..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaþamýnýz boyunca yaþarsýnýz. -Swift
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Politik Roman > Bahattin YILDIZ




22 Temmuz 2002
Dansöz Kývýrmalarý-18.sh.  
18. SAYFA

Bahattin YILDIZ


Boðazý düðümlendi.... Öksürdü... Ses telleri arasýnda bulunan balgamý sökmüþtü. Ve yuttu. Ortamýn estetiðine uygun davranýþ buydu.


:AGEF:
Ber, gözlerini yumdu, derin nefes alýp vermeye baþladý.
Dýþarýdan çocuklarýn baðýrtýlarý, korna sesleri, motor gürültüleri duyuluyordu...
Kapalý tuttuðu gözleri karanlýðý görüyordu. Bir süre sonra, kulaklarý sadece soluma seslerinden baþka bir þey duyamaz olmuþtu. Beynine gelen gündelik düþünceleri savdý. Hiçbir þey düþünmeden karanlýða bakýyordu.
Vücudunu hissetmiyordu. Uykuyla uyanýklýk arasýndaydý. Soluk sesleri de gelmiyordu. Derin sessizlik ve karanlýk, yaþadýðý anýn toplamýy-dý. Kahvaltý hazýrlarken yaralanan parmaðýnýn acýsý da yoktu.
Karanlýkta süzüldüðünü duyumsuyordu. Ber gözlerini açmadan, bedenini hareket ettirmeden öylece bekliyordu. Karanlýk, usulca doðmakta olan güneþin, gökyüzünü aydýnlatmaya baþladýðý kýzýl bir renge büründü. Rengini kaybetmeden alevsel dalgalý görünümler aldý kýzýllýk. Ber, kendi bedeninin alevlerin arasýnda etkilenmeden süratli bir þekilde aþaðýya, yukarýya, yanlara, saðlý sollu doðru gidip geldiðini görüyordu.
Karanlýk alanlarda sütunlar belirdi. Sütunlar birbiriyle birleþti. Tünel þeklini aldý. Süzülürcesine ve gittikçe artan hýzla ilerliyordu oluþan yarý aydýnlýk tünellerden...
Ber bunun rüya olmadýðýný, belli bir yol çizmezse bu seyrin bu þekil-de sonsuza kadar devam edeceði bilinciyle, kendisini ileriye yönlendirdi. Tünel çýkýþý geniþ bir vadiye açýlýyordu...
Nesneler, insanlar minyatürdü. Kuþbakýþý izledi onlarý.
Bu arada onlarýn üzerinde belirli bir rotada geniþ daireler oluþturacak þekilde usulca dönüp duruyordu. Bir süre sonra usulca gidiþ dönüþler, yerini seri dönüþlere býraktý.
Hýzlanma nedeniyle midesi bulandý. Bir Hortumun çekim alanýnda-ki eþya gibiydi þimdi. Aþaðýdan yukarýya doðru geniþleyen helezonik kývrýmlar bir yay gibi uzuyordu. Bunlarýn aralarýna seri geçiþler yapmaya baþladý.
Fýsýltýya benzer bir ses duydu sanki. Tüm dikkatini, nereden geldiði-ni bilmediði bu fýsýltýya yoðunlaþtýrdý. Arada kesik kesik duyulan bu fýsýl-týlarýn kaynaðýna ulaþmaya çalýþtý. Mide bulantýsýný önemsemiyordu artýk. Bu fýsýltýlar hayali duyumlar mýydý? Bu kadar yolculuktan sonra bir þey elde edemeden gerçek yaþama dönmek istemiyordu. Tüm enerjisini odak-laþtýrdý. En üstte bulunan ve dönen halkalardan birinin arasýndan geliyordu sanki bu fýsýltýlar. Bu aralýða girmeye çalýþtý... Bir þeyler engelliyordu ken-disini...
Med’in sesini duydu; "Ýlerle, korkma... Gerekli enerjiyi sana vereceðiz..." Bir güç hissetti, engeli aþtý. Ýçeriði belirsiz fýsýltýlarý daha rahat duyumsamaya baþlamýþtý. Doðru yolda ilerlediði kanýsý oluþtu kendisinde. Evet, yakýnlaþma bazý kelimeleri daha anlaþýlýr kýlýyordu. Fýsýltýlar anlaþýlýr seslere dönüþtü:
"...Yaklaþýyor..."
"...engeller koyun..."
"...uygulayýcý merkezi..."
"...rapor..."
"...düzenleyicilere bilgi verin..."
"...gedikleri kapatýn..."
"...uygulayýcýlar, vakit yok..."
"...raporsuz çýkýþ yapýn..."
"...baþarýsýzlýk..."
"...lanet olsun ..."
"...tüm iletiþimleri koparýn..."
"...Virüsleri hazýr tutun..."
"...telepatik,duyumsal iletiþimlerinizi yeni bir emre kadar askýya alýn... Pasif konuma geçin..."
"...Rapor okuma alanlarýný karartýn..."
     "...manyetik kalkanlarý saðlamlaþtýrýn..."

