..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > eylül




6 Nisan 2005
Hayatlar, Hikayeler  
Hikayeler

eylül


Hayatlar, hikayeler...


:BJBD:





Hikayeler


Çalýþtýðým yerin tam karþýsýnda beþ katlý bir bina var. Zemin ve ilk katta iþ yerleri, üst katlarda ise apartman daireleri var. Sokak boyunca buna benzer yapýlar yan yana sýralý. Bizim ofisin biraz ilerisinde orta büyüklükte bir market ve yanýnda halk pazarý var. Bazen biraz meyve veya küçük bir yoðurt almak üzere oraya gittiðim oluyor. Eve geç kaldýðým günler ise, yolumun üstünde olduðundan, uðrayýp hazýr bir þeyler alýyorum. Market de, halk pazarý da sokaðýn karþý tarafýnda bulunduklarýndan ofisten çýktýðýmda hemen yolun karþýsýna geçiyorum.
Dün, öðle tatili sýrasýnda, yiyecek bir þeyler almak için çýkmýþtým. Mutfaktaki dolapta mutlaka birkaç paket bisküvi veya kurabiye bulundurulurdu. Baktým, onlar da bitmiþ, hem bisküvi alýrým, diye düþündüm, hem de yoðurt caným çekmiþti. Dýþarýya çýktým. Yolun karþýsýna geçmeye hazýrlanýrken karþý binanýn merdivenlerinde oturan birisinin olduðunu gördüm. O adamý hatýrladým hemen. Tahminimce elli-elli beþ yaþlarýnda bir erkek. Bir hafta veya on gün önce onu yine ayný yerde otururken görmüþtüm. Gözümün ucuyla görebildiðim kadarýyla yanýndaki küçük valizi karýþtýrmaktaydý. Oturduðu basamaðýn üstünde bir poþet bir de su þiþesi vardý. Kendi kendine konuþtuðu duyuluyor fakat söyledikleri anlaþýlmýyordu. Hýzla geçmiþtim yanýndan. Ýçimde uyanan meraký bastýrarak yürüyüp geçmiþtim. Merak, evet. Göz ucuyla görmüþ olsam da bu insanýn haline dair bir þeyler ilgimi uyandýrmýþ olmalýydý. Dönüþte bakarým diye geçirmiþtim aklýmdan. Bu sefer gittikçe yükselen sesinden korkup hemen yolun karþýsýna geçip ofise girdim. Kalbim küt küt atýyordu. Neden korktum ki?.. Belki bu büyük þehirde yaþananlarýn korkusuydu; her gün gazetelerde okuyup, haberlerde duyduklarým... Felaket haberlerinden kaçmaya çalýþsam da akþamlarý televizyon karþýsýna geçince onlarla karþýlaþmamak mümkün deðil. Kalbimin atýþlarýný duyuyordum. Ýnsanlýktan nasýl da uzaklaþýyoruz, diye düþündüm... Birkaç dakika sonra olanlarý unutmuþtum.
Günler ayný monotonlukla devam ediyor. Düþünüyorum da, bu sürede deðiþen bir þey oldu mu? Sadece ilkbahar kararsýzlýðýnýn deðiþkenliði vardý havada. Ayný saatlerde uyumak-uyanmak, iþe gitmek- eve dönmek, hep ayný... Dün, yeni haftanýn ikinci günü, yine ofisteki yemeði yemek gelmedi içimden. Cüzdanýmý, telefonumu alýp dýþarýya çýktým. Yolun karþýsýna geçtiðimde onu fark ettim.
Yine ayný yere, ayný basamaða oturmuþ kendi kendine konuþmaktaydý. Sanki aradan günler geçmemiþ, sanki ayný aný tekrar yaþýyor gibiydim. Yanýnda ayný küçük valiz. Elinde bir þiþe olduðunu fark ettim. Hýzlý adýmlarla yürüyüp geçtim. Döndüðümde hala býraktýðým gibiydi.
