..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak bir aðaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeþçesine...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Dinbilim > Cemal Zöngür




26 Þubat 2018
Ýslam'da Cinsellik  
Dinlere Allah Emri Gözüyle Bakýldýðý Sürece, Her Türlü Suçlanmaktan Asla Kurtulamayacaklardýr.

Cemal Zöngür


Her mezhebin kendine göre yaratmýþ olduðu hadis ve fýkýh uygulamasýnýn yanýnda bunlarý devletlerin maddi, manevi destekleyerek toplumu sürekli dinle terbiye etmesi. Ve çeþitli olumsuzluklara sürekli göz yummasý, dini maske ve kalkan olarak kullananlara en kolay ortamý sunmuþtur.


:AJFC:


Üreyip çoðalmak veya cinsel enerjiyi (libido) boþaltmak için erkek ve diþinin birleþmesine cinsellik denilmektedir. Bunu bir din bir toplum veya kiþilerin yasaklamasý, doða ve insan aklýna aykýrý hareket etmek demektir.
Ýnsanýn bilinçli yaþam gücüne sahip olmasý, birçok alanda olduðu gibi cinsellik konusunu da, her toplum kendi kültürel yapýsýna göre daha çekici aþamaya taþýdýðý bilinmektedir. Bunlar giyim, kuþam, makyaj, yazýlý ve resimli ifadelerdir.
Dünya toplumlarý cinsellik konusunda ilerlediði halde, bazý ülkelerin cinselliðe paralel olarak insanlarýn kültürel alt yapýsýný oluþturmamalarý, cinsel zevkin sapkýnca yaþanmasýna sebep olmaktadýrlar.
Cinsel üremek ve zevk duygusunun insana mutluluk verip hayata baðlamasý demek, asla sapkýnca yaþama hakkýný vermez. Peki o zaman birtakým kiþi, grup ve anlayýþlar neden doðal cinsellik kurallarýný aþarak sapkýnlaþmaktadýrlar?
Ýnsanlarýn ahlaka uygun þekilde yaþamasý, resmi ve gayri resmi olarak eðitim, öðretim, öðrenme, algýlama, uygulama ve biçimlendirmeyi saðlayan en büyük aygýt devlet sistemleridir.
Ve her devlet bunu Maddi Hukuk Kuralý, Din Kuralý, Ahlâk Kuralý ve Görgü Kurallarý olmak üzere dört temel yapý üzerine yürütür. Kiþi ve toplumun karakter sahibi olmasý açýsýndan Maddi Hukuki Müeyyide, Din ve Ahlak kurallarý her zaman belirleyici özelliðe sahiptir.
Ýfade edilen toplumsal düzen ve ahlak yapýsýnýn, insani ve insana yakýþýr þekilde gerçekleþmesinin birinci sorumlusu böylece devlet iken, ikinci sorumlular aile ve bireylerdir.
Hele de Türkiye gibi hem medeni hukuk hem de resmi din kurallarýný uygulayan ülke olarak, çocuk, kadýn ve hayvanlara taciz, tecavüz, katliam gibi olaylarýn artarak devam etmesi, devlet yapýsýný ve Ýslam dininin sorgulanmasýný þart koþmaktadýr.
Türkiye'nin mevcut medeni kanunlarýnýn geriliði yüzünden, o kadar büyük karmaþýk anormallikler var ki, bir Hakim ya da Avukat, istediði zaman idamlýk bir suçluyu çok az cezayla kurtarabilir. Ayný þekilde suçu hafif olan kiþinin idamla cezalandýrýlmasý gayet mümkündür.
Ve anayasanýn Ýslamiyeti resmi devlet dini kabul edip, yasa maddelerinin birçoðunu Ýslam'a uygun þekilde yapmýþ olmasý, Türkiye'de birçok anormalliklere sebeptir.
Bunlardan cesaret alan Ýslam alimi ve dindar geçinen kiþiler, 6 ya da 12 yaþýndaki kýz çocukla, 70 yaþýndaki erkeðin evlenebileceðini. Ailede anne ve kýz kardeþin elinden bacaðýndan, saçýndan þevhet olunduðu. Asansör, yatak ve yorganlarýn cinsel þevhet uyandýrdýðýný söyleyenler bunlarý yoktan var etmiyorlar.
Yine Müslüman ve dindarlýðýna laf ettirmeyen bir kýsým kiþiler okul, yurt veya farklý yerlerde erkek ve kýz çocuklarýna taciz, tecavüz etmekten çekinmemelerine güç veren kaynak nedir? Tüm bunlar gerçeklere uygun þekilde incelenip halka anlatýlmasý gerekir.
Ýfade edilen olay ve anlayýþlarýn ilk tarihsel dayanaðý, egemen olan tek tanrýlý erkek cinsiyetçi dinlerle baþladýðýný rahatlýkla söyleyebiliriz. O zaman Ýslamiyetin bu konularda rolü nedir? Cinselliðe nasýl baktýðýný detaylarýyla incelemek gerekir.