Ber, duyduklarýna inanamýyordu. Sözcüklerin bazýlarý Med’in anla-týmýnda geçen bazý kavramlarý anýmsatýyordu... Yoksa.... Neyse bunlarý irdelemek için uygun zaman deðildi. Büyük bir iþtahla hýzýný arttýrdý. Yeryüzünü bir baþtan bir baþa dolaþýyormuþ gibi bir his doðdu içinde...
     "Evet! Þimdi..."
     Bu ses çok yakýnýndaydý, beyninde çýnladý sanki.
Seyir hýzý, yavaþ yürüyen bir insan hýzýna düþtü. Bir nehrin akýþ yönünün tersine kulaç atan biri gibiydi þimdi.
Yaydan çýkan ok gibi gerisin geriye savruldu aniden. Toparlandý. Savrulmadan önce bulunduðu noktaya süratle vardý ve kendisini bir nevi o noktaya yapýþtýrdý... Yoðunlaþtýrdý...
Þimdi, hiçbir þey duymuyor ve görmüyordu...
Beyninin içinde karýncalanmaya benzer tuhaf þeyler hissetmeye baþlamýþtý. Med’in “...dayanmalýsýn...” telkinlerini duyumsadý. Tüm duyularý esnedikçe esnedi... Güzel bir müzik parçasý duymaya baþladý, bir-den yaný baþýnda hayalinde bile resmedemeyeceði güzellikte çýplak bir dansözün ellerindeki yabancý paralarla birlikte dans figürleri yapmakta olduðunu ve kendisine yaklaþmasý için iþaret ettiðini gördü. Bir an elini uzattý, sonra vazgeçti... Dikkatini tekrar toparladýðýnda ne müzik sesi, ne de kadýn kalmýþtý...
     Yeniden fýsýltýlar duyuyordu. Bu fýsýltýlar, onu biraz daha canlan-dýrdý. Kulaðýnda deðil sanki beynindeydi bu sesler. Fýsýltýlý diyaloglar bu kez kesintisiz, net ve anlamlýydý...
     Birçok ses; binlerce radyo ve televizyondan çýkan deðiþik sesler... Birçok görüntüler, haberler, reklamlar, müzik parçalarý, belgeseller, filmler, diziler, kalabalýklardan duyulan sloganlar, silah sesleri, uçak sesleri, tank paletlerinin çýkardýðý mekanik sesler, aðlama sesleri...
Her þey bir anda sunuluyor gibiydi... Ýçsel gözlerini biraz daha açtý; karanlýðý delercesine... Bir kolun mesafesi kadar yakýnýnda görüþ alanýný tamamen kapatan, gazete sayfalarýný gördü... Her þey sabitlenmiþ, gazete parçasýna yapýþýp donmuþ gibiydi. Med’in “...kendine gel, Ber!” ünleme-siyle irkildi.
"Sorun çözülmedi!..." yüksek fýsýltýsýný duyumsadý.

