..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
141 
 Akýllýlýk ve Delilik Üzerine...  (nazlý usta)

Sadece birkaç saat geçirdim orada. Ama aklýma kazýndý iþte... Aklýma kazýndýn...
142 
 Eleman Aranýyor - 3 (Son Bölüm)  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu öyküdeki olaylar yaþanmýþ gerçeklerdir.Þahýslarýn isimleri ise tabii ki deðiþtirilmiþtir...
143 
 Binboða Köyü  (Hakan Yozcu)

Dedeme "Gara Meme" derlerdi. Biraz kýsa boylu, esmer, yaðýz bir adamdý. Güçlü kollara sahipti. Pazýlarý o yaþta bile kaslýydý. Ayaðýnda hep Adana Þalvarý vardý. Ayaklarýnda, o döneme has, kara lastik ayakkabý bulunurdu. Üzerinde kareli bir gömlek, baþýnda da yünden yapýlmýþ bir takke olurdu. Pek konuþmayý sevmezdi. Ama çok çalýþkan biriydi. Evin arkasýndaki 1-2 dönüm yeri eker biçerdi.
144 
 Babam…  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Babam, her sabah pýrýl pýrýl týraþýný olur, öyle çýkardý evden; bir kere bile kirli sakalla golaþtýðýný görmedim onun.
145 
 O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (2)  (Emine Piþiren)

Görünen o ki, çocuk sorusuna sýký sýký asýlmýþ durumdadýr; çocuðun ninesi onun baþýný okþayýp, yüzüne yalansýz bir buruk gülüþ kondurdu: “Çocuðu kaçýranlar, kötü insanlar. Onun organlarýný çýkartýp baþka ülkelere satýyorlar. Aman oðlum, sakýn yalnýz baþýna dolaþma. Ortalýk çok kötü. Bir yere gideceðin zaman anne ve babandan izin al. Seni yalnýz görürler, kaçýrýrlar çocuðum.”
146 
 Zeynep Aba - (Çamur'dan Ahlaklar)  (Alper AKARSU)

O gece içki içmiþ,sarhoþ olmuþ.Kerem baðýrýyor: '-Ulan siz birisini iki kiþi beceriyorsunuz!!Gün gelecek ben ikisini kendim becereceðim!'
147 
 Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :)  (Fuat Türker)

Biz küçük bir sahil þehrinde oturuyoruz. Ben henüz bebekken babam öðretmen olarak bu þehre gelmiþ, sonra da buraya yerleþmiþler. Denize yakýn bir mahallede bahçe içinde bir evimiz var. Annem babam ve iki kardeþimle birlikte yaþýyoruz.
148 
 Sevgi Dili  (Çiðdem Narter Birced)

Sevgi ve teknoloji iki farklý sözcük gibi görünse de ayný misyonu üstlenebilirler mi ? Zamana, yýllara ve tüm uzaklýklara raðmen bizleri yakýnlaþtýrabilirler mi ? Gelin bunu birlikte keþfedelim...
149 
 Sevgiliye Mektuplar 1 - Sýzý  (Arda Edip)

Þimdi baþka ellerdesin. Baþka gözler bakýyor sana. Baþka dudaklar öpüyor o gelinciðe dokunur gibi ürkek ve çekinik dokunduðum, kendimden bile sakýndýðým tenini. Baþka eller dokunuyor sana, baþka tenler.
150 
 Bir Aný Defteri Buldum - 12  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sokaðý bulmam zor olmadý. Çok sevimli bir yer gibi geldi bana. Araç trafiðine kapalý olmasý hoþuma gitti. Sol tarafta standlar kurulmuþ.O nedenle yol daralmýþ. Taký malzemelerini; cam, tahta, gümüþ ve bakýrdan yapýlmýþ eþyalarý, resim tablolarýný, meyve þekli verilmiþ güzel kokulu sabunlarý seyrederek yürüdüm. Fal ve nargile kafeleri gözüme çarpan diðer görüntülerdi. Ellerinde dershanenin verdiði kitap ve testler bulunan öðrenciler bir anda sokaktaki kalabalýðý artýrdýlar. Ýnsanlara temas etmeden yürümek imkansýz hale gelmiþti. Ancak, randevu yerine de gelmiþtim.
151 
 Kýrmýzýlý Ev  (Mehmet Sinan Gür)

Ýlkokul iki veya üçüncü sýnýftaydým. Okumayý öðrenmiþtim. Ýlk heveslerimden biri, her çocuk gibi resimli kovboy kitaplarý okumaktý.
152 
 Seyfi'nin Maceralarý 1 (Yetiþ Dayý)  (Sinan Yýldýrým)

