..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > NUMAN MAS




19 Haziran 2006
Fahiþe Ruhlar (3)  
Yüce Sevgi

NUMAN MAS


saçma sapan insanlara aþýk olmaya devam eder, ihanetlere uðrar ve oturup aðlayarak, daha düne kadar seven kalbimiz olduðuna inanýrken, herþeye ama herþeye küfretmeye, kin kusmaya baþlarýz.


:BFJJ:
Hani Seviyoruz ya.. Nedir o sevginin kaynaðý? Kalbimiz sevgi mi üretiyor. Sanmýyorum, öldüðümüzde sevemiyoruz artýk. Bitiþ, baþladýktan sonra, bütün duygularýmýz bitiyor deðil mi? Ama bitiþ anýna kadar bir sürü duygunun sahibiyiz. Heyecan, korku, sevgi vs. Bittiðinde ömür, nlarda bitiyor. Demek ki bu duygularýn kaynaðý bedenimiz deðil. Ya da, bedenimiz, uzuvlarýmýz, organlarýmýz deðil. Birisi bize bir þeyler vermiþ. Ve o birþeyleri yaþatmak için yaþýyoruz. Onlarýn, bitiþ düdüðünde yaþamasýný hiç istememiþcesine, ölümüne göz yumuyoruz. Çünkü bizi çaðýran þey, bize o duygularýný veren þey. Evet.. Rab! Allah!.

"Ben hiç bir yere sýðmam, yalnýz kulumun kalbine sýðarým" diyen bir terbiyecimiz var bizim. Ne kadar þansýlýyýz ki, kalbimizi dolduran bir yaratýcýmýz var. Ve öyle bir yaratýcý ki, "rahmetim gazabýmý aþmýþtýr" diyor. Her açýdan þanslýyýz yani. Ama, bunlarý söyleyerek, sizlere ölüm sonrasýna hazýrlýklý olun gibi bir mesaj vermek istemiyorum. Tamamen, bitiþi yaþamadan önce ki hayatýmýzla alakalý birþeylerden bahsediyorum. Yani yaþamýmýza dair bir þeylerden. Dünya da, mutlu olmanýn sýrrýna kadar ulaþabiliriz belki. Çok zor bir olasýlýk deðil bu çünkü. Sadece, neyi ne zaman nasýl yapacaðýmýzý iyi bilmeliyiz. Seviyoruz, diyoruz ama, bize sevgiyi verendan bi haber hareket ediyoruz. Olmaz.. olmasý mümkün deðil. Sevginin kontrolünü elimizde bulunduramazsak, saçma sapan insanlara aþýk olmaya devam eder, ihanetlere uðrar ve oturup aðlayarak, daha düne kadar seven kalbimiz olduðuna inanýrken, herþeye ama herþeye küfretmeye, kin kusmaya baþlarýz. Ýþte tüm bu olumsuz ve negatif davranýþlara baþtan engel olmanýn yollarý vardýr. Bu yollardan gitmeliyiz ki, doðru yoldan ulaþalým sonuca. Bakýþ açýmýz çok iyi olmalý yani. Hangi yöne, ne þekilde bakmayý bilmeliyiz. Yavaþ yavaþ mutluluk sýrrýný çözücez herhalde...

