..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
21 
 Avþarlar  (Aziz Dolu)

Avþarlar hakkýnda...
22 
 Gaziler Günü Kutlu Olsun  (Ahmet Zeytinci)

Bu gün 19 Eylül Gaziler Günü. Bildiðim kadarý ile Ýstiklal Savaþý gazilerimizin hiç biri kalmadý hayatta. Bir iki tanesini üç beþ sene önce televizyonlara da çýkarmýþlardý. Aksakallý, onlarca oðlu, torunu torbasý olan, nur yüzlü, buram buram Anadolu kokan dedelerimiz, mübarek insanlar. Onlara çok þeyler borçluyuz. Hayatýmýzý, namusumuzu, vatanýmýzý, geleceðimizi, cumhuriyetimizi...
23 
 Aklýmýn Dalgalarý  (Onur Altan)

Þu an sadece bir yudum ve bir lokma ile baþlýyorum.
24 
 Torpil: Türkiye’nin Nobel Ödülü Engeli  (Yaver ARANCIOÐLU)

Torpil, Türkiye’nin en büyük toplumsal sorunlarýndan biridir. Torpil, bir kiþinin akraba, arkadaþ, tanýdýk veya yandaþ olan kiþilere hak etmedikleri avantajlar saðlamasý veya saðlanmasýna aracýlýk etmesi þeklinde tanýmlanabilir. Torpil, hem torpillenen hem de torpil yapan kiþi veya kurumlarýn yasal sorumluluklarýný ihlal ettiði hem de torpillenmeyen kiþi veya kurumlarýn haklarýný gasp ettiði için toplumsal barýþ ve güveni tehdit eder. Bu denemede, torpilin toplumsal boyutlarýný anlamak için, torpilin arkasýnda yatan sosyal nedenleri, tarihsel ve kültürel faktörleri ve önlenmesi için gereken sosyal deðiþimleri irdeliyoruz. Ayrýca torpilin bilim ve sanat üzerindeki etkisini de sorguluyoruz. Bu denemeyi okuyarak torpilin Türkiye’nin Nobel ödülü engeli olduðunu göreceksiniz.
25 
 Biz Olmazsak  (GAYE DÝLEK GEZER)

Bütüncül düþünmüyor, gayretlerimizi birleþtirmiyoruz ülke olarak içimizde gayret birliði ve o sinerji hatta o aþk yok; fazla bireyseliz ve bu yüzden de teknolojik vb olarak daha da fazla ilerleyemiyoruz oysa lider devlet olmanýn yolu teknolojik üstünlük ve de zihin inkýlabý ile mümkündür. Bu faktörlere yeni þeyler de eklenebilir ama önce zihinsel devinim þarttýr.
26 
 Mevlid Kardeþliði  (Oðuz Düzgün)

Yaþasýn Mevlid Kardeþliðimiz!
27 
 Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn  (Hüseyin Ýbiþ)

isyan, yürekleri taþtan farký olmayan þahýslarýn sýðýndýðý göz önünde bulunan bir limandýr.
28 
 Þaman Türk Gerçek Türk  (Ýsa Kantarcý)

Þu gerici pislik karanlýk bir tümördür Türkiye içinde ve üstünde kara bir perdedir, yýrtýp atalým þunu arkadaþlar, Atatürk milliyetçiliðiyle.
29 
 Toplumsal Barýþ - Eleþtiri -  (Taki Akkuþ)

Demokratikleþmek ve barýþ içinde yaþamak için, devlet ve toplum, artýk birbirlerini suçlamaktan vazgeçmeleri; öncelikle hatayý kendilerinde arayan bir sorgulama sürecini baþlatmalarý þarttýr. Dile getirdiðimiz barýþ, taraflarýn demokratik deðerler temelinde, kendi muhasebelerini yaptýklarý bir projenin adýdýr.
30 
 Bir Türk Neden Emniyet Kemeri Takmaz  (Ahmet Zeytinci)

Televizyonda röportaj yapýyorlar þoförle''Beyefendi emniyet kemerinizi niye takmýyorsunuz?''. Belli ki adam hayatýnda ya bir ya iki kere takmýþ, daha nerede olduðunu bilmiyor gözleri ile arýyor, bulunca da baþýný çift kayýþýn arasýndan geçiriyor.
31 
 Býktýk Artýk  (Ahmet Zeytinci)

Hepinizin bildiði gibi Holywood uzun bir süredir dünya sinemasýnýn merkezi olmayý sürdürüyor. Bu gün ABD, insanlýk olarak olmasa bile, dünyanýn teknoloji bakýmýndan geliþmiþlik düzeyi en üst seviyede ki ülkelerinden biri. Haliyle sinema sanatlarýnda, kendi emperyalist düþüncelerini de filmler yoluyla, geliþmekte olan ülkelere çaktýrmadan ya da alenen dayatmaya etmeye çalýþýyorlar. Filmlerin içinde bir dolu subliminal mesaj olarak adlandýrýlan yapýlanmalarý da gözümüze gözümüze sokarak hem de...
32 
 Mahir Çayan  (Þenol Onay)

Türk solunun yerinde saymasýnýn nedenlerini açýklamaya çalýþtým.
33 
 Þu Dil Sorunu Dediðimiz...  (Alp Çetiner)

Son 40-50 yýldýr süren dil yozlaþmasý-yozlaþtýrýlmasý faaliyetinin mahsullerini son yýllarda topluyoruz: artýk hepimiz Ýngilizce konuþuyoruz!
34 
 Özgürlüðün Ýçten Ölçüsü  (Aysel AKSÜMER )

Özgürlüðün iç ölçüsü
35 
 Hikayeler  (Gökhan)

Ýnsanýn anlam arayýþý hakkýnda düzensiz düþünceler.
36 
 Etrafýnýza Küçümseyen Gözlerle Bakmayýn  (Hüseyin Ýbiþ)

insanlarýn yaþamakta olduðu hayata olan bakýþ açýsýný anlatmakta olduðum küçük bir yazýmdýr.
37 
 Kadýnlar ve Erkekler  (Aysel AKSÜMER )

Ne kadýn ne de erkek önce insan olmak.
38 
 Hayatý Anlamlý Kýlmak  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Günler ne de çabuk geçiyor.Uyuduk sabah oldu,uyandýk akþam oldu.Yýllar bir sel misali üzerimize akýp gidiyor.Hani bir zamanlar çocuktuk.Seneler birbirini kovaladý,þimdi çocuklarýmýz oldu.
39 
 Atatürk ve Cumhuriyet  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Özgürlüðüne düþkün milletlerin idare þeklidir cumhuriyet… Türk milleti çöken bir imparatorluðun enkazý üzerinde kurduðu Türkiye devletinin yönetim þeklini iç dünyasýnda tayin etmiþti. Zira bu millet, baþýna buyruk ve hesap vermeyen bir idare anlayýþýný kabul edemezdi. Eline gelen fýrsatý tepemezdi. Çaðdaþ devletlerin gittiði yoldan gitmeliydiler. Atatürk Türk milletini ancak cumhuriyete layýk görüyor ve bunu þöyle ifade ediyordu: “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.”
40 
 Bir Jandarma Sosyal Tesisleri Hatýrasý  (Alp Þahin)

Özlüyoruz doðru kiþileri ve davranýþlarý... Halbuki yapýlmasý gereken bu.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.