"Bir eseri bitirmek, cenaze törenini düzenlemek gibidir; ne kadar ağlarsan ağla, geri gelmeyecek." - Dorothy Parker"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Sinema ve Edebiyat
Edebiyat Tartışmaları
cengiz aytmatov'un "camilla"sı uyarlandı mı , uyarlandıysa nerde ?
?
Sinema ve Edebiyat
Edebiyat Tartışmaları
beach ( leonardo di caprio) gerçekten kötü bir uyarlamaydı, setin eseri çok iyi olmasa herhalde yılın en kötü filmine adaydı, tek iyi diyebileceğim tarafı filmin müzikleriydi...
?
Roman Eleştirileri
Edebiyat Tartışmaları
beat kuşağının en sansasyonel ve en kendi halinde yazarı richard brautigan'ın bence okuduğum en çarpıcı kitabı. aynı yazarın "babili düşlemek" te altı kırkbeşten satılıyor tavsiye edilir
?
Edebiyat ve Felsefe
Edebiyat Tartışmaları
"Minerva'nın başkuşu gün batarken uçuşuna başlar."
?
Dilimizin Gizemleri
Yaratıcı Yazarlık
Özellikle dil konusunda sahip olunan zenginliği, bizler için büyük bir şans olarak görürüm her zaman. Lehçeler, şiveler inanılmaz farklılıklar sunmaktadır bize. Bu konuda bir çalışmaya başlamış bulunmaktayım. sonuçlarını yine siz sevgili izedebiyatlılarla paylaşacağım. Burada, şimdilik başka -gibi görünse de aslında benzer- bir konuya değinmek istiyorum. Bir şeyler okurken ya da yazarken, kelimenin doğru yazılışı konusunda kuşkuya düştüğüm anlarda başvuru kaynağım her zaman Türk Dil Kurumu internet sitesi olmuştur. Bir yazımı okuyan yazar arkadaşlarımızdan birisi, beni bir kelime konusunda uyarmıştı. Hemen, TDK'nin sitesine girip, test ettim ve uyarısında haklı olduğunu görüp, yazımı düzelttim... Beni uyaran kişiye de sonsuz teşekkürlerimi ilettim. çünkü yıllardır yanlış kullandığım bir şeyin farkına varmama yardımcı olmuştu... sizlere de tavsiye ederim... www.tdk.gov.tr sayfasını sık kullanılanlar'a ekleyin çok faydasını göreceksiniz... küçük bir hatırlatma, yazmakta olduğunuz yazılarda yer alaacak karakterlere iimler bulma konusunda da çok güzel ve zengin bir bölüm de sitede yer almaktadır... Sevgilerimle...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Diren bey, Naile hanımın verdiği ilahi ilham ile tez zamanda bir "dua odası" açmanızı, hayırlara vesile olması dileğiyle öneriyorum. Zeynep, tevekkül eden forum üyesi
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
*"ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır." mevlana demiştir kesin...! *benim bildiğim bütün bağlaçlar ayrı yazılıyor. ile'nin bi ekleşme durumu var tabii biliyorum. benden habersiz başkaları da ekleşmeye başlamış olabilir. dil, benden bağımsız gelişimini sürdürüyor. sonsuz sevgi... azı kimseye yetmiyor bu ara!