Seyfi bir gün istanbuldaki bir arkadaþýnýn düðününe gitmek için yola çýkar ve 4-5 saat sonra hapse girmenin eþiðinden kurtulduðu ve bir daha asla geri dönmek istemedi o büyük þehre varmýþtý. Aklýna yaptýðý hatalarýn yanýnda nasýl eðlendiðide geldi çünkü Seyfi eðlenceyi çok severdi ve eðlenirken para harcamasýnýda. Her türlü pis iþi yapmýþtý hemen hemen ve sonra aklý baþýna gelip köyüne dönmüþtü ve köyündede pek doðru durmuyordu ama yinede bu þehirde yaptýklarýnýn onda birini bile yapmýyordu.
153 
 Acý Esintiler  (Necmettin Yalcinkaya)

Ýzmir 1 Nolu Sýkýyönetim Komutanlýðý'nda süren davamýz nihayet bir karara baðlandý. Hakkýmda istenilen 5 yýllýk ceza da onaylanmýþ oldu. Ama avukatlarýmýz temyize baþvurdular. “Sonuçlanmasý birkaç yýl sürer…” dediler.
154 
 Son Dua  (Hakan Yozcu)

Artýk kapýlar açýldýðý için Rum tarafýna rahatça geçebiliyorlardý. Aslýnda gitmeyi çok sevmiyordu; ama nedense içinden de hep gitmek isteði geliyordu. Sanki oralarda yýllar önce kaybettiði bir þeyleri bulacak gibi hisse kapýlýyordu. Bir umut taþýyordu içinde. Ne olduðunu bilmediði, görmediði bir þey tasarlýyordu hayalinde. Bazen gözlerinin önüne birini getiriyor ama kim olduðunu kendisi de kestiremiyordu. Puslu, sisli bir görüntü içinde iri yarý, dev gibi birini görüyordu sanki…
155 
 Aðaç Tekerlek  (Halife Bozbayir)

Yýl 1970 Mevsim ilkbaharýn en güzel günleri havada güneþ, topraðý ýsýtmakta topraktan yükselen buharlar havaya mis gibi toprak kokusu salmakta, nevruz ve çiðdemlerin kardan sonra uyanýþý ve çiçekleri ile dünyaya tekrar merhaba dedikleri güzel bir bahar günü idi.
156 
 Maymun  (Alper AKARSU)

Vicdan sadece kendimizi yargýlamak olmamalý.Vicdan içimizi yýrtan,paralayan kara bir çalý olmalý,unutmamalýyýz.Vicdanýmýz her yaptýðýmýzý sorgulayan bir hakim,temelleri saðlam olmasý gereken bir anýt..
157 
 Madam...  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

“Tanrý veriyor.” “Bize niçin vermiyor da, sana veriyor? Bizi baþýmýz kel mi?” Gülerek karþýladý bu sorumu. Sonra, “sizin Tanrý baþka, bizim Tanrý baþka… Sizi Tanrý, Allah… Sizin Allah babanýz cimri, bizim Tanrý cömert…” Kafam öyle bir karýþmýþtý ki, þapþal þapsal baka kalmýþtým
158 
 Melek  (eylül)

Onu ilk gördüðüm aný hatýrlýyorum; kýpýrtýsýz yatýyordu saðýmdaki karyolada. Yatan bedeniydi, kendisi ise dolanýp duruyordu üzerinde...
159 
 Hamam Sefasý  (Simten K. Ataç)

Kurnadan aldýðý bir maþrapa kaynar suyu göbek taþýna boca edip deriden yapýlmýþ göbek taþý yastýklarýný atýyor ortaya ve bize “Yatýn!” diyor. Hayatýmda ilk defa bu kadar buyurgan bir ses ve tavýr ile karþýlaþýyorum ve kuzu kuzu bu aldýðým emre itaat ediyorum.
160 
 Bir Aný Defteri Buldum - 13  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Israrlar bir ara o kadar çok arttý ki ölmesine üç gün kala gitmek zorunda kaldým. Bitmiþti. Bedenen ufacýk kalmýþtý. Yüzü kirli sarý bir renkteydi. Beni görünce yüzü aðlama-gülme karýþýmý bir hal aldý. Benden defalarca özür diledi. Onu affetmem için yalvardý. Yakýnda öleceðini bildiðini ama bu vicdan azabý ile öteki dünyaya gitmek istemediðini söyledi. Benim çok katý bir insan olduðumu düþünebilirsiniz. Ancak ben Kenan’ý affedemedim. Yaþadýklarým gözümün önünde canlanýnca, bunu yapamayacaðýmý anladým. Keþke, affedebilseydim, keþke öylesine yüce bir gönüle sahip olsaydým…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.