Ýslam'daki cinsel yapýyý anlamak ve düþünce belirtmek için, Ýslam'ýn temeli olan Kuran-ý Kerim'deki bilgilere bakarak ifade edebiliriz. Ýslam'da dahil her üç tek tanrýlý dinler, kadýnýn suç iþletecek kapasiteye sahip olduðunu söyleyerek bugünlere gelmiþlerdir.
Dinlerdeki erkek cinsiyetçiliðin birinci kaynaðý, Adem ve Havva'nýn cennetten kovulma hikayesinde mevcuttur. Sözde Havva'nýn yasak meyveleri yemesiyle, Allah Havva'yý suçlu görüp bunun üzerine ikisini birlikte cennetten kovmasý.
Ýkinci kaynak; Kuran- ý Kerim'in Araf Suresi 189. Ayette anlatýldýðý gibi, Adem'in zevk ve sükunete kavuþup aile olmasý için, Havva'yý Adem'in kaburga kemiðinden yaratýldýðý ifadesi. Bakara Suresi 223. Ayeti kadýnlar sizin tarlanýzdýr istediðiniz þekilde girebilirsiniz.
Nisa Suresi 3. Ayet dört kadýnla evlenileceði. Talak Suresi kadýnla evliliðin ya da cinsel birleþmenin, adet olma ve kesilme süresine göre ifade etmesi. Nisa Suresi 34. Ayet Erkekler kadýnlardan üstündür. En iyi kadýn erkeðine ya da kocasýna itaat edendir. Ahzap Suresi 33 / 59. Ayetleri de, kadýnlarýn dýþarý çýkarken üstlerini kapatacak elbiselerini giysinler ki, iffetli (Namuslu ) olduklarý anlaþýlsýn der. Ve bunlara benzer bir sürü kadýný hakir, zavallý, korunmaya muhtaç bir canlý gören sure ayetlerin varlýðý.
Ayný þekilde Þehvet ve Zinayla ilgili sure ayetlerinden Ali Ýmran Suresi, 14. Ayet, Nisa Suresi 25 ve 27. Ayetler, Araf Suresi 81. Ayet, Meryem Suresi 59. Ayet, Neml Suresi 55. Ayet, Ahzab Suresi 30. Ayet, Nur Suresi 3-4-5-7 ve 8. Ayetlerin hepsi, erkeði her þeyin üstünde görüp, cinsel her suçu kadýna yüklemesi.
Burada sýralananlar ve daha yüzlerce “Sure Ayetlerinin” büyük bir kýsmý, sürekli kadýný terbiye etmek ve onlarý sözde kötü yoldan çekip korumak için, Ýslam kuralýna uygun imam nikahýyla erkeklerin merhametine sevk etmeyi öðütlemesi.
Kuran-ý Kerim'deki bu vb. sure ayetlerinden yola çýkan her mezhebin din alimcileri, insanlarýn maddi, manevi, siyasal, ekonomik, cinsel, þehvet, tecavüz, namus, ýrz, helal haram gibi duygulara hitap eden çeþitli “Hadis ve Fýkýhlar” düzenlemiþlerdir.
Her mezhebin kendine göre yaratmýþ olduðu hadis ve fýkýh uygulamasýnýn yanýnda bunlarý devletlerin maddi, manevi destekleyerek toplumu sürekli dinle terbiye etmesi. Ve çeþitli olumsuzluklara sürekli göz yummasý, dini maske ve kalkan olarak kullananlara en kolay ortamý sunmuþtur.
Böylece insanlarýn dini ve cinsel zaaflarýný kullanabileceðine inanan sapkýn kiþilikler, çocuk, kadýn, erkek veya hayvanlara taciz, tecavüz ve katliam uygulamaktan asla çekinmemeleri.
Çünkü devlet yönetimleri, Ýslam dininin erkek egemenlikçi anlayýþýna dayanan mezheplerin sapkýn uydurmalarýna çok büyük bir deðer biçip, her türlü istismarlarýna göz yummayý sürdürmektedirler.
Ýfade edilen sapkýnlýklar dünyanýn her toplumunda çeþitli þekillerde yaþanmasýna raðmen, Ýslamiyetin dýþýndaki devletler dinden kaynaklý istismarlarý, medeni modern yasalarla bunu ortadan kaldýrmýþlardýr.
Bizlerde ise devlet zaten sütten çýkmýþ ak kaþýk, dinde Allah'ýn emri olduðuna göre, suç kiþidedir deyip yapan cezasýna katlanýr düz bir mantýkla, ahlaksýzlýðýn resmileþtiði yapýda ahlaklý olmaya çalýþýrýz.
Tüm bunlar Türkiye'nin gerçek modern medeni kanunlardan uzaklýðýný, dini resmi ve gayri resmi her yerde kullanmasýnýn bir eseridir. Ve cinselliðin insanlarý her zaman sapkýnlýklara sürükleyebileceði bilindiði halde, devletin kültürel olarak hiçbir tedbir almayýp cahilliði teþvik etmesi, her þeyi çýðýrýndan çýkarmakta.
Bunlar düzeltilmeden idam, hadým, müebbet gibi mantýk dýþý þeylerle, býrakalým tecavüz ve ahlaksýzlýklarý önlemeyi daha da azdýracaktýr. Kimse gerçeklerle ve toplumun aklýyla alay etmesin. Medeni toplumlarda her türlü örneklerin mevcudiyeti, Türkiye'de ne yapýlmasý gerektiðini net olarak göstermektedir.