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
"hayat dört şeyle kaimdir, derdi babam su ve ateş ve toprak ve rüzgar. ona kendimi sonradan ben ekledim pişirilmiş çamurun zifiri korkusunu ham yüreğin pütürlerini geçtim gövdemi alemlere zerkederek varolduk kayrasıyla Varedenin eşref-i mahlukat nedir bildim." (İ.Ö.) ordan burdan alıntılar ben de yapabiliyorum gördüğünüz gibi. konuyla alakalı hem de. damdan düşer gibi değil. sevgi, saygı, muhabbet gibi konuları "ağlak" seviyelere çekmek kime ne kazandırıyor bilmiyorum. insanların düşüncelerini "ölesiye" savunuyorsunuz ama nedense her söylediğinize katılsınlar, poh pohlasınlar, peh pehlesinler istiyorsunuz. o kadar da hissiyatlı insanlarsınız ki aldığınız ilk eleştiriden sonra gösterdiğiniz alıngan tavırlar içimi burkuyor resmen. kimi son yazısını yazıyor, kimi anlamanın mümkün olmadığı sonuçlara varıyor. asıl konu kısa zamanda unutuluyor. mesela: 100 fırça darbesi.... naile hanımcığım bu kitabı beğendi mi beğenmedi mi, okuyalım mı okumayalım mı açıklığa kavuşturamıyor. (yazmadan önce 100 fırça darbesi... iyi bir tespitti. tebrik ederim.) bir alıntı daha: (...) şehrin insanı, şehrin insanı, şehrin kaypak ilgilerin insanı, zarif ihanetlerin (...) şehrin insanı, şehrin insanı, şehrin bozuk paraların insanı, sivilcelerin. (...) şehrin insanı, şehrin insanı, şehrin pahalı zevklerin insanı, ucuz cesaretlerin. (İ.Ö.) not: İ.Ö.= İsadan Önce değil... İsmet Özel
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Aman Tanrım Kendisini sana havale eden Naile hanımı, önerileri, fikirleri, düzeyli eleştirileri, göz yaşları, sitemleri, hassas yanları, özgün esprileri, tezleri, masal yazımındaki ustalığı, manilerdeki canlılığı, şiirlerdeki yaratısı, zekası, tasası, imlası, baharı, çiçeği ve daha saymaya gücümüzün yetemeyeceği bütün özellikleri ve bilhassa içtenliği ile, başımızdan eksik etme.. Amin:)
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Eleştirinin, karşısındakinin bilgisizliğini gösterme, yanlışlarını çıkarma, söylediklerini aşağılama işi olmadığını bugün bizlere tekrar hatırlattığın ve insanların kalbini kırmamıza engel olduğun için, sonsuz teşekkürler... (Bu defa sana laf gelecek kusura bakma, öbür tarafta ödeşirsin:))Affet beni Tanrım) Naile.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
" Bilmediklerimi ayaklarımın altına koysam başım göğe erer " _____________________İmam-ı Azam Ebu Hanife Yaşadığı döneminin ve tüm dönemlerin en büyük ÂLİMLERİNDEN olan bir insanın alçak gönüllüğünü paylaşmak istedim sadece... Sevgiyle kalın...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Güzel dost Yusuf Ziya, Sorularınızın cevabı mailinizdedir... Aşağıdaki maili kullanıyorsunuz değil mi? sair_yusuf@yahoo.com (forumdaki son yazım demiştim bir öncekine, özür dilerim, son yazı bu oldu...)
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
ZEYNEP KARDEŞİMİN ZEKASINA, DİL'İNE HAYRAN OLDUĞUMU, ONUN METİNLERİN OKURKEN ÇOK GÜLDÜĞÜMÜ BELİRTEYİM..... İSA...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sayın Diren Yardımlı, 1- Biliyorsunuz, ana sayfadaki "yazarlar" başlığından aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza ulaşmamız çok zor oluyor. Bu nedenle, sevgili Naile hanımefendinin "tanışma odası" fikrine canı gönülden destek veriyorum. 2- Ayrıca, hazır eliniz değmişken birer adet olmak üzere: "elveda" , "geçiyordum uğradım" , "gidiciyim, uyarıyorum" , "küskünler" , "kesin dönüş" , "hani benim ana sayfada resmim?" , "forumağası-vip" ve "yolu sevgiden geçesi gelenler" odaları açmanızı öneriyorum. 3- ......... Düşünüp, daha 'sabır ölçer' öneriler bulacağımı, kucaklar dolusu sevgi çiçekleriyle arz ederim Diren bey. Zeynep, önermen:)
Başa Dön