"Edebiyat, hayatın çirkinliklerini gösterip 'Bakın, daha da kötü olabilir!' demenin en güzel yoludur." - Franz Kafka"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
MISRA, HOŞGELDİN. SANA ÇİKOLATA SUNARIM.
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
İyi ki aramıza katıldın. Hoş geldin.
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
Yardımlarınız ve ayırdığınız zaman için teşekkür ederim.... Saygılar
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
Hoşgeldin, Öncelikle kendi yazar/şair sayfanı oluşturmuşsun. Bu birinci adımdı. Şimdi www.izedebiyat.com ana sayfasında, en altta menüler göreceksin. Orada sağ da en sonra "sahne arkası" linki var. Onu tıklıyorsun. Tıkladın mı? Hı..Şimdi senden kullanıcı adını ve şifreni isteyen sayfa açıldı ok. Kullanıcı adını ve şifreni girip "giriş yap" butonuna tıklıyorsun. Şimdi senin kendi sayfanda özgürce hareket edeceğin sayfa açıldı. "İşlem Merkezine Hoşgeldiniz" yazıyor en üstte. Altta işlem butonları olan mavi bir kullanım alanı görüyor musun? Orada neler yapıyorsun? [[B]]*Yazı işlemleri kısmı[[/B]] 1-Yeni yazı ekleyeceğim butonuna tıkladığında yeni yazı ve şiirlerini giriyorsun. Burayı kullanırken sana bir ipucu; yazı ve şiirlerini önce word belgesinde yaz sonra buraya copy/paste yap. Çünkü uzun yazdığın zaman, site süre olarak zaman aşımına uğruyor ve üye olarak seni dışarı atıyor. Dolayısıyla yazdıkların da boşa gidebiliyor.(Bu hemen hemen her sitede olan bir durum) 2-Bir yazımı sileceğim, yazdın ama beğenmedin yada hatalı oldu vs. buradan yazı ve şiirlerini silebiliyorsun. 3-Varolan bir yazımda değişiklik yapmak istiyorum, önceden yazdığın bir yazı yada şiirin var. Yayınlandı ve bir takım hatalar gördün. Ne bileyim; virgülü unutmuşum, hiii büyük harfle başlıyacaktı o satır, ya da tüh paragraf başı yapmamışım türünden değişiklikleri buradan yapabilirsin. [[B]]*Kişisel Sayfa İşlemleri[[/B]] 1-İmgeler bölümünde değişiklik yapmak istiyorum, yani birinci resim ekleme yerine sayfanda gözükmesini isteyeceğin resmi ekliyorsun. İkinci resim bölümünde hoşuna giden imgeler (resimler) bunları ekliyorsun. Onlar imgeler bölümüne ekleniyor. Üçüncü adımda artalan seçiyorsun. Yani hazırladığın sayfayı süslemek bir yerde..Arkaplanın nasıl olmasını istiyorsan, örnek zemin renklerinden birini seçiyorsun. 2-Kişisel bilgilerimi güncelleyeceğim, hani kayıt olurken girdiğin bilgiler var ya, buradan onları değiştirebilir, güncelleyebilirsin. 3-Artalan değiştirmek istiyorum, çünkü bir süre sonra sayfanın arka plan resminin seni sıktığını farkettin. Buradan yenileyebilirsin. 4-Şifremi değiştirmek istiyorum, valla buna pek ihtiyacın olmayacak sanırım, çünkü izedebiyatta bu konuda hiç bir sorun yaşamasın, yeterki ilk kayıtta kullandığın şifreyi unutma... [[B]]*Kütüphane İşlemleri[[/B]] 1-Yeni bir kütüphane kurmak istiyorum, burada kendine ismini senin seçtiğin bir kütüphane açıyorsun. Kütüphane senin, izedebiyatta dolaşırken okuduğun beğendiğin eserleri bu kütüphaneye ekleyebiliyorsun. Birden fazla oluşturabilirsin. 2-3-4. butonlar zaten isimlerinden de anlaşıldığı üzere hazırladığın kütüphane üzerinde değişiklik ve güncelleme yapmanı sağlıyor. [[B]]* İstatistikler[[/B]] 1-Yazılarım ne kadar okunmuş? Bu butonu tıkladığında, sayfana eklediğin eserlerin okunma sayılarını görüyorsun (totalde) 2-Yazılarım hangi kütüphanelerde? Bu butonu tıkladığında, senin yazı ve şiirlerinin kimlerce kütüphanelerine alındığını görüylorsun. [[B]]*Yorumları onayla/ değiştir[[/B]] Bu bölümde eklediğin yazı ve şiirlerine gelen olumlu yada olumsuz yorumları göreceksin. Onayla butonuna bastığın zaman, yorumlar yazı ve şiirlerinin altında aktif olarak görünecek. [[B]]*Yazar Sayfama Dönmek İstiyorum[[/B]] Bütün işlemler bitti, ee hadi ne duruyorsun yazar sayfana dön, bak bakalım nasıl oldu? Eminim çok şık oldu... Umarım faydalı olur... Üretimlerinde başarılar dilerim. Naile.
