..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




13 Haziran 2003
Silivri'de Genç Parti Ataðý  
Özcan Nevres
10 haziran günü Genç Partinin yerel basýn çalýþanlarýyla tanýþma amaçlý yemekli bir toplantýsý vardý. Nedense halen bazý çevrelerce gazeteci olarak kabul görmüyorum


:AGDA:
Genç Partinin Silivri Ataðý
. Belki de o çevrelerce yalnýzca muhabirler gazeteci. Benim gibi köþe yazarlarýnýn gazetecilikle ilgisinin olmadýðýný sanýyorlar. Trakya Ekspresin Silivri temsilcisi Mithat Önal, abi Genç Partinin yerel basýn temsilcileriyle tanýþma yemeði var. Bana unuttuðumuz isimler olabilir, sen tanýdýklarýný bizim adýmýza davet et, muhabir veya yazar olmasý fark etmez dediler. Sahildeki Orfoz gazinosunda sen de gel dedi. Bu vesileyle bu toplantýya ben de katýlmýþ oldum. Katýlmam da çok isabetli oldu. Hani derler ya, sen gittiðinden beri ya da o zamandan beri köprülerin altýndan çok sular geçti. Gerçeði anlatan ne güzel bir deyim. Meðer benim on beþ günlük gezim sýrasýnda köprülerin altýndan nice sular geçmiþ.
Yerel bir gazetede sayýn Selami Deðirmenci hakkýnda bir yazý çýkmýþ. Yazýda Sayýn Selami Deðirmenci aslýna uygun olarak restore ettirdiði sarnýçta, sarnýca ibadet etmeye gelen Rumlarla birlikte ibadet etmiþ Toplantýda konu gündeme getirildiðinde Deðirmenci þu sözlerle tepkisini dile getirdi. Ben Rumca bilmiyorum. Eðer ibadet ettiðim söz konusu ise kendi dilimde, kendi dinime göre ibadet etmiþimdir. Bundan kime ne? Avrupa’da Amerika’da inþa ettirdiðimiz camilerle övünürken sarnýçta ibadet eden Rumlardan kime ne? Avrupalýlar, Amerikalýlar bizim ülkemizde cami yapamazsýnýz, ibadet edemezsiniz diyorlar mý?
Hani turist altýn yumurtlayan tavuktu? Hani turizm patlamalarýyla ülkemize döviz yaðdýrýlacaktý? Bu mantýkla mý? Ülkemizi her yýl milyonlarca turist ziyaret ediyor. Onlara ülkemizde ibadet edemezsiniz demek kimin haddine? Ýbadet Yüce Allaha kulluk içindir. Dinin ve dilin ne önemi var? Kul ibadetini kendi dilinde yapma özgürlüðüne sahiptir. Onun bu hakkýný elinden kimse alamaz.
Silivri’nin park bahçe müdürlüðü bu yýl geçen yýllara göre çiçek fidaný yetiþtirmekte çok daha baþarýlý. Kýþ çiçeklerinin yerini alan yaz çiçekleri doyumsuz güzellikte. Çiçekli görmeye alýþtýðýmýz caddeler ve meydanlar bu yaz petunyalarýyla, ateþ çiçekleriyle, kadifeleriyle, sardunyalarýyla olaðan üstü bir güzelliðe bürünmüþ. Baþta Mefture Tunçelli ile Zerrin Budak olmak üzere çiçek fidanlarýný yetiþtirenlerle birlikte tüm park bahçe çalýþanlarý kutlarým.
Kuraklýk bu yýl Trakyalý üreticilerin belini büküyor. Sýcaklarýn baþlamasýyla çok hýzlý büyüyen ekinler, yine sýcaklarýn etkisiyle erken sarardýlar. Erken sararan ekinlerin baþaklarýndaki taneler dolgun olmaz. Bu nedenle hem kalite düþer, hem de kilo basmaz. Bir de bu olumsuzluklara düþük taban fiyatýný eklersek yine ortaya çok kötü bir tablo çýkýyor. Üretici yine zararda, yine periþan.
Silivri’de bu günlerde siyaset oldukça hareketlendi. Parti genel baþkanlarý, il yöneticileri her vesileyle Silivrililere merhaba demek için Silivri’ye taþýnýyorlar. Amaç olasý bir erken seçimde baþarýlý olmak ve gafil avlanmamak. Üç dönemdir belediye baþkaný seçilen sayýn Selami Deðirmenci’nin CHP Genel Baþkanýyla ters düþmesi, Deðirmenci’nin Genç Partiye katýlmasýna neden oldu. Bu durum diðer partileri umutlandýrmýþtýr. CHP bölünmüþtür. Bu bölünme partim için avantajdýr diye düþünenler, adaylýða soyunma hazýrlýðýndalar.
                         ***
Çocuklar içektir diye çok hoþuma giden bir deyim vardýr. Çocuklar duymasýn dizisindeki Havuç gibi olmak ve onun gibi konuþmak hemen hemen her çocuðun tutkusu. Ah o þiddet içeren filimler yok mu? Dört buçuk yaþýndaki torunum sumacý olacaðým. Sumacý donu istiyorum diye tutturdu. Babaannesi bakalým ne yapacak diye bir tane dikiverdi. Donu çýplak tenine giymek raconuna ters düþermiþ. Bu nedenle külotunun üzerine giydikten sonra annesine tekme yumruk giriþti. Annesinden hak ettiði tepkiyi aldýktan sonra sumocu olmaktan vazgeçti. Þimdi de Batman elbisesi istiyor. Sakýn dedim öyle bir þey yapmayýn. Çocuk aklý bu, Batman oldum diye kendini beþinci kattan atýverir.
Komþu çocuðu hýþýmla yanýma geldi. Gözlerindeki kin görülmeye deðerdi. Sen benim cipimi alýp kendi evine koymuþsun. (merdiven altý) Ben de onu oradan alýp kendi evimize götürdüm. Sakýn onu bir daha alýp evine götürme, yoksa seni çok fena döverim. Polise söylerim seni öldürür. Anlaþýlan torunumun cipini çok fena sahiplenmiþ. Babasý ona da bir cip almýþ. Bu yüzden torunumun cipine gereksinimi kalmamýþ. Deniz, halen beni dövmeyi düþünüyor musun diye soruyorum? Hayýr diyor artýk sinirlerim yatýþtý. Çocuðuna söyle, o benden daha güçlü, beni dövmesin. Sen onunla arkadaþsýn. O seni sever, dövmez diyorum. Bunlardan biri üç buçuk, diðeri dört buçuk yaþýnda. Konuþmalarýna bakýyorum sanki büyüyüp küçülmüþler. Evet bu çocuklar televizyon çocuklarý. Kimi de bilgisayar çocuðu. Biz o yaþlarda halen leylekler tarafýndan getirildiðimize inanýrdýk. Oysa onlar annelerinin karnýndan doðduklarýný biliyorlar. Eskiden çocuktur anlamaz derlerdi. Þimdiki çocuklarýn bilmedikleri yok. Bu nedenle çocuklarýn eðitimine çok özen gösterilmesi ve onlarýn televizyonlardaki þiddet içeren filmlerden uzak tutulmasý gerekir.
                                   Özcan Nevres




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Uyan Ey Türkiye Uyan
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.