Ellerinde deðiþik silahlarla binlere varan insansý figürlerin, uzaktan kendisine süratli bir þekilde yaklaþtýðýný gördü. Derin bir korku ve yalnýz-lýk hissetti... Duyumsama olduðunu bilmesine raðmen gerçek yaþamday-mýþ gibi etkilendi. Gittikçe yaklaþan gruptan kaçacak gücü kendisinde bulamadý. Felç olmuþ gibi hareketsiz kalakaldý. Grubun kendisiyle sýcak temasýna on adýmlýk mesafe kalmýþtý ki; iki bayanla yanlarýnda bir erkek ve bebek denecek yaþta çocuktan oluþan bir grup onlarla kendisi arasýnda perde oluþturdu.. Saldýrganlar onlara çarptýkça küçük taneciklere bölünü-yorlardý. Sýrtlarý kendisine dönük bu kurtarýcýlarýn, kimler olduðunu merak etti.
Bu merakýný gidermesi için çok beklemesine gerek kalmamýþtý. Dönen yüzler; Med, Deson ve Neson olduklarýný gösteriyordu. Küçük çocuðun kim olduðunu bilmiyordu. Üzerinde duracak zamaný yoktu.
Ber; Med’in "Yolu açtýk Ber, devam et..." iletisini algýladý.
Savrulmadan önce bulunmuþ olduðu noktayý yeniden yokladý... Ýtici gücün, zorlamasý kalmamýþtý... Kapalý halkayý açtý. Ýçinden geçti... Her taraf zifiri karanlýktý.
      Ber, uzakta gördüðü nokta büyüklüðünde ki ýþýða doðru, su gibi akýyordu. Yaklaþtýkça ýþýk da kendisine yaklaþýyor gibiydi.
Iþýðýn bulunduðu yere vardýðýnda; uçsuz bucaksýz bir alanda binlerce görüntülü ekranlarýn bir yol kenarýna dizilmiþ aðaçlar gibi saðlý sollu sýralý olduklarýný gördü.
Bu güzergahta seyrederken ekranlarýn sunduðu görüntüleri rastgele izliyordu.
Bir ekrandaki görüntü dikkatini çekti, incelemeye koyuldu... Uzun ve oval bir masanýn her iki tarafýnda onlarca insanlar; ellerinde bulunan belgelere bakarak karþýlarýndaki kiþilerle sürekli konuþuyorlardý. Diðer tarafta oturanlarýn önünde ise meslekleri ve tabi olduklarý ülkelerin adý yazýlýydý... Birçoðunun önünde “Düzenleme Grubu” yazýlýydý. Diyalog-lar tam anlaþýlmýyordu.
Görüntüler sürekli deðiþiyordu. Deðiþik tipte insanlarýn birçoðunun hangi ülke uyruðuna tabi olduðu anlaþýlabiliyordu. Konuþurken, ellerin-deki dosyalarý birbirine sunmalarý sýklýkla beliren görüntülerdi.
Sinema ekraný büyüklüðünde ki bir ekranýn kapalý olmasý dikkatini çekti. On bir metre ötesinde, yargý salonunda bulunan tanýk kürsüsüne benzer fakat neredeyse onun beþ katý büyüklüðünde yüksek bir masanýn üzerinde bilgisayar klavyesine benzer üzerinde birçok düðme barýndýran. bir parça vardý. Bu masaya yöneldi.
     Birçok büyük tuþlar bulunuyordu. Üzerindeki yazýlarý okumaya baþladý. Tuþlar; Komut düðmeleri izlenimi uyandýrýyordu.
"Düzenleme Gruplarý, Ýzleme Gruplarý, Uygulama Gruplarý, Denet-leme Gruplarý, Sivil Toplum Örgütleri, Üniversiteler, Kurumlar, Kamusal Örgütler, Ülkeler, Toplumlar, Özellikli Bireyler, Risk Taþýyýcýlarý, Yandaþlar, Lobiler, Partiler, Politikacýlar, Güvenlikçiler, Yer altý Örgütleri, Ýllegal Örgütler, Medya gruplarý, Dini Gruplar, Yazarlar, Þairler, Müzik sanatçýlarý, Ressamlar, Sermaye Gruplarý, Geçmiþ, Þimdiki an ve gelecek....
Ber, 'Ülkeler' yazýlý tuþa bastý. Ekranda bir görüntü oluþtu. Bildiði yabancý bir dilde soru yazýlýydý.
"Hangi Ülke?"
Ýnternetteki arama motorlarýna benzer bir yazý yazma boþluðu oluþmuþtu.
Düðmeleri barýndýran setin yan tarafýnda harf ve rakamlardan oluþan bölümü kullanarak, "SodGom" yazdý. Yine yabancý dilde 'Onay,' anlamýna gelen tuþa bastý.
SodGom Ülkesinin bildiði harita görüntüsüyle ve sol yanýnda ana baþlýklar taþýyan bir bölüm ortaya çýktý.
Bilgisayar fare imlecine benzer büyük ve renkli bir ok iþaretini ekranda görmesiyle düðme setinin yanýnda bulunan fareyi kavradý. Fihrist bölümünün 'Politika,' ana baþlýðý üzerine, imlecin gelmesini saðlayarak, farenin sol düðmesini týkladý.
Hangi yüzyýl sorusunu yirminci ve yirmibirinci yüzyýl yazarak yanýtladý.
Görüntü deðiþmiþti.
Oval bir masada karþýlýklý oturan iki kiþi, önlerinde bulunan kaðýt-lara da arada bakarak konuþuyorlardý. Yüzleri karanlýktý, belirgin deðildi. Birinin yabancý dili doðal iken karþýsýndakinin kýrýktý.
Grup Baþkaný yazýlý bölümde oturanla, ‘Yandaþ’ yazýlý bölümde oturan kiþi karþýlýklý konuþuyorlardý.
