osman tesbihini masaya vurdu “Karar verilmiþtir!” ve çakmak çakmak bakarak ayaða fýrladý. Þehrin en ünlü külhanbeyinin yine onun kadar ünlü oðluna karþý gelmek kimin haddine. Haþaa! Bu gönlündekine ihanet bile olsa da gidecekti peþinden. Sonunun ne olacaðýný bilmeden…
devam edecek...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nazende Haným ve Yusuf Ziya Bey
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 7
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 6
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 8
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 9
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 10
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 5
Deva Kýz'ýn Aþký
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 3
Yandým Selim ve Býçkýn Osman - 4

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Katýksýz Ekmeklere Umut
Garip Köyde Yaþananlar - 1
Garip Köyde Yaþananlar - 5
Garip Köyde Yaþananlar - 4
Garip Köyde Yaþananlar - 3
Garip Köyde Yaþananlar - 2


Seda Han Doukas kimdir?

Kitap okumak benim için yazarlarýn araladýðý o sihirli kapýdan gözlerin kapalý olarak geçmek ve onun yanýnda otururken sana çevrende olup bitenleri kulaðýna fýsýldamalarý gibi gelirdi. Hala da öyle. Bana fýsýldanan o hikayeler içimde yankýlanarak dýþarýya kelimeler olarak dökülmeye baþladýðýnda artýk baþka bir noktadan baktýðýmý farkettim. O yabancý bahçelere yazarlar ile girmek gibi deðildi. Artýk ben kendi bahçeme kendi okurlarýmý kabul edebilirdim. Ýþte burada bulunma amacým da bu. Ýçimden çýkmak için çýðlýk atan hikayelere el uzatmak.

Etkilendiði Yazarlar:
Gabriel Garcia Marquez, Louis de Berniere, John Fownles, Nikos Kazantzakis, José Mauro De Vasconcelos, Irwin Yalom


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seda Han Doukas, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.