..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Politik Roman > Bahattin YILDIZ




14 Aðustos 2002
Dansöz Kývýrmalarý-25.sh.  
25.SAYFA

Bahattin YILDIZ


Örgütlenmeleri ve raporlarý o kadar ayrýntýlý ki; küçük bir ülkenin, küçük bir köyünde bulunan bireyin geleceðini bile bir þekilde düzenleyebiliyorlar..."


:AGEF:
Ber, Avyansý’nýn ofisinde gerçekleþen karþýlaþma sonrasý dava dilekçesinde bulunan adresten hareketle bazý duyumsamalar saðlayabile-ceði ihtimaliyle Yansý’nýn evinin etrafýnda birkaç kez dolaþmýþtý...
Bu yüzden Yansý’nýn adresini bulmak zor olmamýþtý...

Karþýsýnda Ber’i gören Yansý kapýyý suratýna çarpacakken, Korpsi’nin kendisini tanýtmasýyla eylemi eksik teþebbüs aþamasýnda kaldý.
Korpsi, Yansý’yý görür görmez tanýmýþtý. Yansý, Med’in fiziksel ben-zeri teyze kýzýydý...
Yansý ise Med’in arkadaþý olduðunu duyduktan sonra anýmsamýþtý Korpsi’yi.
Ýkram edilen kahveler yudumlanýrken, Korpsi ile Yansý, geçmiþte olanlardan ve Med’den söz ettiler.
Cinayet haberini aldýðý gün olduðu gibi bardaktan boþanýrcasýna yaþlar akýyordu Yansý’nýn gözlerinden. "Onlara uzanan ellere lanet ol-sun... Allah onlarý kahretsin..." diyerek lanetliyordu; cinayetin belirli-belirsiz fail veya faillerini...
"Benim ne kadar çok çocuk istediðimi biliyordu. Kýsýrlýðýmýn teda-visi için gitmediðim doktor, aþýndýrmadýðým hastane kapýsý kalmamasýna karþýn, yine de ‘ümidini kesme bir gün çocuðun olacak,’ derdi. Hatta erkek çocuðum olursa ismini ‘Varol’ koymamý istemiþti. Öngörüsü deði-þik þekilde gerçekleþse de onun vasiyetine uyarak doðan çocuðuma ‘Varol’ ismini koydum..."
Ber, geçmiþte yaþadýðý Med’le baðlantýlý tüm olgularý, olaylarý seri halde zihninden geçiriyordu. Med gerçekti... Öldürülmüþtü. Ama o geri dönmüþtü... Yarým kalan iþlerini bitirmeye gelmiþti. O, bunun için gerekli tüm düzenlemeleri yapýyor, izliyor, uyguluyor, gerektiði yerde müdahale ediyordu. O, kötü ruhlarýn düþmaný iyi bir ruhtu.
     Med, bir kanalla kendisini ve Yansý’yý etkileyerek cinsel birleþimi gerçekleþtirmiþ ve Varol isimli çocuk olmuþtu.
Ber, fiziksel olarak Yansý ile birleþme saðlamýþsa da gerçekte Med’in ruhuyla gerçek cinselliði yaþadýðýný duyumsadý. Ondan önce oluþan birleþmede ruhsal bedeniyle Med’di ve sanal seksten bile öte birleþme saðlamýþlardý.
Bu durumda Varol isimli çocuðun biyolojik annesi Yansý’ydý. Ama, ruhsal ve doðal annesi ise Med’di. Kiþiliði oluþturan ruh cevheri Ber ile Med’in ruhsal birleþmeleri sonucuydu. Med’in yýllarca önce yazdýðý kitabýn ilk sayfasýnda bulunan kehanet gerçekleþmiþti.
Yansý’ya ve Korpsi’ye bu içsel yorumlarýný aktardýðýnda hiç bir itirazla karþýlaþmadý.
Ber, Yansý’dan özür diledi. "Bunlarýn daha önceleri farkýnda olsaydým, ne seni ne de avukatýný yormazdým. Çocuðun babasý olduðumu derhal kabul ederdim," dedi.
     
Korpsi, kalkmalarý gerektiðini iþaret etti.
     Ber ise Varol isimli çocuðunu görmek için Yansý’ya ricada bulundu.
     Varol’u öpüp okþadýktan sonra annesine geri verdi. Çýkmak üzere-lerken, çocuðu görmek için teklifsiz her an gelebileceðine dair Yansý’nýn, sözlerini duyan Ber, minnetli teþekkürle karþýlýk verdi...

