..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Þenol Durmuþ




30 Kasým 2016
Ýdam Ýsteriz  
Þenol Durmuþ
Bu çýðlýklarý duyduðum da kulaklarýma inanamamýþtým. Ulu Tanrým bu gerçek miydi ? Bu sesler benim için mi çýkýyordu..


:AHIB:


Bu çýðlýklarý duyduðum da kulaklarýma inanamamýþtým. Ulu Tanrým bu gerçek miydi ? Bu sesler benim için mi çýkýyordu.. Yok, yok sadece biraz fantastik sesler ya da bir bilgisayar oyunlarýndan çýkan acayip seslendirmelerdi. Sadece oyuna biraz heyecan ve renk katmasý için yapýlan çýlgýnca bir dublajlamaydý. Bu yüzden hayal kýrýklýðýna uðrasam da bunun az da bir gerçekliði olmasýna inanýyordum. Çünkü çocukluðumda bu sesleri kulaklarýmla duymuþtum. Çünkü sevgili Kenan amca meydanlarda haykýrýyordu. Hatýrlayabildiðim kadar þöyle diyordu. “ Asmayalým da besleyelim mi ? Söyleyin vatandaþlar, ey kula kul olanlar, ey sefil insanlar, söyleyin bana asmayalým da besleyelim mi ? diye soruyordu. En baþta rahmetli dedem olmak üzere bütün ahali meydanlarda çýlgýnca haykýrýyordu “ As, as, as, as, as “ diye ona þükranlarýný ve isteklerini sunuyorladý.


Dedem en önde baðýrýyordu. “ Paþam en önce beni asýn. Gýrtlaða kadar borcum var. Yaptýðým, keleklerin, üç kaðýtlarýn, haddi hesabý yok. Bu piç kurusu torunuma bile mahçup kaldým. Beni bu utançtan anca sen kurtarýrsýn “ diyordu. 12 Eyül yeni olmuþtu ve Kenan paþa amcamýzýn meydanlarda ki bu taleplerine hemen herkes destek veriyordu. Ama bir baþçavuþ yanýmýza geldiðinde zavallý dedemin sevinci kursaðýnda kalmýþtý. Dedemin yakasýný tuttuktan sonra onun pamuk sakallarýný okþarken uyarmayý da ihmal etmemiþti. “ Ey sefil ihtiyar seni deðil asmak aslýnda sen madalyayý hak ediyorsun. Sen tipik bir köylü vatandaþsýn. Borcun, harcýn var. Hýrsýzýn birisin. Diðer insanlardan bir farkýn yok. Bizim asacaðýmýz insanlar arasýnda son sýradasýn. Ama merak etme bir gün sýra sana da gelecek. Ömrün yetmezse eðer bu ufaklýðý günü geldiðinde asarýz “ demiþti. Daha sonra benim baþýmýda bir kedi gibi þefkatle okþamýþtý.

Ýþte o gün o mukaddes sözleri adeta geleceðimi ve sonumu belirten o cümleleri bir baþçavuþ söylemiþti. Bana hep dedeme çektiðimi ve ileri de onun gibi sahtekar biri olacaðým sýk sýk akrabalar tarafýndan ikaz edilmiþtim. Gerçekten de öyle oldu. Yýllarca süren esnaflýk ve ticaret hayatýmdan sonra en son Taksimde almýþ olduðum otel yüzünden iyice batma durumuna gelmiþtim. Turist yoktu. Çalýþanlarýn maaþýný ödeyemiyordum. Eþim Safinazýn masraflarýný karþýlayamýyordum. Bankalardan sürekli haciz kaðýtlarý geliyordu. O gece bir þiþe viski alýp içmeye baþladým. Masamýn alt köþesinde çekmecemde duran silahýmý alýp bir kaç kez baþýma dayayýp durdum. Ama düþündüm. Bu böyle olmamalýydý. Bu basit bir kaçýþ olurdu. Dedemin kemiklerini sýzlatmamalýydým. Kendimi asmam gerekiyordu. Acý çekmeden bu iþ olamazdý. Öbür dünyaya dedemin yanýna gittiðimde ona ne derdim. Bunu düþünüyordum. Sonra otel müdürünü çaðýrdým. Büroma girdiðinde müdürün suratý asýktý. Benim yüzünden altý aydýr ev kirasýný veremiyordu. Severek evlendiði hanýmý artýk ondan nefret ediyordu. Altý aylýk çocuðu gýdasýzlýktan Afrikalýlar gibi olmuþtu. Ona þefkatle gülümsedim. “ Ahmet bey “ dedim. Sýraselvilerin ortasýnda eski Alman hastanesin yanýnda bir nalbur var. Benim eski arkadaþýmdýr. Ona söyle bana dört metrelik bir yaðlý urgan versin. Hesaba yazsýn. Selamýmý söyle dedim.

Ahmet bey aðlamamak için kendisini zor tutuyordu. Patron diyerek önümde diz çöktü. “ Bunu yapmanýn zamaný çoktan gelmiþti, hatta geçmiþti bile. Eþim ve çocuðumda sizden bunu bekliyordu. Sizi öldürmekten de beni kurtarmýþ oldunuz.Böylelikle benim baþýmý daha fazla belaya sokmayacaksýnýz. Ama bu kadar borç harç arasýnda birde nalbura borçlanmayýnýz. Ýnsanlarý daha çok maðdur etmeyiniz.Çünkü sizin gibi insanlarýn sayýsý çoðaldý. Artýk herkes idam istiyor ve yalvarýyor. Sizde onlara katýlýn ve talebinizi iletin. Böylelikle toplu þekilde asýlýrsýnýz ve kurtulursunuz “ diyordu. Ýnanamamýþtým. “ Ahmet bey ne diyorsunuz. Bu bir mucize mi? Var mý böyle bir þey “ diye sordum. “ Siz diyordu fazla haber izlemiyorsunuz. Ýnsanlar meydanlara çýkýyor ve bu iþi yapacak olan adama haykýrýyor. Ýdam isteriz, idam isteriz diyor. “

Evet yýllardýr ne gazete okuyordum ne de ekranlar da haber izliyordum. Ahmet bey beni bir anda unuttuðum dünyanýn gerçekleriyle yüzleþtirmiþti. Bunun için ne yapmalýyým diye sordum. O da bana büyükþehir belediyesinin halk otobüslerinin günün belli saatlerinde meydanlara ücretsiz ulaþým saðladýðýný böylelikle masrafsýz bir þekilde bu isteðimin gerçekleþeceðini söylüyordu. Ona teþekkür etmiþtim. Belki Ahmet beyi son kez görüyordum. O da zaten bana o gözle bakýyordu. Ertesi günü zorlukla beklemiþtim.

Aksaray meydanýna geldiðimde sayýsýz otobüsü gördüm. Ýdam isteyenler hýnca hýnç bir kalabalýk oluþturmuþtu. Çaðlayan otobüsünün þoförü baðýrýyordu “ Kurþuna dizilmek isteyenler, buraya gelsin “ diye haykýrýyordu. Korkmuþtum. Mermilerle delik deþik olmak istemiyordum. Sonra hoca beni yýkadýðýnda vücudumda bir süzgeç gibi sularýn akmasýný istemiyordum. Sonra bir otobüse bindim. Ýp resmi vardý. Otobüsün ön camýnda parlýyordu. Güçlükle yer bulmuþtum. Ayakta bile insanlar otobüse dolmuþtu.Gözlerime inanamamýþtým. Bizlerin haricinde Araplar, Afrikalýlar, Asyalýlar bile vardý. Hepside idam istiyordu. Panik halinde Ahmet beyi cepten aramak zorunda kaldým. Ahmet bey neler oluyor diye sordum. Ahmet beyde mutfakta kendini asmak için çabalýyormuþ. Bana öfkeyle haykýrýyordu.” Patron bunlarda eski otel müþterilerimiz. Hepsi mülteci. Kalacak yerleri yok. Merak etmeyin sýrasýyla asýlacaksýnýz “ diyordu…




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Merhaba...
Gönderen: Cahit KILIÇ / , Türkiye
11 Temmuz 2017
Þenol'cuðum, selam. cahitkilic@haberx.com mail adresimden bana ulaþýrsan memnun olurum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilenciler Köyü
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2
Düttürü Düüüttt
Þairler Çýkmazý Sokaðý
Eski Ýstanbullu 2
M. Ö 1 Yýl
Yýlýn Yalakasý
Bir Yazarýn Izdýrabý 2
Beni Kimse Sevmedi
Kurtarýcý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Hýrsýzlar Kralý
Güzel Ýstanbul
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Pavyon Sokaklarý
Gel Abi...
Emret Baþkaným
Ayþe Aþk Arýyor
Köpekler Sokaðý
Köpeklerin Aþký

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.