..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > SABRÝYE NÝÞANCI




2 Aralýk 2008
Bugün Benim Doðumgünüm  
SABRÝYE NÝÞANCI
Bugün benim doðum günüm. Þaka maka derken 26 olduk. Geriye dönüp baktýðýmda ne çok þey býrakmýþým ardýmda. Ne çok acý, ne çok gözyaþý ama bir o kadar da mutluluk. Gülümseten anýlar. Ýyi ki yaþamýþým, iyi ki yapmýþým dediðim anýlar. Ýyi ki tanýmýþým, iyi ki sevmiþim dediðim insanlar


:BJCG:
Bugün benim doðum günüm. Þaka maka derken 26 olduk. Geriye dönüp baktýðýmda ne çok þey býrakmýþým ardýmda. Ne çok acý, ne çok gözyaþý ama bir o kadar da mutluluk. Gülümseten anýlar.
Ýyi ki yaþamýþým, iyi ki yapmýþým dediðim anýlar. Ýyi ki tanýmýþým, iyi ki sevmiþim dediðim insanlar.
     Bugün benim 26. yaþ günüm. Zamanýn geçmediðini savunurken bir de bakmýþýz yýllar çabucak geçivermiþ. Oysa daha dün gibi her þey yaþanýlar her geçen gün daha dün gibi. Acýlarýn üstünden zaman geçmiþ, yaralar kabuk baðlamýþ belki ama anýlar hala taptaze.
     Aslýnda çok da yaþlý sayýlmam ama kendimi büyümüþ gibi hissediyorum bir süredir. Yaþýmla mý ilgili yoksa artýk verdiðim kararlarýmla mý ilgili bilmiyorum. Artýk daha sakin bakýyorum hayata. Öfkemi kontrol ederek davranmayý öðrenmeye çalýþýyorum. Ýnsanlarý sevmeye çalýþýyorum. Yýkýlan, yerle bir olan özgüvenimi tamir etmeye. Ýnsanlara yeniden güvenmeye çalýþýyorum. Onlar beni yýksalar da, terk edip gitseler de ben onlara yinede gücenmemeye çalýþýyorum. Artýk kýrýlmayacaðým diyorum. Kendi kýrýk kalbimin acýlarý çekmeyeceðim artýk diyorum.
     Yeni yaþýma umutlar besliyorum. Artýk bir þeyler güzel olsun hayatýmda diye umut etmek istiyorum. Yeni gelen yaþla beraber yeni umutlar beslemek istiyorum. Tekrar sevmek, tekrar sevilmek, tekrar aþýk olmak istiyorum. Þefkat görmek istiyorum. Sevdiðim adam saçlarýmý okþasýn istiyorum.
     Baþarýlý olmak istiyorum. Yýllardýr emek verdiklerimin mahsullerini bu yýl olsun toplayabileyim istiyorum.
     Kalbimin kýrýklarýný artýk onarabileyim istiyorum. Asla affetmeyeceðim dediðim insanlarý artýk affedebilmek istiyorum. Ama sadece dilimle deðil, kalbimle affetmek istiyorum.
     Hayata karþý daha gülen yüzle, daha bir umutla bakmak istiyorum. Kazanmak istediklerimi kazanmayý dilerken elimde olanlarý kaybetmemek istiyorum. Ailem her zaman olduðu gibi yine benim yanýmda olsun istiyorum. Babacýðýmýn sýcacýk güvenli omzunu hiç kaybetmeyim istiyorum.
     Bugün benim doðum günüm.
     Hayatýmýn 26 senesini geride býraktým. Önümde uzun yýllar var. Her doðum günümde tatlý bir burukluk hissedeceðim içimde.Geçmiþe özlem, geleceðe ümit dolu.
     Kimi zaman hüzünlü gözlerle bakacaðým geçmiþe, kimi zamansa korkuyla bakacaðým geleceðe ama. Bileceðim ki her þey bende bitiyor. Eðer ben güçlü olursam. Öðrenebilirsem eðer bir gün öfkemle hareket etmemem gerektiðini. Öðrenebilirsem insanlara gerektiði kadar deðer verebilmeyi. Giden insanlar için yas tutmamam gerektiðini öðrenebilirsem. Hayatýma her girip çýkan insanýn bana güzel anýlar ve tecrübeler býraktýðýný öðrenebilirsem.
Ýþte o zaman gerçekten büyümüþ olacaðým.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Mektup
Zaman Yabancýsý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Ölüm Bir Yaþam [Öykü]
Leyla [Öykü]
Kalbimin Geçmiþi [Öykü]
Çaresizlik [Öykü]
Kazanmanýn Kaybettirdiði [Öykü]
Mavi Boncuklu Hayaller [Öykü]


SABRÝYE NÝÞANCI kimdir?

Babam bana hayatý öðretir. Nasihat ederdi. Birine selam verdiðinde ilk önce gülümseyeceksin, gülümsemenle selam vereceksin önce, birinin elini sýktýðýnda parmak uçlarýnla deðil, kuvvetle sýkacaksýn, güven vereceksin elini sýktýðýn kiþiye. Dürüst olacaksýn. Bir dediði bir dediðini tutmayan insanlardan olmayacaksýn, kendine güveneceksin ve insanlarýnda sana güvenmelerini saðlayacaksýn.

Etkilendiði Yazarlar:
iclal aydýn, vb


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SABRÝYE NÝÞANCI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.