..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aþk ve Romantizm > Ýsa Kantarcý




9 Aðustos 2022
Aþýk Olduðun Kiþiye Uzak Dur  
aþk

Ýsa Kantarcý



:DCD:
Aþýk Olduðun Kiþiye Uzak Dur

Aþýk olduðun biri varsa ona sürekli uzak durmalýsýn, yakýnýna girmeye çalýþýrsan tehlikeli ve çok can sýkýcý þeyler olur, iþi çok aðýrdan al, esas tat buradadýr, onunla buluþmayý iple çekmek her seferinde.
Sen dur duraksýz hep fazlasýný beklersin, bu istekler zinciri asla bitmez.
Yakýnýna girersen bir felaketler zincirine bulaþýrsýn, yakýnlaþan ve bir çýrpýda sevgili olanlar, evlenir, birbirini harcarlar.
Uzak dur, yakýnýna girme, gerçek olup olmadýðýný deðerlendirme imkaný bulursun.
Sonsuz iliþkide kiþilerin ruhsal alanlarý eþleþir, seviþir, ruhsal güçleri eþit, birbirini taþýr düzeyde mi? Ruhsal ýþýklarý? Ruh güçleri? Peki yürek kapasiteleri, yürek güçleri birbirini dengeler mi? Fikir ve düþünceleri birbirini besliyor mu?
Deli gibi aþýk olduðunu düþünür genç adam ve genç kýz.
Ýki insanýn mutlu olmasý için hiç gerekli olmayan tek þey vardýr: Aþk.
Sen delirmiþ içgüdülerini tatmin etmek isterken… karþý tarafýn merhamete, yardýma ihtiyacý vardýr, her zaman ve bunu düþünmezsin, düþünemezsin, iki tarafýn da iyiliðe ihtiyacý vardýr, (yaþamýn zorluðu, var olmanýn cehennem ateþi) ruhsal bir þefkat, aydýnlanma, sen bu kutsal törenleri yaþamadan, o translara girmeden, o çýlgýn ateþlerde çýplak ayak dans etmeden kýzgýn közlere… onu ele geçirmek, sahiplenmek istersin, kýskançlýk ortaya çýkar, o çok güzel sandýðýn aþk bir canavarlýða dönüþür, her iki taraf savaþ haline girer, kapýþmadadýr.

“Bunu yapmalýsýn, beni seviyorsan yaparsýn.” Diyerek karþý tarafý baský altýna, ipotek altýna almaya baþlarsýn.
Karým ol der, kocam ol der, sonra… çalýþ eve para getir, iki taraf da bok çukurundadýr, taraflar birbirine yardýmcý olmak yerine sürekli kapýþýr, bir çocuklarý oldu diyelim, kadýn çocuðum der ona kapanýr, sanki çocuðu onu yarattý, gizli düþmanlýk iyice artar, çocuk oldu iþ yürüyecek diye bakarlar; ama iþ kopma noktasýna doðru gider.
Aþýk olduðun kýzý koruyup kollayacaksýn her zaman; ama onun karanlýk yüzüyle de karþýlaþtýðýnda, “vay be, canavarýn tekiymiþ kaltak” demeye de hazýr ol, kadýnlar böyledir çünkü, eh, sende yürek varsa kýzý idare edip yine seveceksin, pes etmeyeceksin. Kýzý severek ezersin, erkekler hep bunu yapar, bu bir boka yaramaz ki, kýzýn kendini ifade etmesini yok edersin.
Bir þey yapar, gücenirsin, sarýlmaz, sen sarýlmadý diye düþünürsün, yanaðýný öpmez, neden öpmez diye düþünürsün, yüksek bir iyilik açýsýyla bakmazsýn, hep kendini tatmin etme düþüncesiyle oyalanýrsýn; iyi de bu kýzýn bir yardýma, rehbere ihtiyacý var, sen o halinle kýza yardýmcý olamazsýn, kýsa keseyim, bir adam aþýk olduðu kadýný kýzý gibi de severse, bunu baþarabilirse… adamýn iyisi bunu yapar. Kýzýn iyisi de aþýk olduðu adamý anasý gibi sevmeli. Onu doðurmuþ gibi. O adamý gerçekten doðurmuþ gibi.
Onu kendini aradan çýkarak sev, asla bitmez o zaman bu aþk, kýz yürekliyse seni asla býrakmaz.
Sevmek denen þeyi yaþayarak öðreniriz, öðreneceðiz. Birçok can sýkýcý iliþki yaþamadan sevgiyi, aþký öðrenmek…zaman kaybýný, boþ yere akýtýlan göz yaþlarýný engeller.
Aþýk olduðun kiþi varsa uzak dur, ne güzel bir þeydir, ne yüce bir eylemdir bu, ben bu eylemim sayesinde sýrlarýn sýrlarýna ulaþtým, kül oldum, yandý bittim mahvoldum; ama sonunda güneþler aleminde buldum kendimi.
Aþýk olduðun kiþi varsa uzak dur delice; ama canýn çektiðinde onu hayal et dur, onunla hayalinde seviþ dur. Ama sadece hayaller aleminde yap bunu, sadece hayal et. Ben bunu yaptým! Ben böyle öðrendim! Yakýnýna girdiðim kýzlarýn hiçbiri bana bir zerre öðretmedi, öðretemedi!
Cinsel dürtüleri baskýlama, hayal kurarken baskýlama. Baský çok þiddetle deprem biçiminde gelmelerine yol açar baský yaparsan, ve gerçek hayatta cinsel dürtülerin üstünde öyle egemen ol ki; ruhun, kalbin önden gitsin, bunlar kurtuluþuna yol açar: cinsel dürtülerin deðil!
Yolunu açacak olan kalbindeki kutsal ýþýk ve ruhundaki alevdir. Cinsel dürtülerin üstünde hakimiyet kurarsan madden üstüne hakimiyet kurmuþ olursun. Böylece þeytan ve þeytani insanlar seni cinsellik yoluyla kandýramaz, ele geçiremez. Cinselliðin baðýmlýsý olmazsýn. Ergen çocuklara bunlar öðretilmeli, aþýlanmalý.


Ýsa Kantarcý



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Þimdi Yak Bir Sigara
Birds And Girls
Bir Kadýnýn Geliþim Süreci
S. Kiþmek ve Hayaletli Evler
Bir Kedi Bir Fikir Meme
Seni Mutlu Edeceðim
Onun Sýrtýný Hayal Ediyorum
Þafak Bir Ezgiyle Hatýrlýyorum Seni
En Güzel Seviþme Yerleri

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayraný Olduðum Tek Þey
Gecenin Islýðý Ceplerinde Iþýyor Genç Kýz
Diþlerinin Beyaz Sessizliði
Fahiþe
Bir Kývýlcým Seni Kurtarýr
Ellerindeki Güç
Dostum Mevlüt
Öküz Leþi ve Karýnca
Ýlk Sarýldýðýn Senindir
Acý Zorsa Kýrmýzýdýr Seviþmek Ýçindir

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin) [Öykü]
Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler [Öykü]
Dað Köyünde Kýz Kardeþler (Burma Kadayýf) [Öykü]
Genç Kýzlarýn Ýç Dünyasý ve Dýþardakiler [Öykü]
Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý [Öykü]
Teneke Surat [Öykü]
Ýki Yalnýz [Öykü]
Kimseyle Vuruþmayýn [Öykü]
Kara Þimsek ve Kardeþleri [Öykü]
Bir Kýzla Bir Erkeðin Dostluðu [Öykü]


Ýsa Kantarcý kimdir?

yazar

Etkilendiði Yazarlar:
jack london


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsa Kantarcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.