..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacý deðil miyiz!" -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




22 Þubat 2003
Adres Önerisi  
Özcan Nevres
PKK terör örgütünün elebaþýsý Abdullah Öcalan’ýn Avrupa Ýnsan Haklarý Mahkemesinde savunmasýný üstlenen Ýngiliz avukat Tim Otty ve diðer avukatlarý Aysel Tuluk, Bekir Kaya ile yakýnlarý, Mehmet Öcalan,


:AGGD:
Adres Önerisi
Fatma Öcalan ve Havva Keser adaya gidip Abdullah Öcalan’ýn rahatýnýn iyi olup olmadýðýný, iþkence görüp görmediðini belirlemek istediklerini söylediler. Kendilerine hava muhalefeti nedeniyle adaya gitmelerine izin verilmemesi üzerine avukat Otty, konuyu AÝHM ye götüreceðini söylemiþ.
Bay Otty’e oysa gösterilecek tam otuz bin adres var. Abdullah Öcalan’ýn emriyle þehit edilip ebedi mekanlarýnda yatanlar. Otty’inin gözündeki at gözlüðünü çýkardýktan sonra her mezarýn baþýna götürüp, ensesinden tutup burnunu mezarlarýn topraðýna sürtmek ve sormak gerekir. Ýyi bak bu mezarlarda ne var? Klima mý, radyo mu, televizyon mu, kütüphane mi, etrafýnda pervane olmuþ hizmetliler mi?
Ey... Otty adlý paragöz, Öcalan’ýn verdiði paralar seni iyiden iyiye kör etmiþ. Eðer Türk insanýnda eski insanlar gibi göz yaþý biriktirme tutkusu olsaydý, en az otuz bin þiþe göz yaþýný sana hediye ederek Guennes Rekorlar Kitabýna adýnýn geçmesine neden olurdu. Ey Otty bu soruma yanýt ver. O otuz bin mezarda senin yakýnlarýn Abdullah Öcalan yüzünden yatýyor olsaydý ne yapardýn? Yine mahkemeye çýkýp Abdullah Öcalan’ý savunur muydun? Tarih mutlaka seni kara sayfalarýna yazacaktýr.
AÝHM Avrupa Birliði adýndaki Hýristiyan kulübünün mahkemesidir. O mahkemenin tarafsýz olduðuna inanmýyorum. O mahkemenin kararlarý tam baðlayýcý olmasa da, o mahkemenin kararlarýný temyiz edecek bir üst mahkeme yoktur. Dolayýsýyla þehitlerimiz adýna bu Tim Otty’i yanlý davranýyor diye þikayet hakkýmýz yok gibi görünse de Hýristiyanlarýn patronu Vatikan devletinin baþkaný Papa’dýr. Din adýna gazetelere Ýncil’i okudunuz mu? diye Ýncil’in mükemmelliðini kanýtlamaya çabalayacaklarýna Papa’larýný AÝHM için uyarsýnlar. Abdullah Öcalan otuz bin insanýn katlinin tek sorumlusudur. Bu mahkemeye baðlý avukatlar Apo’nun neyini savunuyorlar ve onun üzerine bu denli titriyorlar. Hýristiyanlýk bu aymazlýktan ne zaman kurtulacak? Unutmasýnlar. Ýnsan haklarý insanlýk adýna savunulur, din adýna deðil.
                              ***
Televizyondaki haberle irkiliyorum. UNÝCEF’in açýkladýðýna göre dünyada her yýl 1 200 000 çocuk seks ticareti için kaçýrýlýyor. Kaçýrýlan çocuklarýn arasýnda beþ altý yaþýnda çocuklar bile var. Ne korkunç bir tablo bu? Bu çocuklarýn kaçýrýlmalarýnda aile eðitiminin hiç mi kusuru yok. Ýlk çocuðum doðduðunda Menemen korkunç bir haberle sarsýlmýþtý “Sana çukulata alacaðým” diyen bir manyaðýn peþine takýlan dört yaþýndaki çocuk, tüm aramalara raðmen bulunamamýþtý. Ýki gün sonra çocuðun ölüsü tahliye kanalýnda bulunmuþtu. Çocuk tecavüz edildikten sonra boynu kýrýlarak öldürülmüþtü. Bu olay beynimin içine öyle bir yerleþmiþti ki, çocuðumu henüz bir yaþýndayken eðitmeye baþlamýþtým. Sana evimizin dýþýnda kimsenin verdiðini almayacaksýn. Sana oyuncak, çukulata, þeker alacaðým diyen hiç kimsenin peþine takýlmayacaksýn.
Bir bayram günüydü. Dedemlere bayramlaþmaya gitmiþtik. Kýzým henüz iki buçuk yaþýndaydý. Babaannem elini öpüp bayramlaþan kýzýma yirmi beþ kuruþ verdi. Kýzým parayý almadý. Babaannem parayý az buldu da almadý diye düþünerek bir lira daha verdi. Onu da almayýnca babaanneme, ýsrar etme o benden ve dedesinden baþka hiçbir kimseden para almaz dedim. Babaannem çok kýzdý ve “çocuðu terbiyesiz alýþtýrýyorsun” dedi. Hayýr babaanne ben kýzýma en iyi terbiyeyi veriyorum demiþtim. Babaannemin terbiyesiz alýþtýrýyorsun dediði kýzým halen Amerikan Üniversitelerinde araþtýrma görevlisi olan Doktor Hediye Nevres Gün. Diðer üç çocuðumu da ayný katý kurallar içinde yetiþtirdim. Üçü de bilgisayar dünyasýnda ve yüksek öðrenimlerini tamamlamýþ durumdalar. Her zaman söylerim. Çocuk sokakta yetiþtirilmemelidir diye.
Bu sözüme kadýnýn biri çok kýzmýþtý. Yýllar sonra ayný kadýn bana aynen þöyle demiþti. Senin çocuklarýn okullarýnda çok baþarýlý oldular. Oysa benim çocuklarým okumadýlar. Çocuklarým sokaðýn kurbaný oldular.
Çocuklar çok nazik çiçeklerdir. Onlarý her türlü kötülükten korunarak yetiþtirilmesi gerekir. Çocuklar sokak kültüründen uzak tutmalýdýr. Çocuk zeka ve el becerisi geliþtirici oyuncaklarla geleceðine yönlendirilmelidir.
                                   Özcan Nevres
ozcannevres@portakalofis.com
GSM : 05355197577



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Uyan Ey Türkiye Uyan
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.