     Açtýklarý kapýyý dýþarýdan örtecekleri anda, Yansý’nýn, bu kez bir sýrrý olduðunu ve bunu anlatmak istediðini söylediðinde, durakladýlar. "Ýçimde kalmasý beni rahatsýz ediyor. Kocam ölmeden önce, pek çok doktora gitmemize raðmen çocuðumuzun olmadýðýný anlatmýþtým. Bu yüz-den hamile olduðumu öðrenince hiç düþünmeden doðurmaya karar ver-dim..."
Ber, "Yani...." diyerek devamýný istedi.
     "Kürtaj yaptýrdýðým takdirde ölüm riski alacaðým, þeklindeki beyaný-mýn aslý yoktu...."
     Yansý, Ber’den beklediði kýzgýnlýk tepkisini alamamýþtý.
     Aksine, "Ýsabetli bir karar vermiþsin," yanýtýný aldý...


                         ***


                              43


     Dolmuþun en arka koltuðunda oturan dört kiþiden biri olan Ber, diðer üç kiþi gibi preslenmiþ vaziyette, inecekleri duraða varma anýnýn biran önce gelmesini bekliyorlardý.
Dört kiþiden biri yatay ve dikey geniþlik yönünden normalin çok üzerindeydi. Diðerlerinin yerlerinden alýntý yapmayý oda istemezdi. Ama doðal yapýsý istemediði halde buna neden olmuþtu.
Yanlardan preslenmek dýþýnda, dolmuþun müzik setinden çýkan Markýz’ýn ‘kývýrt ve kývýrttýr,’ isimli parçasý da bu sýkýntýya eklenerek Ber’i terletiyordu. Bu ses ve bu parça ayný zamanda geçmiþiyle yüzleþmesini saðlýyordu. Ber ise artýk geçmiþinde boðulmak istemiyordu. Þu an; geçmiþten ve gelecekten önemliydi. Geçmiþi silmek, yeniden düzenlemek olasýlýðý yoktu. Anda ve dolayýsýyla gelecekte ise düzenleme yapabilmek, irade gösterebilmek olasýlýklarý mevcuttu...
     Düþünceleri kesik kesikti.
     Cep telefonunun çalmasýyla uykulu gözleri iyice açýldý.
     Arayan, Ad kenti Yargý Binasýnda görevli Devlet Avukatý EmKul idi.
Normalde soðukkanlý bir ses tonuna sahip olan Emkul, kesik, derin ve mýrýltýlý bir ses tonu ile konuþuyordu. "Ber Bey!... Lütfen yanýma kadar gelir misiniz?... Çok önemli... Sabahtan beri sizi arattýrýyorum..."
Ber, Devlet Avukatýnýn telefonda açýklama yapmayacak kadar önemli bir konu için kendisini aradýðýný duyumsayarak, "Derhal geliyo-rum efendim!..." dedi.
Yargý binasýna yakýn durakta ininceye kadar Devlet Avukatýnýn bu kadar acil aramasýnýn ihtimali nedenlerini boþuna düþündü.... Belirli bir olasýlýk aklýna gelmemiþti.
Soluðu yargý binasýnda almýþtý...
Devlet Avukatý Emkul’un makam odasýnýn önünde bulunan görevliye, görüþme isteðini belirtince derhal içeriye buyur edildi.
Hoþ geldiniz, iþler nasýl þeklindeki genel konuþmalardan sonra çað-
rýlýþ nedenini öðrenme þerefine nail olmuþtu.     "Sizin hakkýnýzda bir soruþ-turma baþlatmamýz istendi Ber Bey!"
     "Þikayetçi kim?..."
     "Yargý Baþkanlýðý..."
     Yargý Baþkanlýðýnýn ilgi alanýna girebilecek bir eylemi, olduðunu anýmsamýyordu...
     "Þikayet konusunu öðrenebilir miyim?"
     "Bundan yedi yýl önce Ulusal Güvenlik alanýna giren bir konuyla ilgilenmek için bir þahýstan vekalet almýþsýnýz..."
     "Almýþ olabilirim. Ýsmi?..."
     "DeþifMan isimli yabancý uyruklu biri. Yerel bir gazetede yayýnlat-týðý "Birleþik Derin Devleti ile Sodgom Ülkesi Derin Devleti arasýnda imzalanmýþ gizli protokoller" konulu yazýsýndan dolayý kamu vicdaný adýna açýlan davada onu avukat olarak duruþmalarda savunmuþsunuz. "
     "Bunda yasaya aykýrý bir durum yok ki. Avukat temsil ettiði kiþinin sadece savunma sacayaðýný temsil eder. Sanýðýn iþlediði iddia edilen suçun sacayaklarýndan biri deðildir. Katili savunan avukat, katil deðildir. Yasa böyle buyuruyor."
     Devlet Avukatý, Ber’e karþýlýk vermek yerine, masa kenarýnda bulu-nan çaðrý ziline bastý.
     Gelen odacýya; yazmaný çaðýrmasýný emretti.