Þimdi, bu iki sözü entegreliyelim; Yunus Emre'nin sözünü biliriz hepimiz; "yaratýlaný severim, yaratandan ötürü". Ve "ben ancak kulumun kalbine sýðarým". Bir yanda, sadece kulunun kalbine sýðabileceðini söyleyen Allah, öbür yanda, neredeyse, bütün kullarýn tasdik ettiði, bir kulun sarfettiði söz olan "yaratandan ötürü". Örnekleyelim; ben Allah'ý çok seven, ve onu kalbimi tam olarak doldurmuþ olarak hisseden bi insaným. Ve bir yandan da, onun yarattýðý bir insaný sevmek istiyorum. Onun sevgisi kadar yüce bir sevginin yanýna onun yarattýðý "üstün insaný" iliþtiremem doðal olarak. O zaman, kalbimi dolduruþu konusunda yalancý olmuþ olurum. Ohalde nasýl yapmalýyým? Çok basit. Onun yarattýðýný, ondan bir sevgi ile sevmeliyim. Kalbimi dolduran o yücelikten bir parça sunmalýyým. Bu yolla hem, sevdiðim insana çok gerçekçi ve yüce bir sevgi vermiþ olurum. Hemde, ihanet edersem aslýnda, beni yaratana ihanet etmiþ olurum korkusuyla sadakatimi güçlendirmiþ olurum. Yani ruhum, Allah'tan bir ruhtur. Ruh-u beþer denilen þey sanýrým. Ondan daha yüce bir sevgi olma ihtimali var mýdýr. Muhakkak ki, yoktur. Bide madalyonun öteki yüzü vardýr. Ben bu kadar yüce bir sevgi ile severken, muhatabým bana ihanet ederse ne olur? Az kaldý sýrrý çözdük.. Mutluluðun sýrrýný..

Böyle bir yüce sevgiye ihanet eden, Bna deðil, benim güç aldýðým kaynaða ihanet etmiþ olur. Peki benim güç aldýðýn kaynak, bana ihanet edeninde yaratýcýsý deðil midir? Elbette yaratýcýsýdýr. Dolayýsýyla, ihanet Benden çýkmýþ olmakla birlikte, Allah'a havale olmuþ demektir. Yani artýk beni ilgilendiren bi yönü yoktur. Ve güzel tarafý, üzülecek hiç bir þeyim yoktur artýk, çünkü bendeki sevgi hala yücedir ve hala bende mevcuttur. Hak eden gelir ister, haketmeyen görüldüðü gibi çeker gider. (belkide yüceliðin kaynaðýdýr onu bizden uzaklaþtýran). Ben eksiklik hissetmeyeceðim için, hüznün kaynaðý beynimide, rahat tutmuþ olur, ve hiç bir üzüntüye kapýlmamýþ olurum. Bu yolla, ihanet acýlarýnýn tükeneceðini bilmemiz gerektiði kadar þunuda bilelim ki, onu kalbimizde ne kadar çok hissedersek, o bizde o kadar vardýr. Var oldukça üzülebileceðimiz hiç bir þey yoktur. Ve ve ve.. Bitiþ baþladýðýnda, yanýmýzda iki metrelik beyaz kumaþ deðil sadece, dopdolu bir emanette götürürüz. Hemde emanetin en emini olarak.. Mutlumuyuz?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Fahiþe Ruhlar (1)
Fahiþe Ruhlar (2)
Kýz Olmak, ve Sevmek mi? Ýspatlayýn...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kalbim Aðlarken, Kýçým Güldü!
Ünlü Olmak Ýçin Kime Vermem Lazým?
Herþey Anlaþýlmayacak Kadar Basit!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Bir Ölüm [Þiir]
Sýktý Artýk Bu Aptallýk! [Eleþtiri]
Atatürk Karikatürü! [Eleþtiri]
Kendimi Seviyorum! [Eleþtiri]
Hitler'in Piçi Ýsrail [Eleþtiri]
'Seni Mankenle Yakalayalým!' [Eleþtiri]
Vah!vah! Sen Çok Hastasýn Gel Baþbakan Ol! [Eleþtiri]
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35... [Eleþtiri]
Böyle Haklý Çýkmaya Lanet Olsun! [Eleþtiri]
Ýnsan Olmaktan Ýstifa Edelim mi Hep Beraber! [Eleþtiri]


NUMAN MAS kimdir?

Hep insaný, insaný ve insaný düþünürüm. Ýnsaný düþündükçe, Allah'a ulaþýrým, insaný ona sorarým, Hep sevdiðini söyler bana, rahmet edeceðini, istedikçe affedeceðini. Allah'ý düþünürüm, insana ulaþýrým, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NUMAN MAS, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.