..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý > Þenol Durmuþ




21 Haziran 2010
Sýrada ki Gelsin  
Þenol Durmuþ
Hadi konuþ, bizi fazla yorma.Ne yaptýysan yaptýn, bizi ilgilendirmez.Sadece anlat.Bir an önce konuþ da kurtul.Duymuyormusun, bu sesler senden çýkýyor.Ýnliyorsun, aðlýyorsun çocuk gibi.Buna bir son ver.Delikanlý ol ulan.Adam gibi anlat bize.


:ADJD:
Hadi konuþ, bizi fazla yorma.Ne yaptýysan yaptýn, bizi ilgilendirmez.Sadece anlat.Bir an önce konuþ da kurtul.Duymuyormusun, bu sesler senden çýkýyor.Ýnliyorsun, aðlýyorsun çocuk gibi.Buna bir son ver.Delikanlý ol ulan.Adam gibi anlat bize.Ýfadeni imzala, siktir ol git.Nelerini konuþturduk, bülbül gibi.Senin gibi binlercesi geçti bu tezgahtan.Þimdi de böðürüyorsun..Erkekliðin bitiyor, ulan karýnla nasýl yatacaksýn.Dikkat edin, yine bayýlýyor çabuk su dökün..Bayýldýmý..Allah kahretsin.Ulan tam belaya çattýk.Belki de o yapmamýþtýr.Kaldýrýn þunu, sonra devam ederiz..

Sýrada ki gelsin..

---------------------------------------

Hemþerim sana demedimmi, elini fazla oynatma kelepçe sýkar diye.Ahmet þunun kelepçesini biraz gevþet, eli kýpkýrmýzý olmuþ.Saða sola bakma, on dakikalýk yol kaldý.Metrise deðil hemþerim, Bayrampaþaya teslim edeceðiz seni.Korkma cezaevinde isyan bitti, her þey normal.Ýbneler devletle baþ edilirmi.Topallama yahu, anladýk sorgudan çýktýn, sanki biz dövdük anasýný satayým.Kabahat bizde mi.Bizim görevimiz sadece mahkemeye çýkarmak.Savcý gördüde sanki bir þeymi dedi.Tamam hemþerim evine telefon açarým söz..Þunun þurasýnda, üç beþ sene yatýp çýkýcan.Sana ne diyorum yahu düz yürüsene.Vatandaþ bize bakýyor.Tövbe tövbe.Aha geldik iþte...

----------------------------------------

Adýn-

Soyadýn-

Suçun-

Demek hýrsýzsýn.Ýlk defa yaptým ayaklarýný býrak ulan.Hýrsýz pezevenk.Ne çaldýn ulan.Telefon.Markasý neydi.Ne zaman çýktý ulan o marka.Anlatýyor iþte.Tipe bak.Nasýl da titriyor.Çoluk çocuk da var demek.Ulan senden çýkacak çocuktan ne olur.Ulan, hangi kadýn bu yaratýðýn koynuna girmiþ.Nasýl da kokuyor..

Soyun-

Donunu da çýkar ulan.Þimdi, çök kalk, çök kalk.Arkaný dön.Donunda ki kire bak.Sen hiç yýkanmazmýsýn.Hayvan herif.Ulan baþlasanýza, vursanýza.Asker o jopu size süs olsun diyemi verdik..Baþlatmayýn ulan komutanýnýza.Günde elli kiþiyle uðraþýyoruz.Canýmý sýkmayýn benim, iþinizi yapýn.
Gelelim sana.Herkes ayný dayaðý yiyiyor sýzlanma.Bayrampaþaya hoþgeldin dayaðý bu.Emir yukarýdan.Bizden sonra gardiyanlar da ananý düzecek.Koðuþa gittiðinde arkadaþlarýnda sevecek.Hýrsýzlar koðuþunu bilirmisin.Oðlum yüz metrekarelik koðuþta üç yüz kiþi yatýyor.Bir yatakta üç kiþi koyun koyuna yatýyor.Bir tabak da iki üç kiþi yemek yer.Anlýyormusun.
Daha içeri girer girmez üstüne atlayacaklar.Ayakkabýna, çorabýna kadar her þeyini alacaklar.Bir tek bu leþ donun kalacak, dua et, kirli yoksa onu da alýrlar.Bir battaniye bulabilirsen þanslýsýn.Bir süre ona sarýlarak volta atarsýn.Oðlum korkunç bir yer orasý.Kýçýna dikkat et.

