..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca hava, ýþýk ve arkadaþýn varsa hiç üzülme. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > M.NÝHAT MALKOÇ




7 Ekim 2007
Barýþ En Büyük Sermayemizdir  
M.NÝHAT MALKOÇ
Savaþýn, kin ve nefretin kol gezdiði zamanýmýzda barýþ en büyük sermayemizdir. Dünyada herkes barýþtan yana görünse de gerçekte dünyayý idare edenler savaþ tamtamlarý çalýyorlar. Bugün dünyayý kan gölüne çevirenler onlardýr. Dünyayý ateþe veren bu izan ve insaf fakirleri, körpe çocuklarýn caný ve kaný üzerinden çýkar hesaplarý yapýyorlar.


:AFFD:
BARIÞ EN BÜYÜK SERMAYEMÝZDÝR

M.NÝHAT MALKOÇ


Savaþýn, kin ve nefretin kol gezdiði zamanýmýzda barýþ en büyük sermayemizdir. Dünyada herkes barýþtan yana görünse de gerçekte dünyayý idare edenler savaþ tamtamlarý çalýyorlar. Bugün dünyayý kan gölüne çevirenler onlardýr. Dünyayý ateþe veren bu izan ve insaf fakirleri, körpe çocuklarýn caný ve kaný üzerinden çýkar hesaplarý yapýyorlar.

Savaþlarýn ana nedeni kapitalist zihniyetin getirdiði aþýrý madde sevgisidir. Her þeye raðmen zengin olma tutkusu adalet terazisini bozmuþtur. Çok çalýþan deðil, uyanýk olan, baþkalarýný sömüren kiþiler zengin olunca güç dengeleri zalimler lehinde deðiþmiþtir. Küresel güçler sermayenin tek elde toplanmasýný saðlayarak dünyaya hükmetme yarýþýna girmiþlerdir.

Tarihte yaþanan birinci ve ikinci Dünya Savaþlarý emperyalist zihniyetin dünyayý paylaþým hesabýnýn somut tezahürüdür. Bu savaþlarda kan, acý ve gözyaþý insanlýðýn kaderi olmuþtur. Özellikle Ýkinci Dünya Savaþý’nda elli milyonun üzerinde insan bazý emperyalist ülkelerin çirkin emelleri yüzünden ömürlerinin taze baharýnda yaþama veda etmiþtir.

Dünyayý kuþatan ve son din olan yüce Ýslamiyet evrensel barýþa çok kýymet vermiþtir. Dünyayý þereflendiren bütün peygamberler evrensel barýþýn gerçekleþmesi için mücadele etmiþlerdir. Zira barýþýn, can güvenliðinin ve huzurun olmadýðý bir dünyada yaþamak baþlý baþýna bir çiledir. Bu güzel dünyayý cehenneme çevirmeye kimsenin hakký yoktur. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Resul-i Ekrem Efendimiz hangi dinden ve inançtan olursa olsun bütün insanlarýn asgari müþtereklerde birleþip, birbirine sevgi ve hoþgörü gösterip dünyayý yaþanýlýr kýlmalarý için davette bulunmuþ, barýþýn tesisi için elinden geleni yapmýþtýr.

Bugün Irak topraklarý içerisinde yaþanan çirkin savaþ, bir sömürü hareketinin uzantýsýdýr; petrol kavgasýdýr. Dünyanýn egemenliðini tek baþýna elinde tutmaya çalýþan ABD ve onun kanla beslenen baþkaný Bush, yüz binlerce müslümanýn ölümüne sebep olmuþtur. Fakat bunca baský ve yýldýrma hareketlerine raðmen Irak halký hýrsýzlara teslim olmamýþ, gücü yettiðince direnmeye çalýþmýþtýr. Fakat hainlerin hile ve desiseleri bitmez bir türlü. Bu sefer de çok milliyetlilik ve farklý inançlarýn varlýðý Irak’ý kanlý bir iç savaþa sürüklemiþtir. ABD, Irak’ý hizaya getiremeyince bu sefer de kardeþi kardeþe düþürme yolunu seçmiþtir. Deðiþik dinî gruplar hassas noktalarýndan yakalanmýþ, böylece Irak’ta kaosun temelleri atýlmýþtýr.

Demokrasiye, insan haklarýna ve hukukun üstünlüðüne inandýðýný her fýrsatta söyleyen ABD ve Batýlý milletler, iþ icraata gelince hiç de böyle davranmamýþlardýr. Bu, onlarýn düþüncelerinde samimi olmadýklarýný göstermiþtir. Ýçerde baþka, dýþarýda baþka davranan ve tutarlýlýk göstermeyen bu devletler, barýþ imtihanýndan koca bir sýfýr almýþlardýr. Hýristiyan Batý ve ABD, bugün hâlâ olaylara Haçlý zihniyetiyle bakmaktadýr. Onun içindir ki nüfuslarý iki milyara yaklaþan Müslümanlarý korkutmak istemekte, yýldýrmakta ve beraber hareket etmelerini engellemektedir. Bu ‘parçala yut’ taktiðidir. Müslümanlar bu oyuna gelmektedir.