     Ber’ dönerek, "Suçlama onun avukatlýðýný neden yaptýðýnýz yönünde deðil. Bunun suç olmadýðýný Yargý Baþkanlýðý da biliyor... Noterde vekaletname düzenlenirken þahsýn yanýnda bulunarak, adres olarak Ad kentinde bulunan bir adresi belirtmesi için onu yönlendirmiþ olmanýz. Bu nedenle görevinizi kötüye kullandýðýnýz yönünde rapor düzenlenmiþ. Bu yönüyle ifadenizi almak durumundayým."
     Ber, suçlama konusunu, olan hýzlýlýðý ve heyecaný garipseyerek, "Ben býrakýn DeþifMan için bir baþkasý için dahi noterde avukatlýk vekaletnamesi için bulunmadým þimdiye kadar. Vekaletname tek taraflý bir iþlem ve hiç bir avukatýn noterde bulunmasýna gerek yok. O Ad kenti adresini bende sordum. Ad kentinde bulunan bir akrabasýna ait olduðunu belirtmiþti. Çokta önemli bir durum deðil kanýmca. Vekaletnamede kimlik tesbiti yapýlmýþ, uyruðu da belli. Ýfadelerinde baðlý olduðu ülkedeki ikametgah adresini zaten belirtmiþ." dedi. Devlet avukatýnýn suskunluðunu bozmamasý üzerine, "Gerçekten ifademi alacak mýsýnýz?..." diye sordu.
Devlet Avukatýnýn yüzünün rengi kýrmýzýya yakýn bir ton aldý. Ber, bu kýrmýzýlýðý tecrübeleriyle biliyordu. Sadece hukukçularda oluþabilecek bir renkti... O da suçlamanýn dayanaksýz olduðunun bilincindeydi ve hukuksal utancý temsil eden bir renge bürünmüþtü...
     "Evet!..." dedi. "Buna mecburum... Yargý baþkanlýðý yirmi dört saat içinde soruþturmanýn tamamlanmasý, soruþturma sonucunun kendilerine gönderilmesi içerikli talimatnameyi, dün akþam üzeri faks geçti. Dava açýmý konusundaki görüþ raporumla birlikte gönderilmesini talep etti."
     "Dava açýlmasý gerektiði konusunda görüþ bildirildiðine göre iþi bayaðý ciddiye alýyorlar."
     "Her neyse... Yargý baþkanlýðýnýn suçlamasýný dinlediniz... Buna karþý yanýtýnýz nedir?..."
     "Ulusal güvenliðin arkasýna sýðýnanlar DeþifMan’ýn deþifrezisyo-nundan rahatsýzlýk duymuþlar galiba. Böyle dayanaksýz, gerçekle ilgisi olmayan, afaki suçlamaya karþý yanýt vererek, yasal olmayan suçlama-larýný ciddiye almýþ olurum. SodGom Devleti organlarý kendi yasalarýný bile askýya almýþ görünüyor. Hani, ‘Kanunsuz suç olmazdý?..."
     "Sorulara yanýt vermeme hakkýnýz var, biliyorsunuz. Bu hakkýnýzý kullandýðýnýzý tutanaða geçirmemi istiyor musunuz?"
     "Evet!" diye yanýtladý Ber. "Yargý Bakanlýðý birine ceza verme amacý taþýyorsa ifade verip vermemenin de önemi yok..."
     ‘Sanýk ifade vermeme hakkýný kullandý.’ ibaresiyle düzenlenen tutanaðýn altýný, taraflar imzaladý.
     Ýþinin bitmesi üzerine makam odasýndan ayrýlan Ber, ofisine çabucak varmak için adýmlarýný hýzlandýrdý.
     Zamaný daralýyordu... Baþka sýkýntýlar olmadan Korpsi’den almýþ olduðu Med’in kitabýný tarayýcýdan bilgisayara verip, ‘Ýyi Ruhlar,’ sitesinde yayýnlamaya baþlamalýydý. Bugün tüm mesaisini bu iþe harcaya-caktý. Her gün tam mesai yaparak ancak bir haftada bitirebileceðine inaný-yordu...


                         ***

Devamý : 26.Sayfa'da



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Istakoz Büyüsü / 14. Sayfa
Istakoz Büyüsü / 10. Sayfa
Kimlik No 666 / Kontes Princ - 1
Kimlik No 666 / Kont Drakula - 1
Kimlik No 666 / Arka Kapak Yazýsý
Istakoz Büyüsü /6 Sh.
Istakoz Büyüsü / 13. Sayfa
Istakoz Büyüsü / 16. Sayfa
Kimlik No 666 / Baþlangýç Bölümü
Istakoz Büyüsü / 15. Sayfa

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saddam, kýzý Irak ve tecavüzcü Bush... [Eleþtiri]


Bahattin YILDIZ kimdir?

Soyutlamalarý seviyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Asimov, King, Kafka, Dostoyevsky...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bahattin YILDIZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.