"Sodgom ülkesi insanlarý artýk eskisi gibi deðil. Tayin ettirdiðimiz önceki liderlere olan güvenlerini kaybettiler... Yeni yüzlere ve sloganlara gereksinimimiz var."
     "Kanýmca bu sizlerin hüsnü kuruntunuz. Medyanýn, sermayenin, derneklerin, partilerin, kuruluþlarýn, beyin takýmýnýn bir çoðu programla-rýnýza harfiyen uyuyorlar, düzen sapmasýnda bulunmuyorlar... Sapmada bulunanlarýn da baþlarýna neler geldiði malum... Yeni yüzlerle öncekilere karþý vefasýz davranmýþ olmaz mýyýz?.."
     "Bu iþlerde duygusallýða yer olmadýðý, tekrarlanmasýna gerek duymadýðýmýz bir gerçek... Ama yine de öncekilerin referanslarýný yeni görevli belirlemelerinde göz önüne alýyoruz... Yeni Adým Partisinin lideri kendince bize karþý sapma hareketine geçti. Bu önümüzde duran örnek-lerden biri... Diðer bir partiye ticari þirketlerimiz kanalý ile istedikleri mali desteði paralel þirketlerine aktardýðýmýz halde düzenlemelerimizin bazýla-rýna uymamaya baþladý..."
     "Efendim! Merak etmeyin, elimizde bulunan güçlerimiz karþý ataða geçti, onu toplumdan izole edeceðiz... Olmadý bir þekilde önceki lidere yaptýðýmýz gibi alaþaðý ettiririz. Gerekirse fiziksel güç dahi kullanýrýz.... Benim de naçizane size bir sualim olacak..."
     "Dinliyorum..."
     "Yakýn geçmiþte tayin ettirdiðiniz liderler, taþýdýklarý saðcý, solcu, dinci, milliyetçi, muhafazakar, sosyalist, komünist vb. misyonlarýna uygun görünümü, yapýyý yakýn zamanlara kadar korudular. Böylece partilerin lider ve yöneticileri; taþýdýklarý misyona inanan tabaný dizginleyebildi, gerektiðinde ise programa uygun olarak ataða geçirttirebildi, toplumsal kaos yaratabildi... Sonra yeni programlarýnýzý uygulamalarý nedeniyle taþýdýklarý misyona aykýrý hareket etmek zorunda kaldýlar. Bu nedenlerle toplumun bir kesimi artýk görüþ ve düþüncelere, misyonlara da inancýný yitirdi veya yitirmek üzere...
Sizler daha iyi biliyorsunuz; hümanist görünen lider, iktidarda emperyalist söylemlerde bulunmaya, insan haklarýna karþý harekete geçmeye baþlamayla; dini kisveyle simgeleþen lider; iktidar partisi oldu-ðunda tabanýnýn giyim kuþamýna karþý hareket etmeyle, alt gruplarýnýn baðlý olduðu tarikat ve cemaat gruplarýný hýrpalanmasýna sessiz kalmakla; milliyetçi alanda simgeleþtirdiðiniz lider; diðer bir milliyetçiliði kullanan liderin yasal affýnda vasýta olmakla... örnekleri çoðaltabilirim... Bunun alt yapýsýný hep merak etmiþimdir... Neden?"
     "Merakýný yenmek zorunda deðilim ama yine de izah edeyim; artýk yeni bir düzen kurmaktayýz. Bazý dünya ülkelerinde olduðu gibi sizin ülkenizde de eskiden pompaladýðýmýz ve o zamanlar gerekli olan ülke içi fanatizme, kaosa, teröre artýk gereksinimimiz kalmadý... Hatta zararlarýný da görmeye baþladýk. Çaðdaþ programýmýz buna göre düzenlendi. Katýlýðý yok etme, en azýndan inceltmek için belirttiðin misyonlarý taþýyan lider-lere, misyonlarýna aykýrý hareket edilmesi konusunda direktif içeren programlarýmýzý uygulatmakla seçmen tabanlarýný dolayýsýyla etkileme olanaðýmýz olacaktý... Bundan da iyi sonuçlar aldýk... Ki yeniler bunu baþtan taþýyorlar.. Sözünü ettiðin sorunlar bunlarda yaþanmayacak; hatta aralarýndan hangisini saðcý, hangisinin solcu yapalým diye tereddüde dahi düþtük. Çünkü tümü birbirinin benzerleri..."
Ber, belki de çok az insana nasip olacak özel bir toplantýyý izlediði-nin olgunluðuyla kýsa zamanda neler alabilirim, diye düþünerek fareyi rast gele týklayarak bir bölümden diðer bölüme geçiyordu. Bölümlerin bazýlarýnda çoklu gruplar, bazýlarýnda yazýlar, bazýlarýnda ise ilgili yerin yaþanmýþ veya yaþanmakta olunan görüntüleri vardý. Hýzlý geçiþlerdeydi... Geçmiþi, þimdiki aný, geleceði sanki ayný anda yaþýyordu. Düzenleme rapor kayýtlarý alanýndaydý. Gelecek önceden tespit edilmiþ olduðundan, gerçekleþmiþ sayýlýrdý. Çünkü olacaðý kesin olan þey olmuþ gibidir... Geçmiþte olanlar ise sürekli tekrarlanmaktaydý, yenilenmekteydi. Geçmiþ ve gelecek özelliðini yitirmiþti. Önemli olan þu andý. Çünkü þu an tüm zamanlarý yaþayabiliyordu.

