..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Geçmiþ ölmedi. Henüz geçmedi bile. -William Faulkner
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Þenol Kalfa




8 Aðustos 2007
Büyüme Sendromu  
Þenol Kalfa
Yeni nesil gençliðin belki de temel sýkýntýsý...


:AHHE:
   Yazmaya yazmaya yazý yazmayý da unuttuk vesselam... O kadar çok kendimi hayatýn akýþýna býrakma hevesindeyim ki ve o kadar çok gerek bedensel gerekse zihinsel tembellik etme eðilimindeyim ki ne yapmam gerekeni yapmaktayým ne de oturup bir þeyler yazýp somut bir þeyler ortaya koymakta... Döndüm baktým geçmiþte yazdýðým 3-5 satýra ve 20'li yaþlarýn baþlarýndan geleceðe ufak tefek de olsa bir þeyler býrakmanýn tadý kapladý ruhumu. Gelgelelim o yazdýklarýmý yazalý seneler olmuþ olsa da hissettiklerim hep ayný. Ýþin kötüsü yakýndýðým þeylerde herhangi bir düzelme yok ve bende de o þeyleri düzeltme adýna bir teþebbüs yok. Dedim ya hayatýn akýþýna kendimi býrakýp savrulmayý seçmiþim bilinçli ya da bilinçsiz olarak ve þimdi de bu seçimimin bedelini ödüyorum kendimce.
    Bu seçime beni iten faktör ne ola ki acaba? Hayatýmdan memnun olup da bu seçimi yapsam ne ala ama mütemadiyen sýkýldýðým bir hayatý olduðu gibi sürdürme niyeti de ne ola ki? Aslýnda sorun biraz mensubu olduðum neslin sorunu gibi... Baþta eðitim hayatý olmak üzere hayatýmýzdaki her unsur bizi küçük kalmaya alýþtýrmýþ durumda. Öyle ki kendi ailemiz bizim yaþýmýzdayken evlenip bizi dünyaya getirirken biz bu yaþta daha iþ sahibi olmamýþ durumdayýz. 25 yaþýndaki insanlar halen ailelerinin "çocuk"larý. Bu sadece bu çocuklarýn iþe girip calýþmasý, para kazanmasý vb. þeylerle ortadan kaldýrýlabilecek bir durum da deðil üstelik; zira aileden baðýmsýz bir hayatý yakalamak -hele ki aile ile ayný ev paylaþýldýðý sürece- imkansýz gibi. iþte bizim neslimiz 20'li yaþlarýn baþýný ailenin çocuðu olarak geçirdiðinden 20'li yaþlarýn ortalarýna geldiðinde hayat için fazlasýyla büyümüþ olduðu gerçeðini sindiremiyor. o yüzden de olabildiðince alýþkýn olduðumuz konum devam etsin istiyoruz. hayatýn akýþýna kendimizi kaptýrmamýz aslýnda baþka bir akýþ sistemine dair hiç önhazýrlýðýmýzýn olmayýþýndan ve kötü de olsa ailenin çocuðu olma sistemine alýþmýþ olmamýzdan... 17-18 yaþýndayken olgun düþüncelere sahip olmak eirþkin olarak kabul edilmeye yetmekteydi halbuki ve biz de düþünclerimizi olgunlaþtýrmaya çalýþtýk hep. ama sonra yüzleþmemiz gereken baþka bir hayat çýktý karþýmýza. iþin dýþardan en basit görünen kýsmý o valte kadar düþünsel olarak olgun konumda olsa da davranýþlarý "büyük"lerin hayatlarýndan farklý, hala "çocuk" konumunda bulunan bizler için aðýr oldu... kýsacasý olgun da olsa bir çocuk olmak þahsým adýna bir alýþkanlýk oldu ve ben bu alýþkanlýðýmdan vazgeçmemek uðruna kendimi tembelliðe vurup sýkýntýlý bir hayata razý gelir oldum. Kendimdeki bu sendromu genelleme hakkým yok belki ama bu alýþkanlýðýn farklý þekillerde de olsa kendi neslimden birçok kiþide sorun yarattýðýný da doðrusu öngörebiliyor ve bu yazýyý 25 yaþ ve üstü çocuklar adýna yazmayý kendime bir borç biliyorum... Umarým bir büyük gibi yaþamayý özümseyeceðimiz günler uzakta deðildir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþka Aþýk Olmak
Gökteki Yýldýzlar
Hangimiz Temizpak Bir Dünyada Yaþadýðýný Sanýyordu Acaba?
Çorba

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Üretkenlik üzerine... [Eleþtiri]
Ben=Sen=O (mu acaba?) [Eleþtiri]
Piyango [Eleþtiri]


Þenol Kalfa kimdir?

En büyük nefretler en büyük sevgilerden doðarlar. Bu yüzden olsa gerek zaman içinde en büyük nefreti de kendime karþý hissediyorum. Ama neyse ki kendime karþý olan bu menfi hissim ortadan kaybolabiliyor ve ben yine kendime ve hatta eskisinden daha da güçlü bir biçimde baðlanabiliyorum. Kendime karþý olan bu büyük sevgi baðýnýn getirisi olan gelgitler sonucunda da doðurgan bir yapý ediniyorum. Doðurduðum çocuklarýmýn yazýya dökülmüþ olanlarýný buraya aktarmaya özen göstereceðim. Umarým saðlýklý doðumlar gerçekleþtirebilmiþimdir; bunun gerçekleþip gerçekleþmediðine iliþkin kararý benim dýþýmdaki þahýslarca yani onlarý okuyacak olanlar verecekler. Saygýlarýmla. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Engin Ardýç


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Kalfa, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.