..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek sanat, gizlenmesini bilen sanattýr. -Anatole France
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Öykü Yüzer




8 Eylül 2006
Sabahat Haným  
Öykü Yüzer
Bir ölü gömüldü.


:BEBA:


Sabahat Haným'a,               28.11.03

Bir ölü gömüldü. Toprak ýpýslak ve neredeyse simsiyahtý. Ben ölüye oldukça yakýn durdum. Ýlk kez görmek istedim bir ölünün gömülüþünü. Ýlk kez siyah renkli topraðýn beyaz renkli ölü giysisiyle buluþtuðu o aný soðukkanlý ve neredeyse her gün izlermiþ gibi izledim. Boþ boþ baktým, içim boþaldý. Sadece ilk kürek içimi sýzlattý . Sonraki küreklerde alýþmýþtým bile. Ölü, artýk uzaktaydý, artýk görünmüyordu, artýk yerindeydi. Artýk ben yaþama dönmeliydim yüzümü. Ölü, ölümle uyumlu ve memnundu halinden bence.

Ölmüþ olan bir kadýndý. Yusyuvarlak bir top gibiydi hep ve yaþama sýmsýký da baðlýydý ve onun çið börekleri vardý. Onun ondan seneler önce ölmüþ bir sessiz kocasý ve bir de hiç biryerlere tutunamamýþ, ayaklarý ve elleri hep kaymýþ ve hýzla yere çakýlmýþ bir oðlu vardý, olmuþtu. Onun gidiþinin boþluðuyla yanýp tutuþacak iki de kýzý vardý. Oðlundan kalmýþ bir erkek torun, kýzlarýndan olmuþ toplam 3 adet de kýz torunu vardý. Biri bendim.
Çiçekleri ve hayvanlarý severdi. Hiç bolluk yaþamadý...herþey gýdým gýdým geldi ona hayatta . Belki de bu yüzden yüreði ve saflýðý koskocamandý. Sanýrým bu yüzdendi onun beklentisiz sevebilme, verebilme yeteneði. Sanýrým bu yetenekti onu yumurta topuklu biricik oðlunun gidiþinden sonra bile hayatta, ayakta, çið börekleri ve menekþeleriyle elele tutabilen.
Saçlarýný acýlarýna inat olsun diye boyardý da boyardý...bilezik, kolye ve küpelerini gýdým gýdýmlarýna inat olsun diye takardý da takardý...Neþesini tüm yaralarýna raðmen yaþatýrdý da yaþatýrdý ve inada bak inada...! yaþatmakla da kalmaz, daðýtýrdý, bulaþtýrýrdý...göbeðini zýplata zýplata gülerdi ayrýca. Kendiyle barýþ, huzur ve neþe içinde arkadaþlýk etti tüm yaþamý boyunca. Acýlarýn en fecisini bile yaþadý, oðlu gitti...gencecikti...O, inat etti... yaþadý çatýr çatýr. Evi sobalýydý, yaktý çýtýr çýtýr. Ýþtahý hep haddinden fazlaydý, yedi kýtýr kýtýr, içti lýkýr lýkýr ve güldü kýkýr kýkýr. Hep.
Ölmek için oturduðunda koltuðuna, sobasý yanýyordu, üzerinde 5 tane çinekop kýzarýyordu. Bu kez yemedi, vakti yetmedi. Gitti, belki buluþmaya oðluyla ve sessiz ve vakitsiz gitmiþ kocasýyla...ya da belki sadece dinlenmeye... ya da belki sadece çiçeklere, canlýlara tüm bedeniyle karýþmaya. En güzeli bu sonuncusuydu bence.
Bu yüzden o artýk gözden kaybolurken topraðýn altýna doðru ve ben ona öylece bakakalmýþken bu sonuncuyu düþündüm ve hissettim ve bu çok hoþuma gitti. Aðaçlara doðru baktým, yukarýlara...dedim ki “ size koca göbekli neþeli bir komþu geliyor, çok iyi çið börek yapar, mutlaka yaptýrýn”. Duydular, aðýzlarý sulandý.
Dediler ki “ hadi gidin artýk, yaþama dönün yüzünüzü, bizi güle güle anýn, neþeyle ve iþtahla yaþatýn ve hadi çabuk gidin, komþumuza hoþgeldin partimiz baþlayacak birazdan”. Gittim, gittik...Gece çöktü, sabah oldu, ertesi gün yaðmur yaðdý, bir hafta sonra sis çöktü, geçen gün iþten eve dönerken ayaðým kaydý ama düþmedim, babam kendine yeni bir mont aldý, annem gazete okudu , ben aþýk oldum, ben aþksýz kaldým, ben gene aþýk oldum, montlar, gazeteler, mevsimler, aþklar...yýllar, yýllar, yýllar.
Ýyi dinlenmeler Sabahat Abacý Haným, neþeniz taaaa buralara kadar geliyor valla...Dizileriniz nasýl gidiyor? Corç, Niki’yi gene mi aldattý?
Bence de pis herif bu Corç.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Evler
Kim Ulan Bu Cahide?
Kokteyl

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kaos
Bir... Bir...Bir...Bir...
Sis ve Rüzgar
Kalýrsa, Ýçinde Biraz Lavanta Kalýr
Matruþka Tükürük Hokkasýnda
Orman
Ýstiklal Caddesinde Tütsü Kokularý
Renklerin Dili, Damaðý ve Diþleri
Al bu kestaneler senin...
Balýklý Günlere Hamhumþaralop Bir Flashback


Öykü Yüzer kimdir?

.

Etkilendiði Yazarlar:
edgar alan poe, sait faik abasýyanýk


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Öykü Yüzer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.