                         ....

     "Efendim! Teslimden önce sizlerle varmýþ olduðumuz mutabakata halen sadýðýz. Bu konuda þüpheniz olmasýn... Ama her iki topluluðun milliyetçi duygularý çok hassas ve acýlarý halen dinmemiþ... Adým adým sonuca gidiyoruz... Þimdilik adi mahkumlar için af çýkarýlmasýný saðladýk... Tepki düþsün, genel affa ve idamýn kaldýrýlmasýna kadar götüreceðiz iþi..."

                         ...
"Gereken yapýlýyor. Örgütlerden ses pek çýkmýyor...
Yeþil Rengi Seven Gruplara üye olanlarý; inancý gereði yeþil kurdelasý çýkarmak istemeyen kýzlarýn okula girmelerini yasaklayarak, onlarda oluþmuþ negatifsel tepkileri ortaya çýkarýp bastýrdýk, izole ettik, güçlerini bitirdik. Bunlar dýþýnda temel renkler olan kýrmýzý, sarý, mavi renklerin de yasaklanmasýný saðladýk.
Böylece deðiþik gruplar standardýn dýþýnda tablolar hazýrlayamayacaklar. En hassas konularda gerekli yasaklamalara yavaþ yavaþ gidilmekte, doðrudan yöneldiklerimiz dýþýnda yandaþlarýndan týk yok, merak etmeyin... Bu bahaneyle gerekli korkuyu içlerinde duyumsa-malarýný saðladýk..."

                         ...

     "Yo... Bu kez paramýzýn devalüe edilmesinde bir sorun çýkmayacaðýndan resmi anlamda güvenlik müdahalesine gerek yok, sanýrým..."

                         ...

"En yakýn yandaþýmýz Birleþik Devletin, güneþin doðduðu yönün ortasýnda bulunan bölgesine gerekli müdahaleyi yapmasý için zemin hazýrlýyoruz... Aksi halde bizlerin ve yandaþlarýmýz gruplarýn çýkarlarý büyük risk altýnda... Öyle bir olay olacak ki; hiçbir ülke müdahale etmelerine karþý koyamayacak, aksine desteklemek veya sessiz kalmak zorunda olacaklar... Bu olay nedeniyle diðer ülkeler de pasifize edilecek, Amar'ýn babasýnýn baþkanlýk yaptýðý Filistin’le, Irak’la ve militan halka sahip ülkeyle ilgili sorunlarýmýz da bu kargaþada çözülecek... Gruplarýmýz-da aðýrlýðýný hissettiren yandaþlarýmýzýn ýrkdaþ ve dindaþlarý olan Nili Geçenler namlý Ýsrail Devleti'ne de rahat nefes alabileceði alan ve ortam saðlanacak..."

                         ...

     "Ülkenizde ki bireylerin yandaþlarýmýza karþý yönelttiði negatif bazda beyinsel enerji yükünde KitleTepkiselEnerji Ölçer cihazýmýz artýþ kaydetmekte... Verdiðimiz süre içinde bunu çözemediniz... Neyse þirket-lerimiz kanalýyla destekte saðlayýp, bir þekilde ayarlamalar yapacaðýz... Belki bunun için erken... Öncelikle, Evrensel Futbol Turnuvasýnda ülkeni-zin belli bir seviyeye getirtilmesi ve bu anlamda bu beyinsel negatif enerjinin pozitive dönüþmesini saðlayacaðýz..."

                         ...

     "Bizim farkýmýza varan ve programda sapma yapan bazý kiþiler bizlere ve sizlere zararlý olabilir. Bunlarýn, bizleri deþifre etme uðraþýna girdiklerini duyduk...
Ayrýca baðlý güçlerimizden ayrýlýp, dýþýnda kendi baþlarýna buyruk güçler oluþturma peþinde olanlar var... Bunlarý bir þekilde çözün, daðýtýn... Bunlarýn sessizce yok edilmesi gerekiyor... Diðerlerine de örnek olur. Ayaklarýný denk alýrlar..."

                         ...

     "Bazý gruplar kanalý ile çýkan ve çýkarttýðýmýz tarafýmýzca da destek-lenen ilahi olmayan yeni dinler, mezhepler, tarikatlar sorumlu bulundu-ðunuz ülkenin yurttaþlarýnca nedense pek benimsenmedi. Yine, eski yandaþ gruplarý desteklemeye devam etmek zorunda kalacaðýz...
Bu gerçekleþseydi, lider kadrosunun tümü yandaþýmýz Birleþik Devlet'in elinin altýnda olmasýndan dolayý dünyayý yönetebilmek çok daha kolay olacaktý. Böylece tek din, tek kültür anlayýþý veya en azýndan birleþik düþünceler oluþturabilecektik... Buda yeni dünya düzenimiz için önemli bir aþama olacaktý.
Bu alanda Ýkinci düzenleme raporumuzdaki; ülkenizdeki dinsel, kültürel reform çabalarý da pek belirgin etki saðlamadý.
Sanýrým, üzerlerine çok gidilmesinden tepki düzeneklerini de kaybetmiþler... Bazen belirli taktiklerle gerektiðinde kullanabilmek için tepki yönlerini yeterli düzeye kadar çýkarýn, canlandýrýn, bileyin... Aksi halde raporlarý düzenlerken öngörülen tepki olaylarýnda sapmalar meydana gelir ve raporun geri kalan kýsmýnýn uygulanabilme olasýlýðý düþer... Ha! Unutmadan, dinsel liderlerden Nemlihoca, yandaþýmýz Birleþik Devletle iyi iliþkiler kurarken saman altýndan da su yürütüyor. Raporlarýmýza karþý ileride bazý sapmalar meydana getirmeye namzet... Bildirdiðimiz özel sýrlarýmýzý açýklayabilir. Onu bir þekilde sýkýþtýrýn, korkutun... Ülkenizden kaçarak yandaþýmýz Birleþik Devlete sýðýnmak zorunda kalsýn... Nasýl olsa orada onu kontrol etme imkaný bulunur..."

