..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Dönemler > Yûþa Irmak




5 Eylül 2020
Cihan Harbi Yahudiler ve Türkler  
Cihan Harbi Yahudiler ve Türkler

Yûþa Irmak


25 milyon insan canýna mal olan Cihan Harbi, yalnýz bir þey kazandýrdý: Milliyet bilinci! Her milletin hür olmasý artýk cihan adaletinin bir esasý olacaktýr! Birçok milletler böylelikle esirlikten kurtulmuþtur. Ýhtimaldir bir gün dünya Türkleri ve garip Türklüðümüz de özgürlüðüne bu vesile ile kavuþacaktýr!


:AGDB:
25 milyon insan canýna mal olan Cihan Harbi, yalnýz bir þey kazandýrdý: Milliyet bilinci! Her milletin hür olmasý artýk cihan adaletinin bir esasý olacaktýr! Birçok milletler böylelikle esirlikten kurtulmuþtur. Ýhtimaldir bir gün dünya Türkleri ve garip Türklüðümüz de özgürlüðüne bu vesile ile kavuþacaktýr!

Fakat kurtulan milletler içinde en acýklý kurtuluþ zavallý Yahudilere nasip olmuþtur. Bu ýrk dünyaya 30-40 asýrdan beri Türkiye hariç dünyanýn her coðrafyasýnda zulüm ve nihayetsiz bir i’tisaf altýnda kalarak yaþamýþlardýr…

Kabahatleri ise tamamýyla tarihi… Yani Hristiyanlarca Hz. Mesih’in(Ýsa) katili sanýlýyorlardý. Türklere göre de Ýsa peygamberin göðe çýkmasýna sebep olanlar Yahudilerdi…


Hristiyan alemi 30 asýr boyunca Yahudilerle uðraþtý. Dünyanýn her tarafýna Yahudileri çil yavrusu gibi daðýttý. Son engizisyondan kurtulanlar ise Türkiye’ye iltica ettiler, hâlâ kanlarýný içmiþ Ýspanyollarýn lisanýný, kendi öz ana dilleri gibi yadigâr olarak muhafaza ederler. Hatta doðan her çocuk ana dili gibi Ýspanyolcayý konuþmak zorundadýr. Yanýnda baþka dillerde öðrenir, öðretilirler… Rusya’da düne kadar “Pagrom” (Rusya’da Yahudi aleyhtarlýðý) devam etti.

Avrupa’nýn her þehrinde “Yahudi aleyhtarlýðý” aldý baþýný gitti. Özellikle Almanya’nýn yaptýklarýný anlatmaya gerek yok sanýyorum. Ancak bu faþistliðin içinde bir tek Türkiye yoktu.

Halbuki, tuhaf deðil mi?

Bütün dünya Yahudilerinin ideali olan “Siyonizm” ise tamamen Osmanlý ve Türkiye’yi ortadan kaldýrmayý amaçlýyordu…

***

Türkiye’nin Yahudileri ana dili olarak Türkçeyi asla kabul etmediler. Kötü bir Ýspanyolcayý kendilerine lisan edindiler. Aramýzda ayrý bir cemaat halinde rahat rahat yaþadýlar. Asýrlar içinde bir defa burunlarý kanamadý. Özellikle Ýstanbul gibi þehirlerde ticaretlerle dünya zenginleri arasýnda gösterilen aileler bile varlýklarýný sürdürmeye devam ettiler… Fakat Avrupa’da diðer milletlerde Türkiye’deki gibi hiçbir zaman yaþamýyorlardý. Yani ya “Ýntibak-adapte” yahut “Temsil-asimile” düsturuyla bulunduklarý her millete uymaya onlar gibi yaþamaya mecburdular.

Fransa’da, Ýngiltere’de, Almanya’da hatta Avusturya’da, Macaristan’da, Ýtalya’da bütün Yahudiler bulunduklarý memleketin milliyetine birebir uyum gösterdiler. Yani o memleketin lisanýný, örf, adet, gelenek, göreneklerini tamamýyla benimseyerek yaþamaya çalýþtýlar. Asýl vatandaþlardan yalnýzca mezhepçe bir farklarý vardý. Buna mukabil yine de Türkiye hariç her milletin hukuku önünde gerçek hak ve hukuktan mahrum býrakýldýlar. Bu memleketlerde Yahudilerden bir kýsmý daha ileri giderek dinini de deðiþtirip Hristiyan oldu. Fakat yine hakaretten, müsavatsýzlýktan, madunluktan kurtulamadýlar. Dinlerini deðiþtiren Yahudi aileleri asýrlardan sonra bile “Renegat” yani “dönme” diye diðer vatandaþlardan farklý muameleye maruz kalýyorlardý. Yahudiler din deðiþtirmekle saldýrýlardan kurtulamayacaklarýný anlayýnca geçmiþlerine, tarihlerine, mebdelerine dönmeye karar verdiler… Orada ilahi bir ümit nurunun parladýðýný gördüler. Bu “Siyonizm” idi.