Asker yeter lan bu kadar, kaldýrýn þunu.Paran da yok.Gardiyanlara biraz verseydin, belki ikinci posta dayaktan kurtulurdun.Götürün þunu.Sýrada ki gelsin...

Adýn-

Soyadýn-

Suçun-

Bu ihtiyar kim asker.Yapma ya, suçu cinayetmi.Kaç kiþi öldürdün dayý.Aðlama, þaka yaptým.Titreme ihtiyar olan olmuþ artýk.Karýn he,namus demek.Karýn kaç yaþýnda ki seni aldatmýþ.Azmýþ demek.

Soyun-

Donu da çýkar ihtiyar.Titreme.Asker sakýn vurma.Bu namus cinayeti, indirin jopu.Çök ihtiyar, bir kez daha, tamam kalk, giyin.Ýhtiyar koðuþa gittiðinde parana dikkat et.Aðýr suçlar bloðu tehlikelidir.Oraya girdinmi zor çýkarsýn, dikkat et.Cinayet, gasp suçlularýnýn bloðudur.Kavgalara sakýn bulaþma.Hafta da bir kaç leþ çýkar oradan.Sabret.Zaten cezayý alýr almaz bir vilayet cezaevine postalýyacaklar.Oralar da rahat edersin.Aðlama ihtiyar, bunu baþtan düþünseydin.Keþke sinirlerine hakim olsaydýn.Neyse, asker çýkarýn þunu gardiyana teslim edin..

Adýn-

Soyadýn-

Suç-

Ne yakalattýn.Esrarmý.Kaç kilo.Yapma ya.Beþ yüz kilo he.Antep,in neresindensin.Hayret bir þey.Ben de orada görev yaptým.Hacý,yý tanýrmýsýn.Demek yeðenisin.Dayýn beni çok iyi tanýr.Aða adamdýr.Çakýr astsubay derler bana.Hatýrý sayýlý iþlerimiz olmuþtu dayýnla.Demek öyle.Bir sýkýntýn oldumu gardiyanlarla haber gönderirsin.Elimden geleni yaparým.Sizin memleketin, ekmeðini yedik suyunu içtik.Dayýn ziyarete gelirse burada olduðumu söylersin.

Soyun-

Yanlýþ anlama rutin iþler.Kameralar kayýtta.Öyle bir göstermelik arama iþte.Þimdi bir isteðin varmý.Hangi koðuþa gitmek istiyordun.Tamam olur, hallederiz.Baþgardiyana söylerim.Giyinebilirsin.Asker arkadaþa yardýmcý olun.

Sýrada ki gelsin...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: künyeler..
Gönderen: Aysu / , Türkiye
22 Haziran 2010
insanýn kaný donuyor

:: Teþekkürler...
Gönderen: Cahit KILIÇ / , Türkiye
21 Haziran 2010
Yüreðinize saðlýk Þenol Bey! Her zamanki gibi gene çok güzel olmuþ...Saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yeraltý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hýrsýzlar Kralý
Köpeklerin Aþký
Topal Hayri
Pavlovun Köpekleri
Cafer Kalfanýn Ýsyaný
Pavlovun Köpekleri 2
Cafer Kalfa
Cafer Kalfa Konstantinopoliste
Gerzekler
Ýþsiz ve Öfkeli

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Güzel Ýstanbul
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Ýdam Ýsteriz
Pavyon Sokaklarý
Dilenciler Köyü
Gel Abi...
Emret Baþkaným
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2
Düttürü Düüüttt

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.