                         ...

"...Ayrýca Sayýn Baþkan bir sorunumuz var. Þöyle ki: Yeþil kurdele olayýnda beklenen fiziksel tepkiyi, tamamen ezilmemek için göstermeyen yeþil grup, kurdele giyiminin demokratik hak olduðundan bahisle kulis çalýþmasý yapmakta ve Uluslararasý Çaðdaþ Ýnsan Mahkemesine bu yönde baþvuru hazýrlýðýnda... Oradan istedikleri gibi bir karar alýrlarsa, onlarý sindirmede kullandýðýmýz en iyi bahanelerimizden birinin elimizden alýnacaðý korkusunu yaþýyoruz..."
"Hiç merak etme... Yazman, bunu da not al... Gerekli yerlere gerektiði þekilde hareket edilmesi için rapor gönderilecektir..."

                         ...

     "Uzun yýllardýr tarihin karanlýklarýna gömdüðümüz etkileri büyük ölçüde izole edilmiþ, ‘Fizik Ötesi Dünyadaki Ýyi Ruhlar Grubu’ yeniden teþkilatlanma ve harekete geçme planlarý yapýyor... Kendi örgütlenme-lerini gerçekleþtirmeye, Fiziksel Dünyadan yandaþ insanlar bulmaya çalýþýyorlar... Harekat alanlarý; büyük yoðunlukla internet alanýnda olacak. Ýnternet kullanýmýnýn kýsýtlanmasý, zorlaþtýrýlmasý için elinizden geleni yapýn. Düzenlemeyi de çok sert yapmayýn! O alanda bizler de olacaðýz, ona göre... Bunlarla iliþkiye giren fiziksel dünya insanlarýný bir þekilde dikkat çekmeden etkisiz, pasif duruma getiririn... Aç býrakýn, iþlerini ellerinden alýn, dikkatlerini baþka yönlere çekin... Þimdilik hasada girme-yin... Zaten ülkede yeteri kadar faili meçhul cinayet var... Artýk biliyorsu-nuz Yeni dünya düzeni felsefemiz var..."
"Ama efendim! Çaðdaþ devletlerde bu konuda özgürlük var... Dikkat çekmez mi? Ayrýca biliþim özgürlüðünü engellemek için teknik alt yapýmýz da yok..."
"Size göre daha çaðdaþ olan Devletlerde var edilen özgürlüðün düzenlemelerimize yararý var. Ýnsanlar yine de programa uyuyor bir þekilde... Sizde bu tür bir özgürlük; sapmalara yol açabilir... Engellemeniz gerekiyor... Kontrol olanaklarý kýsýtlanýyor... Ýnternetteki bilgi alýþveriþini Ýzleme grubu dahi izlemekte zorlanýyor, düzenleme yapýn... Zorlaþtýrýn... Sorun çýkaracak, korkutucu kurallar ortaya koyun..."

                         ...
     "Evet, size katýlýyorum... Toplumdaki algýlamalar gittikçe geliþiyor, Düzenleme raporundan az da olsa alýntýlar elde edenler eskisine göre çoðaldý... Ama bunun devamýný þimdilik önledik... Ülke için çok önemli miktarda para birkaç kiþiye peþkeþ çekilip, halkýn ekonomik yönden zayýflamasý saðlanarak dikkat daðýlýmý noktasýna getirdik... Ýnsanlarýmýzýn beyinlerini, midelerine indirdik... Pasif moda geçirdik çoðunu... Sizin bekletmekte olduðunuz yeni liderlere alan açtýk... Umutlarý sizin yandaþla-rýnýza ve finans kurumlarýnýza baðladýk... Belirli alanlarda kitle psikolojisi oluþturarak yönetmemizde daha bir kolaylýk, saðladýk...."

                         ...

     "Uyanan bilinçli bireyselleþmeyi yavaþlatmak için gereðini yapýn... Tek tek bireylerle uðraþmak istemiyoruz. Denetimde sorun çýkýyor... Ýzleme grubu bundan þikayetçi... Örgütlülüðü yükseltin... Kanalize etme, etkileme kolaylýðý saðlayýn..."

                         ...

