..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > NUMAN MAS




6 Mayýs 2006
Kalbim Aðlarken, Kýçým Güldü!  
NUMAN MAS
Birileri gibi, orda burda, karþýt cins bulup gecelik sex ihtiyacýmý karþýlarým düþüncesiyle gittikleri partilerde köpekler gibi, dans edip içmemiþler.


:BBCC:
Gerçekçi yaþamlar mý? Yoksa yaþamýn gerçekleri mi? Bizim halkýmýz bu kadar yapmacýk olacak dediklerinde sanýrým, çok deðil 30 yýl önce kimse buna ihtimal vermezdi. Ama maalesef bugün bu fotoðraf bizim gerçeklerimiz arasýnda.

Aslýnda bu tip gece partilerine gidenlerin eðlendiklerini sanmýyorum. Belki biraz, zanna dayalý bir iddia oluyor bu ama, insanlar gözlemleri üzerine tahmin yürütürler ve bende öyle yapýyorum. Evet bende gittim bu tip yerlere, ya da gitmek zorunda kaldým demeliyim. Ve her gittiðimde gördüðüm manzaralar karþýsýnda, fotoðraflayamayacak kadar þoka girdim. Ýnsanlardaki samimiyetsizliði, tüketim toplumunun acziyetini gördükçe ve bu acziyetin hal ve hareketlere yansýma þekline kýçýmla gülerken, kalben aðladým. Ve nedense bana pekte iç çekilecek yerler gibi gelmedi hiç birinde, kim bilir belkide bu tür eðlence partilerine sadece mecbur kaldýðým davetler üzerine gittiðim içindir. Aama sonuçta hiç bi þekilde hayranlýkla izleyemedim oradaki hiç kimseyi ve hiç bir olayý.
Böyle bir toplumdan nasýl üretim beklenebilir ki? Yaþlarý ekseri 18-35 arasý olan bu insanlar, nasýl üretebilirlerki. Tamamen tüketime proglamlýyorlar oralarda kendilerini. Sanmýyorum anadoluda Mehmet abimin, (yaný baþýnda en ünlüsünden bi clup olsa bile) oraya gidip para harcayacaðýný. Ýþin maddi kýsmýný geçelim bi tarafa, zamanýnýn da deðerini biliyor benim ülkemin üreten, üretmeye çalýþan insanlarý. Tamamen özentiden oluþan, o hayatlara neden merak duysun aklý baþýnda olan bi insan. Ancak o kadar çok önümüze sunuluyor ki bu portreler, neredeyse özenecek oluyoruz. Bu tip bir hayata saplanmýþ üç-beþ kýçý kýrýk insaný sürekli keyifle bize anlatýyor medya. Sürekli insanýmýza, o hayattaki ihtiþam, sunuluyor. Pohpohlanýyor adeta. Ah bi gösterseler televizyonlarda, (bir kaç münferid olay dýþýnda) ama göstermiyorlar. Oralardan çýkan insanlarýn aslýnda neler hissetteklerini, aslýnda neler yaþadýklarýný yolda yürümeye zorlandýklarýný, kameraya poz verirken ne kadar tiksindiklerini, sabah kalktýklarýnda kendilerinden tiksinircesine aynaya baktýklarýný. Sanmýyorum bu tür yerler o zaman bu kadar prim yapsýn. Bu tip hayatçýk lara bu kadar özenilsin. Bu saydýklarýma bi örnek verecek olursak, Deniz haným iyi bir örnek olur bizim için. Malumunuz olan görüntülerde, gördükki aslýnda hiçte kibar deðilmiþ deniz haným, gördükki aslýnda normalde "çocuklar.." diye yumuþak bi uslupla hitap ettikleri basýn mensuplarý hakkýnda, onlarýn "oro... çocuðu" olduðunu düþündüðünü, normalde herhangi bir ihtiyacýnda her insan gibi onunda "ben müsadenizle lavaboya gidicem" diyebilecek bir aðýzdan "çiþim geldiiii evimde çiþimi yapmak istiyorum" duyulabileceðini, ve aslýnda en acýsý, "vataným uðruna oðlum þehit olmuþ, çokmu" diyen þehit annelerimizinde izlediði televizyonlara karþý, "bu boktan memleket" düþüncesini ifade ederken, yarýn bir gün ülkemizde savunulasý bi durum olduðunda, bizlerin paralarýyla bu memleketten kaçabileceðini... evet bütün bunlarý beraber gördük. Evet belki o anda sarhoþtu diye düþünebilrsiniz, ama emin olun o kadar sarhoþ varki, evine giderken hiç bir problem yaratmýyor. Hatta, televizyona yakalanan bazý sarhoþ þoförleri hatýrlayýn, çoðu kez komik duruma düþselerde hiç biri, "boktan memleket" demiyor. Çünkü onlarýn ekseri, bir birahanede arkadaþýyla içmiþ, evine giden insanlar. Birileri gibi, orda burda, karþýt cins bulup gecelik sex ihtiyacýmý karþýlarým düþüncesiyle gittikleri partilerde köpekler gibi, dans edip içmemiþler. Birileri gibi, parayla herþeyi satýn alabileceklerini düþünmüyorlar. Aslýnda onlarýn düþünmeleri gereken; kendileride herþeyi satýn alamýyorlar parayla. Mesela kendi hayatlarýný. Çok özlüyorlardýr, geçmiþlerini. Kamera arkalarýný her gece. Bu tip insanlar üzerine bu kadar konuþmakta aslýnda Hata... Herkesten özür diliyorum bunun için, öncelikle Kendimden....

Dualarýmla.......



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Fahiþe Ruhlar (1)
Fahiþe Ruhlar (3)
Fahiþe Ruhlar (2)
Ünlü Olmak Ýçin Kime Vermem Lazým?
Kýz Olmak, ve Sevmek mi? Ýspatlayýn...
Herþey Anlaþýlmayacak Kadar Basit!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Bir Ölüm [Þiir]
Sýktý Artýk Bu Aptallýk! [Eleþtiri]
Atatürk Karikatürü! [Eleþtiri]
Kendimi Seviyorum! [Eleþtiri]
Hitler'in Piçi Ýsrail [Eleþtiri]
'Seni Mankenle Yakalayalým!' [Eleþtiri]
Vah!vah! Sen Çok Hastasýn Gel Baþbakan Ol! [Eleþtiri]
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35... [Eleþtiri]
Böyle Haklý Çýkmaya Lanet Olsun! [Eleþtiri]
Ýnsan Olmaktan Ýstifa Edelim mi Hep Beraber! [Eleþtiri]


NUMAN MAS kimdir?

Hep insaný, insaný ve insaný düþünürüm. Ýnsaný düþündükçe, Allah'a ulaþýrým, insaný ona sorarým, Hep sevdiðini söyler bana, rahmet edeceðini, istedikçe affedeceðini. Allah'ý düþünürüm, insana ulaþýrým, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NUMAN MAS, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.