Cemal Zöngür



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinbilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kuran'a Göre Ilýmlý Ýslam Mümkün Mü?
Ýslam Mezhepler ve Tarikatlar
Ýslam'da Güncelleme (Reform) Mümkün Mü?
Ýnsanýn Dine Ýnanýþý, Dinden Kaçýþý
Kutsal Kiataplar ve Irkçýlýk

Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Geri Kalmýþlýk ve Ýrrasyonalist Siyaset Nedir?
Þehitlik Duygusu ve Yitip Giden Canlarýn Aðýrlýðý
Kime Göre Ahlak Neye Göre Ahlaksýzlýk
Ýlkeli Mücadelenin Felsefi Diyalektiði
Siyaset ve Fetiþizm
Kariyerizm ve Kýskançlýk Kiþilik Bozukluðu Mudur?
Kadýn Katliamlarý Neden Önlenemiyor?
Faþizmin Tarihi ve Türleri
Türkiye Burjuvazisi Artýk Konuþmasýn (2)
Düþüncenin Geliþimi ve Toplumsal Körleþme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dinlerin Doðuþu ve Ýslam'ýn Gerçek Özü (1) [Deneme]
Lider mi Toplumu Þekillendirir; Toplum Mu Lideri? [Deneme]
Hz. Ali ve Ehlibeyt Alevi Midir? [Deneme]
Dinlerin Doðuþu ve Ýslam'ýn Gerçek Özü (3) [Deneme]
Tbmm'de Yedi Maddelik Anayasa Deðiþikliði Neyi Çözer? [Deneme]
Dinlerin Doðuþu ve Ýslam'ýn Gerçek Özü (2) [Deneme]
Alevilerin Kapýlarýna Saldýranlarýn Açýk Kimliði [Deneme]
"Türkleri Yeniden Tanýmak" Araþtýrma Kitabýmý Yazma Nedenim : [Deneme]
Ýþte Türkiye'nin Yaþam Kalitesi ve Mutluluk Karnesi..! [Deneme]
Ýslamiyet Yeniliðe Açýk Bir Din Midir? [Deneme]


Cemal Zöngür kimdir?

Ben Cemal Zöngür, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum. Sosyoloji, Tarih ve Siyaset üzerine araþtýrmalar yapmaktayým. Yayýnlanmýþ bir kitabýmýn dýþýnda çeþitli gazetelerde yüzden fazla makalelerimde yayýnlanmýþtýr. Ve iki kitap dosyam yayýna hazýr durumdadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Tam baðýmsýz Tarih ve Siyaset üzerine yazan her Yazar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cemal Zöngür, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.