     "Sanat, edebiyat konusunda tekelleþme yýkýlmak üzere... Kontrol edebildiðimiz gruplar dýþýnda bireysel kalan yazar ve çizerleri izlemekte zorlanýyoruz."
     "Korkmanýza gerek yok... Bilerek veya bilmeyerek düzenleme-lerimize yararlý hizmetler sunan kiþi ve gruplara yardýmcý olmaya devam edeceðiz... Onlarý ödüllendirerek, yardýmda bulunarak, yücelterek yapýla-rýný devam ettirmelerini teþvik edeceðiz ve baþka sanatçýlara, yazarlara o doðrultuda hareket etmeleri yönünde imrendirme saðlatacaðýz... Gerekli reklam pompalamasý yapýlacaktýr... Düzenlemelerimize zararlý yayýncýlarý, yazarlarý yalnýzlaþtýracaðýz..."
     "Beyinsel ve ruhsal enerjileri kanalize ettiðimiz alandan farklý yönlere çeken sanatçýlara, yine de dikkat edin!..."

                         ...

     "Efendim! Erken seçimle ilgili raporlarýnýzda özümseyemediðimiz bazý noktalar var."
     "Örneðin?..."
     "Kurulan ve bir þekilde deðiþik elbiseler giydirilen makyajlarý taze-lendirilen ve sizlere baðlý yerel düzenleme gruplarýyla iliþkili bazý partiler de yetkin, yeterli, sadýk, deðerli görevliler yerleþtirilmiþ olmasýna raðmen, onlarýn oy kaybýna uðramasýna neden olacak iki üç partinin önünün kýsmen açýlmasý düzenlemenizi anlayabilmiþ deðiliz... Gerçekten demok-ratik kurallarýn tamamen iþletilmesine yönelik bir düzenleme olarak mý algýlamalýyýz?... Hele, size güvence vererek iktidara gelen ve sonra üst üste sürekli raporlara karþý direk sapmalar meydana getiren dini motifli bir partiye karþý bazý süreçler ile toplum psikolojisini kanalize ederek bin bir güçlükle kurtulmuþken, ondan doðan bir partiye yol açmak..."
     "Tarihsel etkimiz en iyi eðitmendir. O; önceki liderine olanlar nedeniyle terbiye edilmiþ sayýlýr. Ki programýmýzdan en ufak sapmala-rýnda dahi önüne çýkarýlacak her tür engellemelerin içeriði de düzenlendi. Ayrýca ona gereksinimimiz var. Olan ekonomik, siyasal, sosyal, geliþim ve deðiþimlerden etkilenen bireylerin sapma meydana getirerek baðlý olduklarý gruplardan baþkaca gruplara yöneldikleri bir ortamda, en azýndan bizimle baðlantýsýný, etkileþimini koparmayacak bir partiye yönelmeleri bizim lehimizedir. Umutlarýný baðladýklarý yerlerde önceden hakimiyet saðlamak da önemlidir... Ayrýca, bizlerin parti ayýrýmý gözetme-diðimizi biliyorsun. Hangi renk ve seste parti ve grup olursa olsun önemli olan; düzenleme raporlarýna dolayýsýyla çýkarlarýmýza hizmet sunulma-sýdýr. Tek baþýna iktidar yapmamaya çalýþacaðýz. Onla koalisyonu ise, yandaþlarýmýzýn etkin olduðu grup veya gruplar oluþturacaktýr."
     "Efendim! Daha önceden dýþladýðýmýz gibi dýþlayarak, oylarýn diðer partilere kaymasý yolunu da tercih edebilirdiniz."
     "Aslýnda ona gereksinimimiz olmasýnýn en büyük nedeni þudur: Ülkenizle asya ülkelerine, özelde ortadoðuya karþý yandaþlarýmýz Birleþik Devlet ile Güneþin Üzerinde Doðmadýðý Ülkenin yapacaðý ortak harekatta en büyük korkumuz özelde SodGom Ülkesi toplumun da dini ve muhafazakar deðerlere önem veren grup ve bireylerin tepkisel eylemde bulunmalarýdýr...
     On bir yaramaz kardeþ çocukla baþ etmeye çaba harcamak yerine bir tane olan babalarýný etkileyip çocuklarýnýn üzerinde otoritesini, etkisini hissettirmesini saðlamak en kýsa ve kolay bir yoldur. Kendi deðerlerine yakýn birini iktidarda gören halktaki taban ve sempatizanlarý da sessiz kalacaklar, tepkileri zayýflayacaktýr.
     Raporlarýmýza uygun hareket etmediði takdirde iktidardan atýlacaðý bilinciyle uygulamalara göz yumacaktýr. Bunlar; liderin kendi uygulama-larý sayýlacaðýndan, olacak uygulamalara muhalif kalmasý önlenmiþ ola-caktýr.
     Bu iþin zevkli yan ürünleri var. Her iþe Tanrýsýnýn adýyla baþlayan lider ve tabanýnýn bizi ilah olarak kabul etmesine, olacak uygulamalara ‘Derin Dünya devletinin adý ile...’ diyerek baþlamalarý ve besmelelerinin deðiþmesi saðlanacaktýr. Onlara kendi Tanrýlarýndan daha yüce olduðu-muzu uygulamalý öðreteceðiz.
