..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan kendini bilmeli. Gerçeði keþfetmeye yaramasa da, yaþamayý öðretiyor. Ve bundan daha güzel birþey yok. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > HAMZA EKÝZ




31 Ocak 2011
Gözyaþý….  
HAMZA EKÝZ
herbir olayda yanaklarý adýmalr göz yaþlarý...


:AEJD:
Yattýðý yataðýndan odanýn tavanýna dikmiþti gözlerini. Sabahýn ilk ýþýklarýnda gözyaþlarýyla yýkýyordu yüzünü ve yüreðinde derin bir acý tüm hücrelerini kaplamýþtý. Yandaki sehpanýn üzerinde duran sigaraya uzandý ve bir sigara yaktý bu acýyý dindirmek için. Yaþadýklarý düþtü aklýna, o derin kahkahalar çýnladý odanýn duvarlarýnda ve duvarlara bulaþmýþ umutlar canlandý birer birer. Sessizce hýçkýrýklara boðuldu, nedenler içinde savruldu bedeni. Ve kulaðýnda çýnladý verilen sözler. Bedeni, benliði, umutlarý ve inançlarý o sözler altýnda ezilmiþti. Nefes alamýyordu, boðazý düðümlendi. Çaresizlik sardý yüreðini ve çaresizce bir fotoðrafa uzandý parmaklarý öylece masum öylece sevgi dolu ve öylece çýkarsýz dokundu o fotoðrafa yüreði acýya acýya. Neden diye sordu kendine. Neden?

Yýllarca bu soruya sormuþtu kendine. Cevabýný bulamadýðý halde hala soruyordu inatla. Neredeydi yanlýþ neredeydi bu sonun nedeni neden mutluluklar içindeyken bir anda derin bir hüznün tutsaðý oluyordu? Neden verilen sözlerin ardýnda duramýyordu insanlar, neden dokunuyorlardý onun masum çocuk yüreðine. Neden yýkýntýlar içinde býrakýyorlardý onu? Neden umutlarýný, inançlarýný ve güvenini sarsýyorlardý her defasýnda hunharca. Çocuktu yüreði oysa hiç büyümeyecek kadar küçük ve yaþadýklarýnýn gölgesinde yaþlý. Öylece masum öylece saf ve temiz bakýyordu hayata. Ve kirletmiyordu hayatýný sistemin kirli mevzularýyla. Çevresinde yaþanan onca çirkefliðe aldýrmadan dik durmaya çalýþýyordu. Dik durdukça da horlanýyor, itiliyor ve istenmiyordu. Sevdalarýný adam gibi yaþýyordu, sadece yalnýz kaldýðýnda düþünmüyordu sevdiðini yada caný sýkýldýðýnda günün her aný aklýna kazýyordu ve gözleriyle bile aldatmýyordu. Nerede yanlýþ yapýyordu? Çok mu güveniyordu hayatýnda ki insanlara yoksa çok mu insandý bu dünyanýn ortasýnda? Nefesi kesiliyordu. Günlerdir sabahýn ilk ýþýklarýný bekleyen gözleri artýk dayanamýyordu. Ve göz pýnarlarý isyan ediyordu yüreðine. Hücrelerine kadar iþleyen bu acýyý söküp atmak istiyordu. daha düne kadar her hücresinde ona hayat veren o mutluluk þimdi zehirli bir acýya dönüþmüþtü nedensiz. Korkularýnýn altýnda kalmýþtý yaþamý umutlarý ve benliði. Ýnsana insan gibi deðer vermesinin bedelini ödüyordu. Yaþama dair ideolojisinin yüreðinde acýya dönmesini kabullenemiyordu. Sevda denilen olgu bu denli basit deðildi onun dünyasýnda onun için. Sözler aðýzdan deðil yürekten çýkmalýydý. Ýnanýlarak söylenmeliydi þayet söylendiyse korkulara yenilmemeliydi. Korkularýyla savaþmayý öðrenmiþti, korkularýnýn üzerine gidip onlarý yenmeyi. Ama olmadý iþte çaresiz kaldý çaresizce baka kaldý gidenin ardýndan.