Barýþtan dem vuran dünyanýn güçlü devletleri, verdikleri sözleri çiðneyerek büyük bir silahlanma yarýþý içerisine girmiþlerdir. Bütçelerin büyük bir bölümü yeni silahlar geliþtirmeye ayrýlmaktadýr. Milyar dolarlar silahlar için harcanmakta, insanlýk geleceðini ölüm kusan bu metallere baðlamaktadýr. Günümüzde insanlar kendilerini yok etmek için modern silahlar üretme yarýþý içerisindedirler. Bu da gösteriyor ki insanlarýn hemcinslerine yaptýðý kötülüðü hiçbir varlýk onlara yapmamaktadýr. Saðduyulu ve adaletli insanlarýn bu tavrý anlamasý mümkün deðildir. Bu nasýl bir idrak yoksunluðudur, bu nasýl vicdan fukaralýðýdýr?

Silahlanma için yarýþan insanlýk, barýþýn kalýcý olmasý için neler yapýyor? Bunun için de milyar dolarlar harcýyorlar mý? Barýþýn tesisi için kurulan Birleþmiþ Milletler Teþkilatý bu kirli silahlanma yarýþý içerisinde ve savaþlarýn dünyada huzur býrakmadýðý bu zamanda varlýk sebebini sorguluyor mu? Hiç mi yüzleri kýzarmýyor bu göbekli, kravatlý ve takým elbiseli adamlarýn? Ateþ onlarýn yüreðine düþmüyor ki!.. Bu adamlar hiçbir þey bilmiyorlarsa Ýslam’ýn evrensel barýþ mesajýna kulak versinler. Dünya ancak bu mesaja kulak vermekle huzur bulur.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Âh Hiç Bitmesin Horoz Þekerim!..
Hazan Hüzün Çeþmesidir

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köprübaþý Lisesi'nin Eðitim Çýnarý: Recep Aydýn
Sizin Çocuðunuzun da Bir Pulsuz Dilekçesi Vardýr
Yaþlýlara Saygý ve Hürmet
Hayatý Anlamlý Kýlmak
Þiirimizde Cumhuriyet
Marifet Ýltifata Tabidir
Atatürk ve Cumhuriyet
Þehidimin Son Örtüsü Bayraðým!..
Yunus Emre'de Hoca (Öðretmen) Sevgisi
Oruç Kalkandýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Neslin Hamurkârý [Þiir]
Muhsin Baþkan [Þiir]
Önce Ahlâk, Maneviyat [Þiir]
Tutumlu Ol Çocuðum [Þiir]
Ân Bu Ân, Vakit Þimdi [Þiir]
Babamýn Dönüþü [Þiir]
Yerli Malý Kullanýn [Þiir]
Ýfrit Ýle Karýnca (Manzum Masal) [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Þiir]
Halep'e Kelepçe [Þiir]


M.NÝHAT MALKOÇ kimdir?

NÝHAT MALKOÇ’UN BÝYOGRAFÝSÝ Beþ çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ýnda Trabzon’un Köprübaþý ilçesine baðlý Gündoðan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. Ýlkokulu komþu köy olan Güneþli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öðrenimini Köprübaþý Lisesi’nde tamamladý. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktý. Lise son sýnýfta girdiði üniversite imtihanýnda KTÜ/Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði Bölümü’nü kazandý. Dersaneye gitme imkâný ve zaman kaybýna tahammülü olmadýðý için kazandýðý fakülteyle yetindi. 1992 yýlýnda okulu bitirdi. Ýlk göz aðrýsý olarak nitelediði Gümüþhane’de beþ yýla yakýn öðretmenlik yaptý. Her geçen gün öðretmenliði daha çok sevdi. Artýk öðretmenliði bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu Ýstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öðretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocaðýnda yüzlerce yabancý subaya güzel Türkçe’mizi öðretti. Ankara’da girdiði sýnavý kazanarak Akçaabat Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak atandý. Burada iki yýl görev yaptý. Daha sonra girdiði yazýlý ve sözlü imtihaný kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ýn baþkenti Aþkabat’a,üç yýl görev yapmak üzere, öðretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi’nde ve Ýlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öðretmeni olarak çalýþtý. Yine Aþkabat’ta Türkçe Öðretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yýl boyunca deðiþik milletlerden kiþilere Türkçe’yi sevdirerek öðretti. Þu anda Akçaabat’a baðlý Derecik Ýlköðretim Okulu’nda görev yapmaktadýr. Bugüne kadar,en büyüðünden en küçüðüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazý ve þiir yazdý. Bu yayýn organlarýndan Türk Edebiyatý,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çýnar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Þenliðin Sesi,Ýnsanlýða Çaðrý,Yeni Sesleniþ,Gençliðin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüþhane,Kuþakkaya,Ortadoðu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaþ,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yýllardan beri deneme,makale,fýkra ve þiirler yazmaktadýr. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazý Ýþleri Müdürlüðü’nü yaptý. Kültürel organizasyonlarýn çoðunda aktif olarak görev aldý. Sevgi,Dostluk ve Kardeþlik konulu þiir yarýþmasýnda birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediði Çevre ile ilgili yarýþmada birincilik,yine ayný belediyenin düzenlediði “Ýki binli Yýllara Doðru Trabzon” konulu makale yarýþmasýnda mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin deðiþik zamanlarda organize ettiði þiir yarýþmalarýnda birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandý. Karadeniz Yazarlar Birliði kurucularýndandýr. Halen bu birliðin üyesidir. Bunlarýn yanýnda elinin altýndaki öðrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onlarýn da pek çok kültürel yarýþmada ödüller almasýna zemin hazýrlamýþtýr. Ýkisi kýz,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.NÝHAT MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.