     Buna benzer düzenleme ve uygulamalarý, bundan önce denemiþtik, baþarýlý da olmuþtu.. SodGom ýrksal milliyetçi gruplarýn aleyhine olan bazý kararlarý, onlarýn desteklediði partiyi baþa getirerek elde etmiþtik. Bir iki küçük dernek dýþýnda ses çýkaran oldu mu?... Kendi liderlerine, çýkar saðladýklarý partilerine karþý çýkamadýlar...
     ...daha bir çok hayýrlý sonuçlarý olacaktýr..."
     "Çok iyi algýladým, efendim... Sizi yoracaðýz ama, SodGom Ülkesi etnik kimliði dýþýnda bulunan ve bir ara tasfiye ettiðimiz Ýllegal-ABCD Partisinin legal uzantýsý Legal-Dowko Partisinin geliþimini önlememizi neden engellediniz?... Arkadaþlar merak ediyorlar."
     "Onlardan birkaç tanesinin Merkez Halk Temsilciliðine seçilme-sinin yararlarý olacaktýr. Biliyorsunuz; Ýllegal-ABCD partisinin kýsmen siyasallaþmasýný istiyoruz. Önceki silahlý mücadelelerinden gerekli çýkar-larý elde ettik. Ülkenizle o partinin silahlý mücadelesinin bizim için yararý kalmadý... Ancak ülkenizin raporlara karþý sapma meydana getirme olasýlýklarýnda onlarýn yeniden silaha baþvurmalarý saðlanacaktýr...
O örgütte bizim ve programlarýmýzýn farkýmýza varýp sapma yapmaya baþlayan liderini de, yandaþýmýz Nili Geçenler Kavim Devlet'in ajanlarýný kullanarak size teslim ederek sonlandýrdýk... Bu iyiliðimizi unutmasýnlar.
     "Efendim! Bunlarý bizlerde biliyoruz..."
     "Çok sabýrsýz olmak, SodGom Ülkesi yurttaþlarýnýn genel özelliði... Senin konuna geliyordum.
Sözünü ettiðim MiMuhDi, Partisinin geliþimini önleme istemeyiþimiz nedenlerine benziyor...
Þöyle ki; Güneþin Doðduðu Yönün Ortasýnda Bulunan ortadoðu ülkelerine gruplarýmýzýn ekonomik, siyasal, sosyal çýkarý için yaptýraca-ðýmýz soðuk, sýcak, ýlýk psikolojik savaþ ortamýnda, sýnýrýnýzda bulunan Uzak Devletinin güneyindeki bölümde o örgütü yararýmýza kullanabi-liriz...
SodGom Ülkesi yönetimi ile Uzak Devletin Güney Bölümündeki yönetim de bazý çatlak sesler var. Devam ettiði takdirde bunlarýn izolasyo-nu temin edilecek...
Sodgom ülkesi programýmýza karþý sapma meydana getirme riskine karþý sürekli illegal ABCD örgütü ve güney bölgesi tehditi sýcak tutula-caktýr.
Güney Bölümü Yönetimleri isteklerimize uyduðu sürece bu yönetim desteklenecek ve SodGom Gücünün etkinliði azaltýlarak oradan çýkmasý saðlanacak...
Þayet, Dowko Etnik Devletini kurma amacýnda olan Güney Bölümü Yönetimi isteklerimize uygun hareket etmediði takdirde; bu kez SodGom Ülkesi Gücünün, Ýllegal-ABCD Militanlarýný da kendi lehine kullanmasý ayarlanarak, Güney Yönetimini tasfiye etmesi saðlanacak... Bu durumda, bizlerin programlarýna aykýrý hareket etmeyecek yönetim, tarafýmýzca oluþturularak, SodGom Ülkesinin gücü geri çektirilecek yada etkinliði azaltýlarak bizim adýmýza orada maaþlý nöbet tutturulacaktýr.
Ýþte bu son olasýlýkta, Legal-Dowko Partisinin büyük yararlarý olacaktýr. SodGom Ülkesinin Dowko ýrkýna sahip yurttaþlarýný sessizleþtir-mede, Ýlegal-ABCD Örgütü Üst düzey yöneticilerini ikna etmede araç olarak kullanýlacaktýr. Ayrýca...."

                         ...

Devamý: 19.SAYFA'DA




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Istakoz Büyüsü / 14. Sayfa
Istakoz Büyüsü / 10. Sayfa
Kimlik No 666 / Kontes Princ - 1
Kimlik No 666 / Kont Drakula - 1
Kimlik No 666 / Arka Kapak Yazýsý
Istakoz Büyüsü /6 Sh.
Istakoz Büyüsü / 13. Sayfa
Istakoz Büyüsü / 16. Sayfa
Kimlik No 666 / Baþlangýç Bölümü
Istakoz Büyüsü / 15. Sayfa

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saddam, kýzý Irak ve tecavüzcü Bush... [Eleþtiri]


Bahattin YILDIZ kimdir?

Soyutlamalarý seviyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Asimov, King, Kafka, Dostoyevsky...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bahattin YILDIZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.