..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak bir aðaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeþçesine...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Modern
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Modern
 Solucanlý Çorba  (Gülten Aðrýtmýþ)

Ýhanet - Aldatma
 Yabancý  (ERDEN ERKÝN)

Gülleri aldýðýný çiçekçiye telefon ederek öðrendim, hatta gelen çocuðu bayaðý sorgulamýþ, benim tarifimi istemiþ ve gülümsemiþ. ERDEN ERKÝN
 Pardon  (ERDEN ERKÝN)

Sabahýn bu erken saatinde üstümde þortum, iskeleden denizi seyrediyorum. Arkamda iki kadýn þezlonglarýna uzanmýþ konuþuyorlar. Üçümüzden baþka kimse yok kumsalda. Bütün tatil köyü henüz uykuda. ERDEN ERKÝN
 Þairin Tükeniþi  (ERDEN ERKÝN)

Aslýnda hoþ bir seda býrakmak isterdim gelip geçerken; ya da buruk bir veda...ERDEN ERKÝN...
 Dans Et Deniz Dans Et Seni Kim Tutar?  (ERDEN ERKÝN)

Arkamdan birinin " Erden..." diye seslendiðini duydum. Baktýðýmda, Bursa' dan çok eski ve þu sýralar çok ünlü olan bir manken arkadaþýmý gördüm. ERDEN ERKÝN...
 Günah Keçileri  (zehra erkuþ)

Erkeðin ölümüyle kaldýrdýlar sobayý. Doðal gaz döþediler. Odun sobasý baþka bir evde tekrar açtý gözlerini
 Ölüm ve Aþk...  (Necat Dilaver)

Beklemek aþkýn ölümüdür... Ölüm aþký beklemektir... Aþk ölümü beklemektir... Aþk, ölüm ve beklemek tek kiþiliktir...
 Gözleri Yüzünün Yarýsýydý*  (Eylül Aðar)

"...Ýsteseydim çok þey olabileceðimi düþünüyordum. Sanki her þey olabilirdim. Bürokrat, gazeteci, yazar, baþbakan... Hatta element bile olabilirdim kendimi gömerek topraða ya da suya. Hava olabilirdim kendimi býrakarak boþluða. Ateþ olmayý pek istemiyordum açýkçasý. Sonra bir sabah uyandým ve olmamam gereken bir þey olduðumu fark ettim. Âþýk olmuþtum..."
 Ýðne Oyalý Tülbent  (Esma Uysal)

Ah Fikri, hiç vazgeçmeyen, müzmin talip. Defalarca ertelediði, reddettiði, terslediði Fikri. Ama ayný zamanda belki o da vardýr diye derslerini kütüphanede çalýþtýðý, onun sýnýfýndan kýzlarla sýrf o sýnýftan diye selamlaþtýðý, babasýndan gayri doðum gününü bildiði ama hiç kutlamadýðý tek erkek olan Fikri. Sevmiþti Fikri’yi lakin hazýr deðildi buna. Fikri’ye deðil, evlenmeye, evlenmeye de deðil aslýnda, anne olmaya. Kimselere söyleyemedi bunu. Ne Beyza’ya, ne Fatma anne’ye, ne de Fikri’ye. Yýllarca içinde biriken sonra koca bir deve dönüþüp kendisini esir alan bir korkuydu bu.
10 
 Samatya'da Ay Iþýðý Cinayeti  (CENGÝZ MAÇOÐLU)

Tanrý niye yarattý geceyi? Tüm pisliklerimizi gizlemek için. Aramýzda günahlarýmýzý öbür dünyada ispiyonlayacak olan varsa hemen, þu anda bu masayý terk etsin.
11 
 Bir Kadýn, Bir Sokak, Bir Yalnýzlýk...  (ZEYNEP DÝDEM)

Bir Kadýn, Bir sokak yaðmurlu, ýssýz, Bir adam Kýsacasý Ýstanbul sonu yalnýzlýk..
12 
 Tanrýnýn Huzurunda  (CENGÝZ MAÇOÐLU)

“Bu solcularýn da ayrýcalýklý liderleri, dokunulmaz generalleri, söz söylenmez tanrýlarý yok mu? Polis örgütleriniz, hapishaneleriniz olacaksa, neden yaþamý kendime zehir edeyim ki?” Aynen böyle söylenmiþti. “Sevgili Tuna’cýðým” derken, Rus romanlarýnýn o kibar, kadýn karakterleri gibi içini dökmüþtü. Bu konuþmalara kadar Nilüfer, benim için gülünç, sefih, ancak bir öyküde eðlenceyle okuyabileceðim fahiþe karakterli biriyken, ansýzýn ona haksýzlýk ettiðimi düþünerek, duygularýmýn paha biçilmez elamaný oldu. Hayýr! Hayýr! Beni yanlýþ anladýnýz, ona tutkun falan deðildim. Tüm arkadaþlýklarýmýn duygusal deðeri bende aðýr basar. Bu düþünce deðiþikliðini, kendi açýmdan erdem olarak yorumluyordum. O akþam, inanýlmaz bir þey oldu ve Nilüfer gelmedi. Gelemeyeceðinin haberini de bana iletmemiþti
13 
 Uyku...  (Necat Dilaver)

O ve sen ve uyku...
14 
 Gebze'de Bedava Bir Gün  (CENGÝZ MAÇOÐLU)

Bir aðustos gününün sabahýnda, Eminönü rýhtýmýnda sekiz yýl sonra iki arkadaþ buluþtu. Sabahýn ilk saatlerinde görüþüp ayaküstü ikiþer balýk ve birer bardak þalgam içip Kadýköy vapuruna bindiler. Biri Gebze’nin ünlü þoförlerinden Fehmi Taþyürek’ti. Diðeri yaþadýðý memlekette adý saný pek duyulmayan sýradan bir Türkçe öðretmeniydi.
15 
 Çoraplarým Hala Beyaz  (Aylin Çiftçi)

Yaklaþýk yarým paket kaðýt mendil, minik þiþesindeki açýk parfüm, iþporta ürünü olduðunu haykýran bir cüzdan, saymasý bile can sýkan bozuk paralar,þeker... “þeker mi?!?” dedi, hayretle.
16 
 Hiç...  (Necat Dilaver)

Elini hayatýndan çektiði anda karþýsýnda gördüðü Serpil onu seviyor muydu? Boyoz, bira, deniz, Serpil ve Mualla... Onu kim seviyordu? Ya da o kimi seviyordu?
17 
 Dert...  (Necat Dilaver)

Asýl ve yan unsurun yer deðiþtirdiði bir öykü...
18 
 20 Aralýk 2012*  (Yeþim Maraþlý)

endiþeler.. kaygýlar...
19 
 Otogar  (Hasan Fehmi Türkmenci)

Her gün Otogara giden bir adam
20 
 Filozof Serkan  (Bilal ÇIÐRIM)

Hikayede babasýný erken yaþta kaybetmiþ ve annesi ile beraber yaþamakta olan Selahattin ile en yakýn arkadaþý Serkan'ýn baþýndan geçen trajik-komik olay anlatýlmaktadýr.

1 2 3 4 5 6 7  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Solucanlý Çorba
Gülten Aðrýtmýþ
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk
Susma Hakký
kahverengi
Öykü > Modern
Karýnca...
Necat Dilaver
Öykü > Modern
Kýpýrtý...
Necat Dilaver
Öykü > Modern
Hiç...
Necat Dilaver
Öykü > Modern
Pazar Pazar
Aslý Orhon
Öykü > Modern

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.