Hemen iþe dillerini canlandýrmakla baþladýlar. Daha düne kadar unutulmuþ, ölmüþ Latince kökenli bir lisan olan Ýbraniceyi konuþmaya ve diriltmeye çalýþtýlar ve baþarýlý da oldular…

Avrupa’nýn Hristiyanlýk dinine tabi olmuþ, yabancý dinler, adetler, gelenek ve görenekleri içinde yetiþmiþ büyük Yahudi fikir adamlarý bu ideal uðruna canla baþla çalýþmaya baþladýlar.

Özellikle Max Nordau gibi üstün zekalý Yahudi ilim adamlarý iþlerini güçlerini býrakarak Siyonizm için canla baþla çalýþmaya koþtular.

Siyonizm böylece hýzlý bir þekilde büyüdü. Bütün medeni memleketlerin zeki bilim insanlarýný Ýsrail’in kurulmasý için çalýþmaya ikna ettiler.

Ýþte bugün Cihan Harbi’nin galibi Ýngiltere ve dostu ABD, Kudüs’ü, Siyon’u Yahudilere verdi!

Yarýn orada binlerce yýl esir yaþayan zeki, dinine, milletine sadýk bir Yahudi’nin kendi mukadderatýna hâkim olduðunu göreceðiz ve görüyoruz da!

Binlerce yýl esaret azabý içinde kývranan Yahudi milletinin dünyaya yeniden böyle hür olarak doðuþu kiþilerin ruhunda “mefkure” denen bu mukaddes ateþten yüreklerinde taþýyor olmasýndan kaynaklanmaktadýr. Batýl ama iþte adamlar buna inanýyorlar! Bu uðurda da gece gündüz demeden üretiyorlar, çalýþýyorlar…

***

Evet, biz de artýk esir olan diðer Türk kardeþlerimiz için ümitsiz olmayalým diyorum…

Her esaretin sonu bir gün kurtuluþtur!

Her gecenin sonu mutlaka bir sabahla biter!

Fakat bu gece bazen binlerce yýl sürebilir.

Sürsün ne kýymeti var ki?

Milletlerin hayatýnda asýrlar ancak birer “Saniye” kýymetinde deðil mi?

Hürriyetini deðil, ancak “Þuur”unu kaybeden milletler yok olur!

Benliðini unutmayan, tarihini tahkir etmeyen bir millet, esir olsa da yaþýyor demektir.

Nihayet bir gün özgürlüðüne kavuþacaktýr.

Ýþte Yahudiler bize canlý bir misal…

Allah inananlara Yahudi’ye verdiði feraseti versin demekten kendimi alamýyorum…






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dönemler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðiþen Dünya ve Teoriler Üzerine
Büyük Ülke Olma Yolunda...
Edebiyatýmýzda Halk ve Aydýn Çatýþmasý

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Tufandan Önce" Kitabý Üzerine Notlar
Edebiyat Düþüncesi Üzerine…
Sefil Tarihçilerimiz!
Kýlýçdaroðlu Tayyip Erdoðan’ýn ‘muhalif’i mi, Yoksa, ‘mefhum - U Muhalif’i mi?
Baþörtülü Cadýlar
Tarihimizi Aydýnlatan Bir Kitap
Büyük Þairlerin Þiirleri Nasýl Okunur?
Dilin Düþündürdükleri
Pavese’nin Yaþama Uðraþý
Hasretin Sebebi: Ýlham

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gözbebeði Turþusu [Þiir]
Bir Hicran Naðmesi [Þiir]
Sakin Bir Acý [Þiir]
Geldim [Þiir]
Sözün Çiçeði [Þiir]
Sevgiliye Hasretle [Þiir]
Geceye Kâside [Þiir]
Benimle Ölür Müsün? [Þiir]
Beste-i Nigar [Þiir]
Bilemezsiniz [Þiir]


Yûþa Irmak kimdir?

Felsefe ve edebiyat aþýðý! Yayýncý, gazeteci ve kitapsever. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yûþa Irmak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.