..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > NUMAN MAS




16 Haziran 2006
Ünlü Olmak Ýçin Kime Vermem Lazým?  
Hey Sen! çocuðuna sahip çýk!

NUMAN MAS


Yirmi kiloyu bulan kozmetik ürünleriyle, "marka"lý kozmetik ürünleriyle doldurmak zorunda kaldýðý çantasý elinde, iþ arýyor...


:BAIE:
Aslýnda Bu yazýyý hani kümeye dahil edeceðimi þaþýrdým. Mizah desen deðil, toplum desen sadece toplum deðil, eleþtiri desen deðil, ama bizzat yaþamýþlýðým nedeni ile aný olarak karar kýlýcam sanýrým.. bu kararsýzlýk içerisinde ufak tefek bir iki cümle sarfedelim bari..   Bundan bir kaç yýl önce, bir hanýmefendi ile tanýþtým. Çok uzun süre onunla güzel muhabbetimiz oldu. O bana hayatýný anlattý, ben ona acizane, yaþadýklarýmdan bir kaç þey paylaþtým. Nedenini bilmediðim, (yalan olmasýn az buçuk tahmin edilebilirliði var) bi þekilde sürekli benim yanýmda olmak isteyen bu hanýmefendi, kamuoyuna mâl olmuþ, hayatýna þöhret denen saçmalýðý, belirsizliði katmak için herþeyini vermeyi göze almýþtý. Bu yoldan çok uzak tutmaya çalýþtým. Ben onu, çok arzuladýðý bu yoldan uzak tutmaya çalýþtýkça o bana alýþtý ve en sonunda bana "aþýk" olduðunu söyledi. Ciddi anlamda çeliþkili bi zihniyet. Anlayacaðýnýz üzere, istediði bi hayatý, elde etmek için herþeyini feda etmeye hazýr olduðu bir hayatý kötüleyen, uzak durmasýný söyleyen bi adama neden aþýk olmuþtu. Ben çözdüm. Bu tip insanlar genel itibariyle, böyle bir hayatý istemiyorlar aslýnda. Ama o ana kadar, yaþadýklarý hayat, onlarý bu hayata arzulatýyor. Tabi bu arzunun nedenlerini bir sürü þeyle sýralayabiliriz. Ama bu sýralama zahmetine girmeyeceðim, zira içimizden bazýlarý bi þekilde, aslýnda istemedikleri bu hayatý, kana kana içmek istiyorlar. Ve kurtulmasý çok zor bir çeliþki içinde kalýp boþluða düþüyorlar. Uzatmamakta fayda görüyorum. Bana aþýk olduðunu söyleyen bu haným, Benim vasýtamla tanýdýðý, ve o hayata girmesi yolunda, onun yatak odasýndan geçmesi gerekliliðine inandýðý bir insanla iliþki yaþamaya baþladý. Ve maalesef o hayata girdi. Þimdi ise, öðrendiðim kadarýyla çýkmak istediði o hayatta debelenir olmuþ. Yirmi kiloyu bulan kozmetik ürünleriyle, "marka"lý kozmetik ürünleriyle doldurmak zorunda kaldýðý çantasý elinde, iþ arýyor olmuþ. Kardeþiniz olarak, bu tür özentiler yaratabilecek her türlü platformdan, ortamdan, insanlardan vs. sevdiklerinizi uzak tutmanýzý önemle rica ediyorum. Unutmamak gerekirki, dünyanýn bütün markalarýnýn sermayeleri birleþse, satýn alamayacaðý deðerlerimiz var bizim. Manevi ve kutsî deðerlerimize sahip çýkma temennisi ile...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Fahiþe Ruhlar (1)
Fahiþe Ruhlar (3)
Kalbim Aðlarken, Kýçým Güldü!
Fahiþe Ruhlar (2)
Kýz Olmak, ve Sevmek mi? Ýspatlayýn...
Herþey Anlaþýlmayacak Kadar Basit!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Bir Ölüm [Þiir]
Sýktý Artýk Bu Aptallýk! [Eleþtiri]
Atatürk Karikatürü! [Eleþtiri]
Kendimi Seviyorum! [Eleþtiri]
'Seni Mankenle Yakalayalým!' [Eleþtiri]
Hitler'in Piçi Ýsrail [Eleþtiri]
Vah!vah! Sen Çok Hastasýn Gel Baþbakan Ol! [Eleþtiri]
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35... [Eleþtiri]
Böyle Haklý Çýkmaya Lanet Olsun! [Eleþtiri]
Ýnsan Olmaktan Ýstifa Edelim mi Hep Beraber! [Eleþtiri]


NUMAN MAS kimdir?

Hep insaný, insaný ve insaný düþünürüm. Ýnsaný düþündükçe, Allah'a ulaþýrým, insaný ona sorarým, Hep sevdiðini söyler bana, rahmet edeceðini, istedikçe affedeceðini. Allah'ý düþünürüm, insana ulaþýrým, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NUMAN MAS, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.