Elindeki þiþeyi basamaðýn üstüne koymuþ ve bu kez el kol hareketlerini de katmýþtý konuþmasýna. Kelimeleri anlaþýlmazdý, kelimeleri duygularýndan ibaretti... Ýçim bir garip oldu. Üstüme düþen tonlarca kayanýn altýnda kalmýþ gibiydim... Ofise girdiðimde göz yaþlarým yaðmur gibi boþaldýlar, hýçkýra hýçkýra, içimi çeke çeke aðladým... O adamda bilmediðim fakat içimi sýzlatan bir þeyler vardý. Kendimi topladýðýmda düþündüm, acaba acýmak mýydý beni aðlatan?.. Olmamasýný dilerim... Deðildir... Merakým yaþadýklarýna dair olamaz. Neden peki?.. Çaresizliðini mi hissetmiþtim?.. Ne kadar zordur yaþamak... Yoksa Yaþam zor mu demeliyim?..
Bu olay iki yýl öncesini hatýrlatmýþtý bana. Ofisin kocaman pencereleri var. Bir tanesi koltuðumun hemen arkasýnda. Ýþe ara verdiðimde dönüp dýþarýya bakýyorum. Bir gün onlarý gördüm. Genç bir çift. Oldukça genç; sanýrým on sekiz veya yirmi yaþlarýndaydýlar. Ýkisi de spor giyinmiþlerdi diyeceðim, olmaz, bu yüzden neleri var yok giyinmiþler diyebilirim. Üst üste...
Ýkisi de sarýþýndý. Belki kardeþtiler. Sonraki günlerde kardeþten çok sevgili olduklarýna kanaat getirmiþtim. Onlarý her sabah ayný yerde görmeye alýþmýþtým. Bir gün ellerinde taþýdýklarý aðýr paketlere dikkatle baktýðýmda el ilaný daðýtýcýlýðý yaptýklarýný anladým. O kadar zayýf ve çelimsizdiler ki... Belki kalacak yerleri bile yoktu. Kim bilir belki kýsa süre için buradaydýlar. Kýþlarý boþ olan yazlýklardan birinde kalýyor olabilirler veya burada bolca bulunan yarým inþaatlardan her hangi birisinde. Genç kýz hasta görünüyordu. Durakta beklerken birbirlerine sarýlýyor; oðlan bedenini rüzgara siper ediyor, kýzýn baþý omzuna düþüyordu. Giysileri onlarý koruyacak kadar kalýn deðildi. Bir gün onlarý yine gördüm. Hararetli bir konuþmanýn ortasýndaydýlar. Genç kýz birden tüm gücüyle tokat attý arkadaþýna. Donup kalmýþ, utanmýþtým. Gözlerimi kapattým. Nedense bu sahnenin devamýný görmek istemedim... Þahit olduðumdan utanmýþtým.
O günden sonra kýzý hiç görmedim. Bir kaç defa oðlaný gördüm ve sonra o da kayboldu...
Þimdi onlarý hatýrladým... Acaba neredeler?.. Kimdiler?.. Hikayeleri neydi?..

istanbul eylül



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yolculuk 2
Tesadüf
Güneþ Tutulmasý
Yolculuk
Yýldýz Yaðmuru, Yüreðim Gökyüzü...
Tutabildiðince Uzun Tut Nefesini
Çocuk Ruhum
Bedel
Uzaklarda
Gitme

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Yusuf'un Þarkýlarý
Gülümseme Çiçeði
Vurgun
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler
Salkým Söðüt Hayat
Ah, Be Hayat!
Ölüm Bana Bu Kadar Yakýn Olmamýþtý - 4
Melek
Delirium

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Hikayeler [Deneme]
Kimi Suçlayacaksýn? [Deneme]
Eksik Olan [Deneme]
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn [Deneme]
Yol Bitene Kadar [Deneme]
Ýnsaným Ben [Deneme]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.