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
Aranıza yeni katıldım ve siteyi çözmeye uğraşıyorum..Kişisel sayfamı oluşturdum ancak o sayfada herhangi bir değişiklik yapmam mümkün mü?..Yazılarımı düzeltmem, ilaveler yapmam veya silmem olanak dahilinde mi? Saygılar
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
İtibarından özür diliyorum. Özür dilememin tek sebebi, kendimi özür diletecek bir konuma düşürmüş, olmam. Fikirlerinize tecavüz etmek varken, kişiliğinizi rencide ettim. Çiçek sevmenin de bir usulü olduğunu göz ardı, ettim. Üzgünüm! Canilere, canilik yapanın da canilik olduğunu, unuttum. Demiri tavında dövmek varken soğuk metale çekiç, salladım. Sünnetlik çocuğun mide travması geçirdiği saatlerimi kaçırmadan bazı kişilerin de itibarından özür, dileyeceğim. Özür! Sn. Kâmuran Esen ve Sn. Gizu Salima ve Enis. Siz yukarıda yer verdiğim (cani) kelimesine de takmazsınız, umarım. Yok, takarız derseniz tartışırız. Sn. Naile Hanım; Sizden ve İtibarınızdan tekrar özür, diliyorum. Özre hak kazanmış diğer arkadaşlardan, siz; bunu daha çok hak, ettiniz. Nedeni aşikar, sanal ortamda kişiliğinize direkt saldırı da bulundum. Ve saldırı teşebbüsünde bulunmayı düşündüğüm diğerlerinden de şimdiden özür, diliyorum. Ve resmen bu kişileri tehdit ediyorum. Ya adam gibi yazın, ya da ben sizi yazarım. Burasının edebi bir site olduğunu vurgulamama yüzüm yok. Ama sizlere özrümü sundum… Özrüm; kabahatimden büyük, değil. Nida.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
aşure kaynıyor kazan kazana düşüyor sazan duruma üzülüyor sezen izedebiyat tan çekiliyor(zeliha) çekilirsen küserler niye burdasın derler sana rahat vermezler gitmeden sen bi düşün (naile) böyle şiir olmaz. LATİN olabilir çürük elmalardan şahane bir meyve suyu (İSA) otostop çekiyor kırıklarım Bilinmez bir şafağa olta atmış, Kapağı sarı yetmişlikler. (latin) Aya ulaşamayan kurtlar Yavrusunu yermiş Yerilmekte bir ince marifet Diyeti bozuk bir reçeteymiş(nida) şiir uzmanı olmuş iz bilmeden konuşmuş zaten herşey kokuşmuş vahh ellerim yorulmuş(naile) laf atmayı bıraksan soframıza katılsan aşure kaynadı kazan kazana düştü sazan(naile) Şahadet hep tetikte Namlusu hep şakakta Aynalıdır, kendini vuramaz Sazan dokunur bana (Gökçen) Ne çevresine ne kendine Dokunur ya hayrı Herşey şiir bugün Herkes şair gayrı ( İmdat ) benimde yüreğim gülden ince taştan serttir söylerken lafını nereye gideceğini bil! susuyorsam, haysiyetimin edebindendir yaptıysan kelam vuruşu, bari sen edebini bil! şimdi beklentim senden, küçük bir özür dilemendir lafın kıtsa anlarım, iadei itibar eder belki birgün dil! (naile'den N'ye)
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Başlıktaki ismi taşıyan şiirimin neden yayınlanmadığını merak ediyorum... Aslında bu sorunu buraya taşımak istemezdim, özür dilerim... Fakat yazışma adresinize gönderdiğim maile cevap alamadım... Yürekten saygı ve sevgilerimle...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
arkadaşlar neler oluyor burada anlayamıyorum
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
aşure kaynıyor kazan kazana düşüyor sazan duruma üzülüyor sezen izedebiyat tan çekiliyor(zeliha) çekilirsen küserler niye burdasın derler sana rahat vermezler gitmeden sen bi düşün (naile) böyle şiir olmaz. LATİN olabilir çürük elmalardan şahane bir meyve suyu (İSA) otostop çekiyor kırıklarım Bilinmez bir şafağa olta atmış, Kapağı sarı yetmişlikler. (latin) Aya ulaşamayan kurtlar Yavrusunu yermiş Yerilmekte bir ince marifet Diyeti bozuk bir reçeteymiş(nida) şiir uzmanı olmuş iz bilmeden konuşmuş zaten herşey kokuşmuş vahh ellerim yorulmuş(naile) laf atmayı bıraksan soframıza katılsan aşure kaynadı kazan kazana düştü sazan(naile) Şahadet hep tetikte Namlusu hep şakakta Aynalıdır, kendini vuramaz Sazan dokunur bana (Gökçen) Ne çevresine ne kendine Dokunur ya hayrı Herşey şiir bugün Herkes şair gayrı ( İmdat )
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
aşure kaynıyor kazan kazana düşüyor sazan duruma üzülüyor sezen izedebiyat tan çekiliyor(zeliha) çekilirsen küserler niye burdasın derler sana rahat vermezler gitmeden sen bi düşün (naile) böyle şiir olmaz. LATİN olabilir çürük elmalardan şahane bir meyve suyu (İSA) otostop çekiyor kırıklarım Bilinmez bir şafağa olta atmış, Kapağı sarı yetmişlikler. (latin) Aya ulaşamayan kurtlar Yavrusunu yermiş Yerilmekte bir ince marifet Diyeti bozuk bir reçeteymiş(nida) şiir uzmanı olmuş iz bilmeden konuşmuş zaten herşey kokuşmuş vahh ellerim yorulmuş(naile) laf atmayı bıraksan soframıza katılsan aşure kaynadı kazan kazana düştü sazan(naile) Şahadet hep tetikte Namlusu hep şakakta Aynalıdır, kendini vuramaz Sazan dokunur bana (Gökçen)
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Haftalardır uykusuzluk halleri...Sabahlara kadar döküman taramalar, bir yandan yazıya geçirmeler...Neyseki son iki gün ...Stresimi, uykusuzluğumu iyi yada kötü bir dille de olsa benimle paylaşan herkese çok teşekkürederim. Ben üzüldüm, sevindim, eğlendim...Bazen çocuk gibi oldum, bazen yaşımda nasılsam..İnsan ismin her haline girebilmeli...Sadece -de lere takılarak geçmiyor yaşam. -e nerede kalmıştık. Şimdi içimi döktüm diyede hayıflanır birileri. Varsın hayıflansın, bazıları sır gibi saklar ne yaşadıysa tanrıdan geleni tanrıya iade eder gibi, bazıları da böyle ulu orta saçar giderken yük olmasın diye...Kaldıki burada ne çıkarı olabilir ki insanın paylaşmaktan başka! Merhaba derken ki çıkarı paylaşımdır, gidiyorum derken ki haber verişi paylaşımdır. Hepimiz bir yerlerindeyiz hayatın. Belli edinimlerimiz, statülerimiz var. Burda kime ne yalakalık yapıp ne kazanacağız? Hem öyle yaptığımızı düşünelim ne kadar samimi olacağız? Hiç. İşte günlerdir ve belkide çok daha öncesinde bu samimiyetsizlik tartışıla durdu. Tartışırken dahi samimi değildik. Gördük, çarptık o kadar. Ulaşamadığı ciğere mundar diyen kediler misali...Yaşamın kendisi bu . Gerçekte, sanalda olsa böyle...Mesele birde deveyi gütmek meselesi...Politik olmak meselesi...Öğretmemişler, öğretselerdi alasını yapmaz mıydık? Bugüne kadar neyi istedikde yapmadık kafaya koyduktan sonra...Burada yazılan her kelime, her cümle yaşam içinde verdiğimiz savaşın yansıması...Yazarak rahatlıyoruz, yazarak içimizdeki irini dışa atıyoruz, yazarak insan olduğumuzu yada olmadığımızı belkide anlıyoruz. İçinden gelince yazıyor insan. Bazen çocuksu kelimeler geliyor aklına, bazen en basitinden maniler, bazen süslüyor sanki pist üzerinde dans eder gibi kelimeleriyle, bazende kestirip atıyor. Herkesin yazımı kendine... Buraya yazmak ve yazılanları okumak için geliyor olmalıydık. Her yazılana bir kulp takmak için değil. Ama bunu iş edenen birileri sırf mutlu olsun diye arada kaynadık gittik. Alakamız yoktu oysa...Neyse ki kapandı konu, neyse ki içim rahat, kişi kendini bildikten sonra...Nasıl olsa yorumlar spesifik olacak alışmak lazım. Dikili bir ağaç kalır misali tüm çabalar...Belki ölümü beklemek lazım sukunetle...Öldükten sonra kıymetini bulur ölene dair herşey.Yaşarken hiçbişeyse bile öldükten sonra yazar da olur, şair de olur, kitapları da basılır vs...Karamsarlık mı bu? Evet , kesinlikle! Herkese teşekkürederim. "Diken sormuşlar -çok güzel kokuyorsun?- yanıt vermiş diken, bir zamanlar güller arasındaydım." Ben yine sevgiyle kalın diyorum. Sevgiyle kalmak mutlu ettiği için insanı... Naile. ********** Yapılması gereken önemli bir iş vardı ve [[B]]HERKES[[/B]], [[B]]BİRİSİ [[/B]]nin bu işi yapacağından emindi. Gerçi işi [[B]]HERHANGİ BİRİ [[/B]]de yapabilirdi ama[[B]] HİÇ KİMSE [[/B]]yapmadı. [[B]]BİRİSİ[[/B]] buna çok kızdı. Çünkü iş [[B]]HERKES[[/B]] in işiydi. [[B]]HERKES[[/B]], [[B]]HERHANGİ BİRİ[[/B]] nin bu işi yapabileceğini düşünüyordu. Ama [[B]]HİÇ KİMSE, HERKES [[/B]]in yapamayacaının farkında değildi. Sonunda [[B]]HERHANGİ BİRİ [[/B]]nin yapabileceği bir işi, [[B]]HİÇ KİMSE[[/B]] yapmadığı için, [[B]]HERKES[[/B]], [[B]]BİRİSİNİ[[/B]] suçladı.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
İsa bey çok haklı bir tespit bu...Size katılmamak mümkün mu? Harikasınız... Syg.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
YAZININ HATALI BÖLÜMÜ DÜZELTİLDİ: EVLİ İSE, profilinde NEDEN EVLİ OLDUĞUNU GİZLİYOR? NEDEN PROFİLİNİ SAÇMA/GERÇEK DIŞI ŞEYLERLE YAZIYOR!!! BEN bir metnini okuduğum insanı az da olsa tanımak isterim. normal bir istek bu...
Başa Dön