Çýkmak istemedi yataðýndan, yastýðýyla bütünleþen gözyaþlarý onu ondan alýyordu her nefeste. Peþi sýra yaktýðý sigaralarla geriye kalan yaþamýný kýsaltýyordu usulca. Sessizce çatallaþan sesine aldýrmadan bir türkü mýrýldandý.
adýn deler dað baþýnda karlarý
kokun aþar dereleri yarlarý
çiçek çiçek kuþatýrsýn
daðlarý telli duvak
daðlarý mor salkýmlý daðlarý
daðlarý güneþ güneþ
daðlarý…
sevmek demek kavga demek bilirim
türkü türkü þiir þiir soylerim
senden uzak yaþamayý neyleyim
özlem özlem
yasak yasak
neyleyim
yaprak olur savrulursun yellerde
destan olur soylenbirsin dillerde
damla damla suzulursun gullerde
ozlem ozlem
gullerde
sevda sevda
gullerde…

Hakim olamadý göz yaþlarýna bir kokuya sarýldý öylece çýkarsýz öylece masum ve öylece çocukça. Yüreðindeki yorgunluk artýk düþünmesini yaþamasýný engelliyordu. Boþver diyemedi demedi hiç. Sevdasýna sarýlmayý seçti en tahammülsüz anlarda bile sevdasýna sarýldý hep ve sevdasýna tutundu. Ama yoktu iþte sevda. Sözlerle, inançlarla umutlarla kurduðu yarýnlarýnýn altýnda can çekiþiyordu bedeni ve sessizce yok oluyordu. Yavaþ yavaþ çekiliyordu kendi kabuðuna çevresindeki yaþama aldýrmadan. Ve her damla gözyaþýnda ve her sigarada biraz daha kopuyordu kendinden. Ýnançlarý, umutlarý ve benliði ve yarýnlarý þeytan üçgenini andýrýyordu beyninde. Usulca doðruldu yataðýndan, halsiz bedeniyle doðrulamadý ve uzandý tekrar sigarasýna hayatýnda kalan tek aydýnlýðý onun hayatýný çalan aydýnlýðý ateþledi. Ve duramadý ayakta duvarlar yürüdü üzerine ve umutlarý canlandý gözünde dizlerinin baðý çözüldü birden ve dili kilitlendi bedeniyle birlikte savruldu bedeni odanýn ortasýna ve sabahýn sessizliði bozuldu birden dökülen saçýlanlarla. Boylu boyunca kalakaldý odanýn ortasýnda.

Gözlerini yavaþça araladý. Doðrulamadý, öylece habersiz bakýyordu çevresine kýmýldatamadý bedenini. Kafasýný yere vurmaya baþladý hýçkýrýklar içinde çaresizce kala kalmýþtý aciz hissediyordu kendini. Yavaþ yavaþ hamlelerle kendine gelmeye çalýþtý ve oturdu olduðu yere uzandý yine sigarasýna ve akþamdan kalan bir poþete iliþti gözleri ve uzandý bir bira daha açtý sursuzca. Hýçkýrýklar içinde aðlýyordu. Utanýyordu kendinden acizliðinden. Ne oluyordu neler oluyordu. Ve bir fotoðrafa uzandý yine beyninden geçen güzellikleri öldürmeden baktý çýkarsýzca ve masumca. Gözyaþlarýyla ýslandý fotoðraftaki yüz. Sýzladý yüreði. Üþüdü amansýzca. Yüreðindeki sevda ateþini söndürmüyordu gözyaþlarý. Ve usulca dokundu fotoðraftaki yüze. Göz yaþlarýnda boydu kendini ve sýska bir serçe misali kalakaldý öylece.

Gözyaþlarýný acizlik diyenlere düþündü.. Acizliðine aðladý.sonra can babayý düþündü." Utanýlacak bir þey deðildir aðlamak,yürekten süzülüp geliyorsa gözyaþý eðer " diyordu Can baba.yürekten geliyordu iþte. Acizlikse acizlikti, çaresizlikse yada adý her neyse. Böyle yaþýyordu lanet olasý hayatýný bu denli yoðun bu denli içten bu denli çocuksa bu denli çýkarsýz. Yüreðindeki insanýn aðladýðýný düþünmeden acý çektiðini bilmeden döküyordu gözyaþlarýný öylece beklentisiz. Aðlýyordu iþte. Ve fotoðrafa deðen gözyaþlarýný sildi özenle. O yüzü göz yaþlarýnda deðil aydýnlýk sabahlarda sevmiþti. Karanlýk gecenin aydýnlýk sabahýydý o. Ve kendi gözyaþlarýndan bile sakýnmýþtý o güzel yüzü. Gözyaþlarýyla temizledi sevdasýný. Atamadý yüreðinden benliðinden hücrelerinden. Ve bir damla daha aktý gözyaþlarýyla ömründen…..


www.hamzaekiz.com




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?
Çocukça Bir Tebessüm…
Boþ Versene Hayat!..
Bazen Susarsýn
Köþe Baþýndayým….
Korkmayýn Benden!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Sevda
Bir Dosta Ýnceden Sitem…...
Yazar Olmada
Ýnadýna Yaþa Bebek…
Uçurtmayý Vurdular

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.