..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar > NUMAN MAS




19 Haziran 2006
Kendimi Seviyorum!  
Güle Güle Ýzedebiyat'a atfen...

NUMAN MAS


He unutmadan, yoksa yazma kaynaklarýnýz mý kurudu da, blöf mü var?


:BCHI:
Ali Bilgili'nin yazýsýný üzüntü içerisinde okudum... Nedir sizin derdiniz ya, burasý bir edebiyat platformu, terkedilmeyecek kadar deðerli deðil, ancak terketmeyi gerektirecek olarak gösterdiðiniz maazeretlerde deðerli deðil. Ben aranýzda yeniyim, bir kaç ay oldu yazmaya baþlayalý. Tesadüfen tanýþtým bu siteyle. Ve daha önce kaydýmda bulunan "fahiþe ruhlar" yapýtýný ekledim. Biraz da okumaya baþladým. Sitenin trafiði çok hoþuma gitmedi açýkcasý. Ve, týklama þampiyonluðu (bunuda geçenlerde sitedeki bir yazýda okumuþtum) gibi saçma bir emelle uðraþanlarýda gördükçe, sitedeki düzensizliðin farkýna vardým. Ayrýca, ismini vermeyeceðim bir yazýnýn, üçbin küsürlü sýralardan birden bire 4.lüðe çýkýþýnada bi mana veremedim. Hoþ çokta önemli deðil ya. Bunlar gibi bir çok eksiklik gördüm sitede ve yazmaya devam ettim. Bunlar aslýnda hafife alýnacak eksiklikler deðillerdi nazarýmda. Zira karakter olarak, neyi yapacaksam adam gibi yapma taraftarýyým. Haramýn biri ile bini arasýnda fark yoktur benim yanýmda. Ama müdahale etme gücüm yoksa kafaya takacakta deðilim. Çünkü gördüðüm hatalarýn çoðu yetersiz yöneticilerden kaynaklanýyor. Örnek olarak, kümesinde birinci olan bi yazý ana sayfa da en çok okunanlarda yer almýyorken, ayný kümede sekizinci olan bi diðer yapýtýn ana sayfada en çok okunanlarda dördüncülüðünü görmüþlüðüm var. Bunlar pek fazla deðerli þeyler deðiller yani. He bir de, eleþtiri dozajý mevzusu var. Eleþtiri yapýcý olmalýdýr gibi laflar uçuþuyor. Ya eleþtiri kontrol edilebilseydi eleþtiri olmazdý zaten. Ben þahsen aðýr eleþtiririm. Uslubum budur. Yaþam tarzým, yaþadýklarým, geçmiþim, geleceðe bakýþým benim eleþtiri tarzýmý þekillendirir. Ben bu nokta da kendimi biliyorum. Beni de ayný aðýr dille eleþtirseler, karþýlýk olarak eleþtiri yarýþýna dahi girmem. (Kiþiselleþtirme anlamýnda). Yani kabul eder ve ona göre cevap verebilirim yorumlara. Ve bu yüzden kendimi seviyorum diyorum. Nedeni ni bilmiyorum ama, yeni olduðum bu platformda, umrumda olmadýðý halde (saygýsýzlýk deðil bu), çok okunan yazýlarýma dahi, aðýr eleþtiri gelmiyor. Verip veriþtirmeme raðmen. Düþünüyorum, ya çok aðýr eleþtirdim ve hakikaten sevdilerse bu yazýyý, en azýndan tasdik eleþtirisi gelir, ya da sevmedilerse aðýr bi eleþtiri gelir diyorum, yok! gelmiyor çok þükür. Pek zamaný boþ bi insan deðilim, fazla cevap yetiþtiremem, belkide bu yüzden Allah bana yardým ediyordur.

Tabiki ihsasýmda þu yok; eleþtiri her türlü olmalýdýr, kiþisel hakaret de olabilir!. Buna son derece karþýyým. Buna eleþtiri denmez çünkü. Aklý yerinde olmayan bi insan, sýrf aptallýk istikhaký dolsun diye zýrvalýyor, ve samimice biþeyler yazan diðer insaný, ama güzel, ama kötü, ama gereksiz ama gerekli yazýlar yazmaya çalýþan insaný üzüyor. Buna da site yöneticilerinin müdahil olmasý lazým. Þikayet / Kontrol / Ban...

Bi diðer konuda þu; aranýzda yeni olduðumu belirtmiþtim. O yüzden, kiþisel tartýþmalara pek rastlamadým. Kiþisel atýþmalara, ya da desteklemelere. Hatta aranýzdan çok azýnýzla kiþisel mailleþmelerim oldu seviyesince. Kâmuran Esen, Ayþegül Engin gibi. Ama dediðim gibi, kimsenin birbirleriyle aptalca çekiþmesine þahit olmadým. Ama þahit olursam sanýrým, beþ senede bende bu platformdan býkarým. Çünkü, yaþadýðýmýz dünya da çok saçmalýklar yapýyoruz. Bide burada olacaksa, yazmanýn tadý da kaçar. O yüzden kafaya takmadan devam etmek en güzeli. He unutmadan, yoksa yazma kaynaklarýnýz mý kurudu da, blöf mü var?
Dualarýmla...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yorum..
Gönderen: ayþegül engin / Ýstanbul/Türkiye
24 Haziran 2006
Kamuran Esen'in "Ýzedebiyat'tan Bazý Yorumlar" baþlýklý eleþtirisine yazdýðýnýz yorumu bugün okuyabildim. "Ýyi niyetiniz" hakkýnda "sonuç" elde etmeme yardýmcý oldu. Kamuran hanýma da yazdýðým gibi, sadece üzüldüðümü belirtmekle yetineceðim.

:: ....
Gönderen: ayþegül engin / Ýstanbul/Türkiye
23 Haziran 2006
Bildiðim kadarýyla listelerle ilgili bir açýklama yapmak isterim: uzun zamandýr kümelerdeki en çok okunanlar, güncellenmiyordu. Son bir - iki haftadýr bu listeler güncellenmeye baþladý. Burada sanýrým, yazýnýn sadece belli bir zaman diliminde týklanma oraný deðil, baþka yazarlarca eklendiði kütüphane sayýsý, aldýðý yorumlar da göz önünde bulunduruluyor. Dolayýsýyla, sizin siteye eklenme sýrasýyla dizilime giren yazýnýz, bu deðerler eþliðinde ve güncelleme yapýlmaya baþlandýðý için, birden ilk sýralara çýkabiliyor. Ana sayfada ise, çok okunanlar bölümünde, tüm kümelerin yazýlarýndan dönüþümlü olarak bir liste oluþturuluyor. Yeni eklenenler bölümünde olduðu gibi, dikkat edin bu bölümde de, ana sayfaya her giriþinizde yazýlar ve sýralamalarý deðiþebiliyor. Yazarlarýn kendi yazýlarýný týklayarak üst sýralara taþýmasýný engellemenin bir yolu bulundu mu bilmiyorum. Baþka bir isimle yeni yazar sayfasý edinerek, kendi yazýlarýný oluþturduklarý kütüphanelere ekleyenler, ya da kendi yazýlarýna yine sahte isimlerle yorum yazanlar var mý, inanýn bunu da bilmiyorum:) Ancak, iþleyiþte ne tür aksaklýklar olursa olsun, Ýzedebiyat'ýn türünün örnekleri içinde en kayda deðer sitelerden biri olduðunu, hatta baþta geldiðini görüyorum. Yazdýklarýnýza ufak bir eleþtirim olacak Numan bey; Ýzedebiyat'ýn ilk yazarlarýndan biriyim, siteyi iyi gözlemlediðim söylenebilir. Belki bunca zaman içinde gözümden kaçmýþtýr ama, kiþisel mailleþmelerini siteye gönderdiði bir yazýyla beyan eden baþka bir yazar hatýrlamýyorum. Niyetiniz iyi olabilir, ancak benim açýmdan bu, hoþ bir davranýþ þekli deðildir. Ýyilikler dilerim.. (YORUMA CEVAP: Müteþekkir olduðumu belirtmekle birlikte, iyilik temenninize muakebelemi söylemek isterim. Dediðiniz gibi kötü niyet yok! lakin çok aþýrý resmiyetten yana deðilim, zira gündelik yaþantýmda, resmiyet gerektiði halde hiç bir þekilde resmi deðilim, fazlasýyla doðalým, burada da öyle olacaðým. Ölümün çok büyük bir korku olmadýðýný bildiðim bu hayatta, çok fazla ölümden kaçmayacaðým...)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve yapýtlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýktý Artýk Bu Aptallýk!
Atatürk Karikatürü!
Hitler'in Piçi Ýsrail
'Seni Mankenle Yakalayalým!'
Vah!vah! Sen Çok Hastasýn Gel Baþbakan Ol!
Böyle Haklý Çýkmaya Lanet Olsun!
Ýnsan Olmaktan Ýstifa Edelim mi Hep Beraber!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Bir Ölüm [Þiir]
Fahiþe Ruhlar (1) [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (3) [Deneme]
Kalbim Aðlarken, Kýçým Güldü! [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (2) [Deneme]
Ünlü Olmak Ýçin Kime Vermem Lazým? [Deneme]
Kýz Olmak, ve Sevmek mi? Ýspatlayýn... [Deneme]
Herþey Anlaþýlmayacak Kadar Basit! [Deneme]


NUMAN MAS kimdir?

Hep insaný, insaný ve insaný düþünürüm. Ýnsaný düþündükçe, Allah'a ulaþýrým, insaný ona sorarým, Hep sevdiðini söyler bana, rahmet edeceðini, istedikçe affedeceðini. Allah'ý düþünürüm, insana ulaþýrým